|
Zavarkó Erika
életmód és táplálkozási tanácsadó, dietetikus
Specializáció: Az alábbi témakörökben várom a kérdéseket:
- egészségturizmus-wellness, gyógymasszázs
Dietetika:
- egészséges táplálkozás, testtömeg optimalizálás
- obesitas (elhízás)
- mozgásszervi megbetegedések
- diabetes mellitus (cukorbetegség)
- hyperkoleszterinaemiák (magas vérzsír- és triglicerid szint)
- szív és érrendszeri betegségek
- emésztőrendszeri betegségek
Mobil: +36/30-518-7463
Email: erika.zavarko@gmail.com
Web: www.eljokosan.webnode.hu
Bemutatkozás: A mozgásszervi betegségek jelentős mértékben rontják az egészségi állapotot sok esetben az életminőséget. Köztudott, hogy a mozgásszervi megbetegedések kialakulásában táplálkozási tényezők is szerepet játszanak.
A mozgásszervi megbetegedések mellett az elhízás is a társadalom egyik legfőbb egészségügyi problémájává vált. Egyre többen ismerik fel a masszázsterápiák jótékony hatásait. Nem csak lazításra, alakformálásra is használjuk a különféle masszázs típusokat. Napjainkban a masszázs a hatékony testtömegcsökkentés részévé vált, és kiegészíti azokat
Szolgáltatásaim kapcsán szeretnék segíteni azoknak egészségtudatos vendégeimnek, akik prevenciós (betegség megelőzési) céllal, vagy a már kialakult betegségük végett szeretnének választ kapni arra, hogy miként őrizhetik meg egészségüket, hogyan javíthatnak életmódjukon.
A tanácsadás során a részletes táplálkozási anamnézis és táplálkozási napló alapján kiértékelem a vendég jelenlegi étkezési szokásait és ettől függően megbeszéljük e megfelelő étrend, diéta alapszabályait, az ajánlott és kerülendő nyersanyagcsoportokat, konyhatechnológiákat. Az étrendi tanácsok gyakorlatban való alkalmazását írásban adott tájékoztatók, receptek és mintaétrend segíti.
Tanulmányaim:
dietetikus szakirány - Ápolás betegellátás szak (BSc)
Semmelweis Egyetem- Egészségtudományi Kar
egészségügyi szakmenedzser-egészségturizmus szakirány (BSc)
Széchenyi István Egyetem, Győr Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet
gyógymasszőr – Meta Don Bosco Szakközépiskola
gerincregeneráló-tartásjavító masszázs (Nemzetközi Masszázsakadémia)
Dietetikusként:
- Egészségügyi vagy közétkeztetést ellátó intézményekben diétás étrend összeállítása és táplálkozási tanácsadás.
- Tápanyagszükséglet kiszámítása, az ételek elkészítéséhez szükséges tápanyagok mennyiségét és minőségének meghatározása.
- Közreműködés a prevencióban és az egészségnevelésben.
Gyógymasszőrként:
- Holisztikus szemlélettel, korszerű elméleti ismeretekkel és gyakorlati készségekkel rendelkezem
- Szakorvos útmutatásai alapján gyógymasszázs, és hidro-, és balneoterápiás kezelések végzése.
- Mozgásszervi betegségek kezelése, gyógymasszázsa
- Táplálkozási problémákból adódó mozgásszervi betegségek kezelése, táplálkozási tanácsadás.
- Anamnézis, antropometriai mérések
Egészségügyi szervezőként:
- Életmód, egészségnevelés
- egészségturisztikai programok, szolgáltatások készítése, megszervezése,
- wellness, rekreációs ismeretek, vízgyógyászat és fizioterápia alkalmazási köreinek ismerete,
- az egészségmegőrzést szolgáló tevékenységek szervezése és vezetése,
- egészségturisztikai projektekben való aktív közreműködés,
|
|