Gelencsér Gyula háziorvos
457 kérdés, válaszra vár 8

Dr. Gelencsér Gyula

háziorvos

Specializáció: családorvostan
Foglalkozás-orvostan

Munkahely: Dr Gelencsér és Trsa Háziorvosi Bt Csorna
Mobil: +36204337878
Email: drgelen@m-kabel.hu

Bemutatkozás:
Somogyországban születtem, majd Pécsett végztem és kerültem Győr -Moson-Sopron megye Kisalföld szívébe. Több mint negyven éve dolgozom az alapellátásban. Sok-sok területen helyettesként . Megpróbáltam a városi Főorvosságot, a rendszerváltás után a Tiszti Főorvosságot abban a reményben hogy ott is segíthetek. Ez nem igazán síkerült. Nem bántam meg!

2019.
04.
20.
kérdése:

Kedves Doktor Úr! A bölcsességfogam annyira begyulladt hogy tályog keletkezett a gyökér alatt, ezzel január 18.-án meg is műtöttek, a fogeltávolításon kívül kívül a nyakamnál egy 1-1,5cm hosszú vágást ejtettek hogy ki tudják szedni a tályogot. A műtét után egy héttel a varratokat kiszedték, azt mondták, kerüljem a vizet a seb környékénél, de azt nem mondták hogy meddig. Szeretnék hétfőn termálfürdőbe menni, ezért szeretném megkérdezni hogy ennyi idő elteltével érhet vizet a seb? Ha igen, esetleg el merülhet a vízben? És mennyi ideig? Nem szeretném ha felázna a seb. A felszíne halvány rózsaszín, a nyak és az áll között helyezkedik el a nyak közepétől enyhén jobbra. Érintésre nem fájdalmas, nem is érzékeny. Köszönöm előre is a válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
04.
20.
Tisztelt László! Ha sebe begyógyult, nem váladékozik nyugodtan mehet a vizbe. Ne buvárkodjon.! De ha nyugodt akar lenni a gyógyszertárban kaphat olyan ragtapaszr ami vizhatlan , és a sebére is jó. Üdvözli : Dr Gelencsér Gy
2019.
03.
19.
Németh Barbara kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 43 eves sle ,antifoscolipid szindrómás beteg vagyok,és azmás.Nagylaborban voltam,es az LDH szintem(nincs mellette szám)536 lett,ami úgy tudom magas.Mellette még a kálium 5.21,az határértékes. Szeretném megkérdezni hogy az 536 os LDH mit jelent az esetemben?Kell e további vizsgálat? Köszönöm szépen! Barbara
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
04.
20.
Tisztelt Hölgyem ! A K+ szinje magas, kutatni kell az okát- háziorvosa, kezelőorvosa !- a LDH szinje tényleg magas , de az egy érték egyedül nem értékelhető , oka sok lehet, így felelőtlenség lenne részemről ebből az egy adatból véleményt mondani. Kezelő orvosával szoros kapcsolata kell hogy legyen ! Üdvözli : Dr Gelencsér Gy családorvos
2019.
03.
14.
Szalai orsolya kérdése:

Kedves Doktor úr! Olyan kérdésem lenne, ma vettem észre h a felső testemen de leginkább a karomon olyan piros apró pöttyök vannak mintha nagyon pici tűvel megszurkáltak volna, nem fáj nem viszket, semmi panaszom sincs rá, de megijedtem hogy mitől lehet ez :( nagyon betudok pánikolni .......szinte észrevehetetlen de még is zavar engemet......, van okom aggodalomra ? Köszönöm előre is
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
03.
15.
Nincs, ha nem mulik egy -két napon belül keresse fel a bőrgyógyászatot. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy
2019.
03.
04.
hiden kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azért fogyasztok a sárgabarackmag olajat, mert pajzsmirigy problémáim vannak, és azt olvastam, hogy ez segíthet. Még nem működik alul a pajzsmirigyem- laborleletek szerint- de sajnos sok tünetem van, és az évek alatt valamennyivel azért emelkedett is a Tsh-m, illetve folyamatosan emelkedik. Előre is köszönöm válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
03.
04.
Azt tanácsolom ne szedje.! Háziorvosával beszélje meg a pajzsmirigy vizsgálatát és a laborvizsgálatát. Bízzon kezelőorvosában. Jó egészséget kívánok !
2019.
03.
03.
Barta István kérdése:

Tisztelt Doktor ÚR! Az lenne a kérdésem, hogy alkalmi epilepsziás rosszullét után (BNO: G4060) kaphatok-e hivatásos 2-es csoportú jogosítványt? Az előzmény 2017. december 1-én lettem rosszul -vezetés közben- Németországban. A46-os autópályán. 11 napot voltam a németországi klinikán. Eszméletlen állapotban ( GCS 8) vittek be, az intenzív osztályon ébredtem, majd a neurológiai osztályon kezeltek. Zárójelentésben nem provokált generalizált tónikus görcsrohamok szerepel, mint diagnózis, és Levetiracetamot állítottak be 2x750mg-ot. Hazatérve, a háziorvosom bevonta a jogosítványom. Továbbá elkezdtek epilepsziára kezelni. Egy epileptológus professzor néhány vizsgálat után megállapította, hogy nincs epilepszia betegségem. A rosszullétemet alkalmi roham kategóriába sorolta, ill. a gyógyszert is leállította. Idén Január 12-e óta nem szedek gyógyszert. Azt is megállapította, hogy jelen állapotomban az 1-es csoportú, ún. "úrvezetői" jogosítvány visszaadható. De mi a helyzet a 2-es csoportú alkalmassággal? ( az epileptológus professzor erről nem tudott felvilágosítást adni) A jogosítványomat a háziorvosom vonta be. Csak és kizárólag Ő adhatja-e vissza, vagy bármely foglalkozás egészségügyi szakorvos avagy orvosbizottság? Vagy egyáltalán mi ilyenkor a szokásos eljárás? Várom szíves tájékoztatását és véleményét! Tisztelettel: Barta István UI.: Kamionsofőrként dolgoztam, és a volt főnököm vár vissza dogozni
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
03.
03.
Tisztelt Úram ! A háziorvos ajogositványát nem vonhatja be, csak a rendőrség ! A hivatalos útja kell hogy ismert legyen mindenki számára. Ha nem ért egyet ezzel másodfokra kell Önt küldeni ! - ha az sem megfelelő és az orvosi vélemény kizárja polgári peres úton kérhet jogorvoslatot. Az orvosi vélemény ebben az esetben nem Professzori feladat. Esete nem egyszerü. Sajnálom . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy c salád és üzemorvos.
2019.
02.
27.
hiden kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e valami bajom, ha néhàny hónapja lejàrt sàrgabarckmag olajat fogyasztok? Ha jól tudom, a sàrgabarackmag ciànt tartalmaz, de én csak nagyon kis mennyiségben, napi egy mokkàskanállal fogyasztok belőle. Azonban, így, hogy lejàrt, nem lehet belőle gond? Vàlaszàt előre is nagyon köszönöm, és vàrom! Üdvözlettel: Enikő
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
03.
03.
Miért szedi, ha tudja hogy ciánt tartalmaz ?
2019.
02.
26.
Brigitka kérdése:

Tisztelt doktor úr az lenne a kérdésem hogy ma fejfájással ébredtem és olyan ontja szivem is fájna , a vérnyomásom 106/91 pulzus 69 volt az alsó értek pirosat világít ez most fordul vele harmadszor elő ,a úgy mindig alacsony a vernyomasom van mikor 85/56 maximu 110 feljebb nem megy 110/85 szokot lenni ,, és úgy mint most hogy szívnel 91 nem szokot előfordulni és most aggódom felék hogy szívinfarktus ittt van hogy az Nemtudom milyen értek számít veszélyesnek ? Én 45 eves vagyok , 50 kg , nem h iszom nem dohányzom , gyogyszert allergiára szedek Rupafint és inhalatort Alvescot és regulont fogamtzasgatlot ennyi kérem mielőbbi válaszát hogy van e okom aggodalomra és hogy mit tegyek vággyal csak ez átmeneti állapot vagy figyeljék erre oda és it tegyek ??? Hálás köszönetet önnek és szép napot kivanok brigi
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
26.
T Hölgyem ! Ne aggódjon. Tessék több folyadékot ,teát fogyasztani, mozogni, sétálni. szabadlevegőn tartózkodni, egészséges életmódot választani ! Üdvözli Önt: Dr Gelencsér Gy. családorvos
2019.
02.
23.
Szalai orsolya kérdése:

Köszönöm szépen a megnyugtató válaszát ! Jó hétvégét ! Szép este ! Orsi
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
23.
Köszönöm, és viszont kívánom én is !
2019.
02.
22.
Farkas István kérdése:

Tisztelt Doktor úr.Laborvizsgálatot kértem a háziorvosomtól többek között a vércukromra voltam kiváncsi.Itthon a vércukormérő 5.4 volt az éhgyomri érték.A laboreredményen ugyanez 7.6 a többi vércukor eredmény normál érték között maradt ezek az inzulin hemoglobin A1C hemoglobin terápiás éstartomány is a jó érték között van.Most Ön szerint cukorbeteg vagyok?Köszönöm a válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
23.
Tisztelt István ! Valamivel korrektebb , és érthetőbb eredményeket kérnék. Valójában diabeteses ? vagy csak kíváncsi- de akkor más a teendő. Háziorvosával mindenkép beszélje meg a teendőket !. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy. családorvos
2019.
02.
22.
Szalai orsolya kérdése:

Kedves Doktorút! Másfél hete küzdök az influenzával kaptam cefzilt meg orrsprayt is, most már jobb egy kicsit de viszont az normális h orr fújáskor általában a bal orrlyukamból véres váladék jön nem mindig de leginkább abból az oldaliból? Meg legelőször éjszaka az volt eldugulva is mikor a nátha kezdődött, most már az javult! Kicsit ijedős típus vagy félek h nem e komolyabb baj miatt van ez? Orr vérzésem nem szokott lenni! Arcom nem fáj......köszönöm előre is a válaszát! Tavaly voltam fül orr gégészeten kétszer is szűrés alkalmából de mindkettőnél mindent rendben találtak! 29 éves nő vagyok nem dohányzom nem fogyasztok alkoholt sem! üdv orsi
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
23.
Tisztelt Orsolya ! Nyugodjon meg, ha netán arcüregi problémái vannak akkor is jó a gyógyszerelése. Az orrvérzés meg lehetséges, hogy csak a gyulladás és erős fújás miatt van. Üdvözli Önt és mielöbbi gyógyulást kívánok: Dr Gelencsér Gy családorvos
2019.
02.
13.
viktoria8012 kérdése:

Kedves Doktor Úr! 36 éves, rendszeresen sportoló ( súlyzós edzés, rendszeresen izomlázban " szenvedő) nő vagyok. A vérvételem eredményei: CKR 177, eGFR 85, LDH529, fehérvérsejtszám 4.3, MPV 7, fehérvérsejt 9, laphámsejt 10, baktérium 177. Mi a véleménye ezekről az értékekről? Milyen vizsgálatok felé kellene mennem, vagy az eltérést a sport is okozhatja? Köszönettel
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
17.
Tisztelt Hölgyem !Kondiciót tartó sportolás mozgás =egészséges életmód ! Túlhajtja ezt a lehetőséget, magas azLDH értéke , érthető. Nőgyógyászati rákszürését se hanyagolja el. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2019.
02.
12.
Farkas István kérdése:

Tisztelt Doktor úr.Már egy hónapja zsibbad a jobb lábam szára és a lábfejem.Milyen szakrendelésen kezdjem el a kivizsgálásokat?Köszönöm a válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
17.
Tisztelt István ! Háziorvosát kérem keresse fel. Vizsgálata után bíztos segíteni fog ! / Gyógyszerek, Rtg labor, ideggyógyász szakorvos .../ Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2019.
02.
06.
Pisák Klaudia kérdése:

Tisztelt Dr. Úr. A kérdésem az lenne hogy Amlodipin vérnyomáscsökkentővel lehet e D vitamint szelént E vitamint Cinket együtt szedni? Minden hol azt olvasom hogy a D vitamin és az E vitamin nem ajánlott. Lehet egyáltalán ezzel a gyógyszerrel vitaminokat bevenni? A válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
07.
Igen ! a D és E vit együttes szedése együtt miért nem ajánlott?-csacsiság,de az Amlodipinnel is szedhető mindegyik . Szerintem. Üdvözli Önt :Dr Gelencsér Gy családorvos
2019.
02.
04.
Németh Barbara kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm előző válaszát! Van egy 16 éves lányom,aki nagyon sovány 40 kg.Pár nappal ezelött összeesett,de az eszméletét nem vesztette el.Fejfájásra panaszkodott,elment a szeme világa,kezei remegtek.Mentőt hívtam,beszállították a korházba.Vér és vizeletvizsgálat történt,más nem.Pajzsmirigyfunkciót nem néztek,pedig említettem hogy pajzsmirigy beteg vagyok(alul müködik).de a kislánynak nem nézték meg.Azt írták a papírjára hogy aceton szagú a lehelet.Labor jó.De van a laborjai között egy ami keresztel van megjelölve.Ez pedig a glucose:6,5.Szeretném megkérdezni hogy esetleg lehet e ez cukorbetegség jelzője,mert ha jól tudom ez a cukor érték magas,és az acetonos lehelet is a cukorbetegség jelzője.Mellete ez a rosszulét.Szerettem volna ha kivizsgálják,miért nem tud hízni,csak fogy,de sajnos semmi más vizsgálatot nem csináltak,hazaengedték.Szeretném kérni a véleményét,mit javasol?(a háziorvosa se küldte vizsgálatokra) Köszönettel:Barbara
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
07.
Tisztelt Anyuka! mindent helyesen gondol, aggódik Kislánya állapota miatt. Én biztosan nem ezt teszem kis betegeimmel, főleg ha serdülő korban van. Azt javaslom ha megkéri háziorvosát biztosan segíteni fog, ha ismeri a betegeit. Ha nem , hát választani kell, van rá lehetösége... 18 éve korig gyermekgyógyász háziorvos is lehet háziorvosa. Alapos kívizsgálást javaslok, nekem is van négy felnőt unokám... Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy család és háziorvos-üzemorvos szakorvos
2019.
02.
04.
Balogh Boglárka kérdése:

Tisztelt doktorúr! Azt szeretném kérdezni, hogy a tulsi mint értendkiegészítő hatással lehet-e a fogamzásgátlóra, gyengítheti-e a hatását, vagy bármilyen negatív eredményrt okozhat-e ha mindakettőt szedem? Ezenfelül pedig, hogy a fogyasztó tapaszokból a hatóanyagok feltudnak-e olyan mértékben szívódni a szervezetben, ami gyengítheti a fogamzásgátló hatását? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
07.
Tisztelt Hölgyem nem tudok e kérdésére érdemben válaszolni Nőgyógyászt kell megkeresnie! Üdvözli : Dr Gelencsér
2019.
01.
28.
Balogh Boglárka kérdése:

Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy az estére megduzzadó boka és az enyhe mellkasi feszülés( inkább mintha fojtó érzés lenne, de egyáltalán nem fájdalom) milyen tünetekre utal? Én mellékvese kimerültségre gyanakszom, mert régóta stresszes környezetben vagyok, mint zenész hallgató, és a koffein nem hat ha fogyasztok, mellette gyakori a fáradtság, gyengeség érzés, idegi feszültség, de kapcsolódó tényező lehet, hogy kissé túlsúlyos vagyok, fogamzásgátlót szedek körülbelül 2 éve, és voltak pajzsmirigy problémáim, ami szelén szedés után helyre állt, akkoriban volt picit magas a vérnyomásom, de az is helyreállt mikor elkezdtem szelént szedni, és még annyi, hogy a lábamon egy ütődés elég lassan kezdett el felszívódni, sokkal lassabban mint mondjuk a karomon. Körülbelül 5 napja elkezdtem használni éjszakai méregtelenítő tapaszokat, amitől a víz elkezdett távozni a szervezetemből és fogytam is tőle, viszont mikor korábban kipróbáltam egy-két napra ás utána nem használtam, újra a püffedés tüneteit tapasztaltam. Ezen dolgok alapján szeretném kikérni a véleményét, és hogy mit tanácsol, javasol a probléma megoldására. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Balogh Boglárka!
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
02.
07.
Tisztelt Hölgyem! Panaszai alapján egy komplesz kívizsgálást javaslok. Kérje Háziorvosa segitségét . Fontos lehet! Hosszú távra gondolkodjon. a javulás esetén is. / Kontrolok, gyógyszer szedés, életmód változtaás, diéta, fogyás...stb/ Üdvözli Önt :Dr Gelencsér Gy családorvos
2019.
01.
24.
Németh Barbara kérdése:

Tisztelt Dr Úr! Érdeklődni szeretnék mi a különbség az sp54 és a chinotál tabletta között.? Évek óta sp54 et szedtem raynaud szindrómára,de hónapok óta nem kapható.Nyaki meszesedésem is van.Jelenleg szédülök.Talán a gyógyszer hirtelen abbahagyása.. Szeretnék feliratni helyette valamit,de szeretném tudni mi a különbség a 2 gyógyszer között. A másik kérdésem hogy a trentál,a chinotál vagy a pentoxil ep 400 mg közül melyiket irassam melyik jobb?Bár tudom hogy ugyanaz a hatóanyag,de gondolok itt a mellékhatások adalékanyogra.Jobb e valamelyik?Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
01.
26.
Tisztelt Barbara ! Mindegyik gyógyszer jó , sajnos a hatásuk csak segítség a romló állapot megakadályozására . Van az új gyógyszer a Noclud tabl , de meg kell beszélnie érsebész-érbeteg szakrendelés kezelő orvosával. Javulást kívánok : Dr Gelencsér háziorvos
2019.
01.
22.
Kökény Mihály kérdése:

Üdvözlöm tisztelt válaszoló! 32 éves férfi vagyok.Bizarr tüneteim 16 éves koromig nyúlnak vissza.Kezdetben néhány évig határozottabban fennálltak,majd 7-8 évig kevésbé,majd az elmúlt 1,5 évben egyre erősödnek és új tünetekkel is bővültek,melyeket a korábbi időszakban nem tapasztaltam.Korábbi tünetek:-tompultság érzés,homályos látás,fény és hang érzékenység,izom rángás és remegés,rossz közérzet.Utóbbi évben bővült:-szédülés,fül csengés és zúgás,szaggatott látás,izom gyengeség,végtag remegés,alvás zavar,hő hullámok,tarkó zsibbadás és mintha nem tudnám megtartani a fejem sokszor...Mindezekhez társul egy letargikus,depresszív állapot is,meg mintha fáziskéséssel jutnának el az agyamba az ingerek...-emiatt koccantam is autóval.Stresszre minden tünet hatványozódik és összeomlás kerülget.Igazán csak ágyban fekve érzem némileg jobban magam.Semmi sem köt le a külvilágban.Amikor felkelek,mintha nem kapna elég oxigént az agyam,-leginkább olyan érzés önt el,majd a külső hatásoktól függően jönnek a tünetek is...Tehát sosem érzem jól magam,de minél több az inger,annál kevésbé és attól félek,hogy rossz vége lesz. A tünetek megjelenését egy konkrét időponthoz is kötni tudom.16 évesen kullancs csípett,de csak egy néhány mili átmérőjű bőrpír maradt utána,de az hetekig fennállt.Néhány napig lázam is volt,majd elmúlt,-viszont aztán kezdődött az izomrángás a bal lábamban,mely lassan terjedt felfelé,-és a tompultság éret is.Orvos akkor semmit sem talált... Tavaly végeztettem Western-blot vizsgálatot Lyme kórra,ami negatív lett.Neurológus sem talált rendellenességet,-életmódváltást javasolt.Teljes körű szűrővizsgálaton minden rendben mutatkozott:-szív,pajzsmirigy,allergiák,vér kép,vizelet...Ezután MRI vizsgálatot is végeztettem,ahol is agyi cisztát állapítottak meg,idézem:"A corpus pineale területén 11mm átmérőjű,cystának imponáló képlet látható".A neurológus azt mondta,hogy ez jó indulatú,veszélytelen és nem okoz tüneteket... Végül is az lenne a kérdésem,hogy hogyan tovább?-mi a véleménye,tanácsa,tippje az állapotomról?-mi lehet?-kinél és mit vizsgáltassak magamon? Jó lenne lépnem valamit,mert attól félek,hogy nem fogom sokáig tudni tartani magam... Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
01.
23.
Tisztelt K.M. ! Sürgőssen keressen fel egy psychiatert , az autóvezetésről pedig egyelőre mondjon le amig baj nem lesz !
2019.
01.
09.
Nagy Erzsébet kérdése:

Tisztelt Dr. Úr! Szeretném Öntől megkérdezni, hogy van-e értelme a Memoril és a Tegretol együtt szedésének? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Erzsébet
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
01.
23.
Tisztelt Hölgyem ! Attól függ mire szedi- természetesen betegségre gondolok - ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér
2019.
01.
06.
Udvarhelyi Erika kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Férjemnek elég gyakran vérzik az orra. Elmondása szerint ez gyerekkorától fennálló probléma. Akkor többször elégették az ereket az orrában, de mindig vissza tért ez a gond. Vannak időszakok, amikor el is felejtjük, hogy van ez a kellemetlensége, aztán megint előjön. Pontosan nem tudtuk behatárolni, hogy minek a hatására. Pár esetet megfigyeltünk már: pl. ha nagyon melege van, ha hirtelen hőingadozásnak van kitéve (hidegről melegre megy vagy fordítva), ha nagyon stresszes, ha sokat tüsszög egymás után, orrfújásnál. Mivel tudnánk ezt csökkenten, mivel tudnánk az ereit picit erősíteni? Van-e erre valamilyen természetes terápia? Vitamin, esetleg tea? Köszönöm szépen előre is a válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
01.
06.
Tisztelt Hölgyem ! Azt javaslom , hogy háziorvosától kérjen beutalót haematologiai szakrendelésre. Az orrvérzésnek nagyon sok oka lehet,ezért javaslom férje kivizsgálását mert ez nem csak egyszerü vérkép vizsgálat elvégzéséből áll. / arcüreg -orrsövény ferdülés vérképzés -alvadás zavar, vérkép eltérések stb / Örülnék ha segíthettem: Üdvözli Önöket : Dr Gelencsér Gyula család-háziorvos-üzemorvos
2019.
01.
05.
Szalai orsolya kérdése:

Köszönöm szépen a válaszát! Jó hétvégét! Üdv Orsi
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
01.
05.
Oké! Viszont kívánom én is .
2019.
01.
05.
Ilkuné kérdése:

Elnézést elfelejtettem írni hogy 5 db csavarral együtt benne maradt. Üdv Ilkuné
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
01.
05.
Oké !
2019.
01.
05.
Szalai orsolya kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Három hete kezdődött gége és hangszál gyulladásom volt és csúnyán köhögtem kaptam dumomox antibiotikumot+sinecod+acc, mivel nem akart javulni kaptam azi sandozt+dalacint fogfájásra! Most hagytam abba két napja! Azóta néha picit görcsölt a hasam néha jobb oldalt enyhén szúrt a hasam és keserű ízt érzek enyhén a számban illetve étvágyam sem nagy van! Székletem normális! Nem lehet a májamnak baja egy kicsit hipohander vagyok sajnos? Valamint enyhe refluxom is van amire esomeprazolt szedek! Várom előre is válaszát! Szép hétvégét! Üdv Orsi
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
01.
05.
Tisztelt Orsolya ! A szedett gyógyszerek okozhatnak emésztési hasi panaszokat. Próbáljon meg szedni egypár napig probiotikumot, sok van belőle / aludtej- joghurt stb / Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2019.
01.
05.
Ilkuné kérdése:

Üdv. Kedves Doktor úr! Balkaromban velőürszegezést végeztek. Kérdésem: használhatok-e mágneses derékkötőt? Üdv.Ilkuné
Gelencsér Gyula háziorvos
2019.
01.
05.
Tisztelt Hölgyem ! Igen !
2018.
12.
22.
K.Zsuzsa kérdése:

A kérdésem lehet kicsit ostobának tűnik, de örülnék ha megnyugtatna. Tegnap este találtam egy receptet az interneten torokfájásra ami a következőket tartalmazta: 2 ek 20% -os ételecet,2 ek citromlé,2 ev méz és fahéj . Ezt kb 3 dl vízben oldottam fel. Miután megittam elkezdett égetni a gyomrom (rögtön utána elszopogattam az este egy renie tablettát) ami másnap reggelre vagyis ma reggelre elmúlott viszont este miután megittam egy bögre tejet ismét visszajött az az égő érzés. Először a gyomromnál éreztem , most inkább a mellkasomban. A kérdésem csak annyi lenne, hogy okozhattam ezzel a recepttel maradandó kárt magamnak? Tudom, kicsit bután hangzik a kérdés de nekem soha nem volt előtte ilyen problémám. A gyomorégés tudom gyakori de nálam nem volt soha jellemző.Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
12.
23.
Tisztelt Zsuzsa! Nem !
2018.
12.
17.
Bori Zsuzsa kérdése:

T. Doktor Úr! Nemrég készül egy lágyrész Uh vizsgálat a bal lábam felső külső oldaláról. Pár hónapja rányomtam a súlyzóra a lábamat, aminek következtében kialakult egy nagy valószínűséggel folyadékkal telt tömlő. az UH vizsgálat azt derítette ki, hogy a tömlőbe echomentes belső csillámló echokat is tartalmazó éles kontúrú képlet, látható, mely mellett vele közlekedő több kis 10-12 mm átmérőjü kerekded echomentes képlet is megfigyelhető. Mit jelent mindez? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Bori Zsuza
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
12.
23.
Tisztelt Hőlgyem! Traumatológus kell !
2018.
12.
08.
Szabó Mária kérdése:

44 éves nő vagyok érdeklődni szeretnék az eredményeim felöl hogy van e további teendők vele ? 2 hónapja szedem a Merkformin xr napi 1 szemet és a frontin 0.5 most a cukrot nézték de nem hagy nyugodni a többi eredmény sem vvt sülyesüll 20 mm glükóz 6.5 koleszterin 5.74 hd koleszterin 1.04 tiglicerid 2.58 gamma GT 68 ul mi a véleménye ? Mert nagyon aggódok diétázom alkoholt nem iszok . Üdvözlettel Mária
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
12.
08.
Tisztelt Hölgyem ! Úgy gondolom a cukor- anyagcsere elváltozás/betegsége/ problémája van. Felelőtlenség lenne részemről beleavatkozni a kezelésébe. Fontos teendője hogy együttműködjön kezelő orvosával / diabetes gondozóval/ mert erdményei alapján közös egyetértés kezelési terv, diétás tanács stb nagyon is fontos. Eredményei nem a normál tartományban vannak, de ettől függetlenül egyensúlyban lehet a kezelés állapota. Keresse fel kezelőorvosát bíztos jó tanácsot adnak. - és természetes az együttmüködés orvosával. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2018.
11.
20.
Szanto Tibor kérdése:

Tisztelt doktor úr ! Középkorú vagyok. Esszerűen táplálkozom 156 cm magasságom ,47 kg a súlyom ,melyet már több évtízede tartok. Napi rendszereséggel mozgok , fél órát intenzív gyaloglással. Végeztettem nagylabor vizsgálatot,mely igen egészségesnek bizonyult. Choleszterin 3,7 mmol, vércukor 3,4 mmol , maj, vese- functiok is rendben vannak. Panaszom a következő : hónapok óta nagyon hull a hajam /igaziból nem is ez a baj,hanem az,hogy nem nő ki , ami kihullott. Viszket a fejbőröm is. Voltam dermatologusnál elküldött góckutatásra ott minden rendben volt. Kérném a tanácsát,hogy mit kellene tennem a őroblémám megoldása céljából ? Üdv. Kata.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
11.
20.
Nem értem akérdés Szántó Úr alias Kata
2018.
11.
20.
Borbèly Evelin kérdése:

Jó napot kivánok ! Angliában élek mar 6 ève , de 2 hèttel ezelőtt törtènt velem egy olyan dolog hogy èreztem hogy nagyon ki vagyok merülve, aztán èreztem hogy le kell ülnöm mert már a bal karom el kezdett zsibbadni aztán pedig nem kaptam levegot csak nagyon nehezen. Ki hivtuk a mentőt ès csináltak egy EKG-t ami szerint nincs baja a szivemnek . Tüdőm kivizsgálása miatt be vittek a kórházba ahol csináltak egy tüdő rontgent, ami szint úgy azt mutatta hogy semmi baja a tüdőmnek. Azt mondta a doctor úr hogy nagyon szèp tiszta a tüdőm . Vèrt is vettek de azzal sem volt semmi gond . Igy haza engedtek. Másnap otthon majd nem ugyan abban az idő tályban megint el kapott ez a rosszullét és be fulladtam de közben nagyon fájt a bal oldalam. Megint mentőt hivtunk es be vittek a kórhazba ahol megint jo lett minden eredmenyem es aszmas sem vagyok a ver eredmenyem alapjan . 6 napon keresztul fekudtem otthon mivel nem tartottak bent a korhazban . A 9. Nap mar nagyon jol ereztem magam ... teljesen a tegnapi napig .. amikor megint meg történt ugyan az hogy be fulladtam de viszont most le zsibbadt mindenem , a kèt lábam a kèt karom , a fejem, a szám es az ajkam is ... mentőt hivtunk de ők azt mondtak pánik roham mivel az EKG- semmit nem mutat. Kórházba nem vittek be , így itthon vagyok de egyre jobban félek mert nagyon rosszul érzem magam es a bal borda ívem nagyon faj es az egesz bal oldalam . A szivem körül is fáj es mindig rajtam van a fulladás èrzet ami nagyon rossz mert szèdülök is . Sajnos itt angliaban az orvosok nagyon buták ! Tehetetlen vagyok mert nem csinálnak velem semmit pedig anyukám is gondolkodik hogy mi lehet ez esetleg egy sziv infarktus ... de ez már a 3.-ik rosszul lètem volt es most már nem múlik el . 25 èves vagyok ès van 3 gyermekem. Akiket kèptelen vagyok el látni mert nagyon rosszul vagyok . A bal bordám nagyon faj és a hátam is .. de amitől nagyon fèlek az az hogy nem akarok meg halni egy ilyen rosszulèt miatt . Kèrem irja le mi lehet ez ès hogy hogyan tudnèk segitsèget kapni otthon Magyarországon mert sajnos itt engem hülyèztek le mert èn azt mondtam hogy az epekő az a jobb oldalt van ès nem a bal oldalt !
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
11.
20.
Tisztelt Hölgyem ! Tessék haza jönni. Szüksége van pihenésre, és itthon sürgössen keressen egy mentálhygenes orvost, és rendezze elötte biztosítását, mert ez szükséges hat év után. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
11.
18.
Schődl Gábor kérdése:

T. Doktor Úr! EZEN AZ OLDALON NEM TALÁLTAM BŐRGYÓGYÁSZT
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
11.
20.
Talán a keresőkben tessék keresni, ebben nem tudok segíteni !
2018.
11.
17.
Epipapi kérdése:

T. Doktor Úr! Nem tudom jó helyen járok e. Az unokám már másodszor kap uszodai fertőzésként szemölcsöt a talpára. Kérdésem az lenne, hogy a Latex Uszodazokni védelmet nyújt ez ellen. 38-as méretben próbáltam keresni neki, szinte lehetetlen. Van e magyar üzlet ahol kapható. Válaszát várva maradok tisztelettel: Schődl Gábor nagypapa
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
11.
18.
Kedves Nagypapa! Őszinte leszek, nem tudom. Talán egy bőrgyógyászt kellene megkérdezni, Ők okosabbak. Én is nagypapa vagyok, de a latex zoknit nem ismerem : Üdvözlettel : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2018.
11.
13.
Botond kérdése:

Üdv. A nevem Botond. Nemrég foltok jelentek meg a lábamon. A bokámon és a lábszáram alsó részén. Nem tudom, hogy mi lehet az oka. Csak furcsa, mert semmi más tünetet nem tapasztaltam. Ebben kérem az Ön segítségét. Tisztelettel, Botond.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
11.
13.
Tessék megmutatni bőrgyógyásznak!
2018.
11.
12.
Udvarhelyi Erika kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Egy hete arra ébredtem, hogy egy dudor/csomó kb. borsónyi nagyságú valami nőtt a jobb halántékomra és fájt is. Maga a csomó is fájt, illetve féloldali fejfájásom is volt, valamit a fájdalom kisugárzott a tarkó valamint az orca felé. Elküldtek vérvételre, amit szerdán vettek le. Csak vérsüllyedést néztek, ami normális lett. Közben a dudor elmúlt, a fájdalom megszűnt. Az orvos tanácsára a vérvétel után elkezdtem szedni a felírt gyógyszereket: Prednisolone 5mg - 10 db/nap, Omeprazole 20mg - 1db/nap, Aspirin 75mg - 1db/nap. Azóta sem volt semmi tünetem, nincs dudor, nincs fájdalom. Viszont ma délután megint észre vettem a dudort, ugyanott és csak elhanyagolható fájdalmat éreztem. A dudor csak pár órát volt ott. Első körben óriássejtes arteritiszre gyanakodtak. Aztán azt mondták, hogy szemprobléma vagy reumatológiai eset. Ün szerint mi lehet? Merre induljak tovább? A háziorvosom egyenlőre széttárja a kezét és nem tudja mi tévő legyen. Köszönöm szépen!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
11.
13.
Így távolról azt tudom javasoni mielött ezeket a gyógyszereket elkezdi szedni mutassa meg bőrgyógyásznak ha jelentkeznek újóla a tüntek !
2018.
11.
08.
Lehoczkiné Agócs Mónika kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Tegnap a kertben egy mezei pocok megharapta az ujjamat. Arról szeretnék érdeklődni, hogy szükséges-e ezzel orvoshoz fordulni? Nem nagy seb, szinte alig látszik. Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
11.
13.
Nem !
2018.
10.
22.
Markó Julianna kérdése:

Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát. Minden utasítást betartok a gyógyulás érdekében. Szép napot kívánok önnek! Üdvözlettel; Julianna
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
11.
13.
Oké! Örülök !
2018.
10.
21.
Markó Julianna kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nő vagyok, 2 hónapja volt egy gerincsérv műtétem. A sérv ki volt szakadva, be volt gyűrődve az ideg alá. Csontot is kellett faragni. 1 hete jöttem meg a rehabilitációról, Hévizen voltam 3 hétig, kezeléseket kaptam+ gyógytorna. A nagy döfésszerű fájdalmak miatt amik a derekamba jöttek, 1 hétig infulziós kezelést kaptam, amibe fájdalomcsillapító, izomlazító volt. Mellette folytattam a gyógytornát, kezeléseket. Az állapotom javult, a döfő fájdalmak megszüntek, viszont a derekam néha fáj még most is, úgy érzem az egész bal felem kötött, merev. A ferde testtartás, ami műtét után 2-3 héttel alakult ki, még most is meg van. Gerincem hamar elfárad, néha ugy érzem mindha begörcsölne. El vagyok keseredve, tényleg ennyire nehéz a felépülés, és a fájdalom megszüntével valyon tényleg megszűnik ez a ferde testtartás? Nagyon félek hogy így maradok. Kérem adjon tanácsot, előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel; Julianna
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
10.
21.
Tisztelt Hőlgyem! Minden jót megkapott, türelem és megfog gyógyulni. A gyógyszereit, az izomlazitót , a tornát ne hagyja abba. Jóhelyen kapta a rehab.-ot. Müködjön együtt kezelőorvosával - megéri ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos,üzemorvos /már több mint fél évszázada !/
2018.
10.
17.
Sáfrány Béla kérdése:

Nephrológus válaszát szeretném kérni. Tisztelettel köszöntöm! Férfi beteg vagyok 57 éves. Mire számíthatok a laboreredmények alapján? 1 éven belül háromszor volt labor vér.vizelet vizsgálatom. A mikroalbuminnál egyre nagyobb eltérés látszik. Házi orvosom három hónap múlva nézi meg újból. Nyugtalanít ezért kérem a segítségét. Tavaly novemberben mikroalbumin 38mg/l . Idén márciusban:48mg/l. Most okt-ben:137mg/l. 24 órás fehérje:0,7g. Mostani vérkép: nátrium :145mmol/l. kálcium: 3,96mmol/l klorid:95mmol/l. karbamid:4,7mmol/l. Kreatinin: 93umol/l. calcium:2,51mmol/l. Szedett gyógyszereim: covercard plussz 10mg,2,5mg 5mg biso-block 2,5mg .kerberán 75mg . cavinton forte napi fél szem .atarax 25mg fél szem rosuvastatin 10mg. Várom tisztelettel sürgősen a válaszát amit nagyon megköszönök!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
10.
19.
Tisztelt Úram ! Ne aggódjon. -eredményei jók Karbamid/kreatinin ! Ezek a vesemüködés fontos jellemzői. természetes a kontroll ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér család-és- háziorvos üzemorvos
2018.
10.
16.
Szalay Péter kérdése:

Tisztelt Doktor úr! A következő kérdésem lenne, és nagyon szépen köszönöm előre is válaszát, illetve segítségét a témában. Tehát, van nekem egy olyan problémám alapjáraton, hogy generalizált szorongás-szindróma, amely természetesen jár ilyen-olyan pszichoszomatikus panaszokkal is. Nem sokkal a mentális állapotom kialakulása után kezdődtek gyomorpanaszaim is (erre is irányul majd a kérdés, hogy lehet-e összefüggés), eleinte csak olyan volt mintha időnként görcsbe rándulna a gyomrom pl. vizsga előtt stb. Aztán ez idővel átment egy enyhe, de folyamatos gyomorégés szerű érzésbe, mint egy apró morajlás, ami azóta olykor puffadással, gázok, rendszertelen ürítési szokásokkal is jár. Előfordult már olyan is, hogy pl étkezés (vagy ürítés) után gyengének éreztem magam, egyfajta üres gyomor érzés, nem volt éhségérzet, csak mintha egy üresség lenne a gyomromban, bizonyos esetekben ezt pár percre rá kicsit hígabb ürítés követte, amely enyhített ezen az érzésen (kicsit puffadás jellegű volt ez is). Viszont ezek a tünetek főleg a mindennapi életben erősebbek, főként a szorongás miatt is, nyugodtabb környezetben pl. otthon sokkal elenyészőbb. Betudható ez esetleg egyfajta pszichoszomatikus panasznak (azt tudom, hogy a gyomor az egyik legérzékenyebb a mentális zavarokra), vagy esetleg fordított eset lehet, hogy gyomor probléma okozhat szorongásos állapotot? kb. 3 éve küzdöm a szorongással, és igazából ezek a gyomor problémák az elmúlt 1-1,5 évben lettek intenzívebbek. Természetesen aktívan folytatok különféle edzéseket, ezek szoktak enyhíteni a problémán, a testin, és a mentálison is. Segítségét, tanácsát, és válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel, Szalay Péter
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
10.
16.
Tisztelt Péter. Szabályosan leírja a "régi" diagnozisát Gyomoridege van! A szorongása idegrendszeri psichés kezelése szakemberrel együttmüködve látom szükségesnek Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gx családorvos
2018.
10.
09.
Kovács Erika kérdése:

Jó Napot Kívánok Doktor Úr! Kérdésem lenne Ön felé, vagy 3 napja kisebb nagyobb szünetekkel remeg a szemem, mi lehet a gond?Milyen betegségre utalhat ez. Van hogy elmúlik de utána ismételten elkezd remegni, ami nagyon idegesítő. Milyen vizsgálatra van szükség? Nagyon szépen köszönöm válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
10.
16.
Tisztelt Erika ! Úgy hívják ezen tünetet, hogy tick. Fáradság, idegkimerülés idegesség , de öröklödö alkati tünet is lehet- okozhatja . Próbálkozzon enyhe nyugtatókkal, ha nem múlik, kérje háziorvosa segítségét, biztos megoldják közösen. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2018.
10.
01.
Nagy József kérdése:

Üdvözlöm Doktor Úr! 24 éves vagyok. Egy olyan kérdésem lenne Önhöz, hogy pár hónapja rosszul érzem magam a tüneteim: rossz közérzet,légszomj,gyors pulzus, szív bedobogás (néha), alvászavar (éjszaka arra ébredek fel, hogy légszomjam van, olyan érzés mintha nem lenne elég levegőm kb olyan 5-10 percig szoktam érezni), állandó fáradság, kimerültség, mellkasi nyomás (ez a tünet légszomjjal együtt van hogy egész nap kitart), időnként szédülök, gyengeség, sokszor nem tudom eldönteni, hogy a mellkason fáj vagy a tüdőm néha bele szúrkál. Amikor kezdődött nálam akkor észrevettem mintha rosszabbul hallottam volna látásproblémáim is voltak (homályos látás). Kint élek Angliában és nemrég voltam orvosnál volt EKG vizsgálat és vérvétel. Az orvos azt mondta, hogy jó az EKG és jó a vérkép is csak annyit talált, hogy hiányzik a szervezetemből a D3 vitamin 20.000UI ebből kell szedjek 1 héten egyszer 2 tablettát 7 hétig. Sajnos itt kint Angliában egy ilyen vizsgálat hosszadalmas 2 hétig kell várni mire fogad az orvos. Kérem segítsen mert olyan szinten vagyok, hogy már dolgozni sem tudok elmenni és mindennapjaimat megkeseríti. Köszönöm válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
10.
16.
T. Nagy Úram ! Kimerült, idegen környezetben él, nyugalomra pihenésre van szüksége. Jöjön szülőföldjére. Itthon kezelése szükséges. Üdvözli : Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2018.
08.
19.
Ficzek emese kérdése:

Jo napot dr úr páromrol szeretnék meg tudni valamit olyan tünetek jönek rá hogy kiveri a viz szédül ajulás keringeti szája kiszárad de volt bent a házi órvosnál aszt monta napszurása van elmúlik de nem mullt el felhivta dr urat aszt mo ta szedni kel a nyuktatot neki azért kérdezem magátol mi lehet a baj tünetek alapján mivel még most se mult el nagyon agodunk köszönöm elöre is
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
08.
21.
Tisztelt Hőlgyem! Sok oka lehet. Vérnyomás , szabályozási zavar, cukor, alacsony vérnyomás , kimerültség.... Kerssenek meg egy belgyógyászt és kérjék segítségét a kivizsgáláshoz. Üdvözli Önöket : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2018.
08.
19.
Toth joszef kérdése:

Üdv. Azt szeretném meg tudni hogy mennyi az esélye a vérfertőzésnek? Mivel a baratnőmel kiderült hogy rokoni kapcsolatban állunk: az ő dédszüleje es az én dédszülőm édestestverek vagyis másodunoka tesom. Itt mennyi az esélye a vérfertőzésnek ill a betegségeknek?
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
08.
21.
Nem valószinű hogy ebből nagyobb baj származna !
2018.
08.
09.
Renáta28 kérdése:

Tisztelt Dr. Úr . Van egy hét éves lányom akinek van a hátán egy anyajegy ami nem nagy de nem az a lapos anyajegy,viszket sűrűn neki. Kérdésem feltétlenül vigyem el bőrgyógyászhoz? Sajnos több ismerős mondta nem jót jelent ha az anyajegy viszket az nem jó. Nagyon aggódom. Többen ajánlották le kéne vetetni neki. Én nem szeretném ha bármi fájdalmat kéne érezni neki .Előre is köszönöm válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
08.
09.
Tisztelt Renata! Kedves Anyuka ! Kérdésére válasz:-mindenképpen mutassa meg a kisasszonyt bőrgyógyásznak ! - a Többi kérdésére azt tudom válaszolni : -felejtse el. A szakorvos véleménye a döntő. Ö tudni fogja mi a teendő ! Tartsa be. addig nyugodjon meg az "anyajegy" sokféle lehet. Üdvözli Önöket : Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
08.
08.
Szalai orsolya kérdése:

Köszönöm szépen a megnyugtató válaszát ! Szép napot! Orsi
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
08.
08.
Oké!Örülök hogy segíthettem valamivel. Dr G. Gy.
2018.
08.
07.
Szalai orsolya kérdése:

Kedves Doktor úr! Tegnap voltam vérvételen hajhullás miatt szinte minden eredményem jó, kivéve a vizeletben van egy pici fehérvérsejt valamint az urobilinogén egy csillagos lett, a háziorvosom csak jövöhét szerdán rendel, de én nagyon aggodom ez miatt, azt olvastam h máj betegésgre utal :( Várom mihamarabbi válaszát! A Got és Gpt normális szinten van! Köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
08.
07.
Tisztelt Orsolya! Ne agódjon ez nem kóros, és valószinű hogy a hajhullásával sem függ össze. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
08.
03.
Ficzek emese kérdése:

Üdvözlöm Voltunk orvosnál és ekcémát tapasztaltak nála!fürdető kenőcsöt irtak neki!bőrgyógyász nem kellene h lássa mert nyugtalanìt a kiütés
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
08.
06.
Türelem kedves Anyuka ! Ha látta orvosa , bizzon benne !
2018.
08.
01.
Ficzek emese kérdése:

Üdvözlöm Kisfiam 2éves és pár napja vörös kiütések jelentkeztek rajta amire fenistil cseppet kapott amitől nem múlik mi lehet a baja
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
08.
02.
Tisztelt Anyuka . Holnap még péntek ! Gyermekorvosához kérem sürgősen vigye el! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2018.
07.
29.
Adri89 kérdése:

Tisztelt doktor úr, Székletben fehér pici pöttyök láthatóak. Férgesség jele lenne? Végbél viszketés ritkán jelentkezik, de azt inkább az aranyér számlájára írnám. Érdemes lenne féreghajtót szedni? Februárban 2 hetes szünetekkel 3 dobozzal is szedtem a vermoxot, bár a tenyésztés és a celofánsapkás vizsgálat nem mutatott semmit. Várjak még esetleg és figyelgessem a székletet?
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
07.
30.
Tisztelt Adri 89 ! Ne !!! Amit észlel nem kóros .. Nyugodjon meg. Táplálkozzon egészségesen . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos
2018.
07.
28.
Kiss Jolán kérdése:

Tisztel Doktor Úr! Néhány hete folyamatos hasmenésem van. Voltam már a háziorvosomnál, aki szerint gyomorrontásról van szó. Próbáltam tisztítókúrát végezni, és probiotikumot szedni, de sajnos nem sokat javított a helyzeten. Azóta is nagyon gyakori, és rettentő kellemetlen a dolog. Vannak napok amikor gyengébben, vagy egyáltalán nem jelentkezik, de folyamatosan ég és fáj a gyomrom akkor is ha eszem, és akkor is ha nem. Közben elég hangosan jelzi, hogy dolgozik . Gyakran laza, zöldes színű nyálkás a székletem. Az imodium kapszulák segíteni szoktak ezen a problémán ideig óráig. Tudna nekem segíteni abban, hogy mit tudnék még tenni, hogy a helyzet javuljon? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
07.
30.
Tisztelt Hölgyem ! Kivizsgálását javaslom. Beszélje meg háziorvosával / vérkép, széklet leoltás Hasi UH stb. / után gastroenterológiai szakemberrel konzilium. Panaszát sokfajta elváltozás müködési zavar okozhatja. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy család és háziorvos
2018.
07.
25.
hatyke19 kérdése:

Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne,hogy pár napja kezdtem el furcsa tüneteket észre venni magamon. Például szédülés,kézremegés és kicsit megilyedtem. Mi lehet a kiváltó oka? Köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
07.
30.
Tisztelt hatyke19 ! Korrekt választ nem tudok adni, a felsorolt tünetek sok betegség tünete lehet. Az okok ugyan így ! Ha nem múlnak atünetek keresse fel háziorvosát : Üdv. Dr Gelencsér Gy
2018.
07.
11.
Kiss Eszter kérdése:

Tisztelt Dr. Gelencsér Gyula! Külföldön élek és sajnos korábbi tapasztalat okán nem bízom az itteni orvosokban. Ma voltam háziorvosnál az alábbi tünetekkel : ~ könyök fâfdalom ~csukló és kézfelfájdalom, reggeli ujj merevség 1,5-2 órán át ~lábfej fájdalom, nyomásra nagyon érzékeny, cipôben fáj, ~váll fájdalmat, pattogó hang mozgáskor Ezek a tünetek egy hónapon belül jelentkeztek, egymást követve. Folyamatosan gyulladáscsökkentôt szedtem mert gerincsérvem van és nagyon feszített volt a júniusi hónap. (Diclac 50 mg majd aflamin 100mg) közben gyomorfájdalom arra itt kint vettem gyógyszert. Az orvos megvizsgált, mennem kell vérvételre de szerinte semmi komoly, vírus okozta gyulladásra gyanakszik. Azt hozzáteszem hogy az elmúlt 3 napban kiestek dolgok a kezembôl, a jobb kezemmel nem tudok rendesen erôsen fogni, az egész karom gyenge. Ezek alapján Ön mire gyanakszik? Mi lehet ez és mi lenne a kezelés módja? Kaptam új gyulladás csökkentôt Vimovo 500 mg, 10 napig kell szednem, kérnem kellett az orvost, hogy pár napig itthon maradhassak mert szerinte nem indokolt a távolmaradás a munkától. Elôre is köszönöm, hogy elolvassa és idôt szán a problémámra. Tisztelettel, Kiss Eszter
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
07.
16.
Tisztelt Hölgyem ! Öszinte szeretnék lenni-így nagyon nehéz kérdést tett fel nekem. Elmondása alapján korrekt választ nem tudok adni. Ehhez vizsgálat, kiegészítő vizsgálatok, konziliumok szükségesek. Munkahelyi körülmények, terhelés, munkaidö nagysága, napi/heti váltások stb. Azt javaslom bízzon háziorvosában , és kérje segítségét továbbra is Mielöbbi javulást kívánok: Üdvözli Önt : DrGelencsér Gy család -és háziorvos -üzemorvos
2018.
07.
06.
G E kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Nemrég munkaügyi alkalmassági vizsgálaton kellett részt vennem, ahol a vizsgáló orvos a mellkasom meghallgatásakor arra kért, hogy háton fekvő helyzetben fordítsam balra a fejem és a szívem hallgatása közben nézte a nyaki erem lüktetését. A kérdésem az, hogy ebből mit tudott megállapítani? Felmerült még az is bennem, hogy a hallgatózáskor melltartó volt rajtam (amit egyébként nagyon nem bánok…) és összesen három ponton hallgatott meg (középtájon bal oldalon, majd kissé feljebb bal és jobb oldalon), pontonként kb. 3-3 másodpercig (normál ritmus mellett ez kb. 10-12 szívdobbanást jelent). Esetleges rendellenes hangok vagy eltérések felismerhetők így? Várom válaszait, köszönettel: Mese
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
07.
16.
Kedves G E ! Igen. Mindent szakszerüen csinált A kedves DOKTOR !
2018.
07.
02.
Fruzsi kérdése:

Tisztelt Doktor ur! 28eves anyuka vagyok 7 honapja tarto boka labszar terd fajdalmaim vannak reggeli merevseggel kb 30percig tart. Voltam angiologiai vizsgalaton negativ lett. Reumatologiai artritisz tesztem negativ cpr negativ versullyedes negativ, ennek ellenere lehetseges az artritisz izuleti gyulladas?
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
07.
16.
Tisztelt Anyuka! Nem ! Nyugodjon meg. -de keresni kell az okát . Háziorvosa jó segítség lehet . üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
06.
09.
Dora Kiss kérdése:

Kedves Dr úr. Lenne egy olyan kèrdesem hogy párom most volt teljes laborvizsgàlaton vér és vizelet vizsgálaton. Eredménye kitűnő de egy csillag van CK szám nagyon magas 752 . Mitől lehet milyen orvoshoz kell beutaló H megállapítsák mi a probléma ? Házi orvosunk azt mondta H 3honap múlva mennyen vissza. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Dóra
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
06.
16.
Tiszetelt Hölgyem4 Minden problémát komolyan kell venni. Egy labor érték nem jelent semmit ! A panaszok, a tünetek, az elözmények, a vizsgálat...stb/ Pl. egy fokozott munkavégzés, kondizás is adhat ilyen eredményt !/ - de lehet komolyabb elváltozás előjele is. Egy eredményből nem tudok így távolról többet mondani : Üdvözli Önt dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
06.
04.
Házelmajer Klaudia kérdése:

Kedves Doktor Úr.Ma voltam egy vérvételen és 12,1 volt a fehérvérsejtem a vörös 5,00 az lenne a kérdésem hogy a 12,1 az nem sok? nem kell félnem leukémiától?elöre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
06.
16.
Tisztelt Hölgyem ! ez egy eredmény , egy kissé magasabb fvs szám. Kontrolálni kell. Üdv: Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
06.
03.
anette0118 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi 1-2 hónapban azt tapasztalom, hogy munka közben (délelőtt) hirtelen erős szomjúság, szájszárazság, kábultság érzés van rajtam, azt érzem elájulok, néha hányingerem is van, olyankor rengeteg vizet megiszom. Közepesen nehéz fizikai munkát végzem, hidegebb időben (pl télen) még nem volt ilyen kellemetlen érzésem. Szoktam reggelizni, és reggel a vérnyomásom is megmérem. Néhány óra alatt ez a tünet megszűnik. Procoralant, Concort szedek de azt este és csak felet. (Tachikardiára és mitrális prolapszusra) Mitől lehetnek ezek a furcsa tünetek? Válszát előre is köszönöm. Anett
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
06.
16.
Tisztelt Anette ! Valószinű a gyógyszer mellékhatása. Kezelőorvosával kellene konzultálni Üdv: Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
06.
01.
Szabó Gáborné kérdése:

T. Doktor Úr! Kérem szépen tegye számomra érthetővé az Uh.leletben foglaltakat: A pajzsmirigy lebenyek normális nagyságúak, kissé inhomogén szerkezetűek. Az isthmus szélesebb, benne a jugulummagasságában egy 24x20x18mm-es echodus göb látható,széli meszesedéssel. Az isthmus - jobb lebeny határán 9x7 mm-es echodus, inhomogén szerkezetü göb látható. Kóros nyirokcsomó nem mutatható ki. Diagnózis: nem toxikus diffúz golyva. Kérdésem, hogy milyen vizsgálatok szükségesek, továbbá, ezek a göbök lehetnek-e rosszindulatúak? Műtétre lesz-e szükség? Ha sok buta kérdést tettem fel, kérem azt bocsássa meg nekem,. Szíves válaszát előre is köszönöm. üDVÖZLETTEL: Szabó Gáborné
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
06.
16.
Tisztelt Hölgyem !Endokrinologiai szakrendelésre kérjen beutalót kezelőorvosától ! Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gyula családorvos
2018.
05.
26.
Trenka Tibor kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Lehet buta kérdés, de magas kollagén tartalmú ételek beépülnek-e ízületi porcokba? Pl.: körömpörkölt, nagyon magas kollagén tartalmú étel, laktató, ragacsos és nagyon finom. De hőhatásra nem bomlik le a hasznosítható bennelévő aminósavak és jóhatású enzimek, és persze a maga a szervezet számára nélkülözhetetlen kollagén? Az ízületeket igy is védi,magas koleszterin tartalom mellett? Természetes úton visszaállítható-e a porcok rugalmassága és köztük lévő kenő anyag képessége? Tisztelettel: Tibor
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
05.
26.
Tisztelt Tibor ! A körömpölkölt nagyon finom ! A benne lévő kollagénnek semmi köze a porcokhoz ! Ha cupák igazán inkább a kolleszterinjét emeli meg. Az izületekben szükséges folyadék külsö inj. bevitellel lehetséges steril körülmények mellett. /Orvosi beavatkozás: mütétnek minősül !/ - de érdekes a kérdése , köszönöm : Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos-háziorvos
2018.
05.
17.
Adrienn kérdése:

Tisztelt Doktor úr! A minap voltam vérvételen és szeretném kikérni a véleményét,mert sok eredményem határon van.Kell ezekkel az értékekkel foglalkoznom vagy Nem?Ezidáig mindig tökéletes volt a vérképem.Ezek az adatok nem utalnak leukemiara ugye?Nagyon félek ettől!Minden más érték rendben,vizelet is. Hemoglobin 120g/L 120-175 Hematokrit *0,36L/L 0,37-0,50 MCV. 80,30fl 80,00-100,00 MCH. 27,30pg 27,00-33,00 Trombocita 320G/L 150-400 Fehérvérsejt 7,03G/L. 4,00-10,00 Vörösvértest 4,42 T/L. 3,70-5,50 Basofil. 1% <1 Limfocita. 37% 20-40
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
05.
21.
Tisztelt Adrienn! Minden jó ! Nyugi !!! Üdvözli Önt . Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
05.
02.
Alexaa kérdése:

Kedves Doktor úr Az lenne a kérdésem hogy a Natrium Chloratum 9ch homeopátiás gyógyszert bevehetem székrekedésre?
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
05.
02.
Tisztelt Alexaa ! A Natrium Chloratum = sós viz !!! ( életviz, kiszáradáskor infusióban adható )
2018.
04.
23.
Uhrin Bettina kérdése:

Jónapot Uhrin Bettina vagyok.Nem tudom hogy ez ebbe a kategoriába tartozik-e de..az elejé kezdem.Ebben az évben újjévkor túl sok energia italt ittam és rosszul voltam mert túl sok koffein került a szervezetembe.Azóta nem ihatok/ehetek semmi koffein tartalmú élelmiszer/italt mert rosszúl leszek tőle,vagyis hányingerem lesz fájni fog a fejem és nagyon be dogog a sziven.Ezeket mostanáig is mellőzöm az életemből.A fő kérdésem az lenne hogy újjév óta ha van valami vagy valamin felizgatom magam nagyon be dobog a szivem és nem tudom mitől van.Nehezen tudok lenyugodni.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
05.
02.
Tisztelt Hőlgyem ! Nyugalom , semmi baja nincs és nem is lesz az esemény kapcsán egy rossz emléke van. Éljen egészségesen , és ne idegeskedjen. Mindenre normális a reakciója ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy.
2018.
04.
05.
DD kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! Evek ota hallom a szivveresemet a fulemben meg nappal is. Egy evvel ezelott egyik reggel arra ebredtem mikor megfordultam az agyban, hogy forog velem a vilag. Ez a mozdulatra fellepo forgo jellegu szedules par nap alatt elmult. Voltam nyaki er ultrahangon teljesen negativ lett az eredmeny. Viszont egy valami megmaradt. Ami szamomra eleg erdekes. Nyaron sokat hajoztam a tengeren es nem volt soha semmi bajom. A tavaszi forgo jellegu szedules utan nem a hajon hanem a parton a tenger hullamzas latvanya produkalta a szedules erzest. Ez nem forgo jellegu volt. Es azota is peldaul ha nyugalomban ulok az agyon es a ferjem megmozdul mellettem szedulni kezdek. Ez szinten nem forgo jellegu szedules, hanem olyan mintha hajon vagy hullamvasuton lennek. Ugyanezt erzem mikor a busz fel e leszallasnal ingadozik a tomeg miatt. Nagyon kellemetlen es nem tudom mi lehet az oka.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
04.
13.
Tisztelt Ibolya ! Hát ezt nem tudom eldönteni . Lehet sokféle az ok. Hajón nem- ágyban igen ? , érdekes . Üdvözlöm Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
04.
05.
Hájosné Barad Erzsébet kérdése:

Kedves Doktor úr ! A problémám tegnap kezdődött és az éjjel folytatódott. Ugyan is a lábam a boka és a térd között viszketett, az éjjel 1 órakor arra ébredtem, hogy a lábam boka felett 10-15 cm magasságban kőrbe meg van keményedve, meg van dagadva és nagyon viszket. Akkor felkeltem és lábfrissítő sprével befújtam.A mai napon már nem annyira viszket, de be van keményedve és be van melegedve. Hova fordulhatok ezzel? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Hájosné Még annyit szeretnék mondani, hogy pajzsmirigy kezelés alatt állok.Minden reggel éhgyomorra kell bevenni egy szem tablettát, de most már jó, az érték 2,5, jelenleg más betegségről nem tudok.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
04.
13.
Tisztelt Erzsébet ! Próbálja meg háziorvosánál . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
03.
17.
langrudi007 kérdése:

Kedves doktor úr! Már megyedik hónapja minden reggel hányinger gyötör mikor erősebb mikor gyengébb. A hányingerhez gyakran hasfájás és ami a legrosszabb étvágytalanság is kapcsolódik. Hábár a tünetek délre eltűnnek, mivel reggel nincs étvágyam (gyakran nem is eszek) ezért egész nap küszködök az evéssel. És ez minden nap ugyan így! Egyéb dolgok: Már három éve dohányzom (heti 2 doboz) és már lassan egy éve majdhogynem egész nap remeg a kezem (nem hiszem, hogy függőség vagy a csökkenő vércukorszint miatt).
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
03.
17.
Kedves ....007 ! Ne dohányozzon. Keresse fel háziorvosát és kérjen kivizsgálást !
2018.
03.
16.
Virt Tamás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Olyan késsel vágtam el a kezem amivel bárányok köldökét szoktam elvágni ha nem szakad le elléskor. Ezt a kést az alomba is beleböktem miután elvágtam a köldökzsinórt és ezután sikerült elvágni a kezem elég mélyen. 1percen belül pálinkával lefertőtlenítettem a sebet illetve 2016 márciusában kaptam tetanusz oltást. A kérdésem az lenne hogy kell tartanom egy esetleges fertőzéstől? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
03.
17.
Tisztelt Tamás! Keressen fel egy sebészetet. Ők pontossabban tudnak az állapottal összefüggöen válaszolni. A teteanusz oltása amit egy éve kapott hétfőig biztosan védelmet ad ! Üsvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
03.
16.
Adrienn kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Fájó ízületek (először egyik ujjperc kézen,majd lábon,és most a térd is) és hulló szempilla/szemöldök esetén milyen betegség állhat fent? Vérkepem jó,pajzsmirigy és vas is.Nemreg voltam hónalji nyirokcsomó ultrahangon az is rendben (mammográfiával együtt).Korábban egy vírusos bőrgyulladásom volt(rózsahámlas),az már elmúlt. Ezt követően jelentkeztek a problémáim. Izületi fájdalmakra szedtem Apranaxot,kenegetem flectorral,nincs sok javulás. Reggelente fájnak az ízületeim ha behajlítom. 33 éves nő vagyok. Jó vérkép alapján és szintén kóros változást nem mutató nyirokcsomó esetén kizárható a leukémia,igaz?(Elnézés a hülye kérdésért ha az,de olvasgattam a neten ,aztán az izületi fájdalmakra és a szőrhullasra ilyeneket dobott ki...) Milyen orvoshoz forduljak? Köszönöm a segítségét!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
03.
17.
Tisztelt Hölgyem ! A leukémia nagy valószinüséggel kizárható ! Az elmondottak alapján egy valószinüsíthető virusfertőzésen esett át. Az csinálhat ilyen utólagos panaszokat. Keressen fel egy Rheumatológust. Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos-üzemorvos
2018.
03.
13.
Juhász kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Ön hallott már a Frank vonalról a fülön? Ön szerint lehetséges hogy egy 20 esztendős srác fülén ez a vonal már megjelent?
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
03.
13.
Tisztelt Juhász ... Igen hallottam és láttam is ... A természetgyógyászok, a z akkupunktörök , kinezologusok tulajdonítanak ennek különböző betegségekre jellemzö figyelmet, tulajdonságot. Nem foglalkoztam ezen tudománnyal mélyebben. Ennyi ! Üdvözlettel : Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos -üzemorvos
2018.
03.
11.
Lakatos Alexandra kérdése:

Tisztelt Dr. úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy: Férjemnek aki 28 éves, egy mozdulattól olyan derékfájása lett hogy térdre rogyott. Ez után már lábra sem tudott állni a fájdalomtól, és nagyobb mozdulatokat sem tudott elvégezni. Ügyeletes orvoshoz fordultunk de csak egy fájdalom csillapító injekciót kapott a derekába. De mikor elkezdett felszívódni a fájdalom csillapító ugyanúgy erős fájdalmai voltak.. Ilyen eset már tavaly is történt vele amit injekciós kezeléssel csillapítottak majd masszázzsal és súlyfürdővel sikerült megszüntetni. Viszont a mostani panaszai sokkal erőteljesebbek mit tavaly voltak.. A kérdésem az lenne hogy milyen vizsgálatokkal kellene keresni ennek a fájdalomnak az okát? És esetleg jól jönne pár orvosi tanács a fájdalom csillapítására is.. Előre is köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
03.
11.
Tisztelt Hölgyem ! Mindenesetre háziorvosát is keresse fel, mert a probléma pihenést, nyugalmat is igényel /Táppénz ? / Mozgásszervi, Rheumatológiai szakember is lássa, netán gerinc rtg- Ct vizsgálat is szóbajöhet. Ajánlatos megizsgálni a munkakört, netalántán a fekhely miolyenségét, fürdőkezelést, fizikotherápiát ? Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy család-háziorvos- üzemorvos
2018.
02.
21.
Maliciouse kérdése:

Mi bajom lehet? Általában nagyobb, hosszabb alvás után (hétvégente) nem tapasztalom az alábbiakban leírtakat. Amikor előjönnek a lent leírtak, többnyire olyan érzetem van, hogy a fejemmel (agyammal, jobban leíra az agyi vérkeringéssel lenne bajom, mintha nem teljesítene úgy ahogy régen). Manapság mindennap rámtör. Munkába menet: -Úgymond kómásan megyek, így nem ér semmilyen inger. Munkában: -Szédülök, ájulás érzetem van, szapora szívverés. Csak úgy. -Elvesztem az egyensúlyérzékemet. Szapora szívverés. -Olvasás közben figyelmetlen vagyok. Nem mindig emlékszek vissza miről volt szó (pl.: messenger). Ránézek az órára és elfelejtem, hogy mennyi az idő és újból meg kell nézzem = FELEDÉKENYSÉG -Szemeimen észrevettem, hogy a zoom-molás nem mindig sikerül (pl.: kb 10-20 cm-re magam elé teszek egy tárgyat, viszont kb 2-3 méterre koncentrálok és hirtelen ránézek a 10-20 cm-re lévő tárgyra, akkor azt veszem észre, mintha 3D-ben látnám és bekancsulok). Amint felidegesítem magamat, szapora szívverést és szédülést érzek. Munka után: -Nyugalmi állapotban (otthon) a hirtelen zajokra megijedek. -Ráz a hideg, fázok, szapora szívverés. -Szapora szívverésem van és szédülök, félek, hogy szívrohamot kapok (pl tömegközlekedésen való utazás során vagy autót vezetve), viszont biztonságban érzem magam, mert hiszem, ha elájulok akkor a tömegből lesz valaki aki a mentőket rám hívja. -A nyakamban érzem a szívpumpálást. Néha gombócérzetem van. szapora szívverésem van. -Veséimben, főleg a baloldalban a medencecsontom felett szúró fájdalmaim vannak. Van, hogy 12-szer belenyilal és érzek egy szívem felé ívelő szálat ami felszúr. Elenyésző mennyiségben a jobb oldali vesémben is szúró fájdalmat érzek. Amint felidegesítem magamat, szapora szívverést érzek. -Hirtelen olyan érzetem támad, mintha megőrülnék. Valamit elképzelek és félek, hogy megteszem (pl.: agyonverek valakit, vagy még szörnyűbb eset). Társaságban nagyobb biztonságban érzem magam, mert számíthatok a jelenségek miatt keletkező szédülés/ájulás miatt, hogy kihívják a mentőt. Pl. Amikor írok valamit, észreveszem, hogy a betűket nem mindig rakom helyesen (sorrendbe) a szavakba. Többször vissza kell olvassam, hogy kijavítsam. Vizsgálatok: Hasi UH - jó minden Pajzsmirígy UH - jó minden EKG - jó minden Szív UH - jó minden Vérvizsgálatom állítólag rendben van. Ránéztem. Viszont pár érték M magasabb vagy A alacsonyabb az átlagnál. Glükóz: 5,9 M 3,3 - 5,6 Kreatinin: 74 A 80 - 115 Fehérvérsejtszám: 13,97 M 3,7 - 9,5 MPV: 11,3 M 8 - 10 TSH vérvizsgálat: Hormonok TSH: 2,19 0,27 - 4,2 FT3: 5,4 3,1 - 6,8 FT4: 17,4 12 - 22 Nem utolsó sorban: CRP: 4,5 <5 Üdvözlettel: Attila (31 éves)
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
27.
Nem tudom !
2018.
02.
21.
Jade P kérdése:

Kedves Doktor Ur! Influenzas szovodmenykent sajnos jobb oldali tudo bazisan rtg lelet es labor alapjan tudogyull ast allapitottak meg. Augmentin 875ost kaptam ma este lesz a 6.napja h szedem.Az elso antiob Klacid volt 2napig de nem szuntek a tunetek akkor valtottak Augm Duora a korhazi ugyeleten.Lacto Sevent kaptam meg.1,5 nap Augm utan kozerzet jelentosen javult,hoeml volt csak elso ket este utana az sem.Azonban a 3.antibiotikumos napra jobb bordaiv alatt ahol a gyulladast is lokalizaltak eros szuro jellegu mellkasi fajd jelentkezett,ami kohogesre belegzesre erosodik.Ezzel ujra ugyelet uj rtg volt tegnap ahol a pneumonia meg megvan, ptx et kizartak es uj 7 napos ab kurat javasoltak.Valoszinu mellh gyullt mondtak illetve a kohoges miatt izomhuzodast,bordatorest nem lattak. Kerem segitseget,abban h ez a szuro fajd amire az Algopyrin nem hat mikorra mulik? Gyogyulas h varhato.39eves 2 gyermekes anyuka chr.betegsegek nelkul.Halasan koszonom valaszukat!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
27.
Türelem, kedves J:P
2018.
02.
21.
N.Eni kérdése:

Tiszelt Doktor Úr! Azert fordultam önhöz, mert bizonyos téren tanácstalan vagyok. Problemam pedig a fejfajas. Decemberben nagyon sokat fajt a fejem es intenziven bar nem tudom az okat lehetseges a stressztol. Azonban nemreg beutottem a fejem kissebb pukli keletkezett raja es aggodom, hogy esetleg komolyabb baj is tortenhetett e. Nem volt hanyingerem, nem szedultem de elofordul az , hogy nehanyszor belenyilal a fejembe a fajdalom. Sokat torom a fejem azon, hogy vajon el kell e mennem egy koponya Ct-re, higy kideruljon van e valami elvaltozas vagy betegseg a fejmben. Azert kerem segitseget, mert tanacstalan vagyok milyen fajdlamak kellenek egy komolyabb betegseghez vagy ahhoz , hogy valaki egy ilyen vizsgalaton vegyen reszt. Mielobbi valaszat koszonom.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
27.
Remélem már jobban van !
2018.
02.
16.
Jade P kérdése:

Kedves DoktorUr!Influenza utani felulfertozodesre eloszor Klacidot kaptam.2 napig szedtem semmi valtozas.Kohoges es nehezen csillapithato laz.Otthoni haziorvosunkat masodik velemeny miatt ma kerestem fel o vegre elkuldott rtg re es laborra.Pneumoniat allapitottak meg es uj antibiotikumot kaptam Most Augmentin Duot probiotikummal. Kerdesem ha ma pentek kezdtem szedni mikorra varhato h hat? Probiotikumnak Lacto Sevent adtak a patikaban x1 napi bevetellel? Ez jo probiotikum van meg otthon Omniflora kapszula? Lazra Mexalent Algopyrinnel valtogatom (Ibuprofentol eros szivdobogas volt).Kerem segitsen halas koszonettel
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
27.
Ezek a gyógyszerek nem szerepelnek az én repertoáromban !
2018.
02.
14.
Jade P kérdése:

Kedves Doktor Ur! Szeretnem kerdezni h Edesanyam 60 eves influenzaszeru szaraz kohogesere Sinecod szirupot illetve Paracodin cseppeket ejszaka bevehet e akkor ha Covercard 1x1 Tablettat is szed reggelente a vernyomasara? Halas koszonettel!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
27.
Igen !
2018.
02.
12.
Guru26 kérdése:

Tisztelt Doktorú Úr! Bármiféle tanácsát elfogadnám. Kb. 7 hónapja szenvedek, a fejbőrömön,valamint gyakorlatilag az egész testemen ( mellkas,végtagok, hát) apró hólyagszerű foltok jelennek meg, amik maguktól kidurrannak és sebek lesznek belőle, melyek viszketnek is. 2 bőrgyógyász is látta, szerintük nem bőrgyógyászati probléma. Különböző krémekkel kenegettem de nem lett jobb. Mitől lehet és milyen vizsgálatra kellene mennem? Egy általános vérképet készítettem, de negatív, gyulladást nem mutatnak az értékek. Nyáron antihisztamint is szedek, mivel allergiás vagyok a pollenre, de attól se múltak a tüneteim. A tünetek megjelenése előtt egy gyógyfürdőben voltam, de előtte is rendszeresen jártunk és soha nem volt ilyen problémám. Ez a "betegség" biztosan nem fertőző, mert a családban senki nem kapta el tőlem a 7 hónap alatt. Felkerestem egy 3. orvost, aki homeopátiás szerekkel kezdett kezelni az elmúlt 2 hónapban, de eddig semmi eredménye.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
12.
T Cím ! Őszinte leszek így látatlanban okosat nem tudok vélaszolni. Próbáljon háziorvosától kívizsgálást kérni ! Jobbulást kívánok : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2018.
02.
05.
Halasi Rózsa Zsófia kérdése:

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! :) További szép estét kívánok! :)
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
12.
Köszönöm !
2018.
02.
05.
Vona Nikolett kérdése:

Nagyon köszönöm szépen a választ Doktor úr. Igen jártam 4hónapig.heamatológiára.Mondta szépen vissza ált a vérképem. Rutascorbint szedtem 3 évig. Azt írtak fel. Házi orvosom mondta hagyjam abba mert jó hogy nem kaptam gyomor fekélyt.probalok, abba hagytam 6honapja.lehet nem is kelett volna abba hagynom. probalok odafigyelni az étkezésemre. C vitamint is szedek magne b6-ot.meg pihentetni a lábaimat,mert reggel 7-től 15ig csak járkálok, nem nagy foltok vannak rajta sok kicsi nagyon halvány lila folt a vádlimon. Kis borsónyi. Allergia gyógyszer is szedek azomyr.27 éves vagyok. Nagyon szépen köszönöm válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
05.
Tisztelt Hölgyem ! Háziorvosa helyesen " cselekedett ". - bár ettől gyomorfekélyt nem igen szoktak kapni, talán a C - vitamin más szemszögből nem tesz rosszat, és bár az is sav serkentő. Javaslom mutassa meg elváltozásait egy korrekt bőrgyógyásznak ! A normális terhelés és járás nem szokott ilyen elváltozásokat okozni. Köszönöm visszajelzését. üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2018.
02.
05.
Halasi Rózsa Zsófia kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy páromnak ( 25 éves férfi ) erős mellkasi fájdalmai vannak. Évek óta tart ez nála, sajnos nem tudjuk, hova forduljunk vele. A mellkasa baloldalt és a törzse ugyanazon az oldalon nagyon érzékeny és nyomódik a szegycsontjánál is. Érintésre vagy, ha a póló hozzáér, sikítani tudna a fájdalomtól. Ez főleg akkor jelentkezik, ha kialvatlan ( nincs meg a 9-10 óra jó minőségű alvás ), vagy akár, ha egy ici-pici stressz éri, de teljesen random is jelentkezni szokott, minden ok nélkül. A bal oldalán nem tud aludni, nem tudom megölelni arról, mert fáj neki. Mostanában egyre sűrűbben ( egész nap nyomódik, fáj enyhén, naponta 1-2x erősebben). Amikor erősen fáj neki, akkor nem kap levegőt, nem tud mozogni, ha összegörnyed, akkor enyhül a fájdalom. Nem volt semmilyen balesete régen, nem ütötte meg a mellkasát. Hirtelen nyúlt meg (195cm most), de már a megnyúlás előtt is fájlalta a mellkasát, csak akkor még sokkal ritkábban. Kb. 8 éves kora óta van ez jelen, mostanában ( kb. 1 hónapja ) egyre sűrűbben és, ami még rosszabb, egyre súlyosabb problémaként lép fel. Ön szerint mi lehet ez és egyáltalán hova forduljunk ezzel a problémával? A családjában senkinek nincs ilyen jellegű panasza. Köszönöm szépen válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
05.
Tisztelt Hölgyem ! Keressenek fel egy orthoped szakorvost vagy és egy ideggyógyászt. Valószinüsithető hogy gerinc elváltozás ,tartási- statikai probléma lehet panaszai mögött, vagy egy idegbecsipödés, bordaközi idegzsába is szokott hasonló panaszokat okozni. Üdvözli Önöket : Dr Gelencsér Gyula családorvos-háziorvos
2018.
02.
04.
Nikolett vv kérdése:

vözlöm. Érdeklődni szeretnék. 3 éve szültem trombocita számom alacsony volt. Azért császároztak. 2 év után vissza ált rendesen a vérképem. Most 1 éve lila foltos a lábam hol a jobb hol a bal oldalon a combom meg a térdem.,2-4 pici lila karika foltok,picit zsibbad vagy fáj kicsit és másnap belilul, 2-3 nap múlva el múlik. Talán 1 hónapba 2x jön ki. Sokat álok. Orvosnál voltam góc keresés minden vizsgálaton. Nem találtak semmit minden rendben van. Orvos Mondta nem kell vele foglalkozni minden rendben. Engem azért kicsit zavar hogy mi lehet a baj. Tényleg a sok állástol vagy idegesség? Talán az is lehet hogy amikor szültem nem szedtem a veralvadasgatlot? 54kg vagyok hízni nem nagyon tudok állandóan mozgok dolgozom. Nagyon szépen köszönöm válaszig. 27 éves vagyok
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
05.
Tisztelt Hölgyem. Amit bizton állíthatok, hogy idegi alapon ezen tünetek nem függenek össze semilyen módon. Új vérképén ha a trombocyta szám norm határok között van tényleg nem az elözö időszakkal-terhesség alatti eltéréssel függ össze. Pontos , hogy a véleményét haematologus is alátámassza. Ezekről a foltokról így képekről és távolból korrektül nem tudok vélemény adni Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
02.
04.
Cynthia05 kérdése:

Jo napot kivanok. Olyan kerdesem lenne, hogy a fulem alatt van egy kb dio nagysagu kemeny csomo, mitol lehet. Voltam a haziorvosomnal. Eloszor hogy tetessem rendbe a fogaimat mert attol is lehverts aztan le veszi a vert.Lassan eltelik az utolso huzas ota 3 het. A csomo sajnos nem kissebbedig semmit :(. Nagyon meg vagyok ijedve. Mi lehet ez, ha megsem a fogaktol voltak ?
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
02.
04.
Tisztelt Hölgyem ! Az emlitett elváltozás lehet afogaktól is , főleg ha rosszak-szuvasak. Góc lehet. Az elváltozás több mint valószinű hogy egy nyirokcsomó a góctól. Tessék tovább vizsgálkodni. Háziorvosa jó irányt mutatott ! Üdsvözlettel . Dr Gelencsér Gy családorvos-üzemorvos
2018.
01.
31.
Fábián Attila kérdése:

Üdvözlöm. 4 éve egy csontkovács megtekerte a végtagjaimat. Azóta inkább tőben nagyon fáj mind a 4. Fekve is. Trauma? A röntgen nem mutatott ki semmit. 3-4 tramadolon vagyok, de keveset javít. Lehet-e orvosolni? Köszönöm válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
01.
31.
T Attila! Vissza kell menni a csontkovácshoz! Talán segít ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2018.
01.
29.
Lujza48 kérdése:

Jó napot kívánok! Egy olyann problámámmal forfulok önhöz, hogy a barátommal együtt voltunk és a hüvelyem alatti gát elrepedt. 5 nap elteltével észleltem a ágyékomnál nyirokcsomókat, mind a két felöl megjelent. Mi lehet az oka? Valmi kenőcsöt vagy gyügyszert tud ajánlani? Nem tudok orvoshoz elmenni, mert mos költöztem ki külföldre és semmilyen írtatom nincs amivel fogadnának. Fontos lenne kérem segítsen
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
01.
29.
Tisztelt Hölgyem! Antibiotikum tartalmu krémet javaslok használni. A nyirokcsomókat is ez a gyulladás okozhatja. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
12.
29.
Juhász kérdése:

Kedves Doktor úr! Gyermekem vérnyomása 130-135/80 pulzus:80-90. 20 éves fiú néha fejfájásra panaszkodik ilyenkor elmondása szerint a homloka fáj illetve a füle fölött de azt mondja hogyha becsukja a szemeit és pihenteti akkor elmúlik vagy olyankor nem fáj míg pihenteti a szemeit. Ön szerint ez a vérnyomás érték neki magasnak számít? Illetve a feje inkább a szem erőltetésétől fáj vagy a vérnyomástól? Egyébként kontaklencset visel reggeltől estig. Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2018.
01.
29.
T Apuka ! A vérnyomása norm határok körül van a fiatal Úrnak. A fejfájásnak szemészeti oka is lehet. Keressenek fel egy szemészt ahol ki -tudják ezt az okot zárni. A fejfájásnak sok oka lehet. Itt a hely kevés ehhez . Üdvözli Önöket : Dr Gelencsér Gy család és háziorvos
2017.
12.
18.
Novak Istvan kérdése:

Kedves Dr úr! 55 éves férfi vagyok. Nagyon idegtépő munkahelyem van, kasszás vagyok egy multinál, az idegeim ki vannak. Gyógyszerrel alszom.Lendormin es rivotril éjszakára, Ez jo lett. Előtte zolsana , Gerodorm nem használt. Egy éve betaloc zok-ot kell szednem. Két hete elkezdett klikkelni a szemem, ami borzasztóan zavaró, Találtam itthon szelént, ma nem ugrált annyit a szemem. A munkehelyen is 9 számítógép előtt plusz itthon. Munkahely váltást is javasoltak, de 55 évesen elég nehéz. Próblok diót , csukamájolajat stb vitaminokat bevinni. Volna valami ötlete? Köszönettel.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
12.
18.
Igen !- Kedves Novák Úr ! Sürgössen keresse fel háziorvosát és kérje meg hogy vegye fel tp-re és pihenjen. A többi kiegészítő csak maszatolása a problémáinak. Az esti kettős gyógyszer hosszú távon úgysem megoldás - sőt ! . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család -háziorvos üzemorvos
2017.
12.
08.
Juhász kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 21éves férfi vagyok. 3éve hagytam abba a focizást egy komoly térdsérülés miatt. Emiatt meghíztam az évek alatt és valószínűleg emiatt és a vizsgák miatti óriási stressztől volt magas a vérnyomásom, fél éve szedek 1.foku hipertóniára gyógyszert. Szeptembertől szeretnék ismét visszamenni focizni, ön szerint a sportorvos megadja az engedélyt az igazolásra vagy a magas vérnyomás kizáró ok hogy valaki igazolt játékos legyen?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
12.
10.
Tisztelt Juhász Úr ! Én nem javasolnám a versenysportban való részvételt. A mozgás , kocogás , a rendszeres mozgás biztossan jót tenne ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy Család és -háziorvos üzemorvos
2017.
12.
06.
Iati kérdése:

Tisztelt Doktor Úr 130/85-90 (pulzusom:80-90 közötti) vérnyomástól lehet mellkasi panaszom illetve fejfájás? (22 esztendős férfi)
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
12.
10.
NEM !
2017.
12.
04.
Norman Anita kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Néhány hónapja pajzsmirigyalulműködést diagnosztizáltak nállam. Párommal szeretnénk babát. Érdeklődnék, hogy ennél a betegségnél van-e esélyem, és ha igen, mekkora a teherbe esésre. Úgy érzem, terhes vagyok, de még nem voltam orvosnál. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Természetesen elmegyek majd nőgyógyászhoz is, de előbb szeretném megkérdezni az Ön véleményét, hogy van-e esély erre. Köszönettel Norman Anita
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
12.
04.
Tisztelt Hölgyem !Úgy gondolom , hogy helyes választ tudok Önnek adni ! A terhességet a patikában kapható teszttel meg lehet nézni. A pajzsmirigy müködés zavara esetén is lehet teherbe esni , de azt tudom tanácsolni hogy először a müködést kell egyensúlyba hozni, van rá gyógyszer, és kell hozzá egy korrekt családorvos is. Ha ezt elérik, nyugodtan vállalható a baba. Üdvözli Önt Dr Gelencsaér Gyula család és háziorvos
2017.
12.
02.
Bardos kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! alábbi problémával fordulok önhöz. Az utóbbi időben rendszeresen lüktet a fejem illetve a felső testemben is érzem a szívverésemet. Amikor fekszem olyankor még jobban elviselhetetlen, hason pedig egyáltalán nem tudok aludni mert olyankor mintha még jobban erősödne ez a lüktetés, vérnyomásom (szerintem) nem magas 135fölé nem szokott menni az első érték a második meg általában 80 (pluszminusz 5). Fáradékony is vagyok és a szemeim is szemgolyo két oldalán vörös. Kérdésem mi okozhatja ezt a lüktetést már több mint 1 hete fenn állnak a tünetek. 20 éves férfi vagyok .
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
12.
03.
Tisztelt Bardos Úr ! Elfáradt, több mint valószinű nem csak fizikailag !
2017.
12.
02.
Náczi László kérdése:

Köszönöm a gyors válaszát. Térdspecialista orvoshoz fordulok ez esetben. Üdvözlettel: László
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
12.
03.
Oké! Üdvözlöm: Dr Gelencsér
2017.
12.
01.
Náczi László kérdése:

Tisztelt doktor úr, szeretném kérni a segítségét az alábbi problémákkal kapcsolatban. 32 éves férfi vagyok, sportosabb életmódok folytatok. Augusztus 25-én birkóztam egyik haverommal egy sötét parkos részen, mikor megtörtént a baj. Megfogott a két térdem felett és próbált ledobni a földre. Közben bal térdemben éreztem egy erős ugró érzést, és ezt követően földre vetődtem. A térdkalácsom a helyén volt, ahogy sokkos állapotban ránéztem. Viszont térdkalácsomtól jobb oldalra combcsont oldalsó részén olyan erős hasító fájdalmat éreztem, hogy szó szerint az ájulás kerülgetett. 13 évesen ezzel a térdemmel volt már probléma, akkor egy iskolai baleset hatására kiugrott a térdkalácsom, mely fél óra múlva magától visszaugrott a helyére, mire kiérkeztek a mentők. Azóta majdnem 20 éven át panaszmentes volt teljesen ez a térdem, pedig gyógytorna se történt gyerekkoromban a sérülés után, csak 3 hétig járó gipszben volt a lábam. Olykor mikor jeges úton megcsúsztam, vagy felmosott lécsőházban akkor éreztem olyan érzést, mintha megindulna a térdkalácsom oldalra, de szerencsére az augusztusi balesetig nem történt probléma vele. Balesetemig két éven át napi 9-10 órában mászkálós szórólapos munkát végeztem, átlag napi 160-200 lépcsőházban postaládázás, olykor hegyvidéki területeken is több óra gyaloglás megállás nélkül. Balesetem után 3 héttel voltam MR vizsgálaton, mely az elülső keresztszalag részleges szakadását, medialis meniscus inkomplett szakadását, és lateralis meniscus széles szakadását írta le. Ahol voltam magánorvosnál, ő csak gyógytornát javasolt 8 hétig. A diagnózisba térdkalács rándulást írt, gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta az MR-be leírtakat. Kaptam térdrögzítőt, melyet már 10. hete hordok, a combizmaim eléggé elgyengültek, elsorvadtak. 3 hete gyógytornász jár hozzám lakásra, és itthonra vettem TENS készüléket, melyet naponta 2-3 alkalommal használok fél órán át. Jelenlegi állapotomban itt a lakásban el tudok bicegni térdrögzítőben, de a lépcsőzés már nem megy. Ahogy végzem a tornát és ülve előre kell hajlításból nyújtani a térdem levegőben, ott érzek egy döccenő érzést fél úton, melyet kisebb elakadás előz meg mozgásilag, és közben éles, szúró érzést érzek térdkalácsom mögött. A balesetin mikor vizsgált az orvos, említ egy kb. 40-50 fokos hajlítottságban érzékelhető retropatelláris döccenést, valamint lateralizált helyzetű mindkét térdkalácsom. Teljesen kétségbe vagyok esve, hogy 32 évesen gyakorlatilag mozgássérültként vegetálok itthon, jelenleg dolgozni sem tudok most. Előtte saját testsúlyos edzést végezve edzettem rendszeresen szinte napi szinten a szórólapos munka mellett. Lehetséges, hogy a térdkalácsból letörhetett porc, vagy pedig az MR által említett szakadt meniscusból is beékelődhet a térdkalács környezetébe porcdarab, melytől lehet ez a megakadó érzés térdkalácsnál? Ha ülésből felállok és kiegyenesedik lábam ott is tapasztalható ez kis mértékben. 15-20 perc ülés után ha felállok elnehezültnek érzem a lábam, mintha gipszben lenne. Pár lépés után a szintén kissé elnehezül a lábam. Az MR vizsgálat még említ egy csontvelő ödémát a lateralis femur condylusban 4.5 cm kiterjedéssel, medialis eminentia-ban, valamint patella apex-ben is. Mitől lehet a lateralis femur condylusban ekkora kiterjedésben ödéma, valamint a patella apexnél? Az MR azt is írja, hogy a külső szalagok épek. A patella rögzítő szalagjai is a külső szalagoknak felelnek meg? Mikor megyek rögzítőben úgy érzem néha előre mozdul a térdem ( nem a térdkalácsom ), mintha nem lenne teljesen stabil. Elnézését kérem, hogy ennyit írtam ismeretlenül a doktor úrnak. Nagyon kérem segítsen a továbbiakban. Szeretnék újra erőteljes férfiként aktív életet élni, és a lehetőségeimhez képest minél előbb munkába állni. Köszönöm előre is a segítségét! Üdvözlettel: László
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
12.
02.
Tisztelt László ! Azt tanácsolom hogy újjólag jelentkezzen a traumatológiai /baleseti szakrendelésen. Panaszai balesetével függenek össze véleményem szerint. Spesialis ellátást szakembert igényelnek ! üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
11.
27.
Kovács kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves srác vagyok, 9hónapja szedek reggel 1szem Tenaxum 1mg-os vérnyomáscsökkentőt. Kb 20-25kg felesleg volt rajtam egy műtét következtében, már sikerült 10kg-ot fogynom jelenleg 100kg vagyok és 187cm.A műtét előtt 85kg voltam. A kérdésem az lenne, hogy életem végéig kellesz szednem gyógyszert? Jelenleg mindig 110-130/70-82 közti értékeket mérek egyszer-kétszer volt 130(sziszt.) felett de 140(sziszt.) felett még nem mértem. Ilyen korban a 130-140(sziszt.) közti értékek magasnak számítanak? Válaszait előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
11.
28.
Tisztelt Kovács Úr ! Nagy baj nincs , még lehet a súlyt redukálni, fokozatossan, A vérnyomás mérés előírásait betartani. A vérnyomása nem magas csak emelkedett. Abbahagyni, a kezelő orvosával megbeszélni. Jó egészséget kívánok: Üdvözli: Dr Gelencsér Gy család és háziorvos
2017.
11.
16.
Farkas Helga kérdése:

Kyphosis lehet-e parkinsonismustól? Tisztelt Doktorúr! Három éve másodlagos parkinsonismust diagnosztizáltak nálam. Idei nyaki gerinc MRI eredményem:”A nyaki lordosis kiegyenesedett.A C.III.-C.VI. Csigolyák magasságában minimális kyphotikus tartás látható.A C.V. és C.VI. Csigolya peremein osteophytak vannak.A discuson a dorsalis peremeket kb. 1 mm-el meghaladó, széles alapú protrusio látható, mely a durazsákot diszkréten modellálja. Vélemény: Myelon lesiot a vizsgálattal kimutatni nem lehetett.Tartási eltérés a nyaki gerincen.Spondyloticus elváltozások a C.V.-C.VI. Csigolya közt.Jelzett protrusio a C.V.discuson. Diagnózis: Vélemény BNO: M4000 ” (azaz Tartási Kyphosis) Kérdésem: A nyaki kyphosisom lehet-e a másodlagos parkinsonismusomtól? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
11.
19.
Tisztelt Hölgyem! Nem . A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az egyik mozgásszervi, a panaszolt parkinson pedig ideggyógyászati kezelést igényel. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy . családorvos
2017.
11.
11.
Stankovics Lászlóné kérdése:

Tisztelt doktor úr!Fokozott hajhullás az egyik problémám. Propranolol tablettát szedek pár évtizede. Eredetileg béta blokkoló, ill. vérnyomás csökkentő hatása miatt írta fel háziorvosom. Vérnyomás csökkentőre is szükségem van, a Coverex AS 5 mg tabletta az adagom 2x1. Jelenleg még parkinson kór miatt szedek gyógyszereket: Madopar 200/50-ből napi 3 x 1/4, Oprimea 2.1 mg-ból napi egy szemet reggel, Neupro 4 mg-os tapasz esténként felragasztva. 100 mg Millgamma kapszul 2x1 neurológusom javaslatára. Az eredeti gondot az egyre erősödő kézremegés okozta. Ezért fordultam neurológus szakorvoshoz. A Propranolol csökkenti a kézremegésem, de hajhullást okoz. A kémiai összetevők közül melyik okoz halhullást, illetve ugyan az csökkenti a kézremegést? Ha elhagyom a Propranolol szedését, a minden napi főleg konyhai teendők elvégzése, de a kanállal evés, pohárból ivás stb. kiszolgáltatottá tesz. Ha más lehetőség nincs, akkor inkább a parókát választom. Doktor úr szaksegítségét kérem. A problémámmal való foglalkozását hálásan köszönöm. Tisztelettel: Stankovics Lászlóné
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
11.
11.
Tisztelt Hölgyem ! Javaslom hogy kezelőorvosával beszélje meg hogy egy vérképet csináljanak. Sok oka lehet a hajhullásának/ vérszegénység, pajzsmirigy müködés zavara, emésztési zavarok... stb/ Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorovos
2017.
11.
07.
Brigitka kérdése:

Tisztelt doktor ur szeretnem kerdezni hogy krulbelul egy hete szedules hanyinger faradekonysag tunetei folleg testileg es szellemileg erzem mintha az agyam kilene merulve nehezen megy a koncentracio van hogy kiakarok mondani szavakates nem ugy sikerul osszeakad a nyelvem es van mikor hirtelen kiakarom mondani targyak nevetvagy valami fogalmat es nemjon mindjart eszembe vagy nev es kell nehany masodperc meg eszembe jon olyan vagyok mentalissanmintha kilennek gumizva es ilyenkor nagyon felek hogy igy marad felek hogy agydaganat vagy erelmeszesedes vagy mas okozza es meg marad az aluszekonysag szeretnek ujra gyirs gondolkodast fittnek erizni magam szellemilleg kerem nagyon tanacsat segitsegit es nagyon tisztaszivbol koszonom valaszat szep napot es koszonom szepen
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
11.
07.
T. Brigitta! sürgőssen keresse fel családorvosát !
2017.
11.
05.
elek piri kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Azt szeretném kérdezni, hogy a Doxazosin 4 mg-os gyógyszernek a hatóideje, mennyi órahosszáig tart? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
11.
05.
T. Kérdező ! A gyógyszer hatása 24 órás . Kezdő szedésnél fokozott vérnyomás ellenőrzés szükséges. Ha más gyógyszert is szed mindenesetre háziorvosával, vagy kezelőorvosával is konzultáljon. Gépkocsi vezetésre is hatással lehet. Üdvözli Önt: Dr Gelencsér Gyula családorvos
2017.
11.
03.
hegyesi istván kérdése:

Köszönöm a gyors válaszát kedves doktor úr. Annyit kérdeznék még öntől,rabolva a drága idejét,hogy platina eltávolítása ilyen esetben ,milyen előkészülettel,és hány órás műtéttel jár?Válaszát köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
11.
03.
Tisztelt István! Őszinte leszek. Korrekt választ nem tudok adni kérdésére, mivel nem értem ha kilehetett volna venni a rögzitést miért nem került erre sor 25 évig. A leírásából arra következtetek, hogy valamilyen fertőzés állhat fenn, ezért javasoltam szakemberhez fordulást ott dől el ha műtétre kerül sor melyik módját választja az operatőr orvos a megoldásra. A műtéti előkészítés is ennek függvénye. Üdvözli Önt , és mielöbbi gyógyulást kívánok : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
11.
03.
hegyesi istván kérdése:

Üdvözlöm! Doktor úr!Olyan problémám volna hogy:van egy 47centis műtéti heg a bal combomon.Gyerekként eltőrt a combnyak-om.Ki vannak lazulva a csavarok eltelt a műtét óta körülbelül 25év .jelentkeztem műtétre hogy kivegyék de úgy elvannak havazva hogy nem jutottam el a műtétre.Viszont a csavar már a műtét hegen 1kis foltban látszódik hogy jönne kifele és van körülbelül 1centis genycsomóhoz hasonló a műtéti hegen.A kérdés hogy milyen következménnyel járhat ez a genycsomó mivel 1nap alatt kb duplájára nőtt.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
11.
03.
Tisztelt Hegyesi Úr ! -Hétfőn minden esetre mutassa meg Magát egy sebészeti szakrendelésen. Nincs előjegyzési idő- és beutaló sem szükséges. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
10.
30.
Horváth Henrietta kérdése:

Joestét! Azt szeretném kérdezni ha én a háziorvosomhoz térd és lábfájással megyek akkor ő hova küld engem ha ez már nem az első alkalom hanem kb2 honapja hogy igyvan vagy több?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
10.
30.
Tiszelt Henrietta. Az én eljárásomat tudom csak közölni Önnel. Vizsgála után laborba és röntgenre küldeném. Ha szükséges és az én gyógykezelésemre nem javul/ gyógyszeres és pihentetés , tp ? külsőleges pakolások stb..../ Mozgásszervi -rheumatologus kollégához küldeném consiliumba, aki ha szükséges fizikoth, és más gyógyszres- injekció ? -kezeléssel próbálhat segíteni. Ez persze egy sablom- minden beteg más és lehet más eljárás is. ! Üdvözli Önt és javulást kívánok: Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos üzemorvos
2017.
10.
13.
Pintérné Szabó Csilla kérdése:

Tisztel Doktonő / Doktor Úr! Nyáron a jobb combomon megjelentek viszkető piros foltok, amik vakarózás után kissé érdesebb felületűvé váltak, és megduzzadtak. Ezek aztán néhány hét alatt maguktól elmúltak. Augusztus végén arra lettem figyelmes, hogy reggelente nagyon piros a szemen, majd napközben elmúlik… Szeptember elején kötőhártyagyulladást állapítottak meg a szemészeten (Floxal csepp 1 hétig, napi 5X). Eltelt 2 hét, majd ismét kötőhártyagyulladásom lett, ismét Floxal a fenti mennyiségben. Ezután kb. 9-10 nappal megint piros szemmel a szemészeten kötöttem ki, ahol megállapították, hogy most episcleritisem van, ami a szervezetben zajló gyulladásra utal. Mindenképpen gócot kell kutatni. Fül-orr-gégészet: negatív Nőgyógyászat: negatív Fogászat: negatív Izületi panaszom nincs 2 napja hasmenésem van, amit a gyerekektől kaphattam el… De ez sem sürgető, és már rendeződni látszik! Szeptember elején megjelentek a bőrtünetek is, amiknek nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, de kb.1-2 hete egyre kínzóbb viszketési ingerekkel küzdök: - Hajas fejbőr jobb oldal - jobb fül mögött - jobb fül mögött nyirokcsomó duzzanat (szemmel nem nagyon látható, csak kézzel tapintható, nem fáj, néha viszket) - jobb vállon - hátam tetején a nyakhoz közel a gerincnél egy negyed tenyérnyi folt - a hátam közepén a gerincnél egy tenyérnyi folt - a fenekemen a farpofákon, a fenekem felett a gerincnél a jobb combomon, oldalt Bőrgyógyász szerint gyógyszer allergia. Jó pár éve (min. 3) szedem a következő gyógyszereket: meforal 500 mg (3x1) L-Thyroxin 75 mikrogramm 3000 NE D-Vitamin 2 hét Provera (1 hét: 2x2,5mg; 1 hét: 2 x 5mg; 2 hét szünet) Azt gondolja, nem allergia, semmiképpen sem kell allergológiára mennem, ezért elküldött laborra: Fehérvérsejt 7,0 Neutrofil 5,0 Limfocita 1,35 Monocita 0,45 Eozinofil 0,20 Bazofil 0,03 Neutrofil 71,20% ++++++ Limfocita 19,20% ++++++ Monocita 6,40% Eozinofil 2,80% Bazofil 0,40% Vörösvérsejt 4,9 Hemoglobin 132 Hematokrit 0,42 MCV 86,3 MCH 26,9 MCHC 312 Trombocita 334 MPV 10,6 RDW-SD 41,7 Vörösvérsejt süllyedés 42 +++++++ C reaktív protein 29,57 +++++++ Anti-streptolizin O 131  Nagyon megrémült, amikor látta, hogy milyen magas a CRP értékem, de tanácstalan volt. Végül felírt Medrolt (8mg/nap), és 1 hét múlva kontroll. Kérdésem: Milyen úton menjek tovább? Nem lehetséges, hogy ez vmilyen bőrgyulladás, és amiatt ekkor az érték? Vagy esetleg tényleg gyógyszerallergia lehet? Mit tud megállapítani a fenti labreredményből? Kell-e valamilyen komolyabb betegségre gondolnom (nyirokcsomó, viszketés)? Köszönöm megtisztelő válaszát, előre is. Üdvözlettel: Pincsi
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
10.
16.
T Pincsi ! Keresse fel becsületes háziorvosát mert a kérdése megválaszolása, több órát igényelne. Kérem!- hogy dokkoljon le Nála . üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
10.
02.
Alvas kérdése:

Kedves doktor ur,,mi okozza kb..2 hete ejjelenkent nemtudok aludni,minden oraban felkelek,vagy van hogy nehezen alszom el,es ha elalszom ra 1 orara felkelek,es ez igy megy reggelig ,minden oraban,,felkelek,,van mikor fejfajas ,hanyinger is tarsul hozza,,van mikor egy heten sikerul 1 napot vegigaludnom,,este nem eszem,,koszonom valaszat,, Es nagyon koszonom,szivbbol hogy mindeg rendelkezesunkre all,es segitseget nyujt,,tudunk hova fordulni,,es mondhattom masoknak is a neveben,,hogy koszonjuk a valaszait,,szep napot kivanok,,,
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
10.
10.
T Kérdező ! Azt gondolom, hogy nagyon elfáradt -talán lelkileg, psychésen -. Próbáljon meg egy kis hatóanyagtartamú feszültségoldót esténként. Ha nem forduljon Mentalhygénés szsakorvoshoz. Kérjen segítséget ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos
2017.
09.
24.
Domestos kérdése:

Tisztelt doktor ur..ma del elott takaritottam furdoszoba lakas domestossal ,,es belelegeztem es azota szaraz ego erzes erzek a szamban mintha a gyomrom egne ,,torkom ,tudom ,es felek hogy mergezes ksptam,festes utan vagyunk es meg ablakmosot ,es butortisztitot is hasznsltam tobbszor,,lehet bajom felek ,,hogy komoly,,es megfulladok,olvastam hogy tudovizenyot okoz,,kohogni nem kohogok,a szarazszaj es ego erzesen torok es mellkasfajdalmon nincs egyenlore,,de aggodom mi lesz ha elovesz a kohoges fulladas ,,,,kaphattam sulyos mergezest??kerem mielobbi valaszat mit tegyek elmullik magatol? Es mibol mutathato ki a mergezes?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
25.
... Domestos! - Nem kap mérgezést! annak súlyosabb tünetei vannak. A tüdővizenyő is csak a súlyos gázmérgezéskor jelentkezik. Tartózkodjon többet a szabad levegőn. Ezután pedig zárt helyiségben ne használjon Domestost. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy család és üzemorvos
2017.
09.
24.
Felsőmotoneuron lézió? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! EMG leleltem: Bal ol. n. medianus ENG:A distalis motoros latencia:3.2 ms, könyök:7.0 ms, a motoros válasz feszültsége: 16.3 Mv, könyök:14.6 mV, magasságmérés: csukló-könyök szkaszon: 65.8 m/s.Minimális -maximális F válasz latencia: 26.6-28.6 ms, M válasz latencia:3.2 ms, ebből a proximális vezetési sebesség: 66.9 m/s .Sensoros neuronographia: Dig I-csukló szkaszon a vezetési sebesség : 57.8 m/s, a válasz feszültsége:38.0 Uv, Dig III-csukló szkaszon a vezetési sebesség: 61.9 m/s,a válasz feszültsége: 35.0 Uv. Bal ol. n. ulnaris ENG: A distalis motoros latencia:2.2 ms, könyök alatt:5.8 ms, könyök felett :7.9 ms, a motoros válasz feszültsége: 8.6 Mv, könyök alatt:7.2 Mv, könyök felett :7.1 Mv, magasságmérés: csukló-könyök alatti szakaszon: 58.3 m/s, könyök alatt-felett:40.5 m/s.Könyök magasságú Inching ingerlés-latenciák:6.0 ms, 6.2ms, 6.9 ms, 7.1 ms, 7.3 ms, 7.6 ms, 7.8 ms.Amplitudók: 3.7 mV, 4.0 mV, 4.1 mV, 4.2 Mv, 4.2 Mv, 4.4 Mv. Sensoros neurographia: Dig V-csukló szakaszon a vezetési sebessség: 43.5 m/s ,a válasz feszültsége :5. 3 Uv. Bal ol. n. radialis ENG: Sensoros neuronographia: a vezetési sebesség: 70.4 m/s, a válasz feszültsége:29.0 Uv. L.I. Vélemény: A bal oldali cubitalis alagútban focalis demyelinisatiot lehetett detektálni. A vizsgáló orvos azt mondta a bal könyök alatt nem volt válasz. Utalhat -e ez az eredmény Felsőmotoneuron lézióra? Az urológusom Felsőmotoneuron léziót vetett fel korábban gyakori vizelési panasz alapján és másodlagos parkinsonismusom van. Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
25.
T Cím! - nem tudok becsületes választ adni önnek ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér
2017.
09.
23.
Vitaminok kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Megszeretném növeszteni a hajamat es azt olvastam hogy ahhoz vasban és cinkben gazdag táplálkozás szükséges. Szeretném elkezdeni a sörélesztő pehely fogyasztását ami ugye tele van vassal és cinkkel, és ha én emellett még vasban gazdag ételeket is eszek akkor ezt túl lehet adagolni? Tehát lehet-e etrend kiegészítő tabletta(pl,A,E vitamin) mellé még olyan tartalmú ételeket enni? Köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
25.
T....vitaminok- kérdésére csak azt tudom Önnek válaszolni, hogy ha ez így lenne akkor én is megnöveszteném a hajamat. Sajnos ötven év praxisa sem elég hozzá, mert így is kopaszodom, de csúnyára! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy háziorvos-családorvos
2017.
09.
22.
Bakteriális bélfertőzés? kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Szeretném kikérni a tanácsát a következőkben: a tavasszal autoimmun betegség miatt megvonásos diétába (laktóz/glutén) kezdtem, illetve nagy mennyiségű (előírt) immunszupresszánst kellett szednem. Aztán felerősödött az állatszőr allergiám és begyulladt az orrnyálkahártyám. A szeles áprilisban így könnyű volt megfáznom, ám a léguti allergiám miatt a gyulladás csak pangott az orrmelléküregeimbe és másodlagos felülfertőződéssel bronchitis lett belőle. Akkoriban a gyógyszeres terápiám miatt a panaszaimat a háziorvos nem merte antibiotikummal kezelni, így anélkül próbáltam kilábalni belőle, több-kevesebb sikerrel. Májusban ellepedékesedett a nyelvem és aktív garatfali váladékozásom lett. Noha refluxszal egy tünet sem volt összeegyeztethető, ppit kaptam. Panaszaimon sajnos nem segített, viszont -hihetetlen vagy sem- valamiféle felszívódási zavart okozott, ami miatt az SBO-ra kerültem és leállítottak a gyógyszerről, valamint suprastint kaptam. Azóta bejártam tüdőgyógyászt, gasztroenterológiát, fülorrgégészetet de még a pszichiátriát is. A meglévő ételintoleranciáim mellett beszereztem egy pár újdonságot; dilis nem vagyok; ormelléküreg gyulladásom nincs, csak ,,náthám"; tüdőbetegségem nincs; vérképem jó. Amikor a.tüdőgyógyásznál jártam, újra hasonló volt a szitu, mint tavasszal, -és megint bronchitis acuta a diagnózis- ,de most kaptam 2 hét klacid kúrát (szigorúan erős probiotikum mellett) és új antihisztamint+szteroidos orrsprayt. A hörghurutom elmúlt, a nyelvem végre letisztult (ún.térkép nyelvem.volt), viszont az orrdugulásom (ez szagkieséssel nem.jár) makacsul stagnál, és egyrészt attól tartok, hogy így megint visszaeshetek a hörghurutba vagy esetleg másba is-ha nem tud letisztulni-, illetve nagyon zavar az elzáródás miatti sokkal aktívabb garati váladék. Másrészt mindez a gyomromat és a béltraktust is nagyon megviseli, -korábban semmi baj nem volt vele-de most, hogy hónapokon át nyelte a baktériumos khm taknyot kvázi, és most is a simát, hát gyakran hányingerem van tőle..ráadásul ha összegyülik a légcsövem falán (vagy a gége fedőnél?) nehezebben is lélegzem (nem asztmásan vagy refluxosan, hanem restriktíven). Ha eszem, nincs fájdalom vagy savas visszaáramlás etc, de a fokozott nyálelválasztás és az orrnyák összekavarodása az egész étkezésem elszúrja. A háziorvosom most már mossa kezeit-végülis jótakart, ha nagy általánosságban nézem akkor egészséges is vagyok-az eredmények alapján-, mégis borzasztóan szabadulnék az alsó otrkagylóimtól- annak ellenére, hogy a fülorrgégész nem ajánlotta a FESSt (mert fiatal vagyok még nagyon). Egyébként túlsúly mentes, fiatal nem dohányzó, nem alkoholizáló, jól compliencező és a rendszeres egészséges életmódot követő lány vagyok. Sok alternatív -nem humbukk-módszert alkalmazom a terápiás javallat mellett (gyógynövényes inhalálás, porlasztós inhalálás, himalayas orrspray, sós gargarizálás, sinus masszázs, infralámpa, bő folyadék etc) a családom azonban nem hajlandó egyik fajtiszta kedvenctől sem megszabadulni (az egyik ráadásul közkedvelt szobacica) ezért lehet, hogy mindezt fölöslegesen. :( Mindenesetre szeretném a szüleim meggyőzéséig negvédeni a gyomromat/beleimet is, amire szeretném kikérni a tanácsát; diétás megfontolások mellett mivel erősíthetem/védhetem nyálkahártyáikat? Érdemes probiotikumot hosszútávon is alkalmazni?( gmo/tartósítószer/szója és minden egyéb mentes probium6+inulint használok) Válaszát és tanácsait igazán köszönöm! Üdvözlettel: Ildi
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
25.
Tisztelt Hölgyem! Éljen és táplálkozzon egészségesen. Erre fordítson sok energiát ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
09.
22.
Ételallergia kérdése:

Kedves Doktorúr! Megszeretném kérdezni,hogy ételallergia/intolerancia tesztet a gasztroenterológián csinálnak-e, illetve Magyarországon a vér hisztamin szintjének kimutatására jelenleg milyen lehetőségek elérhetőek a DAO-n kívül? Megtisztelő válaszát és segítségét köszönöm! Üdvözlettel és tisztelettel; Marcsi
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
25.
Tisztelt Hölgyem! Pontos választ gasztroenterologustól kaphat . dvözli Önt és köszönöm kérdését: Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
09.
12.
piri kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kérdezni szeretném,hogy kapok reumatológián nyaki uh kezelést a vállamra is. Okozhatja-e a kezelés a vérnyomásom emelkedését? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
13.
Tisztelt Piri ! Rheumatológiára beutaló szükséges a legtöbb helységben kezelő- háziorvosa adhat. Ez a vérnyomására nincs hatással, hacsak az nem, hogy szorong -stresszel ez miatt Üdvözlettel . Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
09.
02.
csaba01 kérdése:

tisztelt doktor ur 54 éves vagyok fizikai munkás a napokban elvesztettem a munkám lehet hogy a stressz vagy nem is tudom mi okozza szurást érzek a melkasomban és kissé szédelgek levegö vétel nél szurást érzek a melkasom felsö részén kérem adjon tanácsot köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
06.
Tisztelt Csaba. Nehéz helyzetben lehet elfogadom. Problémája sem egyszerű, főleg ha a korát tekintem. Valószinű hogy a stressz okozhatja. . Nem tudom így távolról megítélni panaszát korrektűl. Kérem hogy keresse fel háziorvosát, sok minden tisztázható egy vizittel. Üsvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. családorvos-üzemorvos
2017.
08.
31.
Mandula kérdése:

Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy miröl ismerhető fel a mandularák? Fül- orr-gégész, vagy háziorvos felismeri?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
06.
T Mandula ! Azt tanácsolom hogy kerese fel a gégészetet, ha panasza van. Ha csak a tünetek érdekli javaslom az internetet valamelyik keresőt, vagy a Wikipediát Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos -üzemorvos
2017.
08.
28.
Tisztelt doktor ur kérdése:

Tisztelt doktor ur,..ejjel 2 kor mar tobbszor felkelek hogy faj a szivem ,balkezem hatam hatgerincem ,vallam ,nyakam,es szagat a gyurus ujjamban,,,es gyomor egesre 5 napja,a szivfajdalom ,hasogatas szagatas napkozben iselofordul tobbszor ,erosebb szivdobogas,hallottam hogy balkez gyomor eges szivfajdalom ezek infarkt jelei,,,es meg annyit hogy 1 honapja fent allnak a tunetek,,,,nagyon felek szorongok hogy infarktusom van ,,keren segitsegit,,koszonom
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
06.
Tisztelt Kérdező. Valószínű hogy nem infarktusa van ! / egy hónapos tünetek! / De a bizonyosat csak kivizsgálás után lehet mondani. Keresse fel háziorvosát a tünetek tisztázása és sajá t érdekében. Üdvözli Önt dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
08.
27.
Térdműtét után kérdése:

Tisztelt Doktorúr! 1 hónapja artroszkópos térdműtétem volt,egy tokbemetszés,a térdem egyáltalan nem fáj,viszont pár napja a műtőtt lábamra támaszkodva próbáltam felállni,azon volt több súly és hallottam egy fura hangot,aztán pedig egy éles fájdalmat éreztem a combom külső felén.A fájdalom pár óráig tartott,viszont azóta már kétszer előfordult ez az eset,a mai napon szintén,rá se tudtam állni utána,és hajlítani is alig tudom,a fájdalom pedig 6 óra elteltével se csökkent,a műtét előtt pedig semmi ilyesmit nem éreztem soha.Nem tudom ez mi lehet,izomszakadás esetleg? Lehet,hogy a kérdésem nem ebbe a kategóriába tartozik,de hálás lennék ha esetleg Ön is tudna segíteni benne!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
06.
T. ... kérdező4 Azt tanácsolom hogy sürgőssen keresse fel a műtő orvosát: Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
08.
25.
sumetrolim kérdése:

Üdvözlöm! Azt szeretném megkérdezni, hogy sumetrolim szedése mellett szabad-e napozni? A háziorvosom ezt a gyógyszert írta fel, miután megkérdezte, hogy fogok-e napon tartózkodni amíg szedem a gyógyszert. Holnap indulunk nyaralni és tengerparti pihenést terveztünk egész hétre. Sajnos csak a gyógyszer bevétele után olvastam el, hogy fényérzékenységet okozhat a gyógyszer, így tanácstalan vagyok a napozást illetően. Mit tud ön tanácsolni, ne tartózkodjak közvetlenül napfényen, vagy délelőtti, délután lehet-e napon tölteni 1-2 órát? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
06.
Így igaz. Nem tanácsos napozni, vagy nem szedni, attól függ miért kell szedni ! Más gyógyszert kell választani adott esetben. Üdsvözli Önt : Dr Gelencsér
2017.
08.
25.
Vérnyomásmérés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Mostanában elég magas a vérnyomásom 160körüli. Orvosom tanácsára naponta mérem, többször is mint kellene. Van olyan amikor 8-10 alkalommal is megmérem. Azt vettem észre hogy amikor a vérnyomásmérő a mérés végére ér és a visszaszámolásnál már 52-t vagy ez alatt tart a visszaszámlálásnál akkor elkezd a felkarom minimálisan rángani. Ezt az izomnál érzem és a mérő is érzékeli. Ez a rángás mindig csak a mérés végén jelentkezik és ezelőtt nem volt ilyen panaszom. Azt szeretném megkérdezni a Doktorúrtól hogy ez egy ártalmatlan izomrángási jelenség a sok vérnyomásméréstől vagy ez lehet komolyabb is? A szívemet a doktor hallgatta azt mondta nyugott ritmikus szívhangok. Csak ez a rángás nagyon idegesít. (Szabad szemmel nem lehet látni csak érzem hogy remeg a karomban valami). Amikor a vérnyomásmérő kiereszti a levegőt abbamarad ez a rángás.Elnézést a pontatlan fogalmazásért de jobban nem tudtam megfogalmazni. Köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel Becze Sándorné
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
06.
Tisztelt Hölgyem ! A digitális vérnyomásmérők nem is olyan egyszerüek. A használati utasitásokat bekell tartani. A panasza valószinű az erős leszorítástól ered . Javaslom . öt perc pihenés a foteelban, -kettő percenként háromszori mérés átlaga a vérnyomás értéke Önnél. A vérnyomás napszakonként is változik. Két -háromszori mérés elég szokott lenni. A többi játék. Jó szórakozást. Probléma, panasz esetén keresse fel választott háziorvosát is , kérem . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos
2017.
08.
15.
Szedules kérdése:

Jo napot doktorur mitol lehet olyan 4 napja tobbszori szedules fejtetoben es hatul erzem tantorgas belsoremeges kulso es eros szivdobbogas ,,mi okozhatja ? Lehetseges az hogy 5 napja leallttam a szertralin es neurol hasznalataval amibol sertralinbol 100 mg szedtem es neurolbol 0,25 ,,okozhatja ez ezt a problemat? Magamtol hagytam abba a szedest, nem orvos utasitasara talan nem lett volna szabad abbahagynom csak ugy,,vagy esetleg lehet valami agyi problema vagy sziv ,,kerem segitseget ,,es koszonom szepen ,,,es meg annyi hogy szivem hirtelen gyorsabban erossen dobbig ,,utanna rendben ,utanna dobban es mintha egyet kihagyna es ujra normalissan ver,,es ezt mi okozza?? Koszonom ,,szep napot
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
09.
06.
T Kérdező ! Rosszul tette hogy a gyógyszereit orvosi tanács nélkül abbahagyta. Sürgőssen keresse fel kezelő orvosát. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
08.
09.
Sziv kérdése:

Jo napot doktor ur,,,szeretnem kerdezni hogy mire jo a coronaria sziv ct?es ezzel kimutathato a sziv betegsege ? Es az igaz hogy negativ eredmeny azt jelenti hogy minden rendben a szivemmel ? Es az infarktus par evig kizarhato? En voltam 1 eve ezen a vizsgalaton ,,de szokot fajni a szivem es felek hogy megi van valami baj,,,koszonom valaszat ,,szep napot,,
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
08.
09.
Tisztelt Szív...es Kérdező ! Válaszom, hogy a szív bizonyos betegségeire utaló elváltozásokat ki lehet mutatni ezzel a vizsgálattal. Hogy lesz-e infarktusa ? Jósoljak ? .... a szív igazából sok " mindenért, mindenkiért fáj " ... de ha egyszer igazán nagyon szorít a mellkasa hívjon mentőt ! Na meg nem egy olcsó mulatság a szív CT , igaz ? Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos
2017.
08.
09.
Kérdés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Én 2 évig napi 20mg amlodipint szedtem ,de ezt az adagolást másik orvos utasítására napi 10mg -ra csökkentettem. Azt szeretném kérdezni ,hogy mivel engem 2 éven keresztül az orvosom "túladagolt" napi 20mg amlodipinnel ez lehetett -e káros a szerveimre (szívre..stb)? Jelenleg még nincsenek problémáim,vagy egyedileg megengedett a napi 20mg amlodipin is? Mindenhol napi 10mg/nap az ajánlott mennyiség,és most nagyon félek hogy bajom lett ettől a nagy adagtól. Segítségét köszönöm Zoltán
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
08.
09.
Tisztelt Zoltán ! Ne aggódjon, ettől nem lesz baja- hogy infarktusa lesz-e ? Jósoljak ? Üdvözli Önt : Dr Gelencsér családorvos
2017.
08.
08.
labor negatív kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves hölgy vagyok, 4-5 napja megduzzadt a jobb alsó szemhéjam piros lett, ugyanis hosszú útra utaztam és le voltak húzva az autómba az ablakok, talán huzatot kaptam, voltam szemorvosnál és írt fel krémet és cseppeket, most már jobb és nem hiszem, hogy árpa lenne, mert a szemész szerint nem, csak begyulladt, de még egy kicsi pup van ott, ez vissza is húzódhat. köszönöm a válaszát- Tiszteletem- Natasa
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
08.
08.
Tisztelt Natasa ! Lehet hogy húzat- de nagy valószinűség szerint gyulladás. A kezelés jónak tünik, -legyen türelemmmel. Gyógyulni fog. üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy . családorvos
2017.
08.
07.
Ivett kérdése:

Doktor úr, szelektál a kérdések között? Több mint egy hónapja írtam de nem kaptam választ. Üdv: Ivett
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
08.
07.
Tisztelt Hölgyem ! Kedves Ivett! Közel tíz éve válaszolok a kérdezőim kérdéseire. Majd száz választ küldtem el, és minden megkeresésre válaszolni szoktam. Minden rögzítve van . Az Ön kérdését nem találtam: Ha aktuális küldje el kérdését. Több mint ötven éve háziorvos-családorvos vagyok. Még senkit el nem útasítottam.Valami félreértés lehet a dologban. Addig is üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család-háziorvos-üzemorvos- jelenleg is aktiv prakzizálással
2017.
08.
02.
verkep kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! Verkepemmel kapcsolatban szeretnek kerdezni. Korulbelul egy honapja bedagadt a konyokom, ami 2-3 nap utan elmult. Majd utana mindket bokam. Ez is 4 nap utan elmult. Par eve kulfoldon elek. Elmentem a haziorvoshoz mindket alkalommal, aki gyulladascsokkento tabletat irt fel, es elkuldott vervetelre. A vervetel kb ket hettel azutan tortent, hogy a panaszaim elmultak. Meg aznap hivott az orvos, hogy abnormalis versejt szamot talaltak. A kovetkezoket (probaltam a legjobban forditani): Hemoglobin:88 g/liter,(115-165), vorosversejt: 3.05, (3.80-5.80), verlemezke: 102, (150-400) teljes feherversejt szam: 2.7 (4.00-11.00) Azota ujjabb ket het telt el, es az orvosom azt mondta ker meg egy vervetelt, mert valamit elfelejtett megnezetni. ( Arthiritis, Hiv negativ lett, Lupus insignifikansan alacsony, vas es B12 normalis) Azt mondta az ujabb eredmeny utan tovabbkuld hematologiara. Kicsit be is ijjesztett, mert mondtam neki, hogy teljesen jol vagyok, semmim nem faj, es teljesen jol erzem magam. amire azt mondta, hogy orul ennek, mert akar nagyon rosszul is lehetnek. Kerdesem, hogy On hogy iteli meg mennyire sulyos ez az allapot? Oszinten nem nagyon bizom az itteni egeszsegugyi ellatasban, kicsit lassan tortennek a dolgok. Menjek e haza kivizsgaltatni magam? Teljesen laikus vagyok. Koszonom valaszat!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
08.
07.
T....kérdező! A doktor korrektül gondolkodik, és kontrollt kér. Várják meg a kontrollt, mert ezek az eredmények nem negativak. Útánna jöhet a kivizsgálás - ha kell ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér családorvos
2017.
07.
31.
Novak Istvan kérdése:

Tisztelt Dr-úr! Megkaptam a vérletet, 9 dolog nem jó benne . Kérem segítsen , köszönöm: Sokadt vagyok fáradt , gyomor fájás stb , 55 éves vagyok. Kreatininin:101 C reaktiv protein:5,33 vas:7.8 transzferrin telitettseg:14 eozinofil:4.40 mcv:80 mch:25.4 Azt hiszem vas hiányom van, A vörösvértest, fehérvértest jo. Köszönöm válaszát
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
31.
Tisztelt Novák Úr ! Értékeit a tünetek a betegség szempontjábó az előzmények/anamnaezis/ befolyásolják. Az egész embert és életvitelét kell az orvosi munka szempontjából figyembe venni. Az adott értékei a hatátértéken vannak/ fontos a laboratórium standjait figyelembe venni- sok féle vizsgálati módszer van, létrzik !/ Szerintem nincs vashiánya- egy alsó határértéken van- Azt vélelmezem , hogy a fáradságát nem ezek a leletek okozzák. Kersse fel bizalommal a szeretett háziorvosát /családorvosát. Talán további kivizsgálást javasolnék ... Üdvözli Önt :Dr Gelencsér Gy csád és háziorvos
2017.
07.
30.
Normális-e? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Vérnyomáscsökkentőt szedek 21 éves vagyok. Az lenne a kérdésem hogy a vérnyomás napközben felmehet 140/90 fölé, vagy napközben is ez alatt kell lennie? Illetve nemrég egy "rohanósabb" nap után hazajöttem tele ettem magam rögtön elmentem zuhanyozni , zuhányzás után egyből megmértem és 140/93 volt ez normális?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
30.
Tisztelt Kérdező ! Ne aggódjon! Éljen egészségesen, és mérsékletessen. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. háziorvos- családorvos
2017.
07.
27.
tigram952 kérdése:

Üdv! Egy vitás kérdésben kérném a megtisztelő válaszát. Az autó utasterébe kerülő kipufogógáz belélegzése halált okoz, mennyi idő alatt? Köszönöm : Ané
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
27.
Tisztelt Ané ! Igaz , csak az ídőfaktor bizonytalan. Nem érdemes kipróblni, nem ajánlanám senkinek. !
2017.
07.
25.
Köszönöm a gyors a válaszait! kérdése:

Doktor Úr nagyon szépen köszönöm gyors válaszait. Tehát a tömény alkohol(pálinka) nem ajánlott?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
26.
Igy igaz ! A mérsékletesség mindenben jót tesz ! Üdv: Dr gelencsér
2017.
07.
25.
Az előzőre kérdése:

Az alkohol fogyasztást úgy értem, hogy a gólyatáborban nem fogyaszthatok alkoholt egyáltalán?Valamint ha fogyasztok az milyen veszélyekkel járhat ennél a gyógyszernélVálaszát köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
25.
T kérdező ! A norm határ egyéni. Egy deci bor, vagy egy pohár sör az üdvözlésnél nem tilos. - és a gyógyszert sem befolyásolja. Üdv.
2017.
07.
25.
Elhagyható-e a vérnyomáscsökkentő? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 20 éven férfi vagyok, 5hónapja szedek Tenaxum 1mg-ot(reggel 1 szem 2hete pedig fél szem). Augusztus végén szeretnék menni gólyatáborba (4nap 3éjszaka) és ez idő alatt szeretnék alkoholt fogyasztani. Erre a 4napra abbalehet hagyni a gyógyszer szedését? Valamint nem korai ilyen fiatalon gyógyszert szedni? 1.5éve volt egy térdműtétem és azóta 15-20 kg felesleg van rajtam (185cm 104kg), ha sikerülne 10-15kg.ot fogyni elhagyható lenne a gyógyszer? Illetve ez a gyógyszer mennyire számít erősnek? Gyógyszerrel mért értékeim reggel ébredés után 120-130/70-80. Napközben párszor mértem 132-137 közti sziszt. értéket is, ez normálisnak tekinthető? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
25.
Tisztelt kérdező. A gyógysze elhagyásáról és az avéleményem ,hogy kezelőorvosával mindenkép beszélje meg az elhagyását. Négy napra semmiesetre sem javasom "kihagyni "! Sújfeleslege van, sportoljon mozogjon , mértékkel ! Figyeljen a kalória bevitelre- alkohol a fogyásra nagyon rossz!Hogy érti a gólyatábori kihagyást és az alkohol fogyasztást. Mikor- meddig- mit - mennyi után... ? Üdvözli Önt ha egyetemista lesz : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
07.
20.
Laborlelet bilirubin total kérdése:

Udvozlom , az lenne a kerdesem , hogy mire szamitsak mi lehet a problemam a laborlelet alapjan ? Hemoglobin 101 Hematokrit 31 Mcv 76 Mch 25 Rdw sd 37 Es ami nagyon erdekelne az higy bilirubin total 25 Koszinom valaszat , Alexandra
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
20.
Tisztelt Alexandra ! Eltérés van a vérképénél. Keresse fel háziorvosát minél elöbb, mert az eltérés amit észlelek kivizsgálást követel. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2017.
07.
19.
Nyaki ultrahang kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 73 éves nagymamám nyaki ultrahang leletén a következő olvasható: Enyhén inhomogen szerkezetű PM lebenyekben körülírt göb nem látható. A környező lágyrészben térszűkítés nem mutatható ki. Az art. vertebralisok áramlása anterograd. A carotis bifurcatiokban néhány lapos plakk megfigyelhető. Az ACI-k syst. csucssebessége 85 cm/Sec. Vél. : SIgnificans szűkület nem látható. Ezek pontosan mit jelentenek? Van valami eltérés és ha igen, hogyan lehetne kezelni? Köszönettel : Barbara
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
19.
Kedves Barbara ! Nagymamája ezen lelete negativ, a korának megfelelő. Ha panasza sincs még azt is modhatnám hogy jó egészséggel rendelkezik. Természetesen ez csak egy lelet. Nem tudom miért készült a vizsgálat? ! Konzultáljanak családorvosukkal is . Üdvözli Önt és Nagyanyját : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
07.
12.
Tüdőszűrés kérdése:

Tisztelt doktor úr ! 19 éves làny vagyok nem dohányzom jóindulatú kéthegyű billentyű eltérésem van amire szükség szerűen szedek a 25ös betalock zokból felet évente jàrok ekgra és ultrahangra ahol mindíg mindent rendben találnak . Sokszor előfordùlt ,hogy fájt a vállam főleg mozgatasra az élet minőseget nem befolyásolja de elég kellemetlen röntgennel vizsgálták és nem találtak eltérést . Pár napja szùrni kezdett a bordáim között utánna olvastam az interneten bár tudom ,hogy ilyesmit nem kéne de azt olvastam , hogy a váll fájdalom tüdőrákra is utalhat nagyon megíjedtem bár akkor éppen nem fájt a vállam de erőteljes szùasokat éreztem a melkasomnál baloldalt kisseb szùrásokat a melkasomon máshol is ezért a szùrások miatt bementem a sürgőségire ahol ekgt , vérvizsgálatot és melkas röntgent csináltak megmerték a lázamat és lázas is voltam . A mellkasröntgen eredménye ez lett a rekesz szabályos helyzetű , jól határolt . Szabad sinusok .A tüdők tiszták ,légtartóak . A vascularis rajzolat normális . A híliusi érképletek nem tágabbak . A cor nem nagyobb szabályosan konfigurálrt . Az aorta nem tág . A háti gernic felső részében balra convex scoliozis van a kép alapján D. IV baloldali félcsigolya lehet . A vérképem ezt az eredményt mutatta fehérversejt: 11,40 ,vörösversejt:4,29 , Hemoglobin13,20 henotokrit 38,90% MCV 90,90 MCH 30,70 MCHC 33,90 RDW 14,70% PLT256,00 Neutrophil: 76,40 MXD 5,6% lymphocyta 18,0% Neuthrophil(absz ) 8,7 G/L MXD(absz) 0,6 G/L lympochyta (absz )2.1G/L D-Dimer meghatározás 0,14 aug/ml serium nátrium 138 mmol/l serium kálium 4 20 mmol/ l CRPultraszenz megh 0,70mg/L(90,ml/min/-1 az orvosk megállapították ,hogy peuritis sicca mellhártya gyulladásom van kaptam gyógyszereket . A kérdésem az lenne, hogy van e okom további aggodalomra esetleg elmenyek e egy tüdőszűrésre ?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
12.
T ...kérdező ! ínyugodjon meg , és ne menjen sehova. íigy távolból is azt tudom üzenni hohy most nincs tüdőrákja ! ímegfázott és van egy rosszalkodó csigolyája. A sürgősségin nagyon becsületessen elláták. Ritka manapság. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
07.
09.
Pályaalkalmasság kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Jobb szememre tompalátó vagyok, de szemüveggel korrigálva a piros vonal alatt is el tudom olvasni a táblát. Bal szememmel közelre és távolra is kiválóan látok. Az lenne a kérdésem, hogy a tompalátás kizáró ok, vagy sem az általános orvosi karon, illetve ha nem, mennyire korlátozná ez a tanulmányaimat?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
09.
Tisztelt .. Kérdező ! Véleményem szerint ez az orvosi egyetemen a tanuláshoz és felvételhez nem kizáró ok. Az orvosi mukához már feltételhez kötött. A szakma választásnál ez fontos lehet. Tanuljon és bízzon Önmagában. Úgyis kevesen vagyunk. Üdvözlöm , és köszönöm kérdését, bizalmát: Dr Gelencsér Gy csalás és üzemorvos
2017.
07.
04.
majdan sandor 25ev kérdése:

Jonapot doktorur!Érdeklõdnék mitõl fehér a nyelvem nem vagyok megfázva semi akor mitol lehet szìhésen ??idegi alapon?lepedèkes
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
05.
Lepedékes !
2017.
07.
03.
Toth peter 26éves kérdése:

Jo estét doktorur!*Egy ojan kérdésem lene hogy 3hete eltor a bokam a tibia csont de nem mozdult el a csont hàl istenek ,kaptam ra gipszet. De ma leszetem még 2*hetig minimum rajta kelet volna lenie 17diken kel visza menyek kontrola,maga szerint nem nagy baj hogy le szetem ugya. Ugy pihentetem ki pocolom nem eroltetem ugye màr nem mozdulhat el a csont és igyis ôsze for ??? Jah es a vérhigitot még igyis agyam be minden nap a hasamba hogy leszetem a gipszet .koszonom a vàlaszàt elore is udvozlom
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
03.
Tisztelt Péter ! Nagyon rosszul tette amit tett! Miért ? Gyorsan tiztázza a sebészekkel ! üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy család és háziorvos
2017.
06.
30.
Legzes kérdése:

Tisztelt doktor ur,szeretnem kerdezni hogy mar 6 napja ,naponta tobbszor elofordul nehezlegzes de ezt legcsoben erzem ,olyan mint mikor orr bedugul es nehezen kapni levegot,de en ezt legcsoben erzem,es kozepen faj is,es a jobb mellkasom,es ha asitom akkor kapok levegot,vernyomasom 90/59 pulzus 73,asztma ,allergiam van,,,voltam ful,orr,gegeszeten ,minden rendben,gasztroentrologian es csovet is nyeltem ,ott is rendben volt minden,,szeretnem tudni hogy megis mi okozza a nehezlegzest,,aggodom hogy tudobaj,vagy valami daganat mellkasban,es lazam nincs,fogyas sem,kerem segitsen hogy mit vagy hova mehetek ezzel,,,,,es ui: ez kb 1 eve van ezek a tunetek,,es ezek viszaternek rendszeressen,,,koszonom segitseget halasan,,,es szep estet,,
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
01.
Tisztelt Kérdező ! Pulmonológust keressen, haott minden rendben, mentálhygénés szakrendelőt kerre fel. !
2017.
06.
28.
Torok "viszketés" kérdése:

Tisztelt Gelencsér Úr! Mostanában azt vettem észre, hogy "viszket a torkom " (már ha lehet így megfogalmazni). Minden nap minimum 2x,mindegy hogy éjjel vagy nappal,de valamikor előjön. (Most pl reggel 04:34kor írok) Szóval viszketés,egy száraz köhögés kíséretében,és azt érzem, ha nem köhögök akkor megfulladok. Ez tart kb 10-15 percig,utána átmegy egy hurutos köhögésbe ami megint tart egy öt percig. Ezelőtt nem tapasztaltam ilyet, csak most az utobbi kb 2 hónapban. Interneten utánaolvastam,de szeretném egy orvos véleményét kikérni. Köszönöm válaszát! -Pallagi Brigitta
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
07.
01.
Tisztelt Brigitta4 Sok oka lehet egy tünetnek. Próbálja kia az Amroxol tabl-át és a Strepsils plusz szopogatós tabletát. Ha változatlan apanasza gégészetet keresssen, beutaló nélkül is megy . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
06.
26.
Felfázás utáni panaszok kérdése:

Tisztelt Cím, Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy többszöri felfázás után is maradt panaszom, volt kezelve, vizeletvétel is volt 2-3 x is, de az utolsó felfázás után már panaszom is van amihez segítséget kérnék, van még itthon nekem Urzinol tabletta és tőzegáfonya teám, szedhetem ? Vagy Immunterápia az Uro- Vaxom-mal ? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
26.
Tisztelt kérdező. Sürgősen keressen egy urológust ! Nem kell beutaló sem !
2017.
06.
24.
mi a probléma? kérdése:

Tisztelt DR úr szeretném a véleményét kikérni ügyemmel kapcsolatban tudom ,hogy nagyon elfoglalt ,de ez nagyon fontos ön nagy tapasztalattal rendelkezik én jelenleg a kardiológusok ill.szivsebészek között örlödöm a szivsebészek látják is hallják is hogy mi a probléma.a kardiológusok sajnos az én káromra nem vették észre hogy nagy a baj. mit tegyek?Tisztelt Dr úr.leirok minden részletet. 2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a pulzusom az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem 2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elnúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak ezek ártalmatlanok.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavart érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elnenni mert szorit a mellkasom.egyszer túlettem magam eljezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került a kórházban tétrem magamhoz.az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó ill sziv uh az is jó55% de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomból egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia pitvar kamrai blokk gyors ,funkcionális szárblokk,tachikardiozolodás alacsony terhelhetőség.vlot vesek hányingeres ritmuszavarok holosistoles zörej súlyos frekvenciaingadozások.pitvarfribrilláció a professzor úr szerint a károsodás miatt lehet.erőltetéstől ezek még nincsenek meg elektrofiziologia terheléses vizsgálat után és minden erőltetéstől.vezetési késés, a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv rendszertelenűl megy pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány teszt.hiány 2008 tól .ill a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkorlát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök erős mellkasi fájdalom,hányingetem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható nyha4.szivtranszplantáció szükséges tanácsokkal ellátott ne emeljek enni többször keveset felállni lassan amit érzek azt elmondta nagy tapasztalatának köszönhetöen egyből tudta mi a gond.furont q10 et panagin fortet irt..ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy ön professzor úr észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valószinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elnondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul biztos ő érzi .az evéskorlát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pulzus ezt egy másik kardiológus vette észre miatt raktak be pacemakert és mert kihagyott ebből látszik hogy sérülhetett a sziv de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik a 240 óta 30 pultuz 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 .egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.még a fürdővizem se lehet meleg ill.elektrofiziológia és terhelés után mégrosszabbul lettem.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondtaés le is irta már régen a transzplantációs listán kellene lennem.kérem segitsenek.a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,de ezt se válalta be egyik kardiologos sem.a professzorok látják és hallják is hogy baj van és hallják is a kardiológusok miért nem én már mindent átéltem amit a szivvel kapcsolatos 30 pulzustól 240 ig valószinü infarktust is illetve 3 féle ritmuszavart amiből valószinű 2 halálos is lehet.megprobáltam erőltetni a szivem a 240 óta 5 percig pakoltam fát elkeztem szédülni gyors pulzus mellkasi fájdalom fulladás illetve lábösszerogyás pulzus 190 később megint hányingeres ritmuszavar lett az erőltetéstől egyszerüen lehetetlen terhelni a 240 óta a 240 laborja ck 270 ckmb25 got 50 hgb180 cukor7 crp 17 rossz májfunkció sziv uh ev55%tesztoszteron 4.9 .további érdekes dolgok amikor rosszabbul lettem elektrofiziologia után ekg eltünt a főnövér szerint rossz volt ,autobaleseti ekg m eltünt helyette idegen férfié van nálam a 3 napos holter felvételéből 2 nap hiányzik pedig a felrakási ill.levételi időpont egyezett azt mondták rossz volt a gép pedig működött.a vérnyomásmérő rögzitett alacsony 70/50 vérnyomást is azt mondták rossz volt a gép miért csinálják ezt.továbbá megmagyarázták melyik vizsgálattol nem lehetek rosszabbul.itt egy másik orvos véleménye is látszik az egészről.a gyógyszeres kezeléstől még rosszabbul lettem.gyenge szivre szivgyógyszer?Papp Lajos professzor szerint is ez árt.jelenleg probálom kimélni magam.sok orvost megkérdeztem erről az egészről a kardiocentert ill.kardioközpontot pszichiátert is ő is azonnal a kardiológiára irányitott.ugyanis a nyugtatóktól mégrosszabbul lettem mégjobban fulladtam szoritott a mellkasom is ill.az erőm se jött visszahányingerem lett.mindenkinek ugyanaz a véleménye.remélem találunk megoldást hogy teljes életet élhessek.szeretnék dolgozni enni emelni házaséletet élni de a 240 óta nem tudok.van egy naplóm is amiben mindent leirtam ezt mindenképpen el kell olvasnia hogy mindent megértsen köszönöm ehez legalább 20 perc szükséges.elég nehezen mozgok a mellkasi fájdalom miatt mivel 100 méter is probléma .csak a véleményükre vagyok kiváncsi mivel dolgozni nem tudok a 240 óta .voltam a szivklinikán is elmondtam mindent és sajnos hazaküldtek mellkasi fájdalommal fulladással pedig csak 2 napot kértem hogy megmutassam mi a probléma de nem jártam sikerrel kb 1 hónap múlva kapok holtert de lehet kevés lesz az 1 nap megpróbálok hányingeres ritmuszavart produkálni de nem biztos hogy 1 nap elég ez már a 240 szövődménye ettől független.ugyhogy szenvedek tovább mondja meg mit tegyek?köszönettel egy egyszer hibázott beteg eszméletvesztés tulzott ételfogyasztás illetve fizikai megterhelés esetén.mivel dolgozni nem tudok a 240 óta ezért próbálok kitartani.köszönettel.de ha utána nézünk mit okoz a teszt.hiány ill.káliumhiány.ön is megérti mi lehetett a 240 pulzus. Murmann László további betegségek .anya arh- szivbeteg apa arh+ súlyos Alzheimer kór vérösszeférhetetlenek elöttem 2 testvérem elhunyt e miatt én 7 hónapra születtem 1.30kg teljes vérátömlesztést kaptam úgy maradtam életben.1984 mandulaműtét.1994 . 41.5 láz véres széklet 1 évig magas 180/110 vérnyomás szorito mellkas.itt már valami volt 11 évig hordtam ujságot is akkor vettem észre hogy baj van amikor a 240 után nem ment a biciklizés és ujsághordás után le kellett feküdnöm elötte ilyen nem volt 2x estem le a bicikliröl erőltettem majd az eröltetéstöl hányingeres ritmuszavar lett úgyhogy ezt is abba kellett hagynom az hogy az ember szeretne dolgozni de nem tud az baj a szivem egyből jelez hogy ne terheljem ahogy Papp Lajos professzor úr is elmondta 1 esély van a szivtranszplantáció.köszönöm ,hogy meghallgatott. Dr. Wacha Judit válaszol Kedves Kérdező! Leírása alapján súlyos szívelégtelenségben szenved. Ennek kezelésében, gondozásában kardiológusok segítségét tudja igénybe venni. Valóban nem egyszerű a helyzete. Üdvözlettel: dr. Wacha Tisztelt Murmann László! Sajnos olyan bonyolult esetről van szó, hogy csak a klinikán tudnának segíteni. Üdvözlettel Dr. Vaskó Péter.Kedves László! Sajnálatos az Ön egészségügyi problémája, de ilyen súlyos betegségek esetében már csak az orvosi terápiák javasoltak, természetes terápiák nem jönnek számításba. Az orvostudomány folyamatos fejlődése ellenére sajnos még is csak vannak korlátok.. A miértekre pedig nem tudok Önnek válaszolni. Jobb egészséget kívánva, Dr. Dóda Ildikó Háziorvos-fitoterapeuta r
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
26.
Tisztelt kérdező! Nem tudok Önnek tanácsot és segítségetsem adni, annyira bonyolultnak tünik esete. Sok hasonló beteggel találkoztam, de ehhez hasonlóra sem emlékszem Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
06.
24.
Bőrprobléma kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Egész pontosan, kb. egy hete teljesen vörösre égtem. Azóta úgy eltelt egy hét, valamit gyógyult, de még mindig vörös, és "húzódik" a bőröm. Eddig nem volt rajta vízholyag és nem is hámlot, de ma elmentem edzeni. Erősen izzatam edzés közben, és mikor bementem az öltözőbe az egész testem, ilyen aprocska vízholyagok jelentek meg. Kicsit megnyomtam őket, akkor kifakadtak és verejték folyt ki belőlük. Majd el kezdtem vakarni a bőrömet és jött le az elhalt hámréteg. Gondolom a vizhólyagok azért keletkeztek mert a felső elhalt hám, visszatartotta az izzatságot ilyen kis buborékok formájában. A kérdésem az, hogy ez lehet a probléma hogy nem hámlot le rendes a bőr réteg vagy valami más lehet a háttérben? Eltelt azóta egy hét miután leégtem de még helyenként mindig fáj, és vörös a bőröm. Nem túl lassú a regenerálodás? Illetve az elhalt hámréteget vakarjam, vagy hagyjam hogy magától lejölyön?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
26.
Legyen türelemes a nehezén már túl van !
2017.
06.
22.
Perla kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 1998 ban egy röntgen vizsgálaton spina bifidát állapított meg a röntgenező orvos. Kérdésem: Ez a velemszületett állapot elmúlhat,mert sem a ct illetve az mri felvételen ezt nem írták le. Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Eszter
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
26.
Ne foglalkozzon vele, nincs jelentősége. Egészséges , és ez a lényeg ! Üdvözli Önt egy család é s háziorvos- üzemorvos 50éve a pályán: Dr Gelencsér Gy
2017.
06.
22.
Allergia kérdése:

Tisztelt Dr Gelencser Gyula! Olyan problemam van,amirol erdeklodnek,hogy ha hideg levego eri azon testreszem amit nem fed ruha,eloszor piros,majd csalankiuteses lesz. Ezt jegkockaval is teszteltem. Szornyu eredmenyem lett. 20fok korul mar kezdodik is. 35eves vagyok,2 kicsi gyerekem van. Mas panaszom nincs. Iden marciusban vettem eszre eloszor. Hova forduljak? Borgyogyasz? Es mitol lehet ez? Addig is,mig nem jutok orvoshoz,mit tanacsol,mit hasznaljak kiutesre? Fagyi es hidegebb uditonel nincs problema. Tisztelettel "Tunde
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
26.
Bőrgyógyászt keressen!
2017.
06.
16.
Ivett kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A háziorvos hányszor adhat egy évben vérvizsgálatra /ált.vérkép/ beutalót?Utoljára januárban volt és több hete táppénzen vagyok. illetve carotis uh-ra adhat e beutalót? Köszönettel: Ivett
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
26.
Vérkép indokolt esetben : Naki UH-ra adhat ha indokolt és a tünetek egyértemüek !
2017.
06.
15.
Segítség kérdése:

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Próbálok rövid lenni. 22 éves, egyetemista lány vagyok. Körülbelül 2 éve jelentkezik nálam egy furcsa dolog, amire egyik orvos sem tud mit mondani. :( Van hogy hetente, van hogy 2-3 havonta jelentkezik nálam, hogy lefekszem aludni, majd az éjszaka közepén arra ébredek, hogy nagyon gyorsan ver a szívem. Nincs légszomjam, semmi ilyesmi, csak nagyon gyorsan ver a szívem, és melegem van. Hányinger gyötör 20-30 percig, majd hányok, és ezután minden rendben. Az orvosok azt válaszolják általában hogy "majd kinövöm" vagy hogy "stresszes az egyetem", pedig ez nekem tényleg nagyon kellemetlen. Szívritmuszavarom nincs, gyomorsav problémáim sincsenek negyed évente járok magnéziumhiány miatt vérvételre, minden rendben van a vérképpel is. Egyszer voltam pszihiáternél, aki azt mondta ,hogy pánikroham, de én nem nagyon tudom elhinni. Igaz, hogy kicsit szorongós vagyok, de akkor sem tudom elhinni. Lehet ez ellen valamit tenni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztettel: Szépvölgyi Rebeka
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
26.
Lássa alább Kedves ifjú Hölgyem !
2017.
06.
15.
Segítség kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Próbálok rövid lenni. 22 éves, egyetemista lány vagyok. Körülbelül 2 éve jelentkezik nálam egy furcsa dolog, amire egyik orvos sem tud mit mondani. :( Van hogy hetente, van hogy 2-3 havonta jelentkezik nálam, hogy lefekszem aludni, majd az éjszaka közepén arra ébredek, hogy nagyon gyorsan ver a szívem. Nincs légszomjam, semmi ilyesmi, csak nagyon gyorsan ver a szívem, és melegem van. Hányinger gyötör 20-30 percig, majd hányok, és ezután minden rendben. Az orvosok azt válaszolják általában hogy
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
26.
Türelem , rövidesen vége az egyetemi éveknek. Akkor jön az igazi élet az jó edzés lessz !
2017.
06.
08.
Félelem kérdése:

Még február végén volt egy MRI vizsgálatom mert sokszor fájt a fülem és a fejem.. akkor mindent rendben találtak.. azt mondták szép az agyi erein lefutàsa.. mostanában viszont(2-3 napja) sokszor gyengének érzem a lábamat, kezeimet és bizonytalan is vagyok... nagyon félek a stroketól hogy nem e az e... tegnap is beszúrt a fejem egy ponton aztán olyat éreztem mintha az egyik lábam lezsibbadt volna teljesen...van hogy az orrom van hogy allamban érzek furcsa bizsergést.. állandóan a neten nézem a tüneteket és egyre csak rosszabbul leszek... ha voltam MRI-n és minden jo volt rajta attól még lehet strokeom??? még csak 20 vagyok... nagyon pánikolok mindenen, de sokszor van halálfélelmem emiatt, és az ájulásérzès kerülget. Jogosan félek??
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
12.
Ne féljen Pánik betegsége van . Keressen sürgőssen egy Psychiatert ! Üdvözli Önt egy háziorvos Dr Gelencsér
2017.
05.
25.
Peti kérdése:

Kedves Doktor Úr! Édesanyám vérnyomása 3 napja magas 170-180/100Hgmm. Naponta max. hány darab Tensiomin 12.5mg tablettát szopogathat el a rendszeresen szedett gyógyszerei mellett? 63éves. Gyógyszerei: Diovan Hct 160/25mg,Minipress 6mg napi 2 ,bisoblock 10mg Rilmenidin napi 2 Köszönönöm ;Tisztelettel M.Péter
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
12.
Tisztelt Péter !Azt tanácsolom , ezekkel a z értékekkel keresse meg háziorvosát/kezelőorvosát , mert véleményem szerint új beállítás szükséges Üdvözli Önt és Édesanyját is. Mielöbbi javulást kíván : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2017.
05.
21.
Lábfájdalom kérdése:

Tisztelt Doktorúr. Már lassan 2 év telt el azzal, hogy szúró, illetve szaggató fájdalmat érzek a bal térdhajlatomban. Először csak minimális nyomásként indult a dolog, aztán egyre jobban fokozódott. Hajón dolgoztam, tehát a mindennapi 10munkaórán felüli napok, és a le fel lépcsőzés volt az életem része másfél éven keresztül. Aztán jött a fájdalom. Lyonban Baker cisztára gyanakodtak ultrahangos vizsgálat után, ami miatt haza is jöttem, annak reményében, hogy meglesz oldva a probléma, aztán ismét munkaképes leszek. Hazaérésem után egy mr vizsgálatra mentem, ami LCA- és, oldalszalag részleges szakadást igazolt. Ami után meg is kaptam az időpontot a szalagműtétre, de a háziorvos javaslatára elmentem másik orvos véleményét kérni, aki megtükrözte a térdem, és nem tartotta indokoltnak a műtétet. Teltek a hónapok, közben szaporodtak a további diagnózisok más más orvosok által (porclágyulás, vesebetegség, idegprobléma, stb.) Ezek után egy gerinc mr is készült, ami Scheuermann kórt mutatott. Onnantól pedig minden szakember a gerinctornát, illetve a gerincizmok erősítését javasolta. A fájdalom erősödött, megjelent szinte ugyanaz a panasz a jobb térdhajlatomban is, amik már már elviselhetetlenek, ez által munkát sem tudok vállalni. Nyugalmi állapotban, illetve nem megerőltetve nem igazán érzem a fájdalmat, ellenben minden egyes lépésnél nyilal, szúr. A kérdésem az lenne, hogy Önnek mi a véleménye a dologról, lehet ez valami féle szalagszakadás/nyúlás, vagy sokkalinkább a Scheuermann kór válthatja ki a fájdalmat? Illetve mit tudna Ön javasolni. Köszönöm válaszát. Tisztelettel H. Márió
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
06.
12.
Tisztelt H. Márió ! A mozgásszervi panaszai ezek szerint sok orvos kezén " átment "! Jó és segítő szándékot látok a kivizsgálások alapján . Egy Orthopéd Kollégára hallgassson. . Így távolból nagyon nehéz korrekt választ adni. Mielöbbi gyógyulást kívánok: Dr Gelencsér Gy család és háziorvos
2017.
05.
17.
higany kérdése:

Tisztelt Doktor Úr/Nő, édesanyám kb 10 évvel ezelőtt az udvarunkon kb 1 órán keresztül apró szétgurult higanycseppeket szedegetett össze leguggolva, tehát nem sok távolság volt a higanydarabkák és az arca között. Kérdésem az lenne, hogy mennyi annak az esélye hogy higanymérgezést kapott/a higany károsodást okozott a szervezetében? Természetesen nemsokára el fogunk menni vérvételre, ami kimutatja majd remélhetőleg, de addig is nagyon várom a válaszát és véleményét Édesanyámnak az elmúlt pár hónapban a bal karja folyamatosan zsibbad, a háziorvos és a mozgásszervi doktor sem mondott semmit, csak beutalták gyógyfürdőbe különböző kezelésekre (iszap, tangeton, stb stb) Ezen kívül kb 3 éve diagnosztizáltak nála gyomorhurutot és refluxot, sokat szenved a gyomrával. Nemrég vérvétel eredményeként 78-as veseértéket kaptunk, ami habár még állítólag nem igényel kezelést, de mégis ijesztő hogy kevesebb. Sajnos memóriazavart is észleltünk nála (nem súlyos) Magasvérnyomása és érszűkülete is van, ugyanis 50 éve dohányzik (naponta 1 dobozzal szív) Ezek a tünetek/problémák lehetnek-e a higanymérgezés következményei? Hogyan lehetne eltüntetni a higanyt a szervezetéből? Veszélyben van az élete? Köszönöm előre is a választ!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
05.
17.
Tisztelt ...higany ... Kérdező ! Nagy a valószinüsége hogy a higanynak itt semmi szerepe nincs ! Higany mérgezésnek a feltételei, idő távja, tünetei még csak a közelében sincs a z emlitettek tünetek között. / 45 éve művelem az üzemorvosságot és szakorvosként is ez a véleményem/ A végtag zsibbadás tüneteihez azt nem említi , hogy elötte volt-e kivizsgálva az Édesanyja, és ezután rendelték el a kezeléseket. Az nagyobb probléma hogy érszükülete is van a korral talán összefüggő psychés állapot/ dohányzás !/ és még hosszú sorokat írhatnék. Bízzon a háziorvosában-kezelő orvosában . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula háziorvos -családorvos- üzemorvos / ötven éve /
2017.
05.
06.
kezdődő tüdőgyulladás? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap elkezdett fájni a torkom,kb nyelni nem tudok, egész nap feküdtem. Ma elkezdett fájni a hátam és a mellkasom. Lázam nincs, de nincs étvágyam se, levert vagyok. Elkezdtem csúnyán, szárazon köhögni és fáj a mellkasom és a hátam is ha köhögök. Lehetnek ezek a tüdőgyulladás tünetei? Válaszár előre is köszönöm Somogy megyéből!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
05.
06.
Tisztelt ...kérdező....! Lehet , de ezt csak orvosi vizsgálattal és esetlegesen RTG-vel kell/lehet eldönteni. A rekedsége nem erre vall . üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
05.
04.
Nándor kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 17/F vagyok, másfél éve kezdődött nálam a verejtékezés. Először csak hónalj tájt izzadtam, amit sikerült dezodorral enyhíteni. Most, hogy beköszöntött a nyár, arra lettem figyelmes, hogy iskola után haza fele menet a buszon iszonyatosan izzadni kezdett az arcom. Régen csak kicsit maximum a homlokom izzadt most az egész arcom. Érdekes az, hogy hónalj tájt majdnem egy csepp izzadság sem cseppen el,lábam se izzad. Segítségre szorulók, mivel nem tudom mitévő legyek, milyen megoldás lehet a problémára.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
05.
06.
Tisztelt Nándor ! Több mint valószinű, hogy az izzadság az idegi szabályozás zavarával függ össze. Ez előfordulhat az Ön korában is. / talán a serdülő kor vége ? / Keresse fel háziorvosát, egy labor elkészítése kapcsán. Esetleg bőrgyógyász, mentálhygenes szakrendelést a területen javaslok. Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
04.
30.
Kérdés kérdése:

Jonapot! Azt szeretném megkérdezni hogy ön szerint mért fáj még mindig a nyakam mert ugye van mar 1 teljes hete hogy elfekudtem a nyakam és alig tudtam elforditani de most is fáj pedig kentem sportgéllel meg minden és most meg az egész bal felem fáj a lábam szur a combomnal a kezem faj es ropog ön szerint ez mért van köszönöm elöre a válaszát
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
30.
Tisztelt Kérdéses ! Hogy a nyakfájása és a lábpanaszai nincsennek kapcsolatban az bizonyos. Keresse háziorvosát hogy lássa önt ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
04.
26.
44 kérdése:

Jo estet kivanok,,szeretnem megkerdezni hogy egy hete alacsony a vernyomasom,amugy mindig az de most kulonossen,80/65 es pulzusom 73,ez egy hete tart szedules hanyinger nehezlegzes ,es olvastam hogy lealhat a sziv es halalt okoz,,es nagyon felek ezmiatt elaludni,este.es napi ket kave sem hasznal,mit tehetnek hogy magasabb legyen?es tudni szeretnem hogy mennyire veszelyes?es most menstruaciom ismegvan kozben,es melleje gyomorfajas gyomoreges is tarsul,,,hallasan koszonom valaszat,,,tovabbi szep estet,,,
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
30.
Tisztelt 44 !Komplikált az esete. Ne kávéval próbálja megoldani. Először is a vérnyomását előírás szerint mérje. Tényleg ha megáll a szíve akkor ott a halál. De hogy a menstruációjától nem fog meghalni az is biztos. Keresse háziorvosát. A problémája ott fog megoldódni. Üdv: Dr Gelencsér Gx családorvos
2017.
04.
20.
Hasmenés kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Olyan problémával fordulok önhöz,hogy 3 hónapja helicobakter pyorit diagnosztizáltak nálam,amire kaptam antibiotikumot. Amíg,a kivizsgálásokra jártam ami kb. 1 évet vett igénybe, Lopediumot szedtem,az ezzel járó hasmenésem miatt. Sajnos folyamatosan szednem kellett,mert nem tudtam dolgozni se már. ( A munkahelyem is eléggé stresszes,12 órában dolgozom,nem tehetem meg,hogy kiszaladgáljak az üzletből.) Viszont azt vettem észre,ha már nem szedem,akkor is megy a hasam. Mintha már rászokott volna a szervezetem,most éppen egy hetes szabadságomat töltöm,és szombat óta egy szemet sem vettem be,de kedd óta híg a székletem.Lehetséges ez? Csak az hat,szedtem már rá széntablettát is,de nem használt. Ön szerint érdemes lenne szednem rá a Lopedium helyett valamilyen probiotikumot vagy homeopátiás szert? Előre is köszönöm ha válaszával megtisztel.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
22.
Tisztelt Kérdező ! Azt tanácsolom hogy keressen sürgössem egy gasztroenterologust a további kezeléséhez. Betegsége nem egyszerűen megválaszolandó ezért a fentieket javaslom :Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
04.
13.
mellkasi fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktornő! 1,5 hónapja kezdődött minden, tüneteim: fáradékonyság, jég hideg kezek, mellkasomi fájdalom napi 6x-7x, a mellkas szinte bármely területén előjöhet, de legjellemzőbb a szegycsont mentén jobb és baloldalon is, a szegycsont aljánál, illetve a mellizom pereménél is néha, a mellbimbóktól szélre, mindkét oldalon. Nagyon ritkán érzem ezen pontok közül 1nél több helyen egyszerre. Ez alkalmanként fizikai aktivitás kezdete során jön elő, de elmúlik akkor is, ha nem pihenek le. Továbbá nyugalomban is ugyanúgy előjöhet, majd elmúlik 0,5-2 perc múlva. Ezen kívül a fejem is közepesen fáj (tarkónál vagy halántéknál vagy a koponya tetejétől kissé jobbra, vagy balra) – melyik napon melyik területen… A pulzusom magas (85-95), de kis fizikai aktivitástól (felállok az ágyról, felsétálok a lépcsőn, sima séta) is könnyen felugrik. Vérnyomás: 130/80. A másik szembetűnő tünet a gyomor + alhasi fájdalom. Csináltak EKG-t, szívultrahangot, de azt mondták minden rendben. Engem kicsit aggaszt, hogy azt hallottam, csak akkor mutatnak ki ezek a vizsgálatok valamit, ha éppen akkor is érzem a mellkasi fájdalmat, de akkor pont nem éreztem. Azt mondták valószínűleg reflux. Én nem érzem, hogy savas lenne a szám. Szedek Pantoprazolt 1x40mg-ot, Quamatel-t naponta, a gyomorfájás csökkent, de a mellkasi fájdalmat ugyanúgy érzem napi 6x-7x, és az emésztésem sem túl jó. A testhőmérsékletem 37 C reggelente. Hányingerem, légzési nehézségeim nincsenek. 19, férfi. Kávé, energiaital, alkohol, cigaretta soha. Heti 5x súlyzós + kardió, edzést végzek max 75%-os intenzitással. Ellenben kicsit szorongó típus vagyok, de ennyire azért nem. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
22.
Tisztelt Úrfi ! Sok apanasza . Éljen normális egészséges életet, mindenből mértékkel. Ha ígysem sikerül, keressen fel egy mentalhygénés gondozót. Segíteni fognak. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula Család és háziorvos
2017.
04.
10.
Nagy Sándorné kérdése:

Tisztelt 60 éves nő vagyok, kerékpáros, egyesített kézbesítőként dolgozom vidéken, 2017. február 1-én elestem, és az első röntgen leletemen ez állt: bal radius distalis metaphysisén kérgnyi dorsalis dislocatioval és néhány fokos dorsalis tengelyeltéréssel járó darabos rörés van. Vélemény. Fract. radii l.s. Tekintettel a koromra /60 év/ konzervatív kezelést kaptam: Repositió, dorsalis gipsz –fájdalom csillapító nélkül. Másnap röntgen, mely szerint a törtvégek jó tengelyállásban vannak rögzítve. Ellenőrizték a keringést, felvágták a gipszet, és átpólyázták. A kezem elég jelentősen duzzadt, annak ellenére, hogy otthon a kezem felpócoltam, az ujjaimat mozgattam. Február 8-án kellett visszamennem controlra. Körkörös gipszet kaptam, melyet fekvésben, a karomat az ujjaimnál fogva felfüggesztették, és súllyal húzatták pár percig, és ebben a helyzetben került fel a gipsz. Ezután röntgenre küldtek, a leletem. Gipszen át: a bal radius dist. harmadának darabos, intraaricularis töréstelepében 15 fokos dorsalis tengelyeltérés figyelhető meg. Vélemény: St.p.fract. radii l.s. A 4 hét alatt sokat fájt a kezem, és be volt dagadva. Március 8-án került sor a körkörös gipsz eltávolítására, majd ismét röntgen felvétel készült: A bal radius töréstelepében 28 fokos dorsalis irányú tengelyeltérés látható. Teljes átépülés még nem jött létre. Vélemény: St. p. fract. radii l.s. Kaptam beutalót 20 alkalom gyógytornára, eddig 11 alkalommal voltam. Otthon is napi szinten többször tornáztatom a kezem. Szeretném kikérni a véleményét, hogy normális-e kettő és fél hónap után, hogy az ujjaim és a kézfejem be vannak dagadva. A bal kéz és a csuklótájék mindig melegebb, mint a jobb kezemé, a színe pedig szederjes, ez erősebben látható vízzel való érintkezés után. A csuklóm tenyérrel nem tudom balra elfordítani, csak kicsit, az ujjaimat nem tudom ökölbe szorítani, de még becsukni sem. Nincs erő a kezemben. Fáj a hüvelyk-, a középső-, és a gyűrűsujjam. Az ujjaimból egy-egy mozdulatra sokszor a csuklómba nyíllal a fájdalom, és olyan mintha pattogna. Amikor a csuklómhoz érek, - vagy a ruha – szabályosan fáj a bőröm. Időnként elzsibbad a hüvelyk-, a mutató-, és középsőujjam. Éjszaka, nem tudom, hogy helyezzem el, mert arra ébredek, hogy belenyíllal a fájdalom. Várom a válaszát, hogy mi a véleménye az egészről, és hogy a fenti tünetek, és problémák ellenére helyre lehet-e hozni a kezem gyógytornával? Szeretném visszakapni amennyire csak lehet a kezem normális mozgásait. Előre is köszönöm válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
10.
Tisztelt Hölgyem ! Traumatologus konsultációt javaslok. Szakember véleménye - Traumatologus rehabilitácios - kezelése szükséges lehet . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
04.
10.
Hasmenés kérdése:

Tisztelt Gelencsér Gyula! Érdeklődésképpen írok Önnek. Mit válhat ki egy kávéskanálnyi ricinus olaj erősebb alkoholban oldva,mint pl egy pohár whiskyben? Utólag kimutatható vagyháziorvosként gyomorrontásnak lesz elkönyvelve? Köszönettel: Péter
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
10.
Nem próbáltam még ki, igy nem tudok rá válaszolni !
2017.
04.
06.
Novak Istvan kérdése:

Jó napot dr,. úr! Januárban vágták fel ,mert munkahelyen meghorzsolta egy műanyag. Tetanuszt kaptam. Bedunsztolták , felvágták, már három hónapja és mindig ilyen.Fáj , érzékeny. Ambulancián sürgősséget nem állapítottak meg. Betadin kenőcsöt szoktam rátenni. Munkahelyen pénzzel dolgozom. Az ilyen volt , ilyen lettről 2 kép mellékelve. Köszönöm a válaszát. http://kepkezelo.com/images/6cxoe8o67lgjsblbzl9q.jpg http://kepkezelo.com/images/w35hvfxsf6p55bo3j3f0.jpg
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
10.
Nem értem akérdését ! A képeket sem tudom megnyitni !
2017.
04.
06.
Pulzus 26éves toth sándor kérdése:

Jo reggelt!doktorur!Szertném megkérdezni magas vérnyomásra kaptam.tanydon 40mg ramot reggel.egyet kel 2honpja szedem le ment a pulzusom is töle régeben 80-90volt most ijen 60max ez nem gond nem alacsony ?baj nem lehet belöle nem romlik el a szivem ? A vérnyomásom le ment 110-120ra az gondolom.jo csak a pulzusra lenék kiváncsi köszönöm szépen.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
10.
Minden jó !
2017.
04.
05.
Sandor gergo 25éves kérdése:

Jonapot doktorur!Egy ojan kérdésem lenne hogy magas volt a vérnyomásom kb másfél honapja szedek gyogycert most 110/55, 120/60,pulzus 60 aszt szeretném.kérdezni a második érték nem alacsony nem baj hogy 55szokot leni a dia érték régeben 80-90közöt volt 25éves vagyok köszönöm elöre is.üdvözlöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
05.
Tisztelt Úram ! Jó a vérnyomása. Jó a gyógyszere. Azt javaslom hogy a háziorvosával megbeszélve a kötelező vizsgálatokat végezzék el. .- és ne feledje a kontrollokat Üdvözli : DR Gelencsér Gy. családorvos
2017.
04.
04.
Vérnyomás pintér zoli kérdése:

Jo estét doktorur!Aszt szeretném.kérdezni hogy magas vérnyomásra kaptam tanydon 40mg ramot 25éves vagyok 160-170-180 volt a vérnyomásom most szedem töb mint egy honapja 110-120ra le ment ez nem baj ?jo igy köszönöm elöre is üdv
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
04.
Kedves Zoltán! Jó a kezelőorvosa . Csodálatos. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos Csorna
2017.
04.
04.
Toth roland kérdése:

Jonapot kivánok doktorur!Érdeklödnék hogy volt egy kis májenzim érték emelkedésem és elkütek hasi utrahangra jo lett minden csak a máj nem vagy is diffus majlazio 25éves vagyok 90kilo mit jelent ez nagy baj?gocos eltérés nincs a májal köszönöm elöre is
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
04.
Tisztelt Roland! laborvizsgálatot beszélje meg háziorvosával, ott minden kiderül. Üdvözli : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
04.
04.
Sándor gergo 25éves kérdése:

Jonapot doktorur!!Szivstresz mérésen voltam és 97százalékba rosz volt ,,ez mit jelent rosz a szivem tesék már el magyarázni köszönm elöre is üdv
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
04.
Tisztelt Sándor ! Sajnálom de erről ílyen vizsgálatról , ilyen néven nem hallottam. Üdvözlöm: Dr Gelencsér Gy családorvos-háziorvos üzemorvos / 50 éve aktivan /
2017.
04.
03.
Gyöngyi kérdése:

A nyaki lordosis kiegyenesedett.A CVI.intervertebaris rèsz beszükült, itt a corpuszok összetekintö peremein csörkèpzödès.Nyaki borda nincs.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
04.
Mit kérdez Kedves Gyöngyi !
2017.
03.
31.
25eves kérdése:

Jo estét doktorur !Aszt szeretném kérdezni hogy edig ithol a pulzusom mindig ijen 80közöt volt most meg 60 szedek tanydont 40mg ramot egy honapja meg most szedek 2hete Escitalopramot mind kettöt reggel ecere ez antideprenszánsz generizát szorongásra meg szociális fobiára másik vérnyomásomra nem baj hogy 60 pulzusom edig soha nem volt enyi köszönöm elöre is
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
04.
04.
Nem !
2017.
03.
25.
vizeletüledék vvt. kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!!! 2 hónapja voltam éves laboron, ezt minden évben - elvégeztetem -,és negatív lett az eredmény viszont a vizeletüledékben 31 volt a vvt, nagyon meglepődtem még ilyen nem fordult elő, 57 éves hölgy vagyok, majd egy hónap múlva urulógus megnézte akkor már 12 volt, és hasi uh-t is nézett, végül is rendben volt, csak a bal vesén van 10 mm-es ciszta, panaszom nincs, most javasolta, hogy elvégez egy hólyagtükrözést .... , kicsit félek tőle és aggódom, is de előtte még egyszer megnézetem a laborban, mivel van ismerősöm, még egy vizelet vizsgálatot és ha akkor már minimális lesz a vvt, vagy talán el is tünhet??? Köszönöm a válaszát-- Tisztelettel- Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
26.
Tisztelt Hölgyem ! A vizelet ül. -ben a vvt 3-4 az elfogadható. Nőgyászhoz menjen el szürővizsgálatra, és javaslom én is a hólyagtükrözést , mert az korrekt eredményt ad. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
03.
23.
Korom betegseg kérdése:

Kedves Doktor Ur! A kormom alatt pirosas barnas folt latszik, ebbol fekete szinu 1-2 mm-es hosszusagu, 1 mm-es szelessegu csikocskak jonnek ki amik lassan lenonek. Mar eleg regota (kb fel eve), hogy ez igy van s olvastam, hogy melanoma is lehet s nagyon megijedtem. Lehetseges? Elore is koszonom valaszat! Tisztelettel, Agnes
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
23.
Tisztel Ágnes ! Korrekt választ erre csak bőrgyógyász adhat. Keresse fel a legközelebbi szakrendelést. Beutaló valószinű nem kell. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
03.
19.
KLÁRI JELIGE. kérdése:

TISZTELT Dr. ÚR. AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI ÖNTŐL, HOGY A VÉRVÉTELEN VAN OLYAN EREDMÉNYEM AMI SAJNOS NEM A LEGJOBB EZ PEDIG A D-DIMER AMI 690 LETT. 500 A MAXIMÁLIS.TULAJDON KÉPEN EZ MIT JELENT A VÉREREDMÉNYBE. SZEDEM AZ ASZPIRIN PROTEKTOR VÉRHÍGÍTÓT A ZILT, INSPRA GYÓGYSZEREKET, MERT VOLT EGY INFARKTUSOM ÉS EGY SZÍVELÉGTELENSÉGEM. AZT SZERETNÉM TUDNI, HOGY MENNYIRE KOMOLY EZ A D-DIMER 690. VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. ÜDV. KLÁRI.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
19.
Tisztelt Hölgyem ! Nyugodjon meg semmi probléma. A említett laborlelet a véralvadás genetikai hajlamára utal. De Ön minden jó gyógyszert szed ezen probléma kiküszöbölésére. Egészséges életmód- pontos gyógyszerszedés, és együttmüködés a háziorvosával, kardiologusával. Üdvözli Önt: Dr Gelencsér Gyula családorvos
2017.
03.
18.
Ekismerés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Olvasom a sok segítséget kérő üzenetet, és az Ön türelmes válaszait. Szeretném elmondani a mélységes tiszteletemet, az Ön áldozatos és embereket segítő munkája iránt. . Nagy hálát érzek a szívemben, hogy a mai türelmetlen és nem törődöm világban az Ön képviseletében, még találkozhatunk a hivatását valóban hivatásnak érző, és a beteg embereket önzetlenül segítő orvossal. . További jó egészséget kívánok Önnek, hogy az elhivatott munkáját még sokáig eredményesen végezhesse. . Tisztelettel, Puskás Kati.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
19.
Tisztelt Hölgyem! Kedves Katalin ! Be kell vallanom , hogy nagyon jól esett az a pár kedves szó amit küldött nekem. Ritkán kap manapság -nem dicséretet, -csak néha köszönetet is munkájáért. Azt vallom idestova ötven éve egy helyen a Rábaköz szívében,hogy ez a mi hivatásunk. Nem tudom , hogy kellene -e ismernem Önt, vagy találkoztunk volna valahol, de így ismeretlenül is köszönöm kedves sorait, és jó egészséget kívánva üdvözli Önt : Dr gelencsér Gyula család és háziorvos-üzemorvos Csornáról.
2017.
03.
16.
43 segitseg kérdése:

Kedves doktor ur ,,voltam ful orr gegeszeten,diszfagiat allapitott meg az orvos,esutanna nezt em a neten,es nagyonfelek azota enni,inni,,kerem segitsen,,,,tenyleg megfulladhatok? Ha eszem ,iszom,,,szota halalfelemem lett,es van hogy gyakran nyelocsovem faj ,mellkasom ,nehezen lelegzem,,,,nekem ezzel kapcsolatban semmit nem mondtak,hogy mit kell tennem ,vagy kell e aggodnom,,,43 eves vagyok ,es meg asztmas allergias is,,,kerem segitseget halassan koszonom,,,szep estet,,
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
16.
Tisztelt 43-as ! Dehogy fullad meg . Az említett tünet nyelési nehézséget jelent. Sok oka lehet. Keresse fel háziorvosát és tisztázzák az okokat ! üdvözli Önt . Dr Gelencséár Gy családorvos
2017.
03.
15.
Anna kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg Nebibeta 5mg gyógyszert szedek ami sajnos hiánycikk lett a gyógyszertárban. Nebilettel akarják helyettesíteni. Ez van olyan jó mint a Nebibeta? Félek cserélgetni a jól bevált gyógyszereket de nincs mit tenni mert már csak 2 darab Nebibetám van. Kérném szíves véleményét. Köszönöm Szépen Tisztelettel Majzik Anna
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
15.
Nyugodtan fogadja el Kedves Anna ! Ugyanaz a hatóanyaga, csak a neve más. Talán még olcsóbb is és ugyan olyan jó. Üdvözli Önt dr Gelencsér Gy. család és háziorvos
2017.
03.
14.
Frontin 0.25mg kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Mostanában stresszesebb az életem a megszokottnál. Magas vérrnyomásom van amire nebilet 5mg Amlodipin -Teva 10mg Tritace 5mg Doxicard 4mg tablettát szedek. Mivel mostanában kicsit idegesebb vagyok be szoktam ezek mellé kb 3-4napja egy Frontin 0.25mg ot szedni. De azt érzem hogy szaporább lett a szívverésem a nyugtatótól illetve ezt egy Omron vérnyomásmérő is megerősíti mivel megjelenik egy szivecske szimbólum néha alkalomszerűen ami szabálytalan szívritmust jelent. A kérdésem az hogy ez lehet a Frontin mellékhatása vagy valamilyen kölcsönhatás alakul e ki a gyogyszereimtől? Mennyire veszélyes ez a jelenség ha panaszaim nincsenek. Ha nem veszek be nyugtatót akkor nem szokott ez jelentkezni. 27éves Férfi vagyok. Segítségét köszönöm :Péter
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
14.
Tisztelt Péter ! Nem a Frontin csinálja. Az adag amit szed az egy régi Andaxin hatásával sem ér fel. Kérdései nagyon összetetttek és ellntmondók. Nehezen tudok rá korrekt válasz adni . Üdvözli : Dr Gelencséér Gy. háziorvos
2017.
03.
13.
Elektromos feltöltődés? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok. Egy elég furcsa kérdésem lenne. Az utóbbi kb egy héten folyamatosan megráznak felületek a lakásban, de csak engem. Műanyag kilincs, fém felület, sőt van ha valaki hozzám ér màr megcsíp. Nem hordok kimondottan műszálas ruhákat, és csak az utóbbi időben. Már teszteltem a telefonom is, másnál nem okozott problémát. A dolog egyre zavaróbb, mert éles fájdalommal jár a
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
13.
Érdekes a kérdése ! Az alapja a test ,vagy a ruházat elektromos/sztatikus/ feltöltöttsége. A okokat kellene kutatni, de ebben nem tudok segíteni. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
03.
13.
Esztinéni kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Köszönöm gyors válaszát, melyre kivételesen reagálnék. A vérszegénységem gyermekkorom óta fennálló - hol jobb, hol rosszabb - állapot, okának kiderítése, bár történtek vizsgálatok, ezidáig nem sikerült, ahogy mondani szokták, bár ez lenne a legnagyobb bajom. Háziorvost sajnos bizony okkal váltok, de erről e helyütt többet nem írnék. Köszönöm, hogy "meghallgatott", jó egészséget kívánok családjához és áldásos munkájához "Esztinéni"
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
13.
Kedves Eszti "néni "! Köszönöm kedves szavait. Családorvosként én ötvenéves egyhelyben eltöltött gyakorlatommal mégis úgy érzem reagálnom kell kérdésével összefüggő hozzászólására. Kérem hogy abba semikép se nyugodjon bele, hogy a vérszegénységnek nincs megoldása, főleg ha ez régebbi keletü. Nem tudom hol lakik , de egy becsületes haematologus hiszem, hogy korrekt válasz ad a kérdésére és az én " okoskodásom"-ra. Nyugodt ,békés életet kívánok, és üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2017.
03.
12.
Esztinéni kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Két háziorvos között vagyok félúton, ezért fordulok Önhöz kérdésemmel. Még a régi-régi háziorvosom által indítványozott laborvizsgálatot csináltattam meg a napokban, aminek legtöbb értéke rendben van a permanens vashiányos vérszegénységtől eltekintve. Amit kérdeznék, két érték, az egyik egy nagyon picit magasabb thrombocytaszám és egy jelentősen alacsonyabb MPV. (9,4-12,4 helyett 4,5). A kérdésem az, hogy mekkora jelentősége van az alacsony MPV értéknek, külön ezért fel kell-e keresnem új háziorvost? Köszönöm a segítségét: egy középkorú hölgy az Ön egyetemi városából.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
12.
Tisztelt Eszti "néni " ! Azt javaslom, hogy a vérszegénység gondozása háziorvosi feladat is . Ha meg új HO-t választott - okkal? , - mindenképppen látogassa meg kérem. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos-háziorvos
2017.
03.
08.
Epehólyag kérdése:

Kedves Doktor Úr! 1 évvel ezelőtt kezdődött a kálváriám egy megindult epekő miatt, ami aztán hasnyálmirigy-gyulladásba torkollott és epehólyaggyulladásom is lett. 2 hete kivették az egész epehólyagom és most kaptam meg a kórszövettani leletet, de a sebészt sehogy sem tudom utolérni. Megkérném, hogy értelmezze nekem az eredményt, mert elég hipochonder vagyok és pár latin szóra rákeresve a neten csak azt értem el, hogy pánikba estem. Makroszkópos leírás: Hosszanti irányban feltárt állapotú, 60x32 mm kiterjedésű cholecysta, melynek felszíni serosa borítása sima, fénylő, tükröző, falvastagsága 3-4 mm, nyálkahártyája enyhén zöldesen elszíneződött, aranysárga rajzolatot mutat, helyenként 2-3 mm méretű, barnás köveket tartalmaz. Mikroszkópos leírás: A két szövettani blockban feldolgozott epehólyag szelvényekben, elsősorban a corpus ill. a fundus felületét reprezentáló segmensekben a mucosa részleges ellapulása figyelhető meg, az elvékonyodott mucosában kissé vaskosabb bolyhok láthatók, a stromában variabilis denzitású lympho-plasmocellularis idült lobos beszűrődés észlelhető ill. helyenként a bolyhok stromájában nodularis rajzolatú, habosplasmájú macrophagokból felépülő csoportok ismerhetők fel. A B-jelzésű blockból készült szelvényekben mikroszkóposan félbevágott, enyhe paracortex hyperplasia jeleit mutató, tumormentes epehólyag nyaki nyirokcsomó azonosítható. Malignitásra, specificitásra utaló eltérés, értékelhető hámdysplasia, atypia, metaplasticus jelek nem észlelhetők. Előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel: Cs. Piroska
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
12.
Tisztelt Hölgyem ! Nyugodjon meg ez egy negativ jóindulatu szövettani eredmény. Az persze fontos , hogy háziorvosát is felkeresse és azt tanácsolom hogy beszélje meg Vele az utógondozást főleg az előzményeket figyelembe véve. / Vérkép, cukor , hasnyálmirigy enzim.../ -és természetesen diéta...diéta sokáig ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos
2017.
03.
06.
izomfájdalom kérdése:

Üdv:kb három hete a jobb karomon könyök környékén izom fájdalom lépett fel. Azt hittem csak megerőltettem így elkezdtem kenni voltaren kenőccsel de nem múlt a fájdalom. Ekkor kezdtem kenni Apranax dóló kenőccsel de két hét után sem szűntek a panaszok Elmentem a háziorvoshoz ő azt mondta kenjem tövább a kénőccsel és felírt mellé Mydeton tablettát. Megint eltelt egy hét de a fájdalom nem szűnik. Mit tanácsol?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
12.
Keressen fel egy reumatológust, és kérjen segítséget a további vizsgálatokhoz. Üdv. Ónt Dr Gelencsér
2017.
03.
05.
alvás zavar kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni.Asztmás vagyok.Október vègén megbetegedtem,majd a tüdőmben is gyulladás súlyosbodott.Ekkor kaptam 3kör Medrolt illetve a korábban használt Foster gyógyszeremet lecserélték Symbicortra. Meg ezen kívül kaptam 11 doboz antibiotikumot.Azóta nem alszom jól.Elaszom de kb 2óra alvás után nem tudok visszaaludni.Ha mégis sikerül az hajnali órákban még kb 2órára.Gyógyszertárban azt tanácsolták,hogy a Symbicortot délután 4órakor vegyem be és Valeriána relaxot próbáljak.Nem nagyon vettem észre hogy jobb lenne.Mèg a Lxr anti stressz komplexet ajánlották.Ma este veszem be az elsőt.Ön szerint mit tehetek? Válaszát előre is köszönöm. Klaudia
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
05.
Tisztelt Claudia ! Mindenképpen javaslom hogy a pulmonológián beszéljék meg problémáját. Sok faktorialis a megoldás. Kezelőorvosával konzultáljon mielöbb. Mielöbbi jobbulást kíván: Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
28.
25eves haraszti robert kérdése:

Jo estet doktorur!! Maga szerint mi okozhat magas vernyomast valamikor 180-190re is fel megy de altalaba 150-160nàl nem szokot keveseb.lenni!!! Hasi utrhang jo.let sziv utrahang is !!!! Aszt monta egyik orvos hogy lehet valamejik hormonok.ozozàk ami az agyalpi mirigy termel vagy a mèlekvese amit termel hormonok az tenleg okozhatja !!!???? Meg nem volt soha hormon.vizsgàlatom 25èves vagyok ekg is jo volt meg tudo rongen is
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
03.
01.
Tisztelt Róbert ! A magas vérnyomásnak rengeteg oka lehet. Addig ne kombináljon. Bizalommal keresse háziorvosát, aki segít a kivizsgálásban és a kezelésben is. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2017.
02.
28.
Tetanusz. kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdésem lenne.. Műanyag tárgy is okozhat tetanuszt? 3napja belelèptem a kislányom játék babakocsi kerekèbe ami megszúrt. A kocsi új volt aznap vásároltam és csak kis sérülést okozott.. Ígyis lehet tetanuszt kapni? Utoljára 7-8ève voltam oltva. Most meg mintha ilyen szúrkàlàsokat èreznèk abba a lâbamba de nem a helyén hanem a sarkánál. Összefügg a kettő? Mit tanácsol?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
28.
Nem !
2017.
02.
27.
Peti lovas 26 kérdése:

Jo estèt doktorùr!!hormon vizsgàlra szerenèk.meni maga szerint mijen hormonokra vetesek vèrt kortizol meg mijenkre magas a vèrnyomasom ès ara szeretnèm mert montàk okozhatja valami hormon.is koszomom valszat udv peti
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
28.
Tisztelt Peti! Ne adjon az " azt mondták"-ra. Nem !
2017.
02.
27.
Zsolt toth kérdése:

Jonapot doktorùr! Voltam mult heten szerdàn orvosnal.170volt vernyomasom ,irt ki tanydon azota szedem ma mentem visza 190volt es irt ki peramlonorm gyogycert aszt monta s tanydont este vegtek be egyet eböl.amit irt meg reggel egyet szabad eszt igy szedni mert olvastam s betegtàjéztatoba hogy a tanydont nem lehet ezel szedni akor nem ertem koszi .ja elkudot hasi meg sziv utrahangra meg lesz hormon vizsgálatom 25eves vagyok ithol szoktam meregetni 150-160 koszi valasz elire is udv
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
28.
T.Zsolt -ezt az összeállítást nem ismerem Üdv !
2017.
02.
25.
Janos 28 kérdése:

Jo etèt doktorùr!Egy ojan kèrdèsem.van hogy ha.sziv idege van valakinek az ki muthathatò valamivel?? Mert.mindig fàj szivem.meg melkasom.fura mint ūlnènek.rajta meg szivem.is ojan.nehèznek tūnik ,,ezel.mit lehet kezdeni sresz.oldo sok idegeskedes feszulcseg miat van ??koszi elore is udv janos
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
26.
Tisztelt János ! A szív három okból szokott fájni, különben nem fáj. Ha szerelmes-ha szívidege van- és persze a szív akkor sem fáj csak ha infrktus kerülgeti és a mellkasa fáj , szorítja ... De akkor más a teendő ! A Ön panaszai nem ilyen, nyugodjon meg, kapcsolodjon ki és éljen egészségesen . Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
02.
25.
19500522 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!66éves vagyok és rohamosan kezdtem hízni.150magas vagyok és 70 kg.csontritkulásra vigantol cseppet 15csepp egyszer egy héten,kalcium(citro) Nyugtatót 1felet reggel,este1gyógyszert koleszterinre.és vérnyomásra egy fél gyógyszert.Lehetséges,hogy a gyógyszerektől van ez a hízás?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
25.
Tisztelt Kérdező ! Amit gyógyszert beszed attól aztán nem hízik, de nem is használ. Az az érzésem hogy ezt az adagolást nem orvos rendelte így . Beszélje meg háziorvosával a kérdést mielöbb. üdvözli Önt : DR Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
25.
Zoli kérdése kérdése:

Tisztelt doktor úr.Azzal a tünetekkel fordulok Önhöz,hogy kb december körül volt egy úgy gondolom megfázásom és akkor nagyon csúnyán köhögtem,nappal nem nagyon de esténként olyan érzésem volt mintha fuladnék mert a torkomnál éreztem olyat mintha le lenne tapadva valami ez az inger kb egy 30 percig tart és utánna lassacskán jön felfelé.Szedtem köptetőt (lyxiont nem nagyon javultak tőle majd szedtem ACC 800-ast) talán jobb lett.Február elején egy este arra keltem fel hogy nagyon fázok lázas voltam és ujra köhögök és ugyan azok a panaszok nappal semmi estére előjön az a fránya érzés.Szedtem antibiotikumot (augmentin 875) 7 napos kúra ami most fog letelni holnap.ugyérzem jobban vagyok de ez az esti dolog ez idegesít meg általában nap közben ritkán olyan érzésem van mintha a hátam közepén a gerincemnél is le lenne tapadva valami.Külföldön élünk sajnos tüdőszűrésre elég nehéz elmennem mert azt mondják fiatal vagy még.Amugy 32 éves vagyok és sajnos dohányzok.Október közepén vásároltunk egy nyulat a kislányomnak amit a házban tartunk,anyukám szerint ez lehet a baj.Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
25.
Tisztelt Zoli Úr ! A nyúllal semmi baj. Vigyázzanak rá , és a kisfiára is. Hát a cigi?... nem tudom. Azt szoktam mondani hogy szagattya... most biztos nem használ. A tüdőszűrön kivül van mellkas átvilágítás és biztosítós orvos-családorvos. Van bíztosítása? - Akkor meg ! Tessék elmenni orvoshoz. Így távolról nehéz jó tanácsot adni. Mielőbbi javulást kíván Önnek: Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
24.
Horvath pist szivkerd kérdése:

Jo estèt dòktorúr! Lenne egy kèrdèsem õnhőz ,voltam màr szívutrahangon meg èkgn ès tūdöröngenen is,meg halgatàk màr a szìvemet ijen halgatoval.ès jo volt minden eredmèny ,akkor ugye nincs baj a szivemel?? De mèg is szokot fàjni ojan mint ha nehèz lene fura meg a melkasom is sokszor szorit mint ha ūlnènek a szivemen meg a melkasomon ez mitöl lehet halotam van sziv ideg?? az okozhatja vagy sziv izom gyuladàs ??vagy akor ezeket is kimutata volna valamejik vizsgàlat ??? Legyen szives vàlaszoljon nyugtalanit köszönöm szèpenûdvozlom
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
25.
Tisztelt Horváth Úr ! Jó a szíve. " szívidege " van. szedjen valami enyhe feszültségoldót. Mozogjon éljen egészségesen Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
24.
oberhat kérdése:

Tisztelt Doktor úr! A következő kérdésben szeretném tanácsát kérni: egy ideje egész nap bármikor, nyugalomban is, de legkifejezettebben a reggeli órákban és fizikai terhelésre fordul elő egy furcsa fáradtságérzés, elgyengülök, néha összeesek, társul hozzá szívtáji markoló, szorító érzés, pár percig tart, de egymás után többször. Vérnyomásom, testsúlyom rendben, laborértékeim jók, nem iszom, nem dohányzom. Ami van, az fájdalommal nem járó aura migrén, valamint szívultrahang eltérések: MI : III ; AI és TI : II-II, emelkedett jobb kamrai nyomás, jó bal kamra funkció de relaxációs zavar. Nyugalmi EKG készült nemrég, korábbival összehasonlítva különösebb eltérés nem mutatkozik. Az aura migrén miatt próbálkoztunk MR vizsgálattal, de erős klausztrofóbiám miatt ezt csak altatásban lehetne elvégezni, erre jelenleg nincs meg az anyagi fedezetem. Ön szerint mi okozhatja a fenti tüneteket? Érdemes lenne Holter-vizsgálatot csinálni? Kérhetem én ezt a kardiológustól? Köszönöm a segítségét Üdvözlettel O.Eszter
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
24.
Tisztelt Kérdező! Értem a problémáját, és a panaszait is. Kérem hogy keresse fel Kardioógusát, háziorvosát, mert ezek az adatok tünetek kezelést igényelnek, és közelebbi kezelőorvosi kontaktust követelnek. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
24.
Zsofi jàrfàs kérdése:

Jo estèt doktorùr ! Aszt szerenèm kèrdezni hogy hasi utrahang ki mutasa ha van valami baj a màjal gyuladàs vagy hasonlo ? Mert gamma gt magas volt nekem meg GpT is ès ugy tudom ezek a màjat jelzik ha.baj vele ugye? Elmenyek egy hasi utrahangra maga szerint nem.szedek semi gyogycert nem.is iszok csak sedatif pct szedek alvàsra ijen gyogynövènyes de nem hinèmnhogy az be fojàsolja az eredmènyt mit gondol maga? Koszi ûdv zsofi
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
24.
Tisztelt Zsofi ! Kérem hogy keresse fel eredményeivel kezelőorvosát, hogy ezek az eredmények további vizsgálódást igényelnek-e . Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gx családorvos
2017.
02.
24.
Kovacs norbert kérdése:

Tiszteletem doktorùr !Az lenne a kèrdèsem voltam tegnap vèrvètelen ès ma megjöt az eredmènyem ,,es magas rajta 24böl 8is ,, GPT 41lehet max ès nekem68 ,ako GAMMA-GT 8-61 lehet max és nekem 64,, FEHÈRVÈRSEJT 4-9ig lehet és nekem 10.6,,CRP ,5lehet a jo ,nekem 8,3lett,meg a hdl meg ldl meg koleszterinse jo .mitöl lehet ez?? nagy a baj???? 25èves vagyok ja ès magas a vernyomàsom is koszi elore vàlaszt
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
24.
Tisztelt Norbert ! Ezeket a lelteket külön nem lehet értékelni. A gyógyszer szedéssel összefüggésben kezelő orvosával konzultáljon legközelebb Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
24.
Brigi kérdése:

Tisztelt doktor ur,,,szeretnem kerdezni mi az hogy diszfagia? Ezt allapitottak meg ,es hogy mit kell tennem ezzel kapcsolatban? Tenyleg igaz h eletveszelyes ? Es megfulladhatok?es azt szeretnem tudni mitol aluklt ki en 43 eves vagyok nem iszom nem dohanyzom...kerem segitseget ketsegbe vagyok esve,,es meg annyit hogy asztmas allergias is vagyok...valaszat elore is koszonom...brigi
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
24.
Tisztelt Hölgyem! Semmi ok a pánikra. Jelentése: nyelési zavar. Legtöbbször csak " cigányútra " megy az étel-ital. Nem fog megfulladni . Figyeljen a táplálkozásnál. Esetleg szedjen egy gyenge ferszültségoldót. Háziorvosa segítségére lesz bizonyosan. Vagy tovább kell kutatni az okokat . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
23.
Klàri nagy kérdése:

Jo estèt tiszteletem doktorùr ! Egy ojan kèrdesem lenne szorongàsom van sajnos ,,ha nem kezelik az magatol megszūnik esetleg ,alig tudok elaludni meg feszūlt ideges vagyok ingerlèkeny mèg akkor is ha nincs rà ok ezzel mit lehet kezdeni izzadok is gondolom ettöl ez kihat testi tūneteket okoz ugye a szorongàs??
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
24.
Tisztelt Hölgyem!- nehezen értelmezem kérdését, biztos bennem van a hiba. Szorongási tünetek esetén psichiater szakrendelés bízton segít . Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
23.
Zsolti 25èves kérdése:

Jo estèt doktorùr aszt szeretnèm.kèrdezni irt fel hàzi orvosom tanydon 40gramos gyogycert ma vettem be elöszõr reggel ès most mèrtem este ugyan.ugy magas 160-170en mikor fog lemeni vagy nem hat ? Koszomom elore is
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
23.
Tisztelt Zsolti! A gyógyszer egy jó gyógyszer. Türelem - az még jobb. Kell hogy 7-8 nap után jelentkezzen ahatása. Üdv. Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
23.
27èves toth tibi kérdése:

Jonapòt kivánòk doktòrùr! Az lenne a kèrdèsem voltam màr sziv urtahangon èkgn nyakiutrahang szemèszet hasi utrahangon,,ès minden jo volt .akor mitöl lehet magasvèrnyomàsom 150-160-170szokot leni mikor hogy àltalàba 150enèl nem keveseb 27èves vagyok,szokot is fàjni a fejem meg szememre is kihat meg joban izadok gondolom a vèrnyomastol 3eve ijen magas.okozhatja idegi alapon vagy lelki alapon kène ere szednem vèrnyomàscsökentöt ??irtak ki tanydon 40mgramot de nem szedem köszönöm vàlasz elöre is ūdvözlöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
23.
Kedves Tibor ! Miért nem szedi a felírt gyógyszert? - pedig jó. Müködjön együtt a háziorvosával. Jól gondolja, lehet a vérnyomásnak idegi-lelki oka. Őszintén mondjon el mindent kezelőorvosának ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy család és háziorvos
2017.
02.
22.
25eves robi kérdése:

Jo estèt doktorùr ma voltam orvosnál.ès aszt montàk.szorongàsom feszūltseg miat lehet magas a vèrnyomasom ès azert is lehet ez a homajos elmosodot làtàsom meg.fej.fájás.nyomàs èrzès. A vernyomasom 170volt a doktor megmerte lelki alapon vanaszt monta semi.baja..a.szivemnek irt tanydont minden reggel.szegyek.egyet maga.mit.szolt hozà lehetsèges szorongàg idegi alapon van feszult vagyok.mindig este is alig alszok melkasom.is.szorit koszomom elore is.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
22.
Tisztelt Robi! Háziorvosa biztos jobban ismeri Önt mint én. Így távolból is egyetértek kezelőorvosával. Én elküldeném még psychiterhez is egy "gyenge " feszültségoldóért , sőt Ő olcsóbban is tudja a gyógyszereket felírni, javasolni. Javulást kívánok : Dr gelencsér Gyula család és háziorvos - üzemorvos
2017.
02.
21.
andrea kérdése:

Tisztelt doktor ur! Doktor ur ki szeretnem kernni a velemenyet es meg tudakolni hogy mijjen vizsgalat szuksseges ugyanis majdnem ket oraval ezelott a jobb fullem hata mogott ket csomot eszlelttem,egy iranyba az egyik csomo a masikkal.hozza tesszem rettenetessen fajdalmas,nagyon raz a hideg, es a nyakkam alatt kis apro patanasok is meg jellenttek ammik nagyon vkszkednek,nem tudom mennyi kozze van hozza.nagyon agodom hogy mik lehettnek ezzek a csomok?!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
22.
Tisztelt Andrea ! Őszinte leszek. A leírása alapján nem tudom mi lehet! Üdvözli Önt Dr Gelencsér
2017.
02.
21.
24èves fiu kérdése:

Jo estèt köszöm.hogy válaszolt de az.mit jelent hogy menthalhygenes szakorvos ? Az mijen orvos ?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
22.
Psyichiater= lelki bajok - szabályozási zavarok, a lelki betegségek idegrendszeri problémák megoldásában segítő doktorok.
2017.
02.
21.
24èves fiu kérdése:

Jonapot doktorúr aszt szertnèm.kèrdezni hogy szedtem frontin.ès hat hete aba hagytam.ès.magas a vérnyomasom valamikor 160-170is van.meg ingadozik lehetsèges a frontin.miat van.hogy nem.szedem vagy szorongàs miat lehet ez? Voltam.mar sziv utrahangon meg hasi.meg nyaki.utrhangon meg vervetel.ès.semit nem.tallàltak altalanàban 140,150en pulzus is néha fel.megy ha izgulok vagy megyek valahova idegi alapon lehet ez mit lehet kezdeni ezel 24eves vagyok köszönom
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
21.
Tisztelt Fiatal Úr ! Nagy valószinüséggel szabályozási zavar okozza a vérnyomás ingadozását. Keressen fel mégegyszer ezekkel a panaszokkal egy Kardiológust . Remélem segíteni fog, egy menthalhygenes szakemberrel együtt müködve. Üdvözli Önt :Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
21.
Andi kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Hálásan köszönöm a gyors válaszát, a segítségét! Megpróbálok keresni egy komoly belgyógyászt. Remélem sikerülni fog, mert belgyógyászt biztosan találok, de azt nem tudhatom, hogy komoly-e. Eszembe nem jutott, hogy ilyen problémával belgyógyász foglalkozik. Nagyon örülök, hogy pont Önhöz fordultam segítségért! Mégegyszer nagyon-nagyon szépen köszönöm! Békés jó éjszakát kívánok! Tisztelettel: Andrea
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
21.
Kedves Andi! Örülök ha segíteni tudtam. Üdvözlöm mégegyszer és javulást kívánok : Dr Gelencsér.
2017.
02.
20.
Andi kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni. Szeretném megkérdezni a véleményét, ill. azt, hogy hová, milyen szakorvoshoz fordulhatok. Nekem az állandó lakhelyemen van leadva a kártyám, itt nincs háziorvosom. Évek óta, ha alacsony vasnak a szintje a vérben elkezd étkezéskor fájni a nyelvem... Enni alig tudok ilyenkor, mert minden csípi. Ahogy rendeződik a vas, ez rendbe szokott jönni. Kb. 1 éve ez fájás már nonstop tart, hol jobb, hol rosszabb. A nyelv felületén fehér szigetek vannak és már oldalán is a repedésekben. Nem olyan sok, de azért azoknak semmi keresnivalójuk nincs ott szerintem. Máshol nincs, bár a kínjaim miatt szétnéztem a számban. Tényleg rettenetes, hogy minden csípi, marja akkor is, ha nem fűszeres vagy csípős ételt eszem. A vasam jelenleg rendben van és vérképem is. Ezt egy magánlaborban megnézettem. Fogorvosnál voltam, de a fogaimon kívül más nem érdekelte a doktornőt. A fogaim rendben vannak. Ami még hozzátartozhat a dologhoz, hogy nem sokkal a szájüregi panaszok állandósulása előtt kiütéses lettem. A (magán)bőrgyógyász kapásból mondta, hogy ez Lichen, bár elég enyhe (ijesztően nézett ki, rettenetesen csúnya volt) és ha gondolom, biopsziával lehet igazolni. Nagyon nagy stresszben éltem előtte kb. 3-4 hónapig és most is megjelennek a kiütések, ha stressz ér. Szerencsére ez nem gyakori. Szóval lehet, hogy a számban ami van, az is Lichen. Nem tudom hová forduljak. Én elmegyek magánorvoshoz is, csak kellene egy útmutató, hogy ki az aki el tudja dönteni mi a baj és segíteni is tud. köszönöm szépen a türelmét és a segítségét és nagyon várom a válaszát! További szép napot kívánok és jó egészséget kívánok Önnek! Tisztelettel: Andrea
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
20.
Tisztelt Andi ! Egy Komoly belgyógyászt javaslok a kivizsgálásához Üdvözlettel : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
02.
20.
20130726 kérdése:

Tisztelt Doktor úr, tud vagy hallott valamit a hajdina héjjal töltött párnáról?
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
20.
Nem !!!
2017.
02.
06.
halláscsökkenés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Egy hete nagyon megfáztam, már gyógyuló félben vagyok de tegnap annyira bedugult a bal fülem, hogy szinte alig hallok rá. de maga az állapot nagyon zavaró. tudom, hogy ilyenkor elzáródik valami kürt, de a kérdésem az lenne mit tegyek, hogy minél előbb jobb legyen ez az állapot ??? Köszönettel Zsolt
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
07.
Tisztelt Zsolt ! Fül-orr-gégészt javaslok ! Üdvözli Önt :Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
02.
05.
Eszter kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Megszeretném kérdezni hogy jobboldalon a kulcsontom vastagabb mint baloldalon. A mellem fölött és a nyakam alatti csont nem rég vettem észre és látványosan vastagabb, de nem fáj ! Koros elváltozás lehet-e? Válaszát elöre is köszönöm! Tisztelettel Eszter!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
05.
Tisztelt Hölgyem ! Kerese fel háziorvosát , és egy rtg felvétel és vizsgálat mindenre fény derít. Így látatlanban Titze syndromáról lehet szó. Ne aggódjon ! üdvözli Önt dr Gelencsér Gyula családorvos
2017.
02.
03.
Fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktorúr.November elején erősen beütöttem a tarkómat.A háziorvosom 5 nap után elküldött CT vizsgálatra.Avizsgálaton semmi sérülést nem állapítottak meg.Három hónap után tarthatok attól hogy valamilyen probléma alakulhat ki az agyamban ugyanis egy kicsit fáj a fejem.Köszönöm a válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
03.
T.....fájdalom.... Jó háziorvosa van. Nem ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
02.
02.
Lidia kérdése:

jó estét kivánok.Lenne önhöz egy kérdésem a férjem minden reggel rettenetesen köhög,csináltun röngent is tüdöröl de nem mutatot ki semmit,nehezen veszi a levegöt,mi a tehedö ijenkor ez már 5 áve tart,és inkább téli idöszakban elöfordul.Köszönöm elöre is
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
03.
Tisztelt Asszonyom! Azt javaslom hogy keressékk fel a Tüdögondozó vagy a Pulmonologia Vezető orvosát, ha itt nem található probléma, a következő lépés hogy kardiologiai kivizsgálást javaslok. Panaszai sok összetevőből adódhatnak. /kor , előző betegségek, munkakör, dohányzás, allergia, góc a szervezetben.... stb. / Üdvözli Önöket: Dr Gelencsér család és üzemorvos
2017.
01.
31.
Borda fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr. 4 hete fáj a bordám vagy a szegycsontom mikkor lehajolok illetve hirtelen mozdulatot veszek.Voltam röntgenen de nem találtak semmilyen elváltozást.Székrekedésem is van.Néha begörcsöl bal oldalt a hasam.Mi lehet a baj esetleg szedjek quamatelt? Elöre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
02.
01.
T ... fájdalom... Nincs összefüggés a z emlitett panaszai között. Ne szedje ezt a gyógyszert , nem ezekre való. Ha fáj , vegyen be fájdalomcsillapítót. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
01.
26.
Erik kérdése:

Tiszteletem ! Olyan kérdésem lenne hogy három hetet kint tartózkodtam thai földön miközben otthon a családba született egy pici baba, én megkaptam a védőoltásokat hepa B, tifusz ellen ! Elképzelhető hogy bármiféle a babára veszélyes vírust hordozzak ami rám nem hat ? Válaszát előre is köszönm !
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
26.
Tisztelt Erik ! Pontossan nem értem a kérdését! A védőoltások a bekövetkező betegségek ellen védenek , az ellenállóképességet növelik. Hogy ezeken kívül Ön virushordozó- e, azt megmondani nem lehet. Milyen vírusra gondol ? A kisbaba kb 2-3 hónapig nagyvalószinűséggel védett az anyai ág miatt, A fertőző képességnek sok kritériuma van Nem egyszerű ennek elsajátítása és bizonyítása. Miért gondolja hogy Ön veszélyt hordoz a környezetére ? Üdvözli Önt :Dr Gelencsér Gy. családorvos
2017.
01.
19.
Máj kérdése:

Tisztelt Dr Úr! 31 éves vagyok es a múlt héten voltam vérvételen!A májamnál voltak eltérések!A GPT 40 helyett 66 a L-T glutamil 50 helyett 72!Azt szeretném kérdezni h ez mennyire káros és van e értelme további kivisgálásra?Előre is köszönöm üdv: Péter!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
19.
Tisztelt Péter ! Van . Keressen egy gasztroenterologust, és beszéljék meg a részleteket, mert ez lehet egyszerű, de lehet bonyolult kívizsgálást követelő tünet is. Egy labor az sokszor semmit nem jelet, máskor kórjelző is lehet. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2017.
01.
18.
Látás zavar kérdése:

Üdv! Körülbellül 3 éve kezdődött , hogy a látásommal gondjaim vannak . A minden napjaim több pontjába is beszokott következni, olyan mint ha szédülnék, bánt a fény, ilyenkor nem látok bizonyos foltokban plusz a szemgolyóm tetején enyhe nyomást érzek . Kb.3éve dohányzom , de lecsökkentettem a napi adagom 1 dobozról 2-3 szálra és emellett elektromos cigit szivok . Plusz még meg probáltam többet pihenni és enyhültek a tüneteim, ritkábban jelentkeznek ezek a problémák azonban még mindig meg esik . Továbbá utóbbi egy hónapban mint ha villanást látnék ez idő alatt ki esik a látásom de ezt nem tudom konkretaban le írni mert amikor jelentkezik ez a villanás , egy szempillantásig tart.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
19.
Üdv .. látászavar ... ! Kérem keressen fel ilyenkor sürgőssen egy ideggyógyászt, mert lehet hogy migrénje van .. üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2017.
01.
17.
Vérnyomás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem,hogy 13 éves korom óta magas vérnyomás betegségem volt. Viszont jelenleg szinte alacsony most már két hete. A gyogyszerből is már csak felet szedek, így is. Coverex as comb forte-t szedek. Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e hogy már gyógyszert sem kell szednem? Mert nekem anno az orvos azt mondta, hogy egész életembe szednem kell. De a vérnyomásom 110/60, 115/74 között van már két hete. Igaz előtte nem mértem. Válaszát előre is köszönöm. Kata
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
19.
Tisztelt Kata! Kérem hogy sürgőssen keresse fel háziorvosát !Üdvözli Önt : Dr Gelencsér gy háziorvos
2017.
01.
15.
Herpesz, lázhólyag kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Szinte minden hónapban megjelennek a számon hólyagok. Először kis dudorként, utána feltelik vìzzel, majd kisebesedik kétszer akkorára. A mostani sok, fájdalmas és viszket is. A felső ajkamon egy nagyobb van, ami "csak" be van dagadva, az alsó ajkamon kezdődtek, ott most négy kicsi van kisebesedve. Körömvirágot vagy neugranormont használok rá, de ìgy is hetek múlva tűnnek el. Mik lehetnek ezek és hogy kezeljem? Előre is köszönöm segìtségét!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
16.
T... ! Nagy valószinüséggel virus okozza a tüneteit. Egyszerü népi gyógymód esténként fogkrémet tegyen rá fogmosás után ! Meglehet próbálni virus elleni gyógyszereket, de használhat egy lágylézeres kezelés is - két három alkalommal. Üdvözli ÖNT : Dr Gelencsér Gy család és háziorvos
2017.
01.
13.
Újjak kérdése:

Tisztelt doktor úr. Olyan kérdésem lenne, hogy leginkább az ilyen hideg hónapokban az újjaim bedagadnak foltokban vörösek lesznek illetve viszketnek. Mit tehetnék? Válaszát köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
13.
Tisztelt ... ! Több mint valószinű hogy hidegallergiája lehet. Keressen fel egy Érbeteg gondozót -sebészt , vagy háziorvosát kivizsgálás érvizsgálstra beutaló miatt Üdvözlettel : Dr Gelencsér Gy háziorvos-üzemorvos
2017.
01.
08.
Szegycsont fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves hölgy vagyok.Következő lenne a panaszom: Kb 3 hete volt erős fájdalmam mostanság csak enyhe fájdalom a szegycsontnál illetve mikkor lehajolok hányinger ,égő érzés a torokban.Voltam a házi orvosomnál azt mondta megerőltettem voltam mellkhas röntgenen nem volt semmi elváltozás.Mi a teendő ?Esetleg gyomorsav? Kérnék tanácsot mivel lehetne megszüntetni esetleg otthoni gyógymód vagy gyógyszer ami csökkenti mindezt.Előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
12.
Tisztelt Hölgyem !Ne próbálkozzon semmivel, keresse fel újra becsületes háziorvosát bizton segíteni fog. Jobb ötletem jelenleg nincs Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2017.
01.
05.
Immundefektus kérdése:

Üdvözlöm az immundefektust a gyenge immunválaszt milyen vérvételi vizsgálatokból lehet kimutatni? Köszönettel E.
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
12.
Tisztelt E.! Kérdésére az aválaszom hogy a vizsgálat fajtája és eredménye betegségtől függ. -és természetesen Immunologussal történt konsultáció szükséges Üdvözli Önt dr Gelencsér Gy. háziorvos-üzemorvos
2017.
01.
04.
aggodo anya kérdése:

tisztelt doktor úr én azzal az aggodalommal fordulnék önhöz , hogy a 7 éves kisfiam 1 éves kora óta nem akar enni ha eszik is akkor sem jó étvággyal , olyan mintha félne az ételektől hiába nem eszik egész nap akkor sem rá kel parancsolni hogy egyen 4 éves korában elvittük kivizsgálásra de szervileg egészséges igy tehát nem tudjuk mitől lehet csak hogy már suliba jár és nem tudunk az étkezésére oda figyelni délelőtt igy tehát éhen jön haza a suliból de mégis undorral eszik . nem fáj neki semmije , nem hány semmi de ez miota el kezdett enni igy van . nem tudom hogy az befolyásolja e hogy pár honapos korában nem mertük normális étellel etetni csak édességgel de ez már jó pár éve volt és csak hozzá kellet volna már szoknia . válaszát előre is köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
12.
Kedves Anyuka ! Így távolbó nem tudok segíteni. Mint Nagypapa és mint régi családorvos az a véleményem hogy nehéz kérdést tett fel. Talán a régi nevelési elvek következménye lehet. Egy gyermekpsychologus segítségét kellene kérni. Üdvözli : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2017.
01.
03.
Mi történik velem? kérdése:

Tisztelt doktorúr!. Szeretnék segítséget kérni mert nagyon félek. Hosszan szeretném leírni a problémám mert már sok ideje fent áll. De most elért egy bizonyos pontot amitől rettegek.Először is 20 éves fiú vagyok.Érettségiztem,egészséges a családom és boldog párkapcsolatban élek. Programozónak tanulok de heti egyszer focizom is 2 órát. Ám van egy "fóbiám" pár éve. Nagyon félek a súlyos betegségektől. Az elmúlt években több kisebb panaszom is volt mint például Fülsipolás,kattogás. A szemem is volt hogy néha mintha káprázatban élnék és csak álmodnám azokat a dolgokat amik körülöttem történnek. voltam rengeteg kivizsgáláson kivéve neurológusnál. És ez az a pont amitől nagyon félek ugyanis pár éve bemeséltem magamnak hogy ezek a tünetek agydagan szüleményei. Vannak időszakok mikor teljesen kimegy a fejemből mint most a téli szünetben is. Azonban sokszor figyelem magam. És az elmúlt napokban rettenetes tüneteim vannak: Beszéltem édesanyámhoz és hirtelen elhomályosult a látásom és belém fagyott a szó. Mintha leblokkolt volna az agyam. Aztan megijedtem és elkezdtem szédülni,zsibbadtak a karjaim. Aztán elbizonytalanodtam mintha nemis az én testem lenne az amiben vagyok. Nyomás volt a fejemben. Elindult a hasam is... Utólag nagyon gáznak érzem de többször rámtört a sírás a félelemtől. Rákerestem ezekre a tünetekre és persze mégjobban megerősödött bennem hogy ez agydaganat. Nagyon rettegek. Édesanyám frontint adott nekem. Attól be is aludtam. De nem szeretnék gyógyszeren élni 20 évesen. Félek elmenni az orvoshoz is hogy CT-n vagy MRI-n kiderül hogy súlyos a probléma. Rengeteg vizsgálaton átestem. Több vérvétel,szíyultrahang(Volt hogy nyomott a mellaksom),Holteres vizsgálat. Mellkas röntgen..... De a legnagyobb félelmemre még mindig nem tudom a választ. Hogy agydaganat e vagy nem. Most is úgy érzem magam mintha a jobb kezemet nemis én kontrollálnám és olyan érzések fognak el mint hogyha tompulna a fejem és nyomással lenne teli. Az elmúlt napokban keveset aludtam... De sajnos rettenetesen kivagyok amiatt hogy nem tudom mi a bajom. Minden családtagom azt mondja hogy pánikolok és bebeszélem magamnak. De a mostani "rohamom" és tüneteim már végképp megijesztettek és halálfélelmem van... Mit tehetnék és mi lehet a bajom? előre is köszönöm a választ!
Gelencsér Gyula háziorvos
2017.
01.
12.
Tisztelt 20 éves Fiú ! Problémája nem egyszerű. Azt tanácsolom hogy minél elöbb keressen fel egy Mentálhygénés Gondozót ! Ne féljen ! Ott bíztosan segítenek problémáin. Bátran előre!. Meg tudja oldani , a problémáit, de csak segítséggel. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2016.
12.
30.
kérdések kérdése:

Tisztelt doktor úr! A problémám az lenne hogy már harmadik hónapja minden hónapban egyszer folyik az orrom olyan szénanátha jellegű tüneteim vannak, kicsit kapar a torkom. Lázam nincs fejem nem fáj, közérzetem sem rossz, nem tudom mi lehet ez? esetleg allergia talán? Másik problémám, hogy félévben már harmadszor jelentkezik a herpesz, heti kétszer járok szoláriumba 12 percre, az ultraibolya sugárzásnak lehet ehhez köze? köszönöm. Tia
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
12.
30.
Kedves Tia ! Nem ! üdv. Dr Gelencsér családorvos
2016.
12.
29.
Levofloxacin mellékhatás kérdése:

Tisztelt Tisztelt Doktor Úr! Kérdezni szeretnék Öntől egy gyógyszerrel(antibiotikummal) kapcsolatban. 20 éves vagyok, 2 hétig beteg voltam így a háziorvosom a Levofloxacin Sandoz nevű antibiotikumot írta föl nekem. Amióta abbahagytam a szedését rettentő szemfájdalmam van, a szemem mozgatása is igen fájdalmas és megerőltető. Szeretném megkérdezni, hogy károsíthatja tartósan a szemem a levofloxacin? Ön is gyakran adja ezt a gyógyszert? Szabad-e egyáltalán nem súlyos betegségre felírni ezt egy fiatal nőnek? Nagyon félek, hogy károsította a szememet. Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát. Tisztelettel: Póczik Zita
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
12.
29.
Kedves Hölgyem! Háziorvosa/kezelőorvosa helyesen járt el. A gyógyszer ilyen jelegű mellékhatásáról , sőt ebbe a csortba tartozókról sincs ilyen mellékhatásró tudomásom. Én is gyakran adom ha szükségét látom az antibiotikumnak! Nagy valószinűség szerint panasza más jelegü. Az ünnepek után keressse fel kezelőorvosát, vagy a szemészeti szakrendelésüket Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy.család és háziorvos
2016.
12.
22.
vizelet üledék kérdése:

Tisztelt doktor Úr!! A napokban voltam éves laborban , és - 57 - éves hölgy v agyok, teljesen negatív a laborom a vvt süllyedés 4-es a hemoglobinom is jó 137 és gyulladás nincs az orvosom szerint a vizeletem általános teljesen negatív, viszont a vizelet üledékben vörösvértest 31/ul fehérvértest 11, patológiai cílinder 3 laphámsejt 17 ul. ezt nem értem, nincs panaszom és a vizeletem és nagyon szép világos volt. Még ilyet nem tapasztaltam, most kell mennem hasi uh-ra és urulógushoz. Ön szerint mitől van ez a vörösvértest a vizelet üledékbe, mikor nekem semmi panaszom nincs.. Köszönöm a válaszát-- Tisztelettel- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
12.
23.
Tisztelt Edit ! Így távolból és vizsgálat nélkül csak felsorolni tudnám a lehetséges okokat. Felelőtlenség lenne részemről. Kérem várja meg türelmesen az UH -ot és az urologus szakember véleményét. Üdvözli Önt és minden jót kíván Önnek: Dr Gelencsér családorvos
2016.
12.
20.
Félelem kérdése:

Kedves DR Úr! 57 éves nő vagyok. Szeretném megkérdezni hogy értelmezzem a következő radiológiai leletet? Mivel ezen az oldalon nem találtam szakértő orvost Reumatológust így öntől szeretnék választ kapni,ha van rá mód. Köszönettel Juhászné Rózsika Bal oldalon előrehaladott coxarthrosis jelei ábrázolódnak. / bal csípő felvételről van szó/ A rés beszűkült. A femurfej terhelési felszínénél latero-cranialisan 5 mm-es cysticus felrikulás van subcondralisan,itt kontur kissé egyenletlen.A vápatető laterális peremszélén vaskos osteophyta van, amely belül bő 1 cm-es degeneratív cysta ábrázolódik. A Lauenstein feelvételen egyértelmű necrosis nem követhető. Szeretném megtudni ez milyen beavatkozással lesz gyógyitható. Köszönöm szépen válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
12.
21.
Tisztelt Asszonyom ! Mielött én a tudós szerepében tetszelegnék, még ha tudon is a valószinüségét problémája megoldásának, azt javaslom hogy egy orthopéd sebész véleménye - vagy még kettőé is - a követendő út. Biztos talál a közelében ilyen szakembert. Jobbulást és jó egészséget kíván : Dr Gelencsér Gy család és üzemorvos háziorvos
2016.
12.
16.
Hasmenés - puffadás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Már egy hete jelentkeznek az alábbi tüneteim. Étkezés után viszonylag hamar puffadni kezdek, és eléggé (de elviselhetően) fáj a hasam, ami székletürítésig meg is marad. Utána a következő étkezésig jól vagyok. Az utóbbi 4-5 napban Normaflore-t is fogyasztottam, de nem igazán segített. A székletemmel - azon túl hogy híg - semmi probléma nincs, nem véres, a színe is rendben van. Sajnos vizsgaidőszak van, legközelebb jövő csütörtökön tudok felmenni a háziorvosomhoz. Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
12.
21.
Kedves Tanult Barátom ! Ne aggódjon a vizsgaidőszak befejezése megfogja oldani a kérdését. Ha nem további kivizsgálás szükséges. -Szedjen Lopedium /4x1 kapsz/ és figyeljen a z étkezésre . Üdvözli Önt DrGelencsér Gy háziorvos -családorvos
2016.
11.
30.
vérvétel kérdése:

Kedves doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy sérvműtét előtt vevesznek vért abból meglátják ha valaki fertőzött ( gondolok itt HIV, Hepatitis). köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
30.
NEM!
2016.
11.
24.
láz érzet, láz nélkül, fejfájás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Pár hete torokgyulladással küzdök. Egy hete kaptam rá a háziorvosomtól Suprax 200 mg tablettát, valamint Optalgint szedtem még mellé a fejfájásra. Az antibiotikumot 5 napig kellett szednem, a -maradék- torokfájásra az orvos Septofort szedését javasolta, illetve szükség szerint fájdalomcsillapítót. A torokfájásom elmúlt, azonban azóta a fejfájás minden nap visszajön, és két napja folyamatosan lázasnak érzem magam, habár még hőemelkedésem sincsen, rendszeresen 35 fok körül van a testhőm (nekem általában ennyi szokott lenni). Ezenkívül néha megszédülök. Szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet ez? Ez ilyenkor normális, és később elmúlik? Szükséges újra visszamennem a háziorvoshoz, esetleg más vizsgálatokat kérni? Kb 2 évvel ezelőtt estem át mononukleózison, akkor eléggé megviselt, 3 hétig tartott, mire jobban lettem, esetleg lehet ennek hatása a mostani állapotra is? Segítségét előre is köszönöm! Lilla
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
26.
Tisztelt Hölgyem! Javaslom hogy újra keresse fel háziorvosát. Biztossan segít Önnek.Üdvözlettel Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
11.
23.
fedezet kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Hétfőn kaptam meg az influenza elleni védőoltást és ma, szerdán fejfájásra ébredtem, kaparó torokkal és rossz általános közérzettel. Lázam nincs. Lehetséges-e, hogy ez a védőoltás kisérő tünete, noha korábban ( az elmúl években kapott oltások után ) ilyen tünetem nem volt. A dolog azért érdekel ennyire, mert ICD készülékkel élek, és ha lehet, meg kéne előzni, hogy egy influenza rám törjön. Persze az is előfordulhat, hogy csak egyszerűen megfáztam valahol, és ennek semmi köze a védőoltáshoz. Érdeklődöm még az iránt, hogy milyen tünetekre fordítsak nagyobb figyelmet a védőoltás mellékhatásait illetően? Válaszát megköszönve: tisztelettel: Nagy Károly kanagy@chello.hu
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
23.
Tisztelt Nagy Úr4 Jól tette hogy beoltatta magát. ezeka tünetek nagy valószinűséggel nem az oltással függenek össze. Gyorsan kúrálja ki magát. Üdvözli Őnt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
11.
18.
arover kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! A következő kérdésem lenne: lehetséges, hogy egy rendőri intézkedés során az alkoholszonda 0,98 ezreléket, mutat, a vizeletteszt pozitív. A soförünk esküszik, hogy soha nem ivott, nem drogozott. A fiút jól ismerem, fiatal gépkocsivezető , soha semmi probléma nem volt vele.Kérte a német rendőröket, vigyék el vérvételre, hogy az igazát bizonyítsa. Mi is ügyvédet fogadnánk, de nem vagyok azzal tisztában, hogy az azonnali tesztek lehetnek-e hibásak, okozhatja-e más probléma az értékeket. Nagyon várom válaszát. Tisztelettel és köszönettel: Horváthné Ildikó
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
23.
Kedves Ildikó! Ha tévedett ha sem a alkoholszonda, és vérvétel sem történt akkor a német rendőrséggel nem tud mit kezdeni-fizetni kell a bírságot. Ez a nyugat ! / A valóság az hogy vannak esetek amikor a szonda -teszt fals eredményt mutat./ Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
11.
16.
MARGIT JELIGÉRE. kérdése:

Tisztelt dr. olyan kérdésem lenne, hogy volt egy infarktusom áprilisba, értisztítás sten ültetés volt . Kiderült, hogy a nyaki ér is elvan záródva.a koleszterin szint csökkentővel kapcsolatba szeretném a véleményét megkérdezni, nagyon sok rosszat hallotta róla.a koleszterinem mind a három szeptemberi vérvétel alapján jó.a koleszterin 4,20 trigliceridek 1,37, hdl 1,27, ldl 2,31. annak ellenére kell szedni a csökkentőt. roxera a neve. válaszát előre is köszönöm.Üdv. Margit.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
16.
Tisztelt Hölgyem! Csak a kezelő orvosára hallgasson. Jó agyógyszere. Én is hasoló cipőben járok. Hallgatok magamra, mert én vagyok a háziorvosom. Ezt szedem én is ! Üdvözlettel Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2016.
11.
12.
hörghurut kérdése:

Kedves Doktor Úr!! Napokig köhögtem, pedig szedek napi 1000 mg. csipkebogyós nyujtott felszívódású c. vitamint és gyógygombát is fogyasztok, és az éves szűréseim, melyet csak úgy saját érdekemben elvégeztetek labortól kezdve tűdőszűrés stb. teljesen rendben van - negatívak - Elnézést ezért a bevezetőért, szóval aztán csak nem múlt el és felkerestem a háziorvost, azt mondta, hogy hörghurutom van, és írt fel antibiotikumot és azt kell szedjek, 3 napja kezdtem de már jobb, és nem fáj a torkom és semim sem, és elküldött egy mellkas felvételre. vélemény- Ép kontorú , alkatilag magasabb rekesz, mellkasi folyadék, be- szűrődés nem látszik, szív balra kisfokban nagyobb, a hilusok szabályosak. De megjegyezni kívánom, hogy viszont a héten kellene mennem tűdőszürésre, mert kértem időpontot, akkor ezt lemondjam, mert azt mondta a háziorvos, hogy akkor meg lettem szűrve és nem kell oda már mennem, és rendben van negatív az eredmény.. Megnyugodhatok és most már jobban vagyok. Megfáztam azt mondta a z orvos. Köszönöm a válaszát ---- Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
12.
Kedves Ditta! Ön egészséges mint a " makk " ! - örüljön mert van egy igazi jó szakember háziorvosa. Igaza van,ez a mrt a szürésnél is jobb eredményt ad és minden szürésnél jobb, és el kell hogy fogadja az üzemorvostól kezdve a műtétes orvosig... Jó egészséget, vigyázzon Magára Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családés háziorvos, üzemorvos
2016.
11.
11.
hátfájás kérdése:

tisztelt doktor ur.szeretnék tanácsot kérni mit tegyek.12 orát dolgozom szallag mellett hat orát álok hatot ülök,de a kinok kinját élem át iszonyuan fáj a hátam a gerincem tájékán.sok féle krémet használtam de nem segitett.kérem ajánljon nekem valami gyogymodott mert nagyon szenvedek,válaszát előre is kőszőnőm.tisztelettel.turcsányi mirabella
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
11.
Tisztelt Hölgyem ! Nagy valószinüséggel gerinc panaszait munkakörével összefüggésben kell keresni. Javaslom hogy keresse fel üzemorvosát, és háziorvosát is. Tölük biztos korrekt megoldást kaphat . Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gyula család -háziorvos, üzemorvos
2016.
11.
11.
fajdalom kérdése:

Jonapot ! 25 eves no vagyok es az a problemam hogy tegnap elkezdett fajni mind a ket honaljam de csak 1-1 pontban. Aztan delutan mar a jobb mellem folott is fajt ha nagy levegot vettem akkor is meg ha csak megmozdultam akkor is . ha fekszem.es nem mozdulok akkor jo mert nem faj , de amint megmozdulok elkezd fajni. Esetleg tudna valamit mondani , hogy mitol lehet ez ? Elore is koszonom
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
11.
... T. Fájdalom!... Gyógyszertárban kérjen fájdalomcsillapítót, vagy ha nem javul, keresse fel háziorvosát Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2016.
11.
10.
Érdeklődő1998 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Csípő vizeletürítéses tünetem tegnap kezdődött. Valószínűleg felfáztam, így ma elkezdtem szedni a Rowatinex nevű gyógyszert. Mennyi idő múlva forduljak orvoshoz? Abban reménykedem, hogy elmúlassza, ha nem, akkor viszont orvoshoz fordulok, mert nem szeretnék bajt. Amúgy lázam nincs, ezért feltételezem, hogy enyhe gyulladás.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
11.
10.
Tisztelt Érdeklődő! Én azt tanácsolnám hogy reggeli vizelettel keresse fel háziorvosát, éd gyógyszert ha szükséges mindjárt meg is kapja . A Rovatinex et szedheti de ez nem biztos hogy megoldja problémáját. Hétvége !!! ... Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
10.
25.
Timi kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! A segítségét szeretném kérni. 45 - éves vagyok. A napokban történt velem, hogy egy kicsit fájt a fejem és ittam egy kávét , egy kis idő elteltével az orromból elkezdett folyni a vér, elég sok vér távozott. Amikor a vérzés elállt a jobb oldalon az arcom zsibbadni kezdett , majd a jobb kezem is. Egy pár perc után megszűnt. A vérnyomásom nem volt magas. Szeretném megkérdezni, hogy ez utalhat e stroke ra. Válaszát előre is nagyon köszönöm, Tisztelettel: B.Timea
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
10.
26.
Tisztelt Timea ! Valószinüleg nem ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy. családorvos
2016.
10.
24.
Székrekedés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A két és fél éves kislányomnak kemény a széklete, ezért nem is meri nyomni, mert fáj neki. Sok rostos gyümölcslevet és folyadékot iszik. Sajnos a szilvát, tej termékeket nem akarja megenni, meginni. Milyen gyógyhatású készítményeket lehet neki adni, illetve gyógyszer, gyógymód van rá? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
10.
24.
Tisztelt Anyuka - Anita ! Ne aggódjon. Normálisan vegyes étrenden trtsa ezt a kis Aranyost. Neogranormon kenőcsöt esetleg egypár napig glicerin kúpot /gyermeknek/ használjanak. Ha nincs is ingere 10-15 percig üljön a vécén vagy bilin beszélgessen vele hogy elterelje a figyelmét . Ha ez sem segit gyógysztárban gyermeknek való enyhe székletlazítót is használhatnak. Nyugodjon meg Anyuka renbe fog jönni ez a kis Lurkó. Végső esetben háziorvosával konzultáljon. Őg gazi gyermeki gondolkodásukkal segíteni fognak. Én cak tudom -nekem is van egy gyermekgyógyász gyermekem , négy unokával. Üdvözli Önt: Dr Gelencsér Gy. családorvos
2016.
10.
18.
Mellkasi fâjdalom xarelto kérdése:

vitainé kérdése: Üdv.29 éves vagyok.októberben 3-adjàra is elvetéltem,kb rà két hétre egy hirtelen jelentkezõ szúrò szoritó mellkasi fâjdalom jelentkezett nehézlègzéssel.a ct a nagy embòliàt kizàrta,de a mikroembóliàt nemtudtàk kizàrni.sajnos ez a fàjdalom azòta is fenntàll a nap 24 òràjàban,semmilyen fàjdalomcsillapitò nem hat.rengeteg vizsgàlaton vagyok túl,gasztro,gyomortükrözés,neurológia,pajzsmirigy.kardiológia ugymond jó csak magas a pulzusom,mozgàs szervi vizsgàlatok jók.most nemrég kiderült hogy veleszületett trombofiliàm van,valószinû ez okozta a vetéléseket,de a doki szerint vérhigitózni csak terhességtõl kellessz magam.de még most se zàrtàk ki a mikroemboliàt,de nem küld sehova.az a kérdésem hogy ha tényleg az van milyen vizsgàlat mutatnâ ezt ki? Mert a ct és rtg nem mutatja.és ez okozhat e ilyen fàjdalmat hónapok óta és nehézlégzést? Vagy a leirtak alapjàn van e ötlete mi okozhatja? Nagyon elvagyok keseredve hogy ilyen fiatalon az orvost jàrom és mégse tudjâk mi a baj.nemrégiben volt egy ròzsahàmlàs pityriasis rosea nevü börkiütésem is.amire azt mondtàk a legyengült immunrendszer okozta.ezt csak azért irom le hàtha fontos lehet.novemberben a d dimer 0.23 lett.most megint vettek le vért d dimerre de nemtudom az eredményt Gelencsér Gyula háziorvos 2016. 09. 06. Tisztelt Vitainé. Kedves Asszonyom ! Együttérzésemről bíztosíthatom, és meg is értem. De a Kollégáim azt híszem nagyon sok mindent, és helyesen tettek. Keressenfel egy psichiatert, Mentálhygenes Kolllegát, segíthet. komolyan gondolom ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos / ötven éves gyakorlati múlttal / ezt irta nekem ön.elmentem sajàt költségemen egy ventillàciós perfúzióa spect ctre ami 3 helyen mutatott mikroemboliàt a jobb lebenybe.na ennyit a pszichérõl.irtak napi 1 szem xareltot amit màr 3 hete szedek de ugyanugy fàj a mellkasom.az orvosom nem mondott semmit hogy ez a gyógyszer képes e feloldani a rögöket vagy sem? ha igen mennyi idõ alatt? ha nem akkor mi oldanà fel .melyik vérhigitó?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
10.
24.
Kedves Vitainé! Teljesen értem Önt . Ne aggódjon , mert azt tudom mondani most is hogy érthető állapota, statusa. Ezt huzza álá a pithiriasisa, a fájdalom jellege, és talán a spect ct is. Most is azt tanácsolon hogy szedjen valamilyen feszültség oldót fájdalomcsillapítót/ Algoflexet/ és bízzon a kezelőorvosaiban mert jó kezekben van. A vérhígitója pedig megvédi bizonyosan atüdőembóliától. El kel azomban mondani hogy ezt Önnek , hogy agyógyításban az orvos sem Isten. Jósolás pedig kuruzslás. Javulást és hítet a gyógyulásban. ezt kívánja Önnek Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos üzemorvos
2016.
10.
16.
kiskertem kérdése:

Tisztelt Doktorúr!4 nappal ezelőtt májat ettem rizzsel.A máj 5 napja a hűtőben volt.Nem éreztem sem az ízén,sem a szagán semmi különöset.Rá egy órára a metrón utaztam és éreztem,hogy bántanak a gázok,de vissza tartottam.Pár másodpercre erős alhasi görcsöm volt,azt hittem leizzadok.Ez kb.10 másodpercig tartott,utána elmúlt.A metróból kiszállva éreztem,hogy megint bántanak a gázok és ezt ki is engedtem,ettől elmúlt az alhasi fájás.Rá egy 10 percre éreztem,hogy megint csikarodik a hasam és ingereim vannak.A wc-én hasmenésem volt.Ezután megkönnyebbűltem.Kb.fél órára megint alhasi fájásom kezdődött és kisebb megszakításokkal azóta is tart.A székletem normálisnak mondható.Étvágyam nem nagyon van,de jóízűen eszek,mikor eljön az étkezés ideje.Azt szeretném kérdezni,hogy mitől lehet,estleg a májtól,gyomorrontás miatt? Várom válaszát,tisztelettel:Vas Ernő
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
10.
16.
Tisztelt Vas Úr ! Lehet a májtól . Egy két nap koplalás folyadékpótlással esetleg probiotikummal rendezhető az állapot . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család és üzemorvos
2016.
10.
12.
Mellkas kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Próbálom nem vesztegetni az idejét egy hosszú levéllel. Körülbelül 1 hónapig nagyon rosszul voltam, (nehézlégzés, szédülés, stb) akkor azt mondta a doki hogy vírusos tüdőgyulladás, majd elmúlik magától. Utána jól éreztem magam úgy két hétre, most megint nehéznek érzem a légzést, amikor háton fekszem (de amikor tornázok, futok, semmi baj nincs). Plusz ha véletlen megnyomom a szegycsontomat, eléggé fáj, mintha beütöttem volna, bár ezt már elég régóta érzem. Nem tudom hogy a fenti tüneteknek van-e köze egymáshoz. Ön szerint mi lehet a gond? Köszönettel, Andrea
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
10.
12.
Tisztelt Andrea ! Keresse fel a helyi tüdőgondozó ott bíztos választ kap arra hogy szervi elváltozás okozza -e a panaszait. üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2016.
10.
05.
Szédülés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni abban, hogy milyen irányba menjek tovább a problémámmal kapcsolatban. Fél éve kezdődtek szédüléses panaszaim. Leginkább fekve, illetve ülő helyzetben, bal oldalra forduláskor bizonytalanság érzés fog el. Nem kimondottan forgó, inkább imbolygó. Vérnyomásom jó, mitális prolapszusom van, amire gyógyszert szedek régóta. Neurológiai vizsgálaton nem találtak semmi érdemlegeset, a koponya MR viszont mutatta, hogy a bal oldali sinus transversus keskenyebb az ellenoldalhoz képest. De nem mondtak nekem ezzel kapcsolatban semmit. Fül-orr-gégészeten sem találtak lényeges eltérést, bár hajlamos vagyok jobb oldali arcüreggyulladásra. A szédülés egyébként időszakos, nem állandó, és megfigyeltem, hogy menzesz közeledtével gyakoribbá válik. Kérdésem az lenne, hogy mit javasol ezzel kapcsolatban? A háziorvosom sajnos nem igazán foglalkozik a témával. Köszönöm válaszát, előre is! Anett
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
10.
05.
Tisztelt Anett ! Azt javaslom keressen egy korrekt neurologust aki minden részletre kiterjedően kell hogy segítsen. Maga a szédülés egy tünet, sok oka lehet ezért korrekt választ nem tudok adni ! üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos -üzemorvos
2016.
09.
21.
Érdeklődő1998 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A hatamnál a gerincem egyik csigolyája fáj, ha megnyomom, magától nem fáj, csak ha hajlongok meg ha nyomkodom. Lehet ez attól, hogy a hátizsák mostanában nyomta pont ott, ahol fáj. Lehet ez gerincsérv vagy csak húzódás(mostanában sportúszásra kezdtem el járni.)
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
09.
23.
Tiszelt .. érdeklődő... ! Azt nem tudom hogy a hátát hogy tudja nyomkodni , de ha jó akkor tegye. A hátizsákja attól függ hány kiló. Ússzon továbbra is , biztos jót tesz ! üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
09.
20.
Gyogyszerelhagyas kérdése:

Nem tudom mennxi időre,dolgozni megydk,lehet fèl èv èv. Szedjem a bèta blokkolót?vagy mèg indulás elött hagyjam el?Köszönöm válaszát.Jó èjszakát.Tisztelettel Nikolett
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
09.
20.
Szedje kedves Nikolett! megelőzés képpen is. Rosszat nem tesz vele, csak kontrollok kellenek, és jó kapcsolat a kezelő orvosával ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2016.
09.
19.
Orbánc kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Egy közeli ismerősömnél 6-8 hete orbáncot állapítottak meg, melyet a helyi rendelőintézet sebészetén 4 hete gyógyultnak nyilvánítottak. Időközben megjelentek a bal lábszáron tenyérnyi fekélyek és több mint 3 hete az illető nem tud lábra állni, a bal lábát térdbe nem tudja kinyújtani és fájdalmai vannak. 1 hete, 09.12.-én kértük a háziorvost, hogy jöjjön ki házhoz a beteghez, de azt mondta, hogy feleslegesen nem jön ki, mivel ez teljesen természetes!!! A kérdésem: Tényleg ennyire természetes? (A beteget nem látta 4 hete)
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
09.
20.
T Orbánc ! Nem természetes. Javaslom hogy vigyék be újjólag a sebészeti szakrendelésre a beteget Üdv: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
09.
15.
Gyogyszerelhagyas kérdése:

Udvozlom.2015ben ismeretlen szivdobogas magas pulzussal mentem orvoshoz.Teljes koru kardiologiai vizsgalaton estem at.Uh,holter,24oras meres,terheleses ekg.vervetel.Diagnozis.mitrl.bill.kisse lazabb szerkezetu mellso vitorlan mps abrazolodik. Kaptam beta blokkolot es nyugtatot,22eves vagyok.azt mondtak makk egeszseges vagyok,de szedjem a gyogyszert. Kesobb fullandi kezdtem,fogytam feltem hogy baja van a szivemnek. Pesten vizsgaltak a koranyi korhazban,fulladasom idegalapon volt. Nem lepodom meg,nagyon rossz gyerwkkorom volt.Most kulfoldre megyek,es megakartam nezetni egy magan orvossal magam.Voltam kardiologusnal,aki megvizsgalt s azt mondta nincs mps,egeszseges vagyok hagyjam el a 10mg betalocot,nyugtatot alkalomszeruen,meg betalocot is,s magneziumot szedjek,nincs bajom.na de a haziorvosom nemhogy elvenni,atirta nebiletre,es en a gyerekvallalas miatt is felek mert ha hazajovunk szerdtnek picurt. A betalocot tudtam hogy lehet,de a nebiletet nem ismdrem.Miert van szuksegem gyogyszerre ha nincs szivbetegsegem?az ideg ilyen dolgokra kepes?On szerint elhagyhatom a gyogyszert,regen mikor orvoshoz mentem 130as pulzussal keltem,ma mar 100fele ritkan megy.pl legutobb orvosnal. De egyebkent 60-100ig. Fokent regel indul be vagy kelek magasabb ertekkel,de aztan ha nincs ra ok nem megy fel. Alljak at nebiletre,aztan hagyjam el,vagy szuksev van ra?terhesen van megoldas?velem az a baj nagyon betudok stresszelni s mihamar az egekbe szokik,hogy fogok igy szulni?nem allhat meg a szivem,ha nem szedek gyogyszert,s felmenne a pulzusom?nem artalmas a beta blokkolo?vagy artalmasabb a magas pulzus?igaz hogy a betaloc tonkre teszi a szivizmot?Valaszat segitseget koszonom!ha kell leirom a leleteimet. Tisztelettel Nikolett
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
09.
20.
Tisztelt Nikolett ! Ne féljen . Utazzon el- bár nem írta hogy mennyi ídőre, és ha haza jön bátran vállaljon " picurt ". Mindenki helyesen járt el, csak hát nem vagyunk egyformák mi sem orvosok. Jó egészséget ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos-családorvos
2016.
09.
14.
Laktózintolerancia kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, Két éve tapasztaltam, hogy érzékeny vagyok a laktózra. Azóta laktázenzimmel gond nélkül fogyazstok tejtermékeket. A napokban elvégeztek egy vérvizsgálatot nálam, amleyből kiderült, hogy nem vagyok laktózérzékeny. Kicsit meglepődve fogadtam, hiszen a laktózérzékenység minden jelét tatpasztaltam már magamon. Kérdés:elképzelhető,hogy a szervezetemben lévő laktázenzimek módosítják a vérképet, vagy mi okozhatja ezt a meglepő eredményt? Merre érdemes esetleg tovább vizsgálódni? Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
09.
14.
Tisztelt Kérdező! Szerintem a tünetek elmúlása a betartott diétával - az igazi terápia, és a megoldás. A többi csak a mi okult tudományunk eredménye, vagy sikertelensége. Ez a terület az én gyakorlatomtól kicsit távol esi. A Labor Kft tudomásom szerint /fizetős vizsgálat / Bp. végez ehez hasonló vizsgálatokat. Honlapjuk is van valamelyik keresőben bíztos talál erre utaló címet. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy házirovos
2016.
09.
05.
vitainé kérdése:

Üdv.29 éves vagyok.októberben 3-adjàra is elvetéltem,kb rà két hétre egy hirtelen jelentkezõ szúrò szoritó mellkasi fâjdalom jelentkezett nehézlègzéssel.a ct a nagy embòliàt kizàrta,de a mikroembóliàt nemtudtàk kizàrni.sajnos ez a fàjdalom azòta is fenntàll a nap 24 òràjàban,semmilyen fàjdalomcsillapitò nem hat.rengeteg vizsgàlaton vagyok túl,gasztro,gyomortükrözés,neurológia,pajzsmirigy.kardiológia ugymond jó csak magas a pulzusom,mozgàs szervi vizsgàlatok jók.most nemrég kiderült hogy veleszületett trombofiliàm van,valószinû ez okozta a vetéléseket,de a doki szerint vérhigitózni csak terhességtõl kellessz magam.de még most se zàrtàk ki a mikroemboliàt,de nem küld sehova.az a kérdésem hogy ha tényleg az van milyen vizsgàlat mutatnâ ezt ki? Mert a ct és rtg nem mutatja.és ez okozhat e ilyen fàjdalmat hónapok óta és nehézlégzést? Vagy a leirtak alapjàn van e ötlete mi okozhatja? Nagyon elvagyok keseredve hogy ilyen fiatalon az orvost jàrom és mégse tudjâk mi a baj.nemrégiben volt egy ròzsahàmlàs pityriasis rosea nevü börkiütésem is.amire azt mondtàk a legyengült immunrendszer okozta.ezt csak azért irom le hàtha fontos lehet.novemberben a d dimer 0.23 lett.most megint vettek le vért d dimerre de nemtudom az eredményt
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
09.
06.
Tisztelt Vitainé. Kedves Asszonyom ! Együttérzésemről bíztosíthatom, és meg is értem. De a Kollégáim azt híszem nagyon sok mindent, és helyesen tettek. Keressenfel egy psichiatert, Mentálhygenes Kolllegát, segíthet. komolyan gondolom ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos / ötven éves gyakorlati múlttal /
2016.
08.
22.
Aggódom kérdése:

Jónapot kivánok! Olyan kérdésem lenne ami férjemmel kapcsolatos aki 45 éves. Lassan 1 hónapja a bal oldbal alsó bordáján 1 kemény csomó van, ami kb. 4-6cm átmérőjű s tapintva vagy ha finoman nyomkodásra fáj neki. De mintha nőtt volna is vagy csak már pszichésen gondolom. Orvoshoz nem akar menni, de én nagyon aggódom mert én személy szerint átestem 2010-ben egy agydaganat műtéten. Azóta ilyen dudorok ,csomók nekem gyanusak. Nagyon szépen megkérném, hogy kérdésemre válaszoljon. Tisztelettel 1 aggódó feleség. Előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
09.
06.
Tisztelt ... Feleség.. ! Aggodalma indokolt. Szép szóval rá lehet a férfiakat venni arra, amit a hölgyek akarnak ! Okoskodást félretéve javaslom hogy sebészeti szakrendelést, és szükség esetén rtg felvétellel tisztázni lehet az elváltozást Üdvözli Önöket . Dr Gelencsér Gyula családorvos
2016.
08.
22.
Érdeklődő1998 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Szemgyulladásra kaptam TobraDex szemcseppet egy hétre, hogy napi 5x cseppentsek, a gyulladást lejjebb is hozta, csak a szemeim tapintásra keményebbek. Normális ez? Üdvözlettel: egy aggódó 18 éves
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
08.
22.
Tisztelt ...érdeklődő ! Ne aggódjon , ez nincs összefügésben a szemcseppjeivel. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy. családorvos
2016.
08.
20.
Mi a bajom? kérdése:

Több mint 2 hónapja megállás nélkül nagyon fáj a hasam és sokszor jön rám köhögő roham és fáj a fejem és néha alig kapok levegőt és fàradékony vagyok.Ez mitől lehet?Nagyon sokszor érzem magam rosszul.Mi bajom lehet?Mit csináljak?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
08.
21.
Kedves ..... ! Hát ez nagy baj! Hasfájás- fejfájás- tüdőprobléma ! Ilyen tüneteket okotó betegség sok van . Sürgőssen keresse fel háziorvosát !Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos-üzemorvos
2016.
08.
08.
Egy aggodó lány kérdése:

Kedves Doktor Úr! Még nyár elején kezdődött, majdnem egy hónapon keresztül erősen szédültem, éjszska is. Azután július elején négy ponton elkezdett fájni a fejem nagyon és ez majdnem két hétig tartott, akkor elkezdtem magne b6-ot szedni és elmúlt. Azóta csináltak vér és szemvizsgálatot, mindkettő negatív lett. Azóta viszont hátul főleg a bal oldalon van, hogy fáj és lüktet, elég gyakran, főleg esténként. Elöl is szokott fájni, de ritkábban, viszont hiába veszek be algoflexet, aspirint, nem múlik el. Voltam neurológusnál is, szerinte nincsen semmi bajom és semmilyen vizsgálatra nem küldött el. Viszont nagyon aggódom, már mindenféle borzasztó dolog futott át az agyamon, nagyon félek. Még soha nem volt ilyesmi bajom, 27 éves vagyok, gyógyszert tartósan nem szedek, s az ekcémán kívül semmi bajom sincs. Ön szerint mit tehetek? Legyen szíves válaszolni, nagyon örülnék néhány nyugtató szónak! Nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel, Barbara
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
08.
11.
Kedves Barbara ! Megtisztel kérdésével. Meg kell, hogy tudjam nyugtatni, hiiszen az életben minden nap adódnak haszonló panaszai az embernek,De a panaszát ettől függetlenül komolyan kell venni. A véleményem hogy a panaszai hátterében inkább id2egi fáradság, még talán migrenes tünetek is felmerülnek, de banális nak tünő / pl: menses, vérnyomás ingadozás stb / is csinálhat hasonló tüneteket, panaszokat. A fejfájásnak nagyon sok oka lehet, hiszen az egy tünet, ami alapján nehéz így vizsgálat nélkül korrekt véleményt mondani. Jó háziorvosa segít a továbblépésben ! Bíztosan ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos üzemorvos
2016.
08.
01.
Kiss Ramóna kérdése:

Èrtem.Köszönöm a válaszát tiszteltbdoktor úr.Akkor ön szerint ha a vèrvèteli eredmènyem is jólett akkor ezek a nyakamon lèvő csomòk lehet rák vagy az kizárt?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
08.
01.
Erre így nem tudok válaszolni. Jósolni mnem szeretek, és nem is tudok.
2016.
07.
30.
rami94 kérdése:

Amugy ha orvoshoz elmegyek ezzekkel a nyaki nyirokcsomókkal amik már rvek óta megvannak akkor milyen vizsgálatokra számitsak?Sima vèrvètelem már kèszült ami teljessen jólett.Akkor ez már egy jó jel?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
31.
igen !!!
2016.
07.
25.
Julianna kérdése:

Tisztelt Doktor úr!Van egy MR.leletem ,amelyben többek közt az is írva van, hogy a cauda jeladása megtartott. Ez mit jelent. Tisztelettel! Julianna
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
26.
kedves Julianna ! Ha ez a vélemény a gerinc MR vizsgálatra vonatkozik akkor ez jót jelent. Korrekt véleményt az iodegsebész tud igazából adni a vizsgálat után. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2016.
07.
20.
Aluszékonyság kérdése:

T.DOktor úr!Kb.52 éves nő vagyok,nem túlsúlyos, 165cm magas,70 kg,vérnyomásom rendben 110/70.Sajnos 3 éve kínoz az állandó fáradtság alvás kényszer.Már nem tudom kihez forduljak,mert már dolgozni sem tudok!Állandóan aludnék,estét végig alszom,de az sem elég,reggel lábán ,kényszerből és kinlódva kelek fel,hogy itthoni dolgaikat elvégeztem,de alig várom,hogy lefekhessek ismét délben.Déltől este 6ig alszom,mejd kàbán ébrednek kell,mert hazajön a párom,de újra csak az estét várom hogy alhassak!Háziorvos laborba küldött,de minden rendben,évente megyek laborba térkép és vasat is nézik.Jo lenne már jobban lennék,de kihez forduljak?Köszönöm a válaszát
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
21.
Tisztelt Hölgyem Mentálhygénés szakrendelésen psychiater szakorvost keressen ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
07.
18.
Hogy hogy nem lejet kihatással rà? kérdése:

Mèg egy kèrdèsem lenne hogy mièrt nem lehetnek ezek a csomók kihatással a babára amik èvek óta ott vannak a nyakamonl hogy hogy?elmagyarázná?nem foglalkozok ezzel többet csak kivàncsi vagyok.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
18.
Nem tudok Önnek pontos magyarázatot adni, főleg amit el is fogad !!!
2016.
07.
13.
Lüktető érzés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr. Olyan kérdésem lenne, hogy pár hete vettem észre, hogy szó szerint lüktet a fejem. Mintha ott dobogna a szívem. A vérnyomásom 120-130 között van a pulzusom max 80. Elég kellemetlen ráadásul előrehajoláskor láthatóan kidagadnak az erek is a homlokon és a fejemen. Ön szerint mi állhat a háttérben? Komoly probléma? Köszönöm a válaszát és szép napot. Róbert
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
13.
Tisztelt Róbert ! Valószinüleg egy szabályozási zavarról van szó pl elfáradt- túlterhelt .... Kérje háziorvosát a további kívizsgálásához. Üdvözlettel : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
07.
13.
Kiss Ramóna kérdése:

Köszönöm a megnyugtató válaszát.Akkor ön szwrint a babára ès a terhessègemre nem lehetnek kihatással ezek a csomòk amik a nyakamon már ott vannak több ève?üdvözletem
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
13.
IGEN ! az az a babára semmi kihatással nincs!
2016.
07.
13.
Kiss Ramóna kérdése:

Köszönöm szèpen a jókivánsàgàt doktor úr temèljük sok örömöm lelem majd a kicsibem.Akkor ön szerint nem lehetnek kihatással ezek a nyakamon lèvő csomók a terhessègre hogy hogy nem nem születhet ettől betegen a babâm?Elnêzèst ha unalmaskodok.Üdvözletem egy 21-èves lány.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
13.
Tisztelt Ramóna. Élvezze az anyai örömeket. Ezt csak Önök tudják milyen csodálatos érzés ez. Ezekkel ne foglalkozzon többet. Üdvözli Önt és a kis "Trónörököst " is: DrGelencsér Gy családorvos
2016.
07.
12.
yynna kérdése:

Drága dr Úr! Köszönöm szépen a választát! Hát igen ahogy gondoltam a házi orvosom nem nagyon foglalkozott a vér eredményemmel sőt!!!! Állítólag már nem vagyok vérszegény se!!! A szédülésemre írt fel egy csomó...... T! Bocsánat!!! Betagen 24mg napi 2x,lucetam 1200mg napi 2x,miderizon 150mg napi 3x!!!!hat be vallom önnek nem hogy jobb lenne sőt ki mondottan rosszabbul vagyok!!! Kaptam be utalót de szeptemberben neurológus, augusztus orr fül gége!!! Sajnos hiába panaszkodok az orvosom csak ennyit tud tele nyomkod minden féle vacakkal de én szedem mert bízom benne..... De úgy érzem jobb lesz váltani orvost!!!! Ön is írta hogy nem egyértelmű a vér eredményem hát én azt nem tudom de higyje el érzem!!!!! Tisztelettel Edina
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
12.
Tisztelt Edina . Bizzon a háziorvosában. Sajnos nem minden múlik a mai egészségügyben az orvoson. Javulást kívánok: Dr Gelencsér családorvos
2016.
07.
12.
Ön szerint ez lehet kihatással a babára? kérdése:

Èrtem.Na ès ezek a csomók ha valóban góctól alakultak ki règebben a nyakamon.Akkor ez lehet kihatással a terhessègemre?5-hónapos terhes vagyok.A vèr eredmènyem is jólett.Meg eddig a nőgyógyászom is mindent rendben talált a babával.Azèrt se nem emlitettem neki ezeket a csomókat a nyakamon amik már több ève ott vannak mert gondoltam ez úgyse nem az ő szakterületem
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
12.
Nyugodjon meg kedves Hölgyem. -és vigyázzon kisbabájára Sok örömet kívánok a akcsihez : Dr Gelencsér
2016.
07.
06.
vér eredmény kérdése:

Tisztelt dr Úr!!! Kb most Hát_hét hete forgó jellegű szédülésem van az orvosom elküldött vér vételre a vasam 01.29. Volt 6.9 most 30.1 A neut-om 01.29 volt 37.5% most 48.1% Az eom Volt 17. 6% most 24.1% Az eozin1. 55 most 2.10 LVK_M47.3 volt most pedig 17.8 Szedtem ospamox 1000 mgot a fogam helyére, meg neo ferro folgammat 35 éves nő vagyok és eddig nem volt ilyen szédülésem holnap megyek az orvosomhoz de attól tartok nem érdekeli semmilyen eredményem kérem válaszoljon nekem drága dr Úr mi bajom lehet és mi történt a vér eredményemmel
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
11.
Tisztelt Hölgyem ! Korrekt választ nem tudok adni. A vashiányos vérszegénységnek sok oka lehet, főleg hölgyek esetében. A közölt vérkép ereedményei sem egyértelmüek. Az Ospamokx nem szokott ilyen elváltozásokat csinálni. Mire szedte az antibiotikumot ? A vérszegénység okozhat szédülést, de a szédülés mint tünetnek sok oka lehet : mérlegeljen és járjon utánna ha nem múlnak a tünetei üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos-háziorvos
2016.
07.
05.
Mi lehet ez? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves nő vagyok,mostanában egyre többször tapasztalom,hogy minden elözmény nélkül hirtelen gyengeség érzés tör rám,lever a víz,bizonytalannak érzem a mozgásom,émelygek közben. Ön szerint mi okozhat ilyen tüneteket? Válaszát elöre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
11.
Tisztelt Hölgyem ! Panaszát többféle ok okozhatja, Alaposabb vizsgálat tután lehet korrekt választ adni kérdésére Üdvözli önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
07.
01.
Kiss Ramóna kérdése:

Jónapot.Ha tályog alakul.ki a nyakon akkor a vèr eredmènyből is látszòdik az eltèrès?Mondjuk nekem 8-ève van kettő csomò a nyakamon de a vèr eredmènyem jó akkor az nem lehet gyulladás?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
11.
Valószinű nem !
2016.
06.
20.
Kiss Ramóna kérdése:

Jónapot.Elősszőr is köszönöm szèpen a válaszát.Èn vagyok az a 21-èves lány aki èrdeklődött magától múltkor a csomoival kapcsolatban a nyakán hogy ön szerint mi lehet. Amit irt a csomoimmal kapcsolatban az èrdekelne hogy mit jelent.Ès mit jelent az hogy idèzem "gócot"kell keresni a baj hogy nyolc èvig nem mutattam meg orvosnak ha gócról van szó ês ha most kezelnèk ki?üdv.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
07.
11.
Tisztelt Ramona! A "gó2 a szervezetben azt jelenti hogy olyan rejtett terület ami valamelyik bacit tartalmaz, de közvetlen tünetet, panaszt nem jelent. Pl: arcüreg gyulladás rosz gócos fog stb üdvözli Önt Dr Gelencsér
2016.
06.
20.
trombózis kérdése:

Tisztelt doktor úr! Artroszkópiás térdműtétem volt 5 napja és azóta minden nap kell szúrnom magam Clexane 4000 NE/0,4ml oldatos injekcióval. A kérdésem az lenne, hogy ez teljes mértékben megvéd a trombózis ellen. Válaszát előre köszönöm János (37éves)
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
06.
22.
Isztelt .... ! Nagy valószinüséggel igen, Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
06.
12.
Több èves csomók kérdése:

Tisztelt doktor úr!21-èves lány vagyok.Azzal a problèmával fordulok önhöz hogy a nyakamon 13-èves korom óta a nyakam bal oldalán kettő csomò szerűsèg.tudom mozgatni őket a bőr alatt nem nőttek az èvek alatt.annyit viszont èszre vettem hogy amikor pèldául megfázok akkor èrzèkenyebbè vállnak ezek a csomók.kemènyebb tapintásúak.fogyni se fogytam az èvek alatt hőemelkedèsem se volt.volt mostanában egy vèrvètelem is ami teljessen jòlett.Azèrt nem mutattam eddog orvosnak mèg mert különösebb problèmám nem volt vele.Arra lennèk kiváncsi hogy ön szerint mik lehetnek ezek a csomòk.Arra emlèkszem hogy gyerekkoromban mintha azon a rèszen megütöttem volna a nyakam a kályhánk szèlèbe ès.mintha az után èreztem volna ezeket a csomòkat.De azt mondják ütèstöl nem keletkezhet ilyen csomó.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
06.
16.
Tisztelt .... ! A leírtak alappján valószinű hogy a csomok normális viszonyokat tükröznek. A gyulladás hatására megnagyobbodhatnak. Keresni kell az okát. " gócot " kell keresni. Háziorvosával kérem konzultáljon Üdvözli Önt: dr Gelencsér Gyula családorvos
2016.
05.
25.
zsírmirigy kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Már sok jó tanácsot kaptam Öntől, tegnap észrevettem hogy a mellem között , vagyis talán nem is ott, a középen mellkasomon pár mm-es kis zsírcsomó lett, és bioptron lámpával kezeltem és svédcseppel és érzékeny, kicsit fáj, de mára már kezd visszahúzódni, csak kicsit piros mi a teendő?? köszönöm a válaszát-- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
06.
16.
Kedves Edit ! Ne csináljon vele semmit.Főleg ne nyomkodja . Ha növekedne gyulladt lenne , forduljon sebészhez, vagy bőrgyógyászhoz. Üdvözli Önt dr Gelencsér Gy családorvos üzemorvos
2016.
05.
21.
mi lehet a bajom? kérdése:

Tisztelt doktor úr! Kb. 4 hónapja a jobb kezemel problémáim vannak Az alkaromtól az újjaim hegyéig lezsibad a kezem ,a csúklomba nyomást érzek, a kézfejembe bizsergő érzést érzek, és a kézfejem időnként elvan lilulva Ennek mi lehet az oka? Életkorom 20év Kőszönetel!
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
06.
16.
Tisztelt ... ! Mozgásszervi , vagy reumatológus szakorvost javaslok : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
05.
20.
benfogamma 50 mg válasz kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A háziorvos elküldött mellkasröntgenre.A lelet negatív lett.Azt mondta, hogy mellhártyagyulladásom sem lehet, mert az már elmúlt volna a cataflam kúra alatt, illetve csak bizonyos testhelyzetekben szúr ha nagyobb levegőt veszek.Nem állandó a szúrás.Inkább tompa fájdalom a mell alatti bordák között.Van mikor nem fáj egy-két órát, aztán megint.Remélem én is a mihamarabb gyógyulást.Egyelőre 6 benfogamma után nem lett rosszabb de jobb sem még.Stagnál. Üdvözlettel: Eliza
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
06.
16.
Kedves Eliza ! Valószinű hogy a bordaközi izom vagy idegszál becsipődése okozza a panaszát. Próbáljon meg Úszni termál ha van a közelben . Egyelőre csak tüneti kezelést javasolnék Üdvözli Önt : DR Gelencsér Gy háziorvos
2016.
05.
17.
benfogamma 50 mg kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Bordaközi ideg gyulladást állapítottak meg nálam. Cataflamot írt fel a háziorvos, de ahogy a szedését abbahagytam, a tünetek, vagyis a fájdalom, levegővételre a szúrás visszatért. benfogamma 50 mg-ot írt fel az orvos. Viszont elfelejtettem említeni, hogy Frontin 0,5 mg-ot szedek évek óta.Kérdésem az lenne, hogy szedhetem-e a kettőt. Milyen hatással lehet egyik a másikra. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Eliza (32)
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
05.
19.
Tisztelt Eliza ! A két gyógyszert nyugodtan szedheti, ill. a harmadikat is együtt is. Sajnos az említett betegség hosszabb keletü is lehet. Esetleg mellkas , és háti gerinc felvétel tisztázhatja a panasz okát. Mielöbbi gyógyulást kívánok: Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos üzemorvos
2016.
05.
12.
gyógyszer kérdése:

Tisztelt Doktor úr! A kérdésem az lenne ,hogy 3 hónapja szedek vérnyomáscsökkentőt. 1. NEBIBETA 5MG 2. EGIRAMLON 5/5MG A BETEGTÁJÉKOZTATÓT OLVASVA ÉSZREVETTEM ,HOGY A NEBIBETA ÉS A KALCIUMCSATORNA BLOKKOLÓ AMLODIPIN GYÓGYSZER NEM TÚL JÓ PÁROSÍTÁS. A HÁZIORVOSOM ERRŐL NEKEM NEM SZÓLT. SEMMILYEN MELLÉKHATÁST EZIDÁIG NEM ÉSZLELTEM. MILYEN PROBLÉMÁM LEHET HA EZT A KÉT HATÓANYAGOT TOVÁBBRA IS SZEDEM ÉS KOMBINÁLOM? Valamelyik gyógyszer hatása gyengül ettől a kombinációtól? SEGÍTSÉGÉT KÖSZÖNÖM PÉTER
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
05.
13.
Tisztelt Kérdező. Általánosságben tudok csak válaszolni. "jó gyógyszereket és modern gyógyszereket kapott kezelő orvosától. Korrekt válasz azért nem tudok adni mert ismerni kellene a kivizsgálásának labor rtg szemészet ultrahang , korát elöző betegségeit ha voltak, munkakörét családi állapotát stb...és ezeket háziorvosa biztos ismeri, ha nem hát kérjen időpontot egy hosszabb megbeszélésre. A gyógyszereknek lehetnek mellékhatásai, beszélje meg kezelőorvosával, mert ez nagyon bonyolult igy távolságbó, és becsülettel. Jó egészséget kívánva üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos-üzemorvos
2016.
05.
07.
anyajegy kérdése:

Tisztelt Dr.úr kérdésem az lenne hogy vagy egy anyajegy a combomon születésem óta. 22 éves vagyok és szabàlytalan alakú de gyerek korom óta ilyen. Lehet ebből bàrmi probléma?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
05.
08.
T. " anyajegy ." azt tanácsolom hogy bőrgyógyász szakellátást keressen meg aki korrekt véleményt fog adni remélem. Szóba jöhet sebészi eltávolítása is,- szövettanra, és az szabja meg a további teendőket. Üdvözli Önt . Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2016.
05.
04.
nátha és hátfájás kérdése:

Kedves Doktor Úr! 2 napja átázott a cipőm, estére megfájdult a torkom. Azóta is fáj, valamint fújom az orrom, de a mai napon már nagyon fáj a hátam is. Lázam nincs, nem is volt. Kérdésem az lenne, hogy esetleg kialakulhatott-e tüdőgyulladás? Vagy a hátfájás inkább a rossz testtartásból adódhat? (Minimum napi 8 órában számítógépen dolgozom) Előre is köszönöm a választ. Üdv. Mónika
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
05.
08.
T. " náthás ! " Remélem már meg is gyógyult. Lehet ez is , az is .Ha nem , akkor sürgőssen keresse fel háziorvosát. Üdvözli Önt és jó egészséget kíván: DrGelencsér Gyula családorvos
2016.
04.
02.
Viking kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Olyan problémám van közzel kéthete, hogy a fel karom belső oldalán és a test felőli részen is elülső oldalon viszkető érzés van kissebb kihagyásokkal. Viszont külsőleg semmi nem látszik. Kérem segitsen! Tisztelettel Viking!
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
04.
02.
Tisztelt Viking ! Bőrgyógyászt keressen fel legelöbb, majd kivizsgálást javaslok: Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
04.
02.
hasfájás,puffadás ,gyomorégés... kérdése:

Jó napot! 18 éves lány vagyok.Mar egy hónapja napi szinten fáj es puffad,illetve bélgázok keletkeznek.Emelett ha eszek egy szendvicset vagy akár valami süteményt,legyen az bármi mindig utána megfájdul a hasam közép tájon,illetve kicsit lentebb is.Ha kényesebb ételt eszek,akkor hasmenés követi.Az utóbbi napokban csak egyre rosszabb,mert ha próbálom kerülni a zsírosabb ételeket,akkor sem múlik a hasi fájdalmam és napi háromszor van székletürítésem.Nem tudom hogy koze van e hozzá,de emellett nagyon aluszékony és faradekony vagyok,és mindig vashiánnyal küzdök.160cm magasságon mellett 43kg vagyok,azz vettem észre hogy csak fogyok.Énnek,de nem tudok,nincs étvágyam és félek is a hasfájástól.Kiskorom óta kicsi refluxot is mondtak,de azóta a gyomrom is rosszabodott.Étkezés után hányinger és savas nyál keletkezik.És napi szinten "hörgők".Ennek hangja is van,asztmara tippeltem volna,de nem az. A segítségét szeretném kérni,mert csak fogyok és mindennapomat már így kell átelnem hasfajassal es rengeteg gyomorsavtol okozott hörgéssel. Segítséget előre is köszönöm! Üdvözlettel:Ferenczy Nikoletta
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
04.
02.
Tisztelt Nikoletta ! Azt javaslom, hogy kívizsgálást kérjen háziorvosátol, / labor , Hasi Ultra hang, és gastroenterologus szakorvos aki bizton segíteni fog . Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
04.
01.
Asszimetrikus hát kérdése:

Üdvözlöm! A napokban szembesültem a hátam deformáltságával,asszimetriájával,de a jeleit már korábban is észleltem: mozgástartomány csökkenése (a jobb váll befelé rotációjánál), ízületek ropogása,elmozdulása (főleg sportolás közben,a jobb váll ízületnél leginkább,de a térd és boka ízületeknél is gyakori) Fájdalmat sehol sem érzek, de a vállam rossz pozíciója nagyon kellemetlen a hétköznapi élet során is,aktív testmozgásnál pedig fokozódik. A leírtak és a mellékelt képek alapján szeretnék tanácsot kérni,hogy mi tévő legyek,mi a megoldás a gyógyulásra?Illetve az is érdekelne,hogy mi vezethetett ehhez az állapothoz? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel : Máté Képek a hátamról: http://kepfeltoltes.hu/160401/h_t4_www.kepfeltoltes.hu_.png http://kepfeltoltes.hu/160401/h_t3_www.kepfeltoltes.hu_.png http://kepfeltoltes.hu/160401/h_t2_www.kepfeltoltes.hu_.png http://kepfeltoltes.hu/160401/h_t1_www.kepfeltoltes.hu_.png
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
04.
02.
Tisztelt Máté ! Sajnálom de a képeket minden erőlködésem ellenére nem tudtam megnyitni a gépemen. Azt javaslom keresssen fel egy reumastológust, bizton segíteni fog, de felmerül az orthopéd szakvélemény is Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
03.
24.
Félrenyelés kérdése:

Tisztelt Doktorúr, az lenne a problémám hogy evés közben valószinüleg félre nyeltem gondolom.Egy nagyon apró napraforgó mag darabka lehet mert azt ettem épp.Nem okozott köhögést,sem semmilyen tünetet csak folyamatosan azt érzem hogy valami jobb oldalt sérti a torkom.Próbáltam vizzel, utána enni de szinte semmi.nyeléskor egy kicsit szúr nagyon zavaró.Mi lenne a teendő ilyenkor
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
04.
01.
Kedves ... félrenyelés... ! Azt tudnám javasolni hogy keresse fel a gégészeti szakrendelést ahol tükörrrel megtudják állapítani a további teendőket, esetleges elváltozásokat Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
03.
11.
váll fájdalom kérdése:

Üdvözlöm! Váll fájdalommal küzdök november vége óta amikor is a súlyzós edzésnél kezdtem el érezni erős szúró,tompa fájdalmat a vállam elülső,felső és oldalsó részénél. Ezután pihentetni kezdtem majd flector kenőcsöt, porcerőfortét és különböző sport krémeket használtam majd január végen jobbnak éreztem, de terhelésre újra előjött ugyanaz a fájdalom. Elmentem reumatológia rendelésre ahol ultrahang és röntgen és készült amin nem találtak semmilyen sérülést majd a doktor úr felírt flemac és aflamin gyógyszert és 10 fizioterápiás kezelést és gyógytornát és azt mondta valamilyen gyulladás lehet amit nem lehet észre venni a felvételeken de lehet ott valami ami mégis okozza a fájdalmat. 3 hete lett vég a kezelésnek azóta is pihentetem de erőltetésnél az az erős szúró fájdalom elmúlt de még mindig érzem a fájdalmat terhelésnél. Alap helyzetben nem fáj csak néha olyan a fájdalom hogy csak érzem a vállam és a kezemet mellső közép tartásba helyezem vagy így végzek munkát kis idő után elkezd égi és fájni a a tartása nehézkes lesz. Több cikkben is olvastam hogy a testépítőknél a tövis alatti izom szokott leggyakrabban megsérülni a vállnál itt is az lehet a probléma vagy mi lenne megoldás hogy tudnám a fájdalmat megszüntetni ilyenkor mri vizsgálat célszerű? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
03.
12.
Tisztelt ...vállfájdalom...! Javaslom hogy keressen egy baleseti vagy sport orvost. Háthe.... a reumatológusa pedig egy JÓ doktor, becsülje meg, és keresse fel újra. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula család- és üzemorvos
2016.
03.
11.
Reto kérdése:

Jónapot kívánok! Olyan problémám lenne hogy hát kiskoromba szurkáltam magam ceruzával belenyomkodtam a kezembe és látszanak a nyomai ennek már 10 éve és. csúnya piros pötyök vannak a karomon ezt hogyan lehetne kezelni valami gyógyszerrel esetleg?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
03.
12.
Plasztkai sebészt keressen Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula háziovos
2016.
03.
01.
- kérdése:

Tisztelt doktor úr! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy lüktet a fejem vagyis mintha ott verne a szívem. Szapora szívverésem és pulzusom olyankor nincs. Illetve van hogy azt érzem szét akarna robbani a fejem. Ez mitől lehet? 29 éves férfi vagyok. Válaszát előre is köszönöm. Szép Napot!
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
03.
01.
Tisztelt ...- nem jelllemző tünet, ill sokféle oka lehet, ki kell vizsgáltatnia Magát. Javaslom Családorvosát,- ahova a kártyáját leadta , beszélje meg a doktor Úrral, mivel kezdjenek. Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
02.
29.
Érdeklődő1998 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az a problémám, hogy már körülbelül 1 hónapja dugult az orrom, ami a nap folyamán javul, de este felé kellemetlen egy kicsit. Reggel enyhén sárgás váladék is ürül, viszont a nap többi részén szinte csak vízszínű távozik az orromból. Reggelente egy kis nyomásérzés van a szempilláim felett, de ez elég enyhe, ha nem figyelek rá oda, szinte észre sem veszem. Ön szerint lehet ez arc/homloküreg-gyulladás? Mert akkor nem kéne valami akutabb tünetnek jelentkeznie?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
29.
Tisztelt " Érdeklődő" ! Javaslom hogy minelöbb keresse fela a Gégészeti szakrendelést. Beutaló sem szükséges. Mielöbbi gyógyulást kíván : DR Gelencsér Gy családorvos
2016.
02.
26.
hepatitis A kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Lehet, hogy a kérdésem bután hangzik, de sajnos akkor is van bennem egy kis félelem (mert nem tudom). A párom 2 évvel ezelőtt hepatitis A vírussal fertőződött meg, kb. fél évig tartott mire felépült, de a mája megnagyobbodott. Akkor én még nem ismertem. 3 hónapja ismerem csak, így elég friss a kapcsolat. A kérdésem az, hogy elkaphatom-e tőle így is valahogyan (vér,testnedv...), illetve ha gyermeket szeretnénk (nyilván nem most, hanem a későbbiekben), akkor ez jár valami veszéllyel? Köszönöm szépen a segítséget! Üdvözlettel: Natália
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
26.
Tisztelt Natalia ! A két évvel ezelötti fertőző máj betegségnek iyen szempontból nincs jelentősége. Rendszeres ellenőrzés azért szükséges. Ha szereti párját ez nem lehet akadály. A problémás a C. tipus. A diétát azomban sokáig tartani érdemes. Sok boldogságot és jó egészséget kíván Önöknek: Dr Gelencsér Gyula családorvos
2016.
02.
26.
ibolya kérdése:

tisztelt Doktor ur 36 eves no vagyok most Volt nemreg egy vastagbel muttetem melyben egy 8mm es neuroendokliner daganatot vagtaki a szovettan is meg jot ami igazolja hogy egy neuroendokliner tumot Volt a kerdesem az lenne hogy kel e valamilyen kezeles tovabb vagy nem valaszat koszonom
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
26.
Tisztelt Ibolya!- kérdésére nehezen tudok korrekt választ adni. Mindenekelött onkologiai stábnak kell döntenie a további kezelést illetően. Mielöbbi jó egészsget kívánok és üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2016.
02.
23.
Varga Anita kérdése:

Jó napot kívánok Doktor Úr ! Kérdésem az lenne ha nagyon náthás vagyok és már annyit fújtam az orrom hogy már kicsit véres e zsebkendő ez azért orrvérzéshez nem vezethet ugye ? Mert attól nagyon irtózom szinte rosszul vagyok a látványtól . Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
23.
Kedves Hölgyem ! Az orrvérzéstől nem kell félni, bár van aki a vértől irtózik- talán érthető ! Használjon egy kis vattára cseppentet Naphasolin oldatot és ha nem oldódik meg problémája gégész szakrendelést javaslok Üdvözli Önt : DR Gelencsér Gyula családorovos háziorvos- üzemorvos
2016.
02.
21.
Bőrbetegség kérdése:

Kedves Doktor úr! A páromnak (20 éves férfi) már lassan 3 éve a tenyere kirepedezik, sebes.. Milyen betegség ez és mivel lehetne megszüntetni?
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
21.
Kedves " Kérdező"-Ez egy bőrgyógyászati kezelést igénylő elváltozás /rhagadok/. Oka sok féle lehet. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
02.
16.
terd kérdése:

Kedves Doktor! Tudom, a kerdesem pontos megvalaszolasara fizikai kivizsgalas szukseges, de mielott belevagnek ebbe a kalandba, erdekelne, hogy Doktor Ur szerint korulbelul milyen eredmenyek eselyesek. Ugy harom evvel ezelott kezdodott a terdproblemam, az elott semmi bajom nem volt veluk. (30 eves vagyok). Elkezdtem intenzivebb aerobikot vegezni, neha ugralni is kellett es mellette neha futni is jartam. Szerintem ekkor eroltethettem meg a terdeimet es esetenkent fajtak is, de nem foglalkoztam vele. Rovid idon belul hagokat is kezdtek kiadni, hangosan sercegeseket. Ra fel evre lepcsozeskor mar nagyon fajtak is, de miutan abbahagytam a labtornakat es a futast, mar nem ereztem ezt a fajdalmat, csak ritkan, ez van maig. Dagadni sohasem tagadtak. Viszont mara mar (kb. 2 eve) nagyon hangosak, recsegnek, ropognak, felelmetes. Olyan, mintha szaraz, ureges lenne mindketto. Ha parszor leguggolok, enyhe fajdalmat is erzek. Doktor Ur szerint mi lehet ez? Gondolom sulyos, mert ez nagyon nem normalis. Rendbe lehet meg hozni ilyesmi problemat valahogy? Vagy esetleg mutet szukseges majd a kesobbiekben? Elore is nagyon koszonom valaszat,
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
16.
Tisztelt Kérdező Fiatal Úr ! Mindenképpen Orthopéd szakorvos véleményére kell hogy hagyatkozzon, a további kezeléseket és életmódot illetően is. Az én ötven éves statisztikámra ne hagyatkozzon. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos üzemorvos
2016.
02.
12.
Nemtudom kérdése:

Tisztelt Doktorúr,az lenne a kérdésem hogy múló mandullagyulladásom mint a multkoris irtam,tehát már nem okoz fájdalmat,és azt vettem észre de lehetséges hogy már előtte jelent volt a garati részen ha benézek a torkomba mintha valami fehér valami lenne de pontosan nemtudom megnevezni.Az lehet a mandullagyulladástól vagy ott lenne begyulladva vagy esetleg valamilyen daganat is lehet.Egyéb semmi panaszom nincs nem fáj,néha mintha lenne valami a torkomban de pszihés zavaraim is voltak.Tehát lehet a mandullagyulladástól vagy érdemes lenne orvoshoz fordulni evvel.Köszönöm válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
12.
Tisztelt 17 éves! Látatlanban nem tudok érdemben válaszolni kérdésére. Keresse fel háziorvosát jobban jár ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy. családorvos
2016.
02.
09.
Tudogyulladas kérdése:

Udvozlom! A kerdesem az lenne,hogy egy honapja kohogok . Mar minden orvossagon tul vagyok,semmi nem segitett. Mult heten kiderult,hogy tudogyulladasom van,kaptam dalacint,meg, lordestint. El is kezdett szepen javulni. A kohoges is alabb hagyott. Tegnap elmentem dolgozni. Megint elkezdodott ez a kinzo szaraz kohoges. A gyogyszert meg mindig szedem. Ejjel nem kohogok. Ill. Ha fekszem nem beszelek,akkor is viszonylag keveset. Pedig egyebkent jol erzem magam, csak attol felek,hogy ettol a kohogestol soha nem szabadulok. Ez normalis? Mit tehetek ez ellen? Koszonom.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
09.
Kedves ...? ! Hagyjon el két három napig minden gyógyszert ha meggyógyult. Lehet hogy a váladékoldó ingerli és köhög tőle. Ha nem múlik a köhögése keresse fel a tüdőgondozóját, vagy kezelő orvosát kontroll miatt. Üdvözli ÖNT : Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2016.
02.
06.
Válasz "20 éves férfi" kérdése:

Tisztelt DR úr! Nem kaptam semmilyen gyógyszert. Az lett mondva hogy nincs semmi teendő ennyi volt...Természetgyógyász miben tud segíteni? Nem értem de köszönöm a válaszát! Több napig tartottak a vizsgálatok elvileg minden kizárva, viszont én úgy érzem valami csak nem 100-as..
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
07.
Kedves "20" éves ! Talán lelki segítség kéne. Keressen egy jó Psychiatert, segíthet min gyógyszerrel. Üdv: dr Gelencsér családorvos háziorvos
2016.
02.
06.
Igazán érdekes kérdésem van! kérdése:

Üdv! Kérdésem kissé hosszú de annál érdekesebb lenne. Kezdem azzal hogy 20 éves férfi vagyok. Kb 4 éve erős szívdobogásom van ez érezhető s látható is- mások is alátámasztják. Nemrég voltam egy vizsgálaton ahol 2 különböző orvos (egyik sem kardiológus) is megállapított olyat hogy nekem aorta szűkületem és billentyű zavarom van illetve hasonló érdekes betegségeket... Mindezt sztetoszkóppal... Aztán elmentem egy nagy kivizsgálásra a Debreceni klinikákra. Ott volt : Sok EKG, sok vérvétel, CT, MR, nyaki erek ultrahangos vizsgálata, sok vérnyomásmérés, neurulógiai kivizsgálás, "agyi hullámok vizsgálata", teljes kardiológiai vizsgálat, embólia doppler......... Jóformán az összes létező vizsgálat. Minden jó, semmilyen eltérés, probléma nincs sehol! Na most a kérdés az hogy ön szerint mi lehet a probléma illetve milyen vizsgálatot javasol amin még esetleg nem voltam? Az erős szívdobogás fenn áll továbbra is. Más tünet nincs. Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
06.
ÜDV ! Kedves 20 éves férfi! A természetgyógyászt kihagyta, de ne a szomszéd ismerőse legyen. Talán még az agykontroll szükséges lehet. szokott segíteni! Vagy kapott gyógyszet is a negatív leleteire ? Minden jót kíván Önnek Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
02.
05.
Mandullagyulladás kérdése:

Tisztelt Doktorúr!Két napja gennyes mandullagyulladásom van ,ami lázzal együtt párosul.38 C .-foknál nem több.Ilyenkor mit érdemes szedni ?sajnos a családiorvosom csak egy hét múlva fogadna.És ilyenkor kötelező a szobafogság vagy a szabadlevegőn csak rosszabb lesz a helyzet?Előre köszönöm válaszát.17 éves vagyok
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
02.
06.
Kedves 17 éves ! Azt üzenem hogy 14 éves kortól felnőtt háziorvoshoz tartozik, választhat 18 éves korig maradhat a gyermekháziorvosánál, de ha ez egyik sem fogadja , sürgőssen ma keressen központi orvosi ügyeleti ellátó helyet. Mielöbbi gyógyúlást kívánok: Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2016.
01.
28.
gyógygombák kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Még mindig a 25 éves hölgy vagyok Drága Doktor Úr!! A barátnőim és családja elkezdték szedni a gyógygombákat megelőzésképpen, de egészségesek és azért szedik, hogy egészségesek maradjanak és mellé a c vitamint is szedik napi 1000 mg-os minden nap és nagyon egészségesek és rendbe van náluk minden évben a szűrések is, biztosan hallotta már kedves Doktor Úr a gyógygombákat, ez természetes vitamin. Szedhetnénk mi is , megelőzésképpen?? Köszönöm! Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
01.
28.
Kedves Edit ! Őszinte leszek, és nem beszélem le a gomba fogyasztásáróll.Nem hiszem hogy ez megelőzésre igazán jó lenne. természetgyógyászattal sokat foglakoztam én is. Ma is ! de az a véleményem hogy a megelőzés nem itt kezdődik. Azt mondják-/ a TV , meg a hírdetések is/- hogy a ráktól kezdve az immunrendszerig mindenre jó. Hát ami mindenre jó az igazán semmire sem jó, modta egyik régi Professzorom és a gombákkal vigyázni kell egyébként is. Ön egészséges, éljen mérsékletessen, örüljön az életnek, és vigyázzom magára és környezetére, családjára. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy. család és háziorvos üzemorvos
2016.
01.
28.
köszönet kérdése:

Kedves Doktor Úr!! Hálásan köszönöm a válaszát, Ön mindig olyan érthetően és szépen válaszol nekem, nagyon köszönöm-köszönöm!! Még annyit szeretnék kérdezni Öntől, hogy nagyon ritkán kell orvoshoz mennem, a múltkor valami vírus keingetett, de két-három nap alatt lement ez a dolog, de azért megmutattam magamat sebésznek, mert volt egy kis hőemelkedésem is, én vagyok az előző kérdés 25 éves hölgy és azt mondta minden rendben. Diagnózis- sine morbo a.c. Ez mit jelent??? Hála Istennek jó az immunrendszerem és erősítem is, ez miatt is két-három nap alatt lefutott a vírus és rendbe jöttem. Köszönöm a válaszát még egyszer és nagyon hálás vagyok Önnek amiért ilyen szépen és érthetően válaszol! Tehát a diagnózis- sine morbo ac. volt Ez jó?? Köszönettel--- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
01.
28.
Kedves Edit! Köszönöm én is bíztató kedves szavait. Igazából ez év végén ötven éve lesz hogy ezt a fajta hívatást " üzöm " ! Még mindig aktívan, talán hobbyból is. A virusos megbetegedéséről csak annyit, hogy tényleg jó az immunrendszere. -és a s.m.=sine morbo=betegség nélkül, vagyis egészséges. Ezt kívánom újjólag én is. Üdvözli Önt: Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos-üzemorvos
2016.
01.
25.
sápadt arcbőr kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! 25 éves hölgy vagyok az évenkénti szűréseim, melyet a családommal , önszorgalomból mindig elvégeztetünk , minden esetben negatív, sőt a tavaly és az idén is csillagmentes volt a laborom - negatív - teljesen rendben van, mondta a házi orvosom. A kérdésem, a hemoglobin értékem 144 lett, a vasértékem 22,5 lett, a transzferin értékem 3,16 lett, úgyhogy vérszegény nem vagyok, mondta a háziorvos és nem is kell vasat szednem sem. De az arcom , vagy csak én látom így , világos, kicsit sápadt, és nyáron is a testemet megfogja a nap és szép barna vagyok csak az arcom nehezen barnul le és világosab b marad, állítólag ilyen a pigmentem, de a labor teljesen rendben van és nem vagyok vérszegény???? Ez lehet alkati adottság is??? az arcom a napozás ellenére nem barnul annyira le... köszönöm a válaszát-- Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
01.
27.
Kedves " Sápadt Arcu " ! Olyan egészséges mint a "makk " ! Ettől még szép is lehet. Kinek a pap, kinek a papné. További szép napot, jó egészsget. üdvözli : Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
01.
14.
Barbara kérdése:

Tisztelt Dr.Úr! Érdeklődöm, hogy Portiron 100 mg filmtablettát és Torvatec filmtablettát lehet-e felezni és úgy szedni, mert a háziorvosom ezt az adagolást irta fel, viszont a gyógyszerész azt mondta kiváltáskor, hogy nem tanácsos kettétörni, mert így a gyomorban oldódik és nem a vékonybélben. Köszönöm válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
01.
16.
Tisztelt Barbara! Mindkét gyógyszerből van több féle dosirozásu hatóanyagtartalmú. -és nem kell vagdosni 4 Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
01.
12.
Érdeklődő1998 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy miért van az, hogy ejakuláció után 20 perc múlva vizelnem kell, ez után viszont elviselhetetlen csípő érzést érzek a húgycsövemben. Többször volt már ilyen érzésem, ami csak ejakuláció után jön elő, ha nincs, a vizeletürítés zavartalan. Legfőképpen télen van ilyen problémám, de nem tudom, mi okozhatja, mert többször vizsgálták már a vizeletemet, nem találtak benne semmit. A legfurább, hogy ez körülbelül 5 perc múlva nyom nélkül eltűnik. Az is fura, hogy nem mindig jön elő, sokszor hónapokig sem. Előre köszönöm válaszát, hátha Önnek van ötlete, mi okozhatja a panaszt.
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
01.
16.
Tisztelt 1998 ! Keressen fel egy urológust és csináljanak egy vizeletleoltást és prosztata masszázs után is . Remélem javulni fog Üdvözli : dr Gelencsér Gy háziorvos
2016.
01.
06.
Lázcsillapítás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kislányom 21 hónapos. Az utóbbi napokban többször ingadozik a hőmérséklete. Az arca piros szokott olyankor lenni. A lázát nem szoktam megmérni, mert 10 perc múlva már langyos a homloka. Az egyik percben nagyon meleg, rá 10 perc múlva meg langyos. Ez mitől lehet? A vizelete (még pelenkás) büdösebb a megszokottnál. Ez összefüggésben állhat a lázzal? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
01.
06.
Tisztelt Anyuka ! Az újszülött. a csecsemők, a gyermekek lázáról bármely internetes oldalon rákereshet. Tisztázni szükséges a hőemelkedés, a láz, a magas láz fogalmát, mert más-más a teendő. Azt tanácsolom hogy a gyerekek hőmérsékletét sose tapintással, "homlokát megtapintottam" cimszóval állapítsa meg. A kisgyermekek pirospozsgás arcoskája még szép is lehet, és nem láz okozza.. A lázcsillapításról pedig külön könyvek, útmutatók, prospektusok rádió, újságok többet írnak, mint én most Önnek tudnék . Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2016.
01.
04.
pisti kérdése:

Tisztelt Dr Úr! Egy nagyon jó barátom miatt írok,aki hosszú ideje tartó köhögés miatt megkértem menjen el tüdőszűrésre,amit meg is tett,és találtak egy foltot,jött az újabb vizsgálat,és most január végére kapott időpontot.A kérdésem az,hogy akkor nem tumorra gondolnak,ha ilyen hosszú idő múlva rendelik,mert tudomásom szerint ha tumor ,az a tüdőnél gyors szokott lenni.Kérem nyugtasson meg,sajnos több információval nem tudok szolgálni,esetleg még annyit,hogy gyömbér teával itatom reggel este és javult a köhögése.Köszönettel:Fekete Franciska
Gelencsér Gyula háziorvos
2016.
01.
04.
Tisztelt Pisti ! Az a véleményem hogy sürgőssen keresse fel háziorvosát üdvözli Önt dr Gelencsér Gy . család és háziorvos
2015.
12.
12.
Szabó Zita kérdése:

Kedves"földi" Doktor Ur! Már írtam Önnek egyszer, ha jól emlékszem mellkasfájdalom jeligével és választ is kaptam akkor köszönettel. Most azért írok ujra, mert átestem több fizikális vizsgálaton / röntgen, szív ultrahang, terhelés, gyomortükrözés, kétszer is labor, ultrahang/ a problémám, továbbra is fennáll. Az említett vizsgálat eredményei, ha hihető, nem voltak rosszak.Ami nagyon zavaró, rendkívül rossz a közérzetem, ami nagyfoku étvágytalansággal,telítettséggel, fáradékonysággal és gyakori szí környéki kellemetlen érzéssel jár. Nem tudom, hogy mit tegyek, hogy javuljon az állapotom.Már pszihiáternél is jártam, de nem szeretném a gyógyszerekkel szedálni magam, és nem is igazán híszek benne. Kérem, hogy segítsen abban, hogy mi a teendő? Azért bízom Önben,mert átlátja az embert ugymod egészben. Szeretettel üdvözlöm: Zita / még annyit, hogy 70 éves vagyok/
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
12.
12.
Kedves Zita T Ha a "földi" jelző a korunkra vonatkozik, egyetértek, ha más írja meg. Úgy gondolom, hogy ha minden fenti vizzsgálata negativ, nyugodt lehet. Talán ami nehéz lehet a mi korunkban az a mozgás. Sétáljon sokat friss levegőn, keressen társaságot, éljen és táplálkozzon egészségesen, magyarán szeresse és élvezze az életet, a családot, a barátokat, a társaságot. Az is igaz, hogy sokszor kerülünk, hasonló tünetekkel, nehéz tünetekkel jelentkező helyzetbe. / Sajnos nekem a hobbym a munkám , meg ehhez hasonlók ötven éve/ Üdvözli Önt egy családorvos: Dr Gelencsér Gy.
2015.
12.
12.
pajzsirigy kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Évente ellenőrzik a pajzsmirigyemet, de nem változik, mindig úgyanaz a diagnózis, most voltam. Az eredményem--- A normális nagyságú pajzsmirigy bal lebenyében kb. 8 mm-es, a jobb lebenyében k b. 4 mm-es perimodularis keringést mutató göb látszik. A nyakon nagyobb nyirokcsomó nem különíthető el. A nyálmirigyek szabályosak. Vélemény - Benignus morfológiájú pajzsmirigy göbök progresszió nélkül. A TSH eredmény - 0,270 - 4.200 mm/l ez a tartomány az értékem-- 0,989 , ez határértéken belül van??? Eddig gyógyszert nem kellett szednem csak minden évben ellenőrzik. A 4 és 8 mm-es göb sem változik már 3 éve,.. kicsit aggódom. Köszönöm a válaszát--- Edina
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
12.
12.
Tisztelt Kérdező! Ne aggódjon, minden rendben . Egészséges. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2015.
12.
10.
Ani kérdése:

Tiszteletem. Nemtudom jó helyre írok e mert nemtudom hová fordulhatnék ezzel a problémával. Van egy 2,5 éves lányom aki 13/14 kg között mozog. Kb 2-3hónapja nem akar normális ételt enni. Azaz amit megeszik;Kakaó reggel,pogácsa,melegszendvics,tejszelet,joghurt,tejberizs. Semmi mást nem eszik meg. Eddig sem volt nagy étkű de azért sokmindent megevett. Most megsem kóstol mást. Hiába éheztetem ki akkorsem eszik mást mégha éhes akkorsem. Nemtörtént semmi ami miatt ilyen lett. Kezdek aggódni. Adok neki vitaminokat ,van benne vas is Nehogy a vashiány miatt nem eszik . Sokszor azt érzem ételfóbiás. Mit tehetnék? Az igazság az hogy nem szeretnék kórházba kerülni vele mert máshol nemtud aludni és ott végképp nem enne. Tudom mert nyáron még a nyaralásból is hazakellett jönni mert nem tudott aludni egész éjszaka visított. Hogyan tudnám ezt megelőzni? Előre is köszönöm a választ Üdv;Ani
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
12.
12.
Kedves Anyuka ! Ne tegyen semmit. Ne aggódjon.Türelem az kell a gyerekneveléshez. Üdvözli Önt egy nagypapa: Dr Gelencsér Gy családorvos
2015.
12.
10.
hormonzavar kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves egy gyerekes anyuka vagyok. A férjemmel szeretnénk még egy babát. Már egy fél éve sikertelenül próbálkozunk. Azt vettem észre magamon, hogy az utóbbi 2-3 hónapban többször is megszédülök, hányinger érzetem van. Olyan érzésem van, mint aki terhes. Ezek milyen hormonzavarra utalnak? Mert valószínű, hogy valamelyik hormonon nem megfelelő és ezért nem esek teherbe. Nőgyógyászhoz csak a jövőhónapban tudok elmenni. Ön szerint mit kellene kivizsgáltatnom? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
12.
12.
Tisztelt Hölgyem . Nyugodtan várja meg a nőgyógyásza vizsgálatát, véleményét. - nem ell elsietni semmit sem. Nem jön a " tatár " üdvözli Önt : Dr Gelelncsér Gy családorvos
2015.
12.
04.
virusos hányás kérdése:

Kedves Doktor Úr!! 22 éves hölgy vagyok és két nappal ezelőtt ebéd után hirtelen elkezdtem hányni és egész délután és elmentem a házi orvoshoz és azt mondta, hogy virustól van és írt fel celucar gyógyszert , mely megállította a hányást, de volt egy kis hőemelkedésem is 38 fok lázam, mára már nem volt láz és a hányás is elmúlt, viszont a mai nap folyamán a gyomrom fent nyomást éreztem és nagyon kellemetlen volt, este viszont felkerestem egy sebész doktort és megvizsgált és mondta, hogy a virustól van biztosan de nincs probléma, esetleg tükröztessem meg magam, de hát ilyen fiatalon csak nincs gyomorfekélyem és eddig nem volt problémám a gyomrommal, és az étvágyam is jó és egészséges vagyok, melyet az évenkénti szűrések is bizonyítanak ezt mindig elvégeztetjük a nővéremmel, és az eredmény- negatív - valószínű , hogy virusos dolog lehet??? már jobban vagyok és még ajánlott a sebész nospa-forte tablettát, de már jobb, állítólag 3-4 nap alatt lemegy. Virustól lehet ilyen dolog, hányás és gyomorfájdalom, de már szűnik. Diagnózis - sine morbo a.c. ez mit jelent. Köszönöm a válaszát--- Edina
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
12.
05.
Tisztelt Hőlgyem ! A diagnozis fordítása : S. m. a..c azonnal jelentkező betség nincs /nélkül/ Ön egészséges.! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorovs
2015.
11.
29.
emésztés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Én is somogyban lakom, no meg talán Ön háziorvosként egészben látja azembert problémáival. A betegségem mellkas problémával kezdődtek, a szív tájékán éreztem bizonytalan lüktető, vibráló mozgást a bal karomba is kisugárzott, és a hátamba is a fájdalom.Csináltak különböző szívbetegsére utaló vizsgálatokat, ÉKG,ultrahang, terhelés. Nem volt eltérés. Most pár hete emésztési gondok vannak. Nagy foku étvágytalanság, pár kilót fogytam is. Ugy érzem mintha teli lennék levegővel, ha eszem, vagy iszok böfögök, és a belek is gázasak. Ezév februárban volt vastagbéltükrözésem, és gyomortükrözés is. Refluxom van ,erre szedek savcsökkentőt. Mit kell tennem, hogy tisztázódjon a probléma. Közben lelki terhek is nehezednek rám, nyugdíjísként kissé feleslegessé váltam. Volt egy haláleset is a családban. Nem szeretném ezekre fogni a problémát, hisz az állapotom pocsék. Fáradékony életuntnak érzem magam, de mi van ha ez mégsem lelki eredetü.Evés nélkül tönkremegy az ember, én pedig csak erőltetve tudom ezt tenni. Nagyon szeretném a segítségét, tanácsát,hogy hogyan tovább. Köszönöm:Zita
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
11.
29.
Kedves Zita! Tisztelt Kérdezőm ! Nem egy irigylésre méltó helyzetben van. A panaszait több faktor is bonyolítja. Úgy gondolom hogy elsődlegesen az idegállapota, ami kezelésre szorúl- psychiater ! ugyanis a panaszai egy részét a refluxot is és a szervi tüneteit is az idegi szabályozás befolyásolja, úgy mint az étvágytalanság és emésztési zavarokat is. Ne féljen a gyógyszerektől, sem apsychiatertől. Nem kell a pejorativ értelmezést, szomszédok véleményét akceptálni...stb. Minden oka megvan, főleg a Szeretett elvesztése, gyászreakció, rossz közérzet, és hát anyugdijas korunk sem egy nászutazás, én is tudom. Mielőbbi segítséget kérjen és bízton rendeződni fog helyzete és egészsége is. Ebben a reményben Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos- üzemorvos
2015.
11.
21.
Rné Anita kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 23 hónapos kisfiam lábán a lunula (körmön lévő félhold) 3-4 hete vörös színű lett (előtte fehér volt). Az orvosunk szerint lábbeli nyomásától lehet, nő a lába, nem kell foglalkozni vele. De nem váltottunk sem lábbeliket, sem zoknit és nem is kicsik. Memo lábbeliket hordunk, ami ott nem bánthatja szerintünk. Nyomásra gondoltunk mi is, de teljesen egyforma a körmein, és kicsit látszik a kezén lévő körmökön is. Reggel sötétebb vörös ébredés után (hálózsákban mezítláb alszik).Mellékelek képeket, bár nem látszik úgy, mint élőben. Kis korában 12 hónapig kövérke volt (15 kg/ 88 cm), majd megállt a hízás amikor elindult 19 hónaposan megkésve (súlya miatt). Ma 16 kg és 95 cm, nem kövérke már, de nem sovány a társaihoz képest, viszont magasabb is tőlük. Szeretném megkérdezni, mit jelezhet ez a szín a lunulán? Ilyen kicsinél vérnyomás, szívproblémára, keringési problémára utalhat-e? Fehérje (naponta eszik rudit, tejszeletet) probléma lehet? Probléma ez? Nem tudom hová forduljak ezzel? Mitől lehet ez? Kérem, segítsen, mit tegyek? Cukrát mértük mert cukros kismama voltam, 6,9 volt éhgyomorral. Köszönöm előre válaszát! Tisztelettel: Anita
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
11.
21.
Tisztelt Anyuka! Ezen tünet szerintem nem valami nagy veszélyt jelent . Az hogy táplálkozási / ne adj Isten / súlyproblémái vannak a kicsinek az csak szülői/nevelési gond. A gyermekkori diabetesnek más tünetei is vannak, de hát ezt egy gyermekgyógyász egyszerű laborral kizárhatja. Szerintem a Turó Rudi nem a legjobb megoldás a súly szintentartásához. Gyümölcs, főzelék, fehérje stb... az igen. / A tejcukor nagy menyiségben szénhidrát tartalom!!! Gyermekdiabetoloogust a Nete.-en sokat talál. Üdvözli Önöket : Dr Gelencsér Gy családorvos
2015.
11.
18.
rita kérdése:

jó napot.. apámrol lenne szó.. én a lánya vagyok 17 éves.. szóval anyáék egész nap kint vannak dolgozni és mikor hazaérnek mindig idegesek ... multkor odanéztem és ugy láttam mintha felállna apának ..... de ő mintha nem vette volna észre ott rohangált melletünk nevetgélt hülyéskedtünk..... de már nem ez az első alakalom .. ugy láttam mintha 2 naponta történne ez.... olyan visszataszitó... ez miért történik ? ő egy súlyos szivbeteg ember aki gerincproblémákkal és aranyérrel is küzd... egy csomó gyógyszert szed.... nem tudom miért áll fel neki és hogy hogy nem veszi ezt észre... de nem is konkrétan feláll hanem olyan mintha egy tenisz lapda lenne ott neki néha.... ő 51 éves ember... nem egy 15 éves kamasz fiú... ez miért van ? segitsen.. mert már nagyon idegesit ez a dolog....a válaszát előre is köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
11.
21.
Tisztelt Hölgyem! Bevallom kérdésére korrekt választ nem tudok adni. Érdsekes az Ön felvetése, a Maga korában. Talán még nincs elég élettapasztalata. Várjon egy keveset. Olvasson többet a serdülő korról, vagy talán a felnőttek, -szülök - család témakörben. Üdvözli Önt egy háziorvos ötven év tapasztalatával: Dr Gelencsér
2015.
11.
07.
pajzsirigy kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! Változókorban vagyok már 2-3 éve és , ekkor derült ki, h pajzsmirigy túltengésem van, évenként járok ellenőrzésre, de gyógyszert nem kell rá szednem, mert a tsh-m a laborom, mindig a határértéken belül van, és azt mondta az endokrinológus dr . úr, hogy le van nyugodva a pajzsmirigyem és a tsh is jó, így nem kell gyógyszert szednem csak évente rá kell nézni. Most voltam ismét pajzsmirigy uh-n az eredmény- A normális nagyságú pajzsmirigy bal lebenyében kb. 8 mm-es, a jobb lebenyében kb. 4 mm-es perinoduláris keringést mutató göb látszik. Már 3 éve, hogy egy így van és nem változik így marad 8 mm-es és 4 mm-es. A nyakon nagyobb nyirokcsomó nem különíthető el. Ezért viszont megijedtem, hogy mi ez??? A nyálmirigyek szabályosak. Vélemény-- Benignus morfológiájú pajzsmirigy göbök progresszió nélkül. Aggódom, de remélem a tsh-m megint jó lesz, mert az előző években is határértéken belül volt mindig és csak évente ellenőrzik, most erre nem tudom kapok-e gyógyszert, vagy csak megint egy év múlva kell ellenőrizni, kicsit megijedtem. Köszönöm a válaszát!!! Tiszteletem---- Gitta
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
11.
10.
Tisztelt Gitta ! Ne féljen! Évente elég a kontroll. - bár a " pajzsmirigy túltengést a közöltek alpján nem értem . Ha TSH a határokon belül van semmi ok az aggodalomra : üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2015.
11.
05.
Vérkép kérdése:

Tisztelt doktor úr! 21 éves lány vagyok. A problémáim a következőek: az első kellemetlen tünet a szemrángás volt, ami kb. 1 éve lépett fel. Először csak az egyik szemhéjam kezdett rángatózni, de volt, hogy ez a nap 24 órájában tartott. Mostanra már ezek az izomrángások vagy összehúzódások (nem tudom pontosan minek nevezni) testszerte lépnek fel. Természetesen, szemmel látható, kellemetlen érzések. Továbbá az utóbbi egy hétben nagyon sokszor vérzik az orrom (naponta többször is). Az orrfújástól nem lehet, mivel reggel, ha felkelek, egyből el kezd vérezni. Gyakran fáj a fejem is. A napokban voltam vérvizsgálaton, ahol az eredmények jónak bizonyultak. 3 érték volt egy picivel több - limfociták 4,47; eozinofil 0,47; bazofil 0,11. A háziorvosom szerint minden rendben van, én viszont kevésbé hiszem ezt. Ön szerint mire utalhatnak a tünetek? Nem szedek semmilyen gyógyszert, csak fogamzásgátlót. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gabriella
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
11.
10.
Tisztelt Gabriella! Azt javaslom hogy keresse fel a mentálhygénés gondozót, bár ezek a tüneteket nem veszélyesek, de oda kell figyelni a tünetekre is. Az orrvérzésével szerintem nincs összefügésben Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2015.
11.
03.
életkristály kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, azt kérdezném Öntől, napi 2x 3 csepp morfium és az Életkristály (napi 40 mg polifenol) adható -e együtt egy nagyon idős, (nem rákos), kissé demens női kliensnek, roborálás céljából ( mármint az Életkristály) köszönettel várom válaszát, üdv, Klára
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
11.
04.
Tisztelt Hölgyem !Kérdésére egyszerü a : válaszom nem ! - és főleg roborálás céljábol semmi értelme sem együtt , sem külön külön. Sőt idős korban a morfin sok problémát okozhatnak/ légzés depresszió, nyálkahártyák kisáradása köhögés gátlás aztán tüdőgyulladás.. stb /Nem beszélve az idegrendszert tompító hatásáról, hozzáférhetőségről, jogkövetkezményekről. A polifenolokról csak annyit, hogy nagyon sokféle képen ítélik meg hatását, és a táplálkozásba a betegségekben a szerepét. De egy dl jó vörösbort , vagy talán a zöld teát sohsem tiltottam el a betegeimtől, jóbarátaimtól Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gyula család és háziorvos
2015.
10.
21.
hormonzavar kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy rossz fogam miatt megnagyobbodott a nyirokcsomóm. Ez miatt lehet hormonzavarom? Mert menstruációm után egy héttel barnás folyásom lett 2 napig. Biztos hogy nem peteérés volt! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
10.
23.
Kedves Aranka ! A rossz foga miatt lehet nyirokcsomó megnagyobbodása. / Gyulladás ? /Tessék fogorvoshoz menni ! De hogy ez nem okoz hormonzavart az biztos ! Az emlitett panasza pedig mielöbbi nőgyógyászati vizsgálatot indokol !!! / rákszürés ma már fél évente ajánlják . / Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy család és háziorvos
2015.
10.
18.
Háziorvos Karton elhagyása kérdése:

Tisztelet Doktor Úr! Kijelentkeztem a régi háziorvosomtól megkaptam kartonom és költözésem során elhagytam! Azt szeretném kérdezni hogy kartonom nélkül kereshetek e másik háziorvost vagy mit kell ilyenkor tenni? Válaszát Köszönöm!!
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
10.
21.
Tisztelt Kérdező. A kartonjai elvesztése sajnos semminemű büntetéssel nem jár. Több lesz a dolga a választott háziorvosának, amihez nyílatkoztatni kell Önt hogy őt választotta, és Ő vállalja a további kezelését. Reménykedjen hogy a tartalma illetéktelen kézbe ne kerüljö. / Nem tartozik másra az Ön egészségi állapotáról, problémáiról készült feljegyzés!/ Nálunk ezért a postát szoktuk választani. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula háziorvos-családorvos
2015.
09.
29.
köszönet kérdése:

Kedves Doktor Úr!! Köszönöm az eddig válaszait, nagyon hálás vagyok Önnek és meg is nyugodtam, hogy rendben vannak a szűréseink, még azt szeretném kérdezni Öntől, hogy - megjegyezni kívánom , hogy az évenként szűréseink,melyet önszorgalomból elvégeztetünk eredmnyek - negatív - a lányom 24 éves 167 cm magas és 52-53 kg de nagyon jó az étvágya és a szűrései is őneki is folyamatosan - negatív - de általában egy-egy kg-ot hízik, és igen jó az étvágya, szép alakja van van aki mondja, hogy sovány, szerintem nem pont jó és az édesapám és én is magas vagyok és én is ennyi idős koromban ilyen vékony voltam, ez alkati dolog is lehet?? köszönöm-- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
09.
30.
Kedves Edit! Köszönöm kedves szavait. Kedves leánya ha panaszmentes, , negativ a szürési eredménye akkor aggodalomra semmi ok- ne figyeljenek az irigyekre. Éljenek egészségesen, az biztos hogy nincs súly feleslege "kislányának". De hát fiatalon miért kellene " dagadtnak " lenni. Az igaz hogy egy pár kilót még " felszedhetne " ! - /Esetleg laborban még a pajzsmirigy müködést ajánlott megnézni ! / Ho adhat beutalót. Üdvözli önöket Dr Gelencsér
2015.
08.
23.
Vivi kérdése:

Tisztelt Doktor Úr.! 16 éves vagyok, és a napokban vettem észre hogy a hátam közepe és a derekam, mintha beütöttem volna, fáj. Ha fekszek vagy állok nem veszem észre, csak ha valami hozzáér vagy megtapogatom. Nem emlékszek arra hogy valaminek nekiestem vagy megütöttem volna,ezért fordulok önhöz, mivel elég sovány alkat vagyok, háthogyha valamilyen egészségügyi probléma állhat mögötte. Ma egy nehéz dolgot is megemeltem és azóta érzem a derékfájdalmat. Ez lehet akár sérv is? Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
08.
23.
Kedves Vivi! Panasza inkább alkati. De biztos jót tenne egy kis " hízó" kúra és a sport- úszás, kocogás-. egészséges táplálkozás . Üdvözli Önt :DR GELENCSÉR GY.
2015.
08.
14.
henna kérdése:

Tegnap fekete henna tetoválást csináltattam a kézfejemre. Kb. 10 évvel ezelőtt és egy kicsit később is csináltattam már, az első esetben a minta teljes felületén kiütések jelentek meg és több hónapig látszottak, a második alkalommal viszont semmi gond nem volt. A mostani alkalommal is érzékeny a bőröm, de még csak egy helyen látok kiütéseket, ott ahol egy napkiütésre festettek. Mit tehetek hogy enyhítsem a viszketést és a bőr érzékenységét?
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
08.
23.
Kedves Henna! Erre nem tudok válaszolni, mielött eldöntötte volna hogy.. akkor gondolni kellett volna az előzményekre is. Javulást kívánok: Dr Gelencsér Gy.
2015.
08.
12.
Gerinc kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Háti gerinc és lumbalis gerinc felvétel eredményemmel kapcsolatban szeretném kérni segítségét! A lelet eredménye: A háti szakaszon kyphoscoliosis látható, az S alakú scoliosis az alsó hát-lumbalis szakaszon a legkifejezetebb. Kezdődő spondylosis is megfigyelhető. A presacrális discus mérsékelten laposabb. 38 éves vagyok van egy 10 éves kislányom. Mostanában nagyon fáj bal oldalon a derekam és elől a hasam bal oldalon. Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
08.
12.
Tisztelt Kérdező! Javaslom , hogy háziorvosa beutalójával keresse fel a területileg illetékes, vagy magán reuma rendelőjét. Üdvözlettel: Dr Geencsér Gy háziorvos
2015.
08.
04.
labor kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! Nem a háziorvosomat ellenőriztettem le Önnel, de sajnos, vagy nem sajnos ilyen egészségmániás hölgy vagyok és a családom egészségére odafigyelek, köszönöm akkor a hemmoglobin és a vasértékek és a transzferin ahogy írtam az előző levelemben azt tetszett írni hogy rendben van és jó - negatív -. Köszönöm!! Arra szerettem volna választ kapni, hogy akkor ezek szerint nem vagyunk vérszegények és nem kell rá vasat szednünk??? Köszönöm !! Elnézést, hogy zavartam!! Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
08.
05.
Tisztelt Edit! Nem zavar, és köszönöm viszont válaszát. megnyugtatott! Én is szeretném megnyugtatni Önt ! Az eredményeik jók. -nincs vérszegénységük, nem kel vasat szedniük. Egészségesen táplálkozzanak.Hogy az egészségükre odafigyelnek az nagyon helyes. Üdvözli Önöket : Dr Gelencsér Gyula családorvos, háziorvos.
2015.
07.
31.
labor kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! Az évenként szűréseink negatívak, melyet az egészségünk érdekében tesszük, laborunk is negatív, és a nagylányaimnak tavaly és az idén is csillagmentes volt - negatív - az eredményük. Három értékre lennék kíváncsi, remélem, hogy rendben van, 55 éves hölgy vagyok a vasértékem - 12,5 lett, a hemoglobin értékem 137 lett, a transzferin értékem 2,50 lett, a 37 éves lányom vasértéke 12,5 lett a hemoglobin értéke 127 lett , a transzferin értéke 2,50 lett, a 24 éves lányom vasértéke 22,4 lett , a hemoglobin értéke 144 lett, a transzferin értéke 3,16 lett, a házi orvosunk szerint teljesen rendben van az egész laborunk, és negativ. De én erre a három értékre szeretnék választ kapni, a vas, hemoglobin és a transzferin megfelelő, mert a laboron tartományon belül vannak az értékek és nem vagyunk vérszegények, és nem kell vasat szednünk esetleg??? Nem tudom, hogy miért gondolom ezt, csak meg szeretnék nyugodni. Az értékek rendben vannak Ön szerint is. Megjegyezni kívánom, hogy évek óta a laborunk is - negatív - Köszönöm a válaszát-- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
08.
02.
Tiszelt Edit ! Remélem nem a háziorvosát akarja leellenöriztetni! Kollégámnak teljesen igaza van. Nyugodjanak meg , minden jó és negativ. Azt hogy tünetek nélkül ki adta a laborbor beutalót , nem tudom , de meggondolatlanul tette!!! Üdvözli Önöket: Dr Gelencsér gy háziorovos
2015.
07.
25.
egy vesebetegnek mennyi magnéziumot szabad szednie? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy egy vesebetegnek mennyi magnéziumot szabad szednie, pl. naponta? vagy lehet-e egyáltalán mindennnap? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Zsuzsanna
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
07.
26.
Tisztelt Zsuzsanna! Lehet szedni, de laborban ellenőrizni kel a Mg szintet és veseműködés mutatóit ! Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2015.
07.
14.
uh hasi ultraghang kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! A nővérem 28 éves és most volt hasi uh- vizsgálaton, de panasza nincs. az eredménye. A máj normális nagyságú és szerkezetű, az epehólyag vékonyfalú, kőmentes, a lép uh képe szabályos, a húgyhólyag szabályos kóros eltérés nincs. A vesék normális nagyságúak paranchymájuk és üregrendszerük ép. A beleken és a gyomorszakaszon bélfal megvastagodás nem látható. A látható pleraűrben és a gyomorszakaszon kóros eltérés nem látható. eredmény- negatív - Köszönöm a válaszát--- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
07.
23.
Tisztelt Edit! Csak annyit mondhatok soha rosszabat. -NEGATIV !!! Üdvözlön tisztelettel : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2015.
06.
18.
Lábfájás kérdése:

Jó Napot Doktor Úr! Nagymamám 94 éves és olyan lábfájása van hogy már csak járókerettel tud járni de avval is nehezen, és már elkezdett fogyni is. Fekvés közbe nem fáj, ha pedig ül és fel áll akkor nagyon nehezen tud felállni. Lábfeje nagyon merev és zsibbadt is. A kérdésem az lenne hogy Movalis injekciót és Milgamma injekciót egyszerre adhatunk-e neki.Értem úgy hogy jobb oldalába az egyiket és bal oldalába másikat egy napon és egyidőben?
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
06.
18.
Igen , csak külön oldalra , é s lehet egyidőben is Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2015.
06.
11.
lipáz kérdése:

Tisztelt dr.úr! Rutin laborvizsgálaton voltam, a lipáz értéke 123 (normális állítólag max. 70). Voltam hasi ultrahangon, máj, hasnyálmirigy rendben, de nagyon puffant a hasam, ezzel kezdte a vizsgáló dr nő. Napok óta szedtem a gyöngy tablettát, hogy ne legyek puffadt. Ezt általában a tüdőszűrésen is szokták mondani. Én is érzem a puffadást, főleg estére, de az ultrahang reggel volt, éhgyomorra. 2008-ban kivették az epekövemet a hólyaggal együtt, 51 éves vagyok. Általában egészségesen étkezem, sok joghurtot, zöldséget, gyümölcsöt, főzeléket eszek, húst nem nagyon, kenyeret ritkán. 170 cm/73 kg vagyok. Igyekszem napi 5x étkezni, kb. 2,5 l folyadékot fogyasztok. A leleteket visszavittem a házi orvoshoz, azt mondta, hogy a lipáz értéke változó lehet, nem kell vele törődni. A puffadásra szedjek valami enzim javítót pl. Kreont. Erről a gyógyszerről azt olvastam, hogy ha kevés enzimet termel a hasnyálmirigy, akkor kell szedni. Kérdéseim: - Ezzel a lipáz értékkel tényleg nem kell törődni? - A Kreon gyógyszer szedhető magasabb lipáz értékkel is.? - Vagy mit szedjek a puffadásra? Köszönöm a választ!
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
06.
12.
Tisztelt " lipáz" ! Háziorvosának igaza van. talán egy fél év múlva a labor ismétlése javasolt, A puffadása lehet az epeműtéte miatt is, és a sok salakos zöldségtől is . Ne csináljon belőle problémát. A táplálkozása egészséges. A Kreont is szedheti nyugodtan hosszabb ideig is. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos-üzemorvos
2015.
06.
03.
Nóraa kérdése:

Én egy 13 éves lány vagyok és szeretném a segitségét kérni. A homlokom jobb oldalt nagyon begörcsölt megfogtam és éppen a szemöldököm felett éreztem hogy ott van valami "gumó" ami ha fáj mindíg nagyobb lesz és amikor elmúl már nem lehet annyira érezni.Bele néztem a tükörbe és rájöttem hogy nem látszik semmi csak tapintással érzem. Sajnos a háziorvosom nem sokat segít mert elég beteges vagyok és már csak meg se vizsgál.pl.most voltam (illetve valamenyire még vagyok) megfázva és meg se nézte a torkom pedig 2 hete csak fulladozok. Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet ez a "gumó" és hogy lehet-e a stresztől illetve hogy lehet-e ez ellen tenni valamit?? Előre is köszönöm válaszát: Nóraa.
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
06.
08.
Kedves Nóra ! Fül-Orr-Gégészt javaslok. Beutaló nélkül is fel lehet keresni. Mielöbbi gyógyuálást kívánok: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2015.
05.
20.
köszönet kérdése:

Tisztelt Doktor ÚR!! Köszönöm és nagyon hálás vagyok önnek , hogy az uh hasi ultrahang, melyet leírtam Önnek, és véleményt kértem Öntől és az eredmény negatív, és azt tetszett írni, hogy ennél - jobb eredmény - nem is kell, vagy valami ilyesmit, köszönöm!!! A szűréseknél az eredmény negatív, akkor teljesen nyugodtak lehetünk?? Így most megnyugodhatok kedves Doktor Úr!!??? Nyugodt lehetek??? Még egyszer köszönöm a válaszát!!! Köszönöm, köszönöm, köszönöm!! Jó egészséget és sok sikert, örömöt kívánok a továbbiakban Önnek!! Rácz Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
05.
20.
Kedves Ditta! Örülök , hogy megtudtam nyugtatni. Köszönöm a jókívánságait. Jó egészséget, és nyugalmat kívánok: Dr Gelencsér gyula családorvos- üzemorvos
2015.
05.
19.
uh. negatív kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Elnézést , hogy mindig zavarom,, de még erre szeretnék tanácsot kérni. Mint írtam évente járunk a családommal szűrésekre és eredmény negatív, most kiváncsi voltam a hasi uh-ra is és oda is elmentem, de ilyen egészségmániás vagyok sajnos. hasi uh. A máj normális nagyságú és szerkezetű. Az epeutak vékony falu , kőmentes. A lép uh képe szabályos, húgyhólyag szabályos kóros eltérés nincs. A vesék nagysága normális és paranchímájuk és üregrendszerük ép. A gyomorszakaszokon és a beleken bélfal megvastagodás nem látható. A látható pleraűrben és a gyomorszakaszokon kórós eltérés nem látható. Vélemény- a jobb vese pyelonja ampulláris tipusu, eredmény- negatív. Beszéltem urulógus ismerősömmel, mert az ampulláris tip. vese miatt, kicsit aggódtam és mgnyugtatott, hogy normális, ne aggódjak, de az Ön véleményére is kiváncsi vagyok, mert ez miatt az ampulláris tip. vese miatt megijedtem, hiszen, minden szűrésünk negatív.. köszönöm még egyszer a válaszát és elnézést a sok zavarásért, nagyon hálás vagy Önnek!!! köszönöm mégegyészer a válaszát.. Szép napot kívánok, és jó egészséget.. Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
05.
19.
Kedves Ditta! Ennél jobb eredmény már híbás lenne. Jó egészséget, és nyugodt békés munkás hétköznapokat, ünnepeket / ha lesz!/ Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorovos
2015.
05.
18.
tejtermékek kérdése:

Kedves Doktor Úr!! Béky László természetgyógyász oldalán olvastam, hogy tejet és kefírt nem szabad enni, és joghurtot, csak keveset, kicsit meglepődtem. Nekünk van kecskefarmunk és néha egy-egy pohár kecsketejet fogyasztunk és kecskesajtot is, és kefirt, és joghurtot is műzlivel és zabpehellyel, gyümölccsel. Természetesen erősítjük az immunrendszerünket is. Ezekről a tejről, kefirről és főleg a kecsketejről, joghurtról le kell mondanunk... köszönöm a válaszát--- Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
05.
18.
Kedves Ditta! Ne hogy változtasson az eddigieken ! Ennél egészségesebb életmódot még ajánlani sem tudok. Pedig én csak ötven éve gyakorló családorovs vagyok, és talán jó "természetgyógyász" is. Jó egészséget kívánva üdvözlöm : Dr Gelencsér Gyula háziorvos -üzemorvos
2015.
05.
18.
Beatrix79 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 36éves vékony nő vagyok.Stresszes életmóddal,káros szenvedélyektől mentes.Sokszor érzem,hogy a gyomorszájamnál kicsit púpos,de néha elmúlik és sokszor olyan ha kicsit behúzom,mintha a szivemhez érne és súrlódik vele.Ez mire utalhat?Sokat fáj a szegycsontom.Kardiológus uh-on érdemi eltérést nem látott.Gasztróra küldtek,de ott mindig tükrözni szeretnének.Van arra lehetőség,hogy ezt kikerülni?esetleg rtg?ill van valami vizsgálat,ahol egy liter folyadékot kell inni.Na,én egész nap nem iszom annyit .Ez a folyadék helyettesíthető mással,mert ebben van valami gyógyszer szerü,bár gondolom nem véletlen,hogy a ct jobb legyen,de e nélkül is végezhető a vizsgálat?köszönöm megtisztelő válaszát
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
05.
18.
Tiszelt Kérdező! JAVASLOM HOGY FOGADJA EL A TÜKRÖZÉST, NEM ISTENTŐL VALÓ, ÉS OBJEKTIV VIZSGÁLAT. AMIT ÖN GONDOL MÁR TÖBBNYIRE NEM VÉGZIK, ÉS SEM NEM MODERN SEM NEM OBJEKTIV. ÜDVBÖZLÖM: dr Gelencsér Gy.
2015.
05.
17.
irritáló köhögés kérdése:

Tisztelt Doktor úr!! Náthás voltam de pár nap alatt lefolyt, mivel erősítem az immunrendszeremet gyógygombával és 1000 mg c vitaminnal. De este felé ilyen irritáló köhögés jön, egy-kettő és ennyi, a hátam, a mellkasom nem szúr. Mitől lehet?? köszönöm a válaszát Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
05.
17.
Kedves Edit! Nagy valószinüséggel valami maradvány tünet ről van szó. Próbáljon meg Vibrocil orrspret használni, ha nem javul gégészt javaslok. Üdvözli : Dr Gelencsér Gy.
2015.
04.
26.
érelmeszesedés kérdése:

Tisztelt Doktor úr!! Köszönöm az eddigi válaszait, ahogy írtam a szűréseink negatívak minden évben, melyet az egészségünk miatt tesszük .. A napokban egy természetgyógyász ismerősünk megnézett bennünket, és azt mondta a nővéremnek, aki 28 éves, hogy a bal oldali nyaki érelmeszesedést érez, hiszen most voltunk szúréseken és minden negatív, labor stb. koleszterin, vércukor minden rendben vérnyomásunk is majd nem alacsony 106/80 nem értem panaszom nincs, egészségesek vagyunk, a nyaki érelmeszesedés az mit jelent és mit tehetünk ellene, a labor is kiváló volt és negatív.... és ilyen fiatalon??? ezt nem értem.. köszönöm a válaszát--- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
04.
27.
Hát Kedves Edit. Ha én is ilyen jós lennék! - de ezt az ismerősüket ne kérje hogy minősítsem. Tessék egészségesen élni mint eddig és amit eddig is írtam . Jó egészséget továbbra is . Üdvözli Önöket: dr Gelencsér gyula családorvos - üzemorvos / ötven év praxisban letöltött év egy városban..... !
2015.
04.
17.
köszönet kérdése:

Tisztelt Doktor ÚR!! Köszönöm a válaszait, és meg is nyugtatott, nagyon hálás vagyok ezért, köszönöm, mi önszorgalomból járunk szűrésekre és egészségesek vagyunk, de ezt minden évben megtesszük, az egészségünk érdekében mindig - negatív - az eredményünk, úgy abelgyógyászattól a nőgyógyászatig, -- negatív - akkor ha negatív az eredmény, akkor az a a jó ??? és akkor nyugodtak lehetünk??? köszönöm a válaszát.... Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
04.
24.
Kedves Edit Minden jó és mindent okosan és jój csinálnak. Ne hagyják abba. Az Élet és Sorsunk pedig kiszámíthatatlan. íía lényaeg hogy tőlünk telhetőt megtegyük Üdvözlön Önt és Családját Dr Gelencsér Gy család és üzemorvos
2015.
04.
03.
Krisztina kérdése:

Tisztelt Gelencsér doktor úr! Nevem Krisztina 25éves vagyok és aggodom drága apukám miatt. Olyan problémával fordulok önhöz,édesapám 57 éves örökkmozgo ember. tavaly ösz ota észrevettük h beszédzavara van,és ingerlékenyebb mint általában! Kivizsgálások hada kezdödött el mert megillyedtünk. Tudni illik dohányzik,és magasvérnyyomása van. Azota a dohányzás harmadára csökkent a vérnyomása helyre állt(mostmár éjszakai vérnyomás csök.is szed) Szoval voltunk elöször is vérvételen,ct,nyaki ér vizsgálaton, idegek vizsgálatán sajnos nem tudok m mi is a szakszerü megnevezése pontosan e fajta vizsgálatnak ! Vérvételi eredményeken minden a normális értéken belül van. A cukra picit magas. A HÁZI orvosunk egy arab doktor nagyon kedves, inteligens és okos ember ,véleménye szerint Látva az eredményeket nem kell megillyednünk. Nem sulyosak a dolgok... Azt kimutatta h nem történt semmilyen agyvérzés,agyi infarktus ,stroke...csak egy pillanatnyi keringési zavar ami miatt a talamusz (beszédközpont) sérült,és elhalt egy része. Néha érzi h nem sok ereje van. Ez okozhatja a keringési zavar?! Kérdésem h helyre jött a vérnyomása,értágitot szed. És most elkezdte a bilobil fortet szedni. Fog javulni ezek után valamelyst a helyzet .?!Mit tanácsol?Egyébként egy mozgók ny ember ettöl függetlenül is minden nap mozog,jár kel a kertben. Ne haragudjon ha kicsit hosszura sikeredett a levelem. Válaszát elöre is köszönöm További jo egészséget kivánok és munkájához sok eröt és kitartást!! Üdvözlettel
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
04.
03.
Tisztelt Krisztina! Köszönöm, hogy megtisztelt kérdésével. Problémájuk biztos nem egyszerű kérdés. Leveléből úgy veszem ki, hogy egy igen korrekt kolléga odafigyeléséről van szó. Továbbra is az együttmüködést javaslom, mert a bizalom fél gyógyulás hitem szerint.Az a véleményem hogy a kezelése korrekt, és jó, pontos gyógyszerszedés és a megszokott kiméletes mozgás séta fontos. A beszédzavarra a sok és handos olvasás beszédjavitó- logopedus- sokat javíthat. Panaszai valószinűsíthetően a betegségének, idegállapotának - nem "idegeskedésnek" - a következményei. Fontos a rendszeres konroll és gyógyszeszedés. Kellemes Ünnepeket és további javulást kívánok : Dr Gelencsér Gyula családorvos-üzemorvos
2015.
03.
16.
Köszönet kérdése:

Tisztelt Doktor ÚR!! Köszönöm a válaszát nagyon örülök, hogy így megnyugtatott a hasi ultrahang amely negatív és a labor értékek is jók, mivel azt írta kedves doktor úr - hogy nyugodjak meg, minden jó -- nagyon hálás vagyok és köszönöm.. Egészségem érdekében évente eljárok szűrésekre és félévente nőgyógyászhoz, de hála ISTENNEK negatív a z eredmény mindenhol, ez jó és így akkor nem kell aggódnom ez miatt??? Doktor úr kérem, és még az immunrendszeremet is erősítem, és oda figyelek az egészségemre, de nekem nagyon fontos, hogy az egészségem megőrzése érdekében évente eljárjak a szűrésekre, és negatív mindegyik, és mégis olyan aggódás van bennem, pedig , csak feleslegesen aggódom és idegesítem magam, hiszen minden rendben van és ÖN is ezt válaszolta, akkor ezek szerint nem kell aggódnom és megnyugodhatok???? a negatív az minden esetben jó és rendben van?? köszönöm, és elnézést a zavarásért, de ilyen egészségmániás hölgy vagyok, most már megpróbálok megnyugodni??? Tisztelettel és kívánok Önnek is jó egészséget --- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
03.
16.
Tisztelt Edit ! Örülök válaszának. Arra buzdítom hogy ezeket a elveit ne adja fel. Nyugodt kiegyensúlyozott életet éljen és reménykedjünk a boldog egészséges hosszú életben. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy családorvos
2015.
03.
12.
hasi ultrahang kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Leírom Önnek a teljes ultrahangot én vagyok a hölgy 25 éves, aki tanácsot kért az ampuláris vese miatt, hasi uh vizsgálat. A máj normális nagyságú és szerkezetű. Az epehólyag vékonyfalu, kőmentes. epeutak nem tágak, Pancreas lép UH képe szabályos. A vesék normális nagyságúak, parenchymájuk és üregrendszerük ép. A jobb vese pyelonja 12x8 mm. a húgyhólyag szabályos környezetében kóros eltérés nincs. A beleken és az ábrázolódott gyomorszakaszokon bélfal megvastagodás nem látható. A látható pleuraűrben és a hasfal régióban kóros nem ábrázolódott. Vélemény- a jobb vese pyelonja ampulláris tipusú. Egyebekben negatív lelet.. A laborom is negatív volt hemoglobin értékem 144-- vasellátottság markerei ferritin - 75,0 vas 22,4 transzferin - 3.15 köszönöm a válaszát-- tisztelettel - Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
03.
15.
Tisztelt Edit ! Nyugodjon meg .Minden jó . Ez a lelet negativ. Jó egészséget kívánva üdvözlöm : Dr Gelencsér Gy családorvos
2015.
03.
12.
ultrahang kérdése:

Tisztelt Doktor ÚR!! Voltam hasi ultrahangon 28 éves hölgy vagyok, negatív lett a lelet, minden rendben van. A következőt szeretném megkérdezni.. A gyomorszakaszon és az beleken bélmegvastagodás nem látható, a gyomorszakaszon és a látható pleraűrben kóros eltérés nem látható... ez mit jelent , rendben van??? köszönöm a válaszát-- Edit
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
03.
15.
IGEN!
2015.
03.
09.
laborvizsgálat eredménye kérdése:

Tisztelt Dr. Úr ! A következő eredmények magasak: vas:30,3 ferritin:1185.0 összkoleszterin:8.9 ebből a hdl koleszt.d-1.24 a non-hdl kol.-7.7 a triglicerid szint:4.07 Különösen a vas,ferritin felhalmozódás nyugtalanít Köszönöm váéaszát
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
03.
15.
Tisztelt kérdező! A problémás értékei a zsiranyagcsere értékei magasak kezelést igényelnek. Sürgőssen keresse fel kezelőorvosát . Üdvözlettel : Dr Gelencsér Gy családorvos
2015.
02.
25.
laborvizsgálat eredmény kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Elküldhetem -e az Ön email cimére a laborvizsgálat erdményeit ? Egy-két magasabb érték nagyon nyugtalanít ! Köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
02.
25.
Igen, de tudnom kell az előzményeket adatokat,hogy megközelítően vélemény tudjak adni.
2015.
02.
23.
vese kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Köszönöm a válaszát, az ampuláris tip. vese miatt, nem mutattak ki semmi követ elzáródást sem, sőt a vese teljesen kőmentes és paranchiája nem tudom jól írtam-e ép, teljesen negatív... köszönöm a válaszát-- Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
02.
23.
Úgy legyen Jó egészséget! Üdvözlet mégegyszer!
2015.
02.
21.
köszönet kérdése:

Tisztelt Doktor úr!! Köszönöm a válaszát a laborral kapcsolatban, köszönöm megnyugodtunk. Meg szeretném kérdezni Öntől, hogy a unokahúgom , most volt hasi ultrahangon önszorgalomból, és negatív lett, de oda van írva , hogy a jobb vese pyelonja ampuláris tipusú, ez mit jelent??? köszönöm a válaszát--- Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
02.
21.
Tisztelt Hölgyem : Kedves Ditta. Ugyann csak meg kell nyugtatnom . Ez nagy valószinüséggel csak anatómiai variabilitás. Az " ampuláris tip. " azt jelenti: inj. ampulla -váza formátumu vesemedence " különösebb jeletősége nincs, ha nem mutattak ki követ, vesét, vesevezetéket elzáró okot. Azt tanácsolom,hogy időszakosan, - pl.évente- ha nincs panasz ellenőrizni ajánlatos. Üdvözli Önt és családját : Dr Gelencsér Gy háziorvos.családorvos -üzemorvos
2015.
02.
20.
labor kérdése:

Tisztelt Doktor ÚR!! Rendszeresen járunk szűrővizsgálatokra, most voltunk laborban, negatív lett a háziorvosunk azt mondta, hogy rendben van. Az alábbiakra lennék kíváncsi, 55 éves hölgy vagyok, vasszintem 12,5 lett, a hemoglobin értékem 137, 36 éves lányomé vasszintje 12,5 , hemoglobinértéke 127 lett, 24 éves lányomé vasszintje 22,5 , hemoglobin értéke 144 lett, ez így rendben van???? mert kölönben negatív a laborunk. köszönöm a válaszát--- Ditta
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
02.
20.
Kedves Hölgyem ! Jót mondhatok. Nyugodjanak meg minden értékük jó. Jó egészséget kívánok: Dr Gelencsér Gyula családorvos -üzemorovs
2015.
01.
29.
Kiss Dóra kérdése:

Kedves Doktor ! 21 éves nő vagyok fogamzásgátlót szedek. 85 kg vagyok, és a családban dédimnek a testvérének a fiának volt trombózisa csak. Ez a fogamzásgátló szedésénél meghatározó lehet ? Alsó lábszáramon a jobbon egy pontban lilás elszíneződést vettem észre miután megnéztem, mert járáskor és csak akkor azon a ponton benyilall. Térfogata a két lábszárnak azonos, csak azon a ponton fáj és amikor járok nincs tészta tapintat nem vörös mindkét lábszárnak tapintat alapján azonos a hője. , ha hátrafeszítem a lábfejemet nincs fájdalom. viszont nem is emlékszem, hogy megütöttem volna-e . 3 hete napi 4x-5x edzem lehet attól fájna ? És azt szeretném kérdezni, hogy megelőzés képen a trombózisveszély kivédésére mit lehetne tenni ? Igyekszem sokat inni, hogy ezálztal is hígabb legyen a vérem.
Gelencsér Gyula háziorvos
2015.
01.
29.
Tisztelt Hölgyem! Bízom abban hogy a fogamzásgátlót nőgyógyásszal megbeszélte, és háziorvosa írányitásával, felügyelete mellet , vele iratja fel. A trombosisról csodálatos a tudása. Tényleg okozhat trombosist és emboliát az anticoncipiensek szedése. A hajlamot belgyógyászaton, vagy hematologián lehet kiszürni. Mérlegelni kell a veszélyt és a hasznosságot a gyógyszer szedésénél.- mert ez is gyógyszer! /Leiden mutació -ra keresen rá az interneten. Üdvözlöm Önt: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2014.
12.
22.
csuklótörés utáni probléma kérdése:

T.Doktor úr! Nem tudom ez mennyire az ön szakterülete, de még senkitől nem kaptam érdemleges választ a problémámra. 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre, mindkettőt altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt gipszben mind a két kezem majd a röntgen után a jobb kezem további 1 hétig. Mikor levették a gipszet mind két csuklóm nagyon vékony volt mint ha teljesen elsorvadtak volna. A kézfejeim is kicsik lettek és az ujjaim is nagyon vékonyak lettek. A kézfejeim kicsik, keskenyek és vékonyak lettek, az ujjaim is nagyon vékonyak lettek. A kezeim azon részei amik gipszben voltak visszafejlődtek. Valamit vastagodott azóta a csuklóm, de még mindig nagyon messze van a normálistól. A kézfejeim még mindig kicsik és vékonyak és az ujjaim is rövidek és vékonyak nagyon. Azóta sportoltam is éveken át kosárlabdáztam,kondi terembe is jártam szóval terheltem a kezeimet. A kezeim olyan látványt nyújtanak mint ha nem fejlődtek volna ki normálisan. Az eset előtt semmi különös probléma nem volt a kezemmel és az alkatomhoz képest normál méretű volt a csuklóm, a kézfejem és az ujjaim. 185cm magasságomhoz és 75-80 kilómhoz meg pláne nagyon vékonyak a csuklóim, kicsik, keskenyek és vékonyak a kézfejeim és nagyon vékonyak, rövidek az ujjaim. Sok ismerősömnek tört el a keze hasonló korban is de nem volt utána ilyen gondjuk. Mi lehet ennek az oka? Van valami megoldás amivel lehet javítani ezen a problémán vagy életem végéig akkora kézzel és olyan vékony csuklóval kell éljek mint 1 kis gyereké? És most már az is egyre rosszabbul mutat esztétikailag, hogy testesedek, szélesebb a vállam, a hátam, erősebb a mellkasom de a csuklóim szinte ugyanolyan vékonyak és a kézfejem is kicsik sőt nem viccelek úgy érzem mint ha menne össze még kisebb lenne mint 5-6 éve. 15 évesen voltam 68 kg ilyen kezekhez most meg 80nál is több vagyok talán.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
12.
23.
Tisztelt Kérdező! A balesete miatt azt javasolnám hogy baleseti sebész, és orthopéd sebész szakvizsgálatra lenne szüksége. Így látatalanban vizsgálat nélkül nehéz korrekt véleményt mondani Üdvözlettel Dr Gelencsér Gyula
2014.
12.
16.
Tóth Dorina kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Látom sok féle problémával fordulnak Önhöz ezért én is megpróbálom. 2010.-ben volt egy balesetem, amiből kifolyólag sérült az Achilles ínam. Kaptam rá 10 nap kényszerpihenőt. Se röntgen se semmi egyéb. Azt modták 1-2 hét és helyre jön. Azóta is szenvedek vele. Voltam már ortopédus orvosnál, aki egy röntgen után annyit mondott hogy ez ilyen korban tökéletes. Van néha, hogy nem is tudok ráállni a lábamra, ezáltal már a hátam sem bírja a szolgálatot. Úgy érzem ez 20 évesen nem tökéletes. Mit tehetnék? Kihez forduljak, aki esetleg meg is vizsgál rendesen? Ilyen lábakkal nehéz lesz még 60 évet leélni. Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
12.
16.
Kedves Dorina! Vizsgálat nélkül nehéz a problémájához bölcs tanácsot adni. Ha elváltozás van a bokájánál bizton kihat a gerinc problémáira is. A rtg az inak lágy részekre tekintettel nem adnak értékelhető útmutatást . UH vizsgálat ami szóba jöhet. Én traumatologus vagy spotorvosi vizsgálatot tartanák inkább érdemlegesnek. De kiváncsi lennék a háziorvosa segítségére, véleményére is. Mielöbbi javulást kívánva Boldog Ünnepeket kívánok : Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
12.
09.
Kerdes. kérdése:

Üdvözlöm. Az lenne a kerdesem hogy régóta faj a fejem es a hatam nyakamat is beleertve. Kulfoldon dolgozom es itt voltam fizikoterapian. A diagnozisa hogy hátul a nyakamban a két izom ami a fejemhez tapad a jobb oldali erintesre is kicsit nagyobb a legvégén egy pontban. Sokszor faj a szemoldokom es azon a ponton sokszor nagyon benyilal, van hogy kicsit szedulok meg zavart vagyok tőle . A hatam is szokott fájni a közepen. Kérdeztem meglehet e ezt szüntetni vagy most milesz . Annyi választ kaptam hogy járjak kezelésre ahol at masszirozza meg most tuket szúrt oda . Kerdesem lenne , hogy ön szerint mit tehetnek ez ellen ? Válaszát elore is koszonom . Roland.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
12.
10.
Ússzon sokat , főleg gyógyfürdőkben Minden jót tettek Önnek. . Szedjen izomlazitókat és izom gyulladásra fájdalomcsillapítókat. Torna és masszázs jó
2014.
11.
02.
Kérdés . kérdése:

Üdvözlöm . 1,5 éve faj a hatam , nyakam es a tarkom . Néha szedules es fejfajas is kiseri. Voltam mr-in ahol semmi elváltozást nem láttak . Es vervetelen is ahol ugyszint. De ha lehajtom a fejem vagy jobban próbálok nyújtózkodni faj a hatam es a tarkom . De a legrosszabb mikor sétálok es a tarkom faj csak ugy tudom leírni az érzést mint amikor valaki mar nagyon éhes es egyfajta zavartsag es remegés jon olyankor az emberre na es nálam ez szokott lenni ami eléggé tönkre teszi a napjaim mivel kb het 4 napig faj aztán 2 nap szünet vagy szerencsés esetben 1 het . Régebben rosszabb volt mert akkor olyan fejfájással késert hogy fajdalom csillapító kellett mert a fejtetombe sugarzott. 22 eves vagyok magas 88 kiló sokáig jártam kondi terembe es egyéb sportra . Válaszát elore is koszonom.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
11.
04.
Tisztelt XY!-- Ússzon sokat , tornázon , spec tornázon, a konditermet felejtse el . Keressen egy jó reumatológust, és masszört. Üdvözlöm Önt : dr Gelencsér
2014.
10.
30.
panaszom van nem tudom mitöl kérdése:

Tisztelt Dr Úr! már több mint 3 éve szédülök hányingerem van elsötétül minden és kiver a viz utána meg elájulok. Nem tudjuk mitöl van már voltam vizsgálatomon és otse montak semit csak aszt hogy ha megszülök akor elfog mulani de utána se mulot el ugyan ugyvanak de már minden nap és pedig eszek is és akor is. elkültek ctre ot meg találtak az oromnál mind a kettö oldalon 14mmes cisztát. Mitöl vanak ezek a tünetek meg tudná mondani? Köszönöm elöre is a segitségét. Tián Szandra
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
10.
30.
Tisztelt Hölgyem ! Mindenképpen javaslom hogy a kivizsgálását háziorvosánál kezdje, és kérje ideggyógyász segítségét. Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2014.
10.
27.
Hudák Judit kérdése:

Köszönöm szives válaszát, és igyekszem a háziorvosommal megbeszélni a vizsgálatok egyeztetését. üdvözlettel Hudák Judit
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
10.
27.
Kedve Hölgyem ! Köszönöm visszajelzését talán ezért is csinálom e " tanítást" -minden kötelem és pénz nélkül Örömömre szolgálna ha minél elöbb javulnának, vagy eltünnének panaszai. Mielöbbi panaszmentes egészsége életet kívánva üdvözlöm mégegyszer: dr Gelencsér Gyula háziorvos- és foglakozás eü-i szakorvos , családorvos
2014.
10.
23.
Fáj a sarkam kérdése:

Tisztelt Doktor úr, Az utobbi idöben egyre gyakrabban fáj a sarkam alul a talpamnál. Szeretek sétálni a kutyámmal, de sajnos ez a fájdalom elveszi a kedvem a sétálástól.Semmi jel nincs kivülröl, olyan érzéshez hasonlit ez a fájdalom mintha beütöttem volna valahova. Az utobbi idöben a görcs is nyomasztja a hangulatom. Éjszaka alvás közben kap el a láb ikrámban de már a felsölábszáramban is elöfordult már. Ilyenkor éjnek idején kikászálodok az ágyamból és mindenféle gyakorlatokat végzek hogy a görcs kiálljon a lábamból. Vajon minek az elöjele ez a görcs és a fájdalom, hogyan tudnám megelözni ezeket a kellemetlen érzéseket? 64 éves vagyok és egyedül élek, félek ha orvosra lenne szükségem nem is tudnának rajtam segiteni, hiszen nincs aki szóljon nekik éjnek idején. Vátom szives válaszát , üdvöletem; Hudák Judit
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
10.
27.
Kedves " Kérdező" Egyelőre semmi elkeseredésre nincs oka. Az igaz hogy panaszai mindenképen figyelemre és vizsgálokra szorulnak. Anélkül hogy okosat tudnák mondani azt javaslom hogy beszélje meg panaszát háziorvosával, vagy érsebésszel. Javasolnám hogy labor és sarokröntgen és érvizsgálat készüljön ami bíztos előbbre viszi a probléma megoldásában, és hogy öröme leljen kiskutyája sétáltatásában Üdvözli dr Gelencsér háziorvos
2014.
09.
04.
mitral prolapsus kérdése:

Tisztelt Dr Gelencsér! 2008-ban mitral prolapsust diagnosztizált a kardiológus szakorvos azóta nem küldött senki újabb vizsgálatra én sem mentem magamtól.Most világosítottak fel,hogy ezen betegség után adókedvezményt vehettem volna igénybe,állítólag visszamenőlegesen 5 évre.Mi ilyen esetben a teendőm?Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:Stephanné Kiszely Csilla
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
09.
09.
Tisztelt Kérdező! Kérem kérdésével keresse fel választott háziorvosát , minden orvosi okmányával együtt. Ugyanis az igazolást kronikus betegségéről Neki kell igazolást kiállítani. Ő biztossan ismeri az idevonatkozó jogszabályt és mellékletét. Ez alapján lehet igényelni a kedvezményt is. Remélem eredménnyel jár és üdvözliÖnt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2014.
08.
28.
bruhahák kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Kérdésem az, hogy porcleválásos térdműtétem után ami 2013 áprilisban volt és sok fizikoterápia és torna után még most is vanank gondjaim húződás érzés néha fájdalom a combomban és térdemnél.. javasolt - e a szobabicikli használata és milyen gyakran tornáztassam a lábam?? ?? Köszönöm .. Judit
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
08.
31.
Kedve Hölgyem. A panasza érthető. A műtét után az izmok regenerációja a nem használat miatt hosszab időt vesz igénybe. Azt tanácsolom , hogy háziorvosától kérjen beutalór Rehabilitációs szakrendelésre, ahol biztos ütemterv szerint további kezeléseket javasolnak. Üdvözli Önt dr gelencsér Gyula családorvos
2014.
08.
14.
Szalay kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! 1200-as Memoril (napi 2 tabletta) szedése mellet szedhetek-e Glinkgo Biloba (80 mg) tablettát ? Szíves válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szalay Iván
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
08.
14.
IGEN!
2014.
07.
20.
huszar1 kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! Szeretnek a mezokovesdi ( kenes) gyogyfurdobe menni,( nagyon faj a derekam); 8 eve mutott mellrakos vagyok,recidiva es attet nelkul.( a derekfajas nem attet).A kerdesem az lenne,hogy elofordulhat,hogy art a gyogyviz az alapbetegsegnek (rak)? Nagyon koszonom elore is valaszat,egy 50 eves no
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
07.
20.
A mai állásfoglalások szerint a rákos betegségeknél a gyógyfürdő kezelés ,ill. igénybevétele nem ajánlott. De ha Ön renszeresen, előírás szerint járt kontrollokra akkor ki mondja azt , hogy Ön rákos, föleg ha az eredményei is negatívak. Ön meggyógyult, nem de?... Üdvözli Önt: Dr Gelencsér Gyula családorvos-üzemi szakorvos
2014.
06.
28.
pares kérdése:

Tisztelt doktorur. Csak anyit szeretnék kérdezni hogy a lábam miat be kellet menni az ügyeletre mert gerinc beteg vagyok és nem éreztem a bal lábam.Az orvos azt irta a leletemre, hogy / 3 p, pares bal láb. / És hogy erös funkciónális Pares. Letudná irni hogy ezek mit jelentenek ??Mi az a 3 p? Köszönöm szépen. Ági.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
07.
07.
Őszintén -nem tudom mit akart ezekkel a szavakkal aKolléga jelezni! Talán Ő tudja? - bátran kérdezze meg a véleményét Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy .
2014.
06.
19.
mirzaten kérdése:

Tisztelt doktor úr mirzaten 15 mg szorongásra kaptam frontint is szedtem de már nem szedem kérdésem hogy sok rossz hirt halani az antidepreszánsokrol pld rászokás olyan mint kábitoszer stb én butaságnak tartom amit irnak de mivel kábitoszer nem fogyasztotam max alkoholt de az alkohol hatását meg semm közeliti igy nincs semmi tapasztalatom hogy amit irnak az lehet valos dolog köszönöm válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
06.
19.
Tisztelt Kérdező! A rossz hírek nem tudom honnanjönnek? orvostól szomszédtól, természetgyógyászkodótól....stb. Ne halgasson rájuk. Bízzon az Önt kezelő orvosban. Mielött rászokna a " kábítószerre Ő biztosan tudja mi a teendő! Az alkohol ezekhez a gógyszerekhez igazán nem "illik". Üdvözli Önt egy háziorvos aki sok ilyen jellegü gyógyszert ír fel receptre: Dr Gelencsér Gy.
2014.
06.
05.
Amran Eva kérdése:

Köszönöm Valaszat,megteszem!Nagyon sok tisztelettel:A.Eva
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
06.
05.
Mielöbbi jó egészséget kívánok Dr Gelencsér Gy háziorovos
2014.
06.
03.
Amran Eva kérdése:

Tisztelt Doktor Ur!52-eves,nehez fizikai munkat vegzö,sajnos dohanyos,alkoholt nemivo nö vagyok.Tavaly oktoberben elmentem orvoshoz,mert munkaközben nagyon erös,görcseim voltak a jobvadlimban.Mivel volt egy melyvenas trombozisom 33-evvel ezelött,meg Mo.-n azonnal ersebeszetre küldtek.Talaltak is 2-szükületet,amit decemberben megmütöttek(ballabban,itt volt a trombozis),fajdalmaim azota sem szünnek.Küldtek orthopedushoz,volt MRT-vizsgalat, egy "nagyon regi baleset maradvanyain a farokcsonton"kivül nem volt mas elvaltozas kimutatva.A radiologus föorvos szerint ez nem lehet az oka a fajdalmaknak.Evekkel ezelött voltam mar orvosnal,mert nagyon fajt a farokcsont környeke,akkor Phiziotherapiat es fajdalom csillapitot kaptam.Lehet megis összefügges a farokcsonti fajdalmak es a mostani között.A haziorvosom aztmondta,hogy nemtud tovabb segiteni,csak fajdalomcsillapitot adni.Hozza kell meg tennem,hogy takaritonö vagyok a VW-nal,ezek a fajdalmak csak a takaritokocsi tolasa közben jelentkeznek.Ha egyenes tartassal kell dolgoznom,vagy hajolni,gugolni nemfaj a labam.Tudna nekem tanacsot adni mit tegyek,hova küldessem meg magam tovabbi vizsgalatokra.Valaszat elöre is köszönöm! Eva Amran
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
06.
04.
Tisztelt EVA! Javaslom, hogy keressen fel egy mozgásszervi szakrendelést, vagy egy rehabilitációs szakorvosi rendelőt. További kivizsgálás indokolt lenne, természetesen orvosi vizsgálat után. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2014.
05.
16.
béta kérdése:

almirál injekciót szedek farba,és az oltás helye viszket és feldagadt. csomókat is érzek. mit tegyek hogy elmuljon? máskor is kaptam már ezt az injekciót,de ilyet még sohasem tapasztaltam.mitől lehet ez?
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
05.
17.
Tisztelt " béta" ! MO-on ez a gyógyszer hívatalosan nincs forgalomban így nem tudok hozzá szólni, hogy hogyan szedje farba az injekcióját. Kérdezze meg a felíró orvosát mielöbb Üdv Dr Gelencsér
2014.
04.
25.
E.P. kérdése:

Tisztelt doktor úr! Én egy 15 éves fiú vagyok és nagyon sokszor fáj a fejem. Általában manszturbáció közben szokott előfordulni, hogy abba is kell hagynom -e miatt. Amikor futok vagy valamilyen sporttevékenység közben elfáradok, akkor ugyanezek a tünetek jönnek elő. Mit tegyek hogy megszünjön ez a borzalmas fejfájás? És mi ennek a kiváltó oka? Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
04.
25.
Tisztelt Fiatal Úram! Valószínüsíthetően a fejfájásának vérnyomás ingadozás az oka. Ilyen fiatal korban ez nem szokott szervi problémát betegséget jelenteni. Méresse meg egy - két alkalommal háziorvosával a vérnyomását. Ha indokolt biztos kívizsgálást fog kezdeményezni családorvosa. Üdvözlöm Önt . Dr Gelencsér Gy háziorvos
2014.
04.
13.
fájdalom kérdése:

Tisztelt Dr. Gelencsér Gyula! 29 éves nő vagyok,panaszaim 24 órája kezdődtek, mindkét mellem megdagadt és fáj, de különösen a bal, érintésre is nagyon érzékeny ugyanakkor a menstruáció még nem esedékes. Ehhez az éjszaka folyamán szúró, nyilalló mellkasi fájdalom is társult, elszórtan, mindenfelé és úgy figyeltem meg mozgás váltja ki. Az elmúlt három hétben két EKG-t is (orvosi alkalmassági és egy vírusos fertőzés miatt) csináltak, ami mindkettő jó lett, így remélem a szíveredetű fájdalom kizárható. Mi okozhatja ezt a jellegű fájdalmat? Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
04.
13.
Tisztelt Hölgyem. Szívproblémája kizárt. Nőgyógyászt keressen meg mielöbb. De lehet egyszerüen banális ok is, úgy hogy várjon egy két napot . üdvözli Önt :Dr Gelencsér Gy családorvos
2014.
04.
11.
Hipochonder kérdése:

Tisztelt doktor úr! Érdekelne a véleménye,hogy hipochonder vagyok-e? tüneteim: 1.) 5 éve tartó hasmenés vagy nagyon lágy széklet 2.) néha véres széklet 3.) napi 5-7 széklet ürítés (Ha szedem az enterobene tablettát 2 napig jó,ha tovább szedem heves görcsök jelentkeznek! és nem a hasamba! hanem a gyomor és a mellkas tájéka!. 4.) puffadás 5.) hullik a hajam 6.) fáradékonyság( Ha otthon vagyok és meglátom az ágyam muszáj aludnom) 7.) többször, de keveset eszem 8.)van úgy, hogy napi 2-3 litert megiszom van amikor csak a reggeli kávét 9.) 6-8 hónapja tartó fejfájás (Hol erősebb,hol gyengébb. 3 hónapja minden nap tompán fáj de néha felerősödik.) 10.) többször híztam-fogytam nem kevés kilókat + mellé még erősen horkolok,néha az orrom is vérzik Ami biztos betegség és orvosi papírom is van róla: 1.) Lyuk van a szívemen (Morbus Roger???) 2.) megnagyobbodott májam van. Tisztelettel: Szné N.Timi
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
04.
11.
Tisztelt Hölgyem! Kijelentem , hogy nem hipochonder. -de sokat foglalkozik magával és az Ön által jelzett tünetekkel. Keressen fel egy mentálhygénés szakorvost az Sztk-ban. Üdvözli Önt Dr Gelencsér gy családorvos
2014.
04.
05.
szoftver6 kérdése:

Tisztelt Dr. Gelencsér Gyula! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy mit tegyek akkor, ha gyógyulás érzete miatt megszakítottam az antibiotikum kúrát? Az egész úgy indult, hogy vírusos megbetegedésem volt,amire a háziorvosomtól nem írt fel antibiotikumot. Itthon pihentem 4 napot. A súlyosabb tünetek (láz, ízületi fájdalom, hidegrázás,rossz közérzet, fejfájás) elmúltak, de előjött egy enyhe torokfájás és esténként nagyon erős ingerköhögés, amely miatt még jobban elkezdett fájni a torkom, és a hangom is elment tőle. Ez az éjszakai köhögés - rekedt hang kombináció 2 nap után se múlt el, és ekkor mentünk az ügyeletre. Ott azt mondta a doktor úr, hogy hörghurutom van, és CURAM DUO 1000 mg filmtabletta gyógyszert írta fel. Ezt szedtem 4 napig és utána hagytam abba,mert már szinte az első antibiotikumnál úgy éreztem, hogy nincs semmi bajom, és lehet hogy csak nem tudtam olyan hamar kiheverni a vírust. Mit csináljak az antibiotikummal? Szedjem be 3 nap kihagyás után, vagy most már felesleges?
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
04.
08.
Kedves "szoftver" - Ne tegye! -ha abba hagyta ne szedje tovább, nincs értelme! Gyógfyulása nem az antibiotikumtól eredeztethető. Háziorvosa helyesen járt el.. Örülök hogy meggyógyult. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gy családorvos
2014.
03.
28.
migrén? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 23 éves férfi vagyok. A panaszaim tegnap este kezdődtek. Lehajoltam, felálltam, majd nyilaló fájdalmat éreztem a homlokomban. Ez még nem volt gyanús, mert ilyen már előfordult, de a fájdalom órákig nem múlt el (2óráig fájt), és szépen lassan a fájdalom a homlokom jobb oldalára koncentrálódott, lüktető, sajgó fájdalmat éreztem. Ez után kb egy óra tünetmentesség jött. Ezt követően arra lettem figyelmes, hogy olyan volt, mintha belevilágítanának a bal szemembe (mintha belenéztem volna egy erős lámpába és a fényét még mindig láttam volna), majd ez után ugyan ebben a szememben egy foltban vibrálást éreztem (ránéztem a falra és egy félkörív alakban vibrált a „kép”). Ez elmúlt, majd kb 10 percre rá felálltam, és ismét erős lüktető fájdalmat éreztem a homlokom/fejem jobb oldalán, zavart a lámpa fénye is. Ez a fájdalom pedig már nem múlt el míg el nem aludtam. Reggelre elmúlt az állandó fejfájás, bár még ha lehajolok, vagy hirtelen mozdítom a fejem, akkor ugyan ott mint tegnap, belehasít tompán a fájdalom. (nyugalmi állapotban nem érzek fájdalmat) Meg tudná mondani, hogy ezek a tünetek mire utalnak, illetve mikor érdemes felkeresni ezzel orvost? Lehet ez migrén? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Csaba
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
04.
08.
Igen- ez lehet migrénes fejfájás. Keresen egy ideggyógyászati szakrendelést, és beszélje meg az orvossal a kivizsgálásást. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziovos
2014.
03.
22.
merevség kérdése:

Tisztelt Dr. Gelencsér Gyula! Meghúztam a csuklómat.A háziorvosom Diclac 150mgot írt fel.A gyulladás ami a csuklómban van már 90%ban(szúró érzés,úgy érzem) elmúlt,de mikor felébredek a szalagom ami összeköti a kézfejemet és az alkaromat kicsit merev.A merevség akkor múlik el ha körzök a kézfejemmel 3-4et.A háziorvos nem írt fel rá rögzítőt,önszántamból vettem egyet.A kérdésem az lenne hogy lehet a rögzítő miatt a merevség,(mert kb 9-10 napja hordom és napi 1-2 max 3 órát veszem le(ezt se mindig),valamit éjjelente) vagy még a szalaggal lehet a gond? Konkrétan 14ike óta pihentetem a kezem,az eset 7én történ,de 10én és 13án ráedzettem,tehát a gyógyulást 14ike óta számolom :)Mozgatni tudom minden fájdalom nélkül,és a merevséget leszámítva úgy érzem ha még 3-4-5 napig szedem a Diclacot ,akkor 3-4-5 nap múlva terhelni is tudnám... Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Dénes
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
03.
22.
Tisztelt Dénes! Tornáztassa és fürdesse, kímélje. Megfog gyógyulni! üdvözli Önt Dr Gelencsér
2014.
03.
22.
atf kérdése:

Tisztelt doktor úr. Felső mellkasi fájdalommal fordultam orvosomhoz, ami már huzamosabb ideje tart, viszont nem állandó erősségű. Miután megvizsgált, megállapította, hogy átfázásról van szó, és diklofenák alapú gyógyszert írt fel. Kérdésem az lenne, mert ott nem kérdeztem rá, hogyha a csont átfázik, akkor menyi időre van szüksége, hogy meggyógyuljon?
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
03.
22.
Tisztelt atf! A csont nem fázik át. A mellkasi fájdalmat pedig komolyan kell venni. Kérje kontroll vizsgálatát. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2014.
03.
19.
tecus kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Nem vagyok fejfájós,de minden szexuális együtt lét alkalmával mikor izgalomba jövök szőrnyű jobb oldali lüktető fejfájást érzek,ami fél-egy óra alatt enyhül leginkább a halántékom lüktet.41 éves nő vagyok,elég sokat dohányzom.Kérem önt válaszoljon mi lehet az oka ennek a szőrnyű fájdalomnak ami kb:2 hete kezdődött.Máskor nem fáj a fejem csak ilyenkor.Köszönettel Humné
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
03.
19.
Tisztelt Hölgyem! Megtisztelő hogy kérdésével megkeresett. Válaszom, hogy ezen " tünet" bizonyos esetekben természetes, ugyanis ez az u.n." lancináló" fejfájás a keringés és a orgazmus egyik jele,és következménye. Tudom ez sokszor kényelmetlen, de az érzés amit ilyenkor kap az ember a partnerétől úgy gondolom mindent megér. Nem vagyok a dohányzás híve, pedig valamikor én is sokat dohányoztam- 25 éve nem!-de ez nincs összefüggésben panaszával. De a házas életben problémát jelenthet! Javaslom hogy labor és rendszres vérnyomás mérést végezzen, esetleg háziorvosátol kérjel belgyógy kivizsgálást. További szép napokat jó egészséget és örömet párjával együtt -. ezt kívánja Önöknek: Dr Gelencsér Gy családorvos- háziorvos
2014.
03.
16.
érdeklődés kérdése:

Tisztelt szakértő. Olyan ügyben szeretnék érdeklődni,hogy egy háziorvos adhat beutalót egy sima laborba vérvételre HIV ill.hepatitis vizsgálatra? Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
03.
16.
NEM! A Bőr és Nemibeteg Gondozót kell meggkeresni,nem kell beutaló és anonim a vizsgálat.Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2014.
03.
07.
vokica kérdése:

T. Doktor Ur!Kérem szépen szives válaszát, hogy a baloldali vese középső harmadában látható behuzódás , valamint parenchyma megtartott diagnózis mit jelent, van-e komoly baj, esetleg kellene-e ez ügyben tovább kutakodni? vagy nincs jelentősége, nincs baj. Köszönöm szépen előre is segitségét, s kellemes hétvégét, szép napot kivánok, Üdvözlettel:Marika.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
03.
07.
Tisztelt Marika! Nehéz e két kifejezésből véleményt mondani. Urologus véleménye a döntö természetesen az előzmények figyelembe vételével. Amit leír nagy valószinüséggel, nagy bajt nem jelentenek. Kérje ki urologus véleményét is. Üdvözlettel: dr Gelencsér Gyula
2014.
02.
20.
vokica kérdése:

T. Doktor Ur! Nagyon szépen köszönöm vokica jeligére küldött gyors és őszinte válaszát. Nem öröm számomra a diagnózis, de bizom az orvosi tudományban, s abban, hogy talán nem lesz kibirhatatlan az élet számomra. Szeretném még megkérdezni, sulycsökkenés /163 cm magas, s 74 kg vagyok./ valamelyest segitene az állapotomon? Természetesen a kezelésekkel együtt. Nem szeretném rabolni az idejét, de megemliteném, hogy pesszimista vagyok egyes kezeléseket illetően, mivel szivbeteg és pacemakerrel élő vagyok. Ezek miatt sajnos sokszor ütközöm ,,falakba,, emiatt próbálnék ,,természetes,, gyógymódokat is beleszőni a kezelésbe. Az évek óta folytatott tornával is ezt próbáltam és próbálom a fizioterápiát kikerülni,ha lehetséges. Fontos lenne , hogy ez a betegségem se rosszabbodjon, s ezért mindent szeretnék megtenni. Bocsánat, hogy ennyire ,, bőbeszédü,, vagyok, de szeretnék sok segitséget megragadni, amennyiben ez lehetséges. Szép naokat kivánok, tisztelettel: Marika.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
02.
20.
Kedves Marika! Köszöm én is kedves szavait. Most mégis mást kell hogy mondjak előző véleményemmel ellentétben. . A Mi korunkban, de a mai világban is fiatalnak öregnek, nehéz az élet, főleg egészség szempontjából. A saját keresztje pedig mindenkinek a legnehezebb. A testsúly amit egész életünkön keresztül" hurcolunk" biztos nem javít a helyzeten, de ez nem ok arra, hogy pesszimisták legyünk. Van az idös kornak is nagyon sok szépsége. A PM -ről az előzökben nem tett említést ezért nem is vettem figyelembe. Így igaz ez sok fajta kezelést kontraindikál.. A természetes gyógymódok egyike a sok mozgás, szakszerüen megtanult torna, séta-nem a házimunka!-pedig de el lehet fáradni bennel!- Talán a gyógyfürdő, ha tud az ember úszni, vizi torna... ezekben a reumatologusok tudnak segíteni. Örüljön Ön is az életnek, meglátja még a nehézségeket, afájdalmat is könnyebben viseljük el. Mielöbbi javulást kíván Önnek: Dr Gelencsér család és háziorvos
2014.
02.
20.
Sportsérülés, térdsérülés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, Sportsérüléssel-térdsérüléssel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. 24 éves srác vagyok, 185cm 70kg. 2013 november végén teremfoci közben kiment a bal térdem. Megpróbálom röviden, pontosan leírni, hogy történt az eset. A bal lábammal lábfejjel toltam meg nagy sebességgel a labdát, de mivel tapadt a labda/padló/cipőm is, szinte „rátekeredtem” a labdára, aminek eredménye az lett, hogy a térdem oldalra erősen „kirugózott”, majd a földre zuhantam. (Szakadó, reccsenő hangot nem hallottunk a társakkal) A társak levittek a pályáról, a térdem hamar bedagadt, nagyon fájt, ráterhelni nem tudtam, több napig jegeltem. Orvoshoz akkor még nem mentem vele, mert napról napra jobb lett. Kb. 1-2 hét után rálépni is rá tudtam, de terhelni még nem. (Többször tapasztaltam, hogy kb. 1 órát sétáltam vele pl. városban, hamar elfáradt és egy-egy rossz lépésnél mintha „visszabicsaklana” a térdemnél, mára szerencsére már ez is megszűnt.) A problémám jelenleg, hogy a térdemmel nem tudok teljesen leguggolni, nem tudom a lábamat teljesen behajlítani, mert nagyon éles fájdalmat, erős nyomást kezdek el érezni az egész térdemben. Hogy még pontosabban szemléltessem, ha letérdelek, nem tudok a sarkamra ülni (kb. 80%-ig tudom hajlítani a bal lábamat), mert a bal térdemnél elkezd nagyonerősen feszíteni és nem tudom egy pontnál tovább behajlítani. Ha mégis továbbhajlítom (túlfeszítem) egy pillanatra, olyan erős fájdalom van a térd első hátsó részén kb. 5-10mp-ig, hogy volt, hogy még a hányinger is rám jött. Elmentem vele szakorvoshoz traumatológiára, megvizsgálta, legalább 8-10 helyen megnyomkodta, hajlítgatta, feszegette, és arra jutott, hogy nincs a térdemnek semmi baja, menjek el egy 10 alkalmas elektromos kezelésre. (Ami jelenleg folyamatban van) Megmondom őszintén - ugyan ő a képzett szakorvos - de nem gondolom, hogy ez teljesen helyrehozná, nem érzek különösebb javulást most, a kúra felénél. Sőt mi több, azóta hajlításkor (néha), mintha kattogni is elkezdett volna. Az pozitívum, hogy azóta már jobban tudom terhelni, térdvédővel, óvatosan már tudok vele sportolni, nem érzek fájdalmat a lépéseknél, mégis tartok tőle, nehogy oldalra újra kimenjen, vagy teljesen hajlítani kelljen, nehogy jobban rásérüljek. Doktor Úr, a leírtak alapján milyen diagnózist tudna felállítani, milyen tanácsot tudna nekem adni? Van-e valami komoly baj, menjek-e vissza szakorvoshoz, terhelhetem-e, sportolhatok-e? Bizakodva várom válaszát és tanácsait! Tisztelettel: Viktor
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
02.
20.
Tisztelt Viktor Úram! Nem szoktam ilyen végletes véleményt írni soha, de most mégis azt kell javasolnom, hogy szakítsa meg az elektromos kezeléseket, és keresse meg a megyei sportorvosi rendelés Főorvosát sürgösen és müködjön Vele együtt a kivizsgálásban. Mielöbbi javulást kívánok :Dr Gelencsér Gy. családorvos
2014.
02.
19.
vokica kérdése:

T. Doktor Ur˘! Segitségét szeretném kérni az alábbiakban: Kb. 1.5 hete el kezdett fájni a hátam, néha-néha a gerincem, majd a farcsontom és a keresztcsontom. Ami állandósult, az a farcsont fájdalom. Bizonyos poziciókban ez is megszünik, de ahogy jövök-megyek, ez a fájdalom jelentkezik. Sajnos reumára csak késői időpontban mehetek, addig fájdalomcsillapitóval és rozmaring krémmel enyhitem a fájdalmat. Nem szeretném, ha a gyógyszer szedése állandósulna, ezért kérdezem T. Doktor Urtól, tud-e ajánlani addig is valami más megoldást. Sajnos a torna se segit már, /gerinc és csipő/ mert azt vettem észre, hogy ez után csak még erősödik a fájdalom. Még 2010-ben voltam ilyen problémával a reumatológián, azóta nem volt problémám, de most ujból jelentkezett a fájdalom. A korábbi lelet alapján az alábbiakat állapitották meg, melyet kérek szépen számomra érthetővé tenni: - Fokozottháti kyphosis és lumbalis lordosis. Egyébként a háti gerinc középső és alsó szakaszán valamint a lumbalis gerinc teljes hosszában polydiscophathia, spondylosis. - Az LV csigplyatest minimálisan előre csuszott, de az isthmusan spondylolysisre utaló jel nem látható. A most jelentkező probléma a fentiek miatt lehetséges? Rosszabbodott az állapotom? Csontritkulásvizsgálat szerint 3 éven keresztül stagnált a ritkulás,de 3 éve nem voltam ilyen vizsgálaton. /Remélhetőleg lesz rá lehetőség./ Szives srgitségét és válaszát előre is megköszönve, tisztelettel egy 72 éves Marika.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
02.
19.
Tisztelt Hölgyem! Sajnos optimista véleményt nem tudok adni. Leírt orvosi kifejezésekett tartalmazó véleményre összefoglalóan annyit tudnék Önnek mondani, hogy egy korral és alkattal együttjáró idült gerincbetegség kifejezései. Ebben a stádiumban jelenleg inkább a pihenést és fájdalomcsillapítást, gyulladáscsökkentők szedését javasolnám. Sok van belőlük! Ajánlatos mindenek elött a csontritkulás vizsgálat elvégzése. Megnyugodott stádiumban elkezdeni a spec. tornát, egykomplex fizikotherápiát-/Gyógyfürdő- ha nincs kontraindikáció-- / Reumatológus véleménye segítsége elengedhetetlen, a beutalók miatt is. A gyógyszerek hez családorvosát is megkeresheti. Mielöbbi javulást kíván Önnek: Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
02.
03.
Kati2 kérdése:

Tisztelt Dr. Úr! Laboreredményeim alapján (csontsűrűség) kezdtem szedni a d3 vitamint és kalciumot....néhány nap múlva fejfájásom, tarkó környéki problémáim jelentkeztek, le lettek cserélve másfajtákra....most is fáj a fejem. Kérdés melyiktől a kettő közül, és mit tegyek?A mellékhatásokban nincs jelezve, hogy ezzel járna a szedésük. köszönöm, üdvözlettel
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
02.
03.
Tisztelt Hölgyem! A szedett gyógyszerei ilyen panaszt nagy valószinüség szerint nem okoznak. Keresni kell a fejfájásának egyéb okát. Háziorvosával meg kell beszélnie további kivizsgálását. Üdvözli : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2014.
02.
02.
Hegedus Bela kérdése:

Tisztelt doktor ur! En Szlovakiábol kérem segitségét. 48 éves férfi vagyok a nyakam mindkét oldala voros szinu. Ez a borváltozas elore 3 eve jelentkezett. Lehetséges hogy nekem Vörös nyak szindrómám van?? Errol a betegségrol az interneten olvastam én nem vagyok szakember .A leirasbol meritettem hogy a voros nyak szindromat az antobiotikum tuladagolasa okozza. En kiskoromtol alergias vagyok a penicilin tablettara amit véletlen folyamán 3 éve a kezeloorvosom felirt mivel mandulagyulladasom volt. Kb ezutan észleltem a nyakam egyik oldalán a pirosodast amely ezutan elterjedt mindkét oldalra. Kéerem ha tud segitsen hogy ezzel a panasszal melyik szakorvoshoz forduljak esetleg milyen gyogyszeres kezelésen kell résztvennem . Koszonom Válaszát Tisztelettel Hegedus Béla Szlovakiabol
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
02.
02.
Tisztelt Hegedüs Úr! Említett panasza nagy valószinüséggel nem függ össze allergiás panaszaival. Bőrgyógyász szakvizsgálatot tartanák szükségesnek. Ilyen jellegü paszok sokféle elváltozás -betegség kiváltója lehet. Üdvözlettel: Dr Gelencsér Gy családorvos
2014.
01.
28.
gabi32 kérdése:

Tisztelt Dokror Úr! 32éves vagyok.Novemberben gastro.rend.re mentem mert gyakran fájt a gyomrom, gyomortükrözés is történt, GERD miatt Controloc 40mg-t szedek.További vizsgálatok során, epekö,15mm-es petefészekcysta és 2db.13mm-es cysta a májon.Epemütétre elöjegyeztek.Ca-125 emelkedést mutatott ezért teljes nögy.i kivizsgáláson vettem részt de mindent rendben találtak.Novembertöl kb.2hetente 3napig magas lázam van aztán spontán (antibiotikum nélkül) elmúlik.Ön szerint mi okozza ezt a 2hetente jelentkező lázat és mi lenne a megoldás?Esetleg milyan szakrendelésre mehetek ezzel a problémával?Köszönöm válaszát.Tisztelettel:Gabriella
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
01.
29.
Kedves Gabi! Tisztelt Hölgyem! Meg kell hogy dicsérjem korrekt ellátását. Az epekő mütétet minden képppen javasolnám, persze megfelelő intézetben. Azért is mert az objektivitást segíti. Lehet köze a lázas állapotnak az epebetegségekkel-kövességgel összefügésben. A tumor marker eredménynek abban van jelentősége, hogy hogyan változik a számszerű eredmény. / Egy eredmény nem eredmény/.Természetesen a műtéti előkészítés fontos, és meg kell beszélnie a műtő- és -aneszteziologus orvosával is a teendőket. Sok szerencsét és jobbulást kívánok:Dr Gelencsér Gy. családorvos
2014.
01.
23.
Derékfájás kérdése:

Tiszteletem doktor úr! Földeák Szabolcs vagyok az lenne a kérdésem hogy a héten hétfőn kezdtem ujra dolgozni és fájdogál a derekam gerincem! Lehetséges hogy emiatt estére hőemelkedésem van? A derékfájdalomtól lehet hőemelkedés? Vagy a tüdömön lévő 4cm es valami miatt van? Köszönöm Tiszteletem
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
01.
24.
Válaszomat elküldtem e-mailben . Kérem ott nézze meg. Üdv : Dr Gelencsér
2014.
01.
18.
Józsefka kérdése:

Szép estét Doktor úr. Az lenne a panaszom hogy jobb oldalt hirtelen (szerintem a nyilokcsomóm) megduzzadt. Nem tudom az okát de azt igen hogy 2 nap alatt alakult ki. Mikor megnyomom akkor egy kicsit fáj. Mielőtt kijött ez a nyilokcsomó duzzanat egy herpesz is kijött az ajkamon. Bevallom őszintén hogy egy kicsit félek. És még csak 15 éves vagyok. Válaszát előre is Köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
01.
19.
Kedves Józsefka! Tudnom kellene hogy hol is van ez a nyirokcsomó?- azt tudom hogy jobb oldalon ... de hát ez nem minden. Keressen, .. és részletesebben és pontosabban kérem a kérdést is !! üdvözli: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2014.
01.
14.
agodó kérdése:

Szép jó napot doktor úr!! Tudja a párom miatt telefonálok, nagyon sokszor kiveri a víz/63 éves/ leszokott a dohányzásról pár éve , így kissé meghízott is. A vérnyomsása néha magas , tudja féltem mert ez az örökös ízadás elvonja az energiáját és a közérzetére is kihat.Mit gondol erről. Előre is köszönöm a türelmét . További minden jót Önnek.
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
01.
14.
Tisztelt Kérdező. Ne aggódjon! Segítse párját ebben a nehéz helyzetében. Én 30 év i dohányzás után 21 éve hagytam abba a füstölést. Eszméletlen nehéz volt de megérte. A kítartást kell erősíteni, ha panasz van segítséget kérni családorvosától, esetleg psychiátertől. Akarat, és támogatás. Meglesz az erdménye. Másfél év után is még rágyújtottam volna,-- nem tettem, mert NEM AKARTAM RÁGYÚJTANI. FONTOS A MIÉRT, ÉS ACÉL.!!!! Remélem sikerül. Üdvözli Önöket egy már nem dohányzó családorvos, aki félti és féltette az unokáit. Dr Gelencsér
2014.
01.
03.
Kérdés kérdése:

Tisztelt Doktor úr ! Abban szeretném kérné a segítségét ill. tanácsát, hogy a 49 éves női rokonomnál az utóbbi egy- két évben időnként az alábbiakat tapasztaljuk. Egyik pillanatról a másikra, hangulat és magatartás változás lép fel nála (mintha részeg lenne) szemei is homályosak, dadog összefüggéstelen értelmetlenül beszél, egyensúlyzavar.Ez a viselkedés kb 1-3 órát vesz igénybe és amilyen gyorsan jön úgy el is múlik. Tünetek alatt acetonos lehelet érezhető nála. (Alkoholt egyáltalán nem fogyaszt!!). Úgy tapasztaljuk, hogy ezen viselkedésére nem emlékszik és a tünetek alatt nagyon sértődékeny és akaratos. Segítségét, tanácsát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
01.
03.
Tisztelt Kérdező. Tanácsolom hogy sürgősen keressék fel családorvosukat, mivel hozzátartozójuk minél előbbi szakorvosi vizsgálatra szorul. A leírt tüneteket nagyon sokféle kóros állapot, idegrendszeri, keringésszervi, esetlegesen anyagcsere zavar okozhatja. ennek konkretizálása háziorvosának írányitásával szakorvosi kivizsgálást tartok szükségesnek. Üdvözli Önöket: Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
11.
30.
zsolti kérdése:

Rejtett betegség! Az első diagnózis a háziorvosnál 23 éve 1987-ben volt:a szegycsont felső harmadában fájdalom, szúró érzés, jellemzően nyomásra. De ritkán nyomás nélkül is előfordult. A kellemetlen, sokszor tompa bizsergő lüktetés ,rossz közérzetet ,gyöngeséget okozott. Szervi ok kizárása után ideggyógyászati rendelésen voltam, ahol a nyugtatók /szeduxen/ hatottak rendszeres használattal. Egy, két év után javulás miatt abbamaradt a gyógyszeres kezelés. Néha érthetetlen szédülés vett rajtam. Például, szinte mászva mentem ki a wc-re, verejtékezéssel, vagy fizikai munkát kellett abbahagyni szédülés miatt, és le kellett feküdni. A szeduxent beszedve javult mindig az állapotom.Az esetek ritkán, évente, két évente egyszer-kétszer jelentkeztek. Most itt vagyok idősebb fejjel, és ugyanaz a problémám. De lassan egy éve gyenge erőlétem van, és a szúró érzés a szegycsontomnál már nem csak nyomásra jön elő, bár nem mindig.Baloldalamon nem tudok feküdni, mert rémálmaim vannak, az alkohol, amelyet alig fogyasztok, vagy egyáltalán nem, rosszabítja az állapotomat.Egyébként tengeri beteg is vagyok.A vérnyomásom az idén sokszor megugrott/140-150/,és co-valsacort szedtem 1 db-t, amit mindig csökkentettem, mert nagyon levitte. Most nem mindig napi 1/3 db-t szedek .Mellette con-corból 1/2 db-t.A szívverésem akkor megnyugtató, ha 70 alatt van.8 éve kardiológusnál voltam, nem állapítottak meg nevezhető betegséget/1/2con-cor/.Terhelési vizsgálatot is végeztem. Az idén megint elmentem a kardiológushoz, ahol nem gyanakodtak szinfarktusra, de januárban terhelési vizsgálatra megyek, ahol a szívkoszorúér meszesedésére akarnak fényt deríteni. Ékg jó,vérnyomás jó. Szóval a természetes táplálkozás és semmi káros szenvedély mellett, nem tudok mire gondolni...
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
12.
02.
Tisztelt Zsolt Úram! Egy Psichologus és egy Kardiologus jót tesz. Csak híggyen nekik. Mielőbbi jobbulást kívánok: Dr Gelencsér Gyula családorvos - háziorvos
2013.
11.
22.
furcsa rosszullét kérdése:

Kedves Doktorur! Azert fordulok önhöz, mert 5 napja felkeles utan rosszullet fogott el, erös fejfajas es hanyinger, valamint gyengeseg, pontosan azt ereztem, mintha masnapos lennek, pedig nem ittam alkoholt. A problemam az, hogy ez az allapot azota is fennt all, 5 napja egyfolytaban masnaposnak erzem magam, meg soha nem ereztem ilyet ilyen sokaig. 21 eves nö vagyok, nem dohanyzom, ritkan iszom alkoholt, betegsegemröl nem tudok. Etvagyam ugyanugy van mint eddig is. Gondolkoztam, vajon ettem-e, vagy tettem-e valamit, ami a tüneteket kivalthatja, de sajnos semmi ilyet nem tudok mondani. Segitseget elöre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
11.
22.
Tisztelt Hölgyem! Vegyen egy vérnyomásmérőt. Az előírásoknak megfelelően mérje a vérnyomását, és ezzel keresse fel háziorvosát. Az ok sokféle lehet, kérjen kivizsgálást orvosától. Biztossan segíteni fog! Üdvözli Önt egy családorvos: Dr Gelencsér Gyula
2013.
11.
19.
Izzadás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 40 éves nő vagyok. Kb. egy éve gyakran erősen megizzadok. Van olyan nap, amikor több alkalommal is, és néha napok kimaradnak. Sajnos szinte folyik a fejemről és a hátamról is a víz. Rosszullét nem kíséri, csak nagyon kellemetlen. Éjszaka nem szokott jelentkezni. A vérnyomásom mindig elég alacsony, kicsit vérszegény vagyok, de arra szedek vasat. Egyébként más betegségem nincs, az elmúlt 12 évben még megfázásom sem volt. Először arra gondoltam, hogy a szaunázás felborította a hőháztartásomat( kicsit többet járok oda, mint amennyi javasolt), de aztán javasolták, hogy nézessek meg bizonyos hormonokat, mert pajzsmirigy problémára vagy kezdődő menopauzára is utalhat. A Tsh és az Fsh értékek is teljesen normálisak. Szeretném megkérdezni Doktor Úr, hogy milyen más belgyógyászati betegségre utalhat a gyakori, erős izzadás, szükséges-e még valamilyen irányba vizsgálódni. Én laikusként úgy gondolom, hogy ha szervi oka nincs, akkor marad a pszichés. Köszönettel: Andrea
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
11.
19.
Tisztelt Andrea! - Jól gondolja!. Valószinüsíthetően a változó kor és az azzal járó idegrendszeri labilitás okozhatja a kényelmetlen panaszokat. Kerese fel Nőgyógyászát és estleg a mentálhygénés szakrendelést, gyógyszerrel, életmód változtatással megoldható a probléma. Üdvözlöm és mielöbbi javulást kíván : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2013.
11.
12.
Tanácstalan kérdése:

Tisztelt uram! A milgamma-t lehet szedni folyamatosan vagy csak kúraszerüen ajánlott? Ha kúraszerüen, akkor hogyan?
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
11.
13.
Nyugodtan szedheti napi 2x1 kapsz. Köszönti : Egy Doktor
2013.
11.
01.
Segítség kérdése:

Tisztelt doktor úr! Olyan panaszom lenne,hogy kb. öt napja a bal hónaljam környékén égő érzést érzek.Nem látszik körülötte semmi sem,voltam vele bőrgyógyásznál,ő sem látott semmit sem. Mitől lehet ez a panasz? Válaszát előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
11.
01.
Tisztelt " X " ! Kérdése bonyolult, kerese fel sürgősen háziorvosát, talán találnak valami bajt! Üdvözlöm és javulást kívánok : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2013.
10.
14.
hatbizserges kérdése:

Tisztelt Dr Gelencser ur! Az utobbi honapokban arra lettem figyelmes, hogy a hatam kozepen a gerincoszloptol kiindulva a jobb lapockam aljaig terjedo egyenes szakaszon bizseregni szokott a hatam. Nem mondanam, hogy faj, inkabb ez a bizsergo, enyhen szuro erzest erzem naponta egyre gyakrabban, es neha erosebben. Ahogy jon ugy el is mulik, majd kezdodik elorrol. 28 esztendos vagyok, konnyu fizikai munkat vegzek, konditerembe jarok. Van egy enyhe gerincferdulesem is. Megtisztelo valaszat elore is koszonom szepen.
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
10.
14.
Tisztet " hátbizsergetős" ! Nem tudok értelmes választ adni kérdésére.talán keressen egy fiatalabb egyént aki megoldja problémáját. Üdvözlettel: Dr G.Gy.
2013.
10.
02.
vokica kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! Jó ideje már, hogy reggelente ugy ébredek, folyik az orromból a viz, erősen köhögök, szintelen váladék ürül az orromból és ugyanilyen a felköhögött nyákos váladék is. Ez kb. 1/4 órát vesz igénybe, majd minden rendbejön, s egészen másnap reggelig nem tapasztalom ezt, majd kezdődik ujból minden reggel. Megemliteném, hogy szivbeteg vagyok /ritmuszavarom van, bár emiatt pacemakert ültettek a kulcscsont alá./, s felmerült bennem, nem okozhatja -e a betegségem ezt a tünetet. Szeretném kérni T. Doktor UR véleményét. javaslatát, érdemes-e emiatt esetleg ? szakorvoshoz fordulni. Pulmonológián már voltam, pici tüdőtágulást állapitottak meg, nem a leirtak mmiatt kerestem fel a szakorvosi rendelőt, mivel akkor még a köhögés nem volt tapasztalható. Nem igazán ,,szeretek,, orvoshoz járni, ha egy probléma megoldható másképpen is, az nagyon jó.Kérem szépen válaszát, melyet előre is köszönök:Mária. Ui.: A vokica jelige, a kiskutyám neve, akit nagyon szeretek,. Természetesen ez nem fontos, csak ugy közöltem, mert a multkor aranyosan válaszolt Doktor Ur, hogy ......kedves ,,vokica,,. Üdvözlettel: Mária.
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
10.
03.
Kedves Mária! Köszönöm bízalmát, és röviden azt tudom tanácsolni, hogy keresse fel pulmonologus -fül orr gégész -allergia szakrendelését, és bizton találnak megoldást panaszára. Vizsgálatok nélkül felelőtlenség lenne "okosnak" lenni Üdvözli : Dr Gelencsér Gy családorvos- üzemorvos
2013.
09.
19.
mamuska45 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Fiamnak a leletét írnám le megszeretném tudni hogy tulajdonképen milyen baja van mi a teendő hogy meggyógyuljon,autószerelő 39 éves. Lelete: lubalis lordosis ive kiegyenesedett,a csigolytestek vertralis és lateralis peremszélén spodylosis lumbalis incipiensre utaló kis megnyilás láthatő. Fájdalma nagy kap kezelést de nem kapott választ hogy mi a baja én szintén aggódom és tudni szeretném sok latin kifejezésből nem tudjuk. Válaszát várva köszönettel Nagy Andrásné Makó
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
09.
19.
Hívhatjuk csigolyameszesedésnek , hexenslussznak gerinmcbántalomnak, sőt foglakozási ártalomnak is. Ez egy állapot, meggondolandó a munkakör változtatás ha többször előjön, sajnos igen. Jó fekhely kell. Reumatológussal konzultáljanak. Üdv : Dr Gelencsér Gy. háziorvos -üzemorvos
2013.
09.
10.
móni kérdése:

szeretném kérdezni hogy a pikkelysömörre jó a kénes sampon vagy árt? Valamint milyen kezelést ajánl?
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
09.
10.
Kedves Hölgyem! A kénes pakolások jók a pikkelysömörre. Kezelése bonyolult ,sokrétű és sajnos csak időleges. Kitartást, együttmüködést kíván betegtől -orvostól egyaránt. Keressen egy ilyen bőrgyógyász Kollégát, és tartson ki mellette. Üdvözli Önt: Dr Gelencsér Gyula
2013.
08.
31.
vokica kérdése:

T. Doktor Ur! Pár napja érzem, s látom a bőrömön, jobb karom hajlatánál, mintha az izom rángana,!? Lehetséges lenne, s ha igen, mitől lehet, s mitől jöhetne rendbe? Szives válaszát előre is köszönöm:Mária.
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
09.
01.
Tisztelt " vokica" ! Sokat dolgozott! Piohenjen egy keveset. Nagy baj valóban nincs. üdvözli Önt Dr Gelencsér
2013.
08.
30.
bizsergés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1 hónapja bizseregő érzést érzek a gerinc vonalában a melltartó alatt. Nem tudom, hogy milyen orvoshoz forduljak. Azt hittem talán a melltartó fémes része, de más melltartó esetében is ezt érzem. Talán a gumi v. csak hogy valami szorítja azt a részt, lehet ott valami? Allergia lehet? Külső nyom nincs! Köszönöm válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
09.
01.
Tisztelt " bizsergö" ! Biztos hogy nem allergia! Nézze meg tükörben, hátha lát valamit. Valami van ott !! Üdvözlöm Dr Gelencsér
2013.
08.
15.
röntgen kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Hosszabb ideje zsibbad az alsó combtájam a térd fölött, nagyjából tenyérnyi területen. Tegnap voltam gerinc, illetve medence röntgenen, ahol az alábbi eredményt kaptam. 2 ir L-S gerinc felvétel: Csökkent lumbal lordosis. Csig. magassága norm. Ízfelszínek simák. L-S rés doralisan szűkebb. Medence a-p felvétele: Mindkét csípőizületi rés medialisan szűkebbnek néz ki. Mindkét vápaperem megnyúlt. Mko. femurcontur megtartott. Milyen problémára utalhatnak ezek a az eredmények? Esetleg lehet porckorong sérv tünete? Előre is köszönöm válaszát!
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
08.
15.
Tisztelt " X" Úr/ Hölgyem! Porckorongsérve ha van azt egy ideggyógyászati vizsgálat és MR vizsgálat döntheti el korrektül. Ne sértődjön meg de Ön már nem mai " X" ! Mozogjon sportoljon mértékkel, és keresse fel háziorvosát aki bizton segíteni fog a további lépéseket illetően. Üdvözli Önt : Dr Gelencsér Gyula családorvos üzemorvos
2013.
08.
11.
fejfájás kérdése:

Tisztelt Doktor ur, egy kerdessel fordulnek Onhoz. Angliaban elek, egy honapja voltam otthon latogatoban. Mar lassan fel eve jelentkeznek eros fejfajasok. Magyarorszagon voltam kivizsgalasokon(vervetel,szemvizsgalat,fejfajas ambulancia), de sehol sem talaltak valaszt a panaszomra,mindent rendben talaltak. Vegul elkuldtek agy CT-re, de ido hianyaban nem kerult ra sor, vissza kellett utaznom Angliaba. A fejfajasok egyszer jobb oldalt,egyszer bal oldalt a homlok feletti tajekon jelentkeznek. Amikor nincs fejfajasom, akkor szinte mindig ha elore hajolok, erzem, hogy a fejem ketoldalt elkezd fajni, es eros nyomast erzek,de amikor kiegyenesedem, nem erzek semmit sem. Mindenki vernyomasra gyanakszik, de mar nagyon sokszor megvizsgaltak e teren is es nem volt gond vele. On szerint hova forduljak? Koszonettel, Virók Pálma (21)
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
08.
11.
Tisztelt Hőlgyem! A CT mindenek elött fontos lenne. A fejfájásának nagyon sok oka lehet így még megsem próbálom hogy eseteleg rossz tanácsot adjak. Sajnos az előírásoknak megfelelően hosszú procedura várhat Önre. Bár CT-t Angliában is készítenek! Mielöbbi javulást és érdemi diagnozist kívánok Önnek: Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
08.
04.
Kiss Lászlóné kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Férjem tegnap autót szerelt egy ismerősünkkel. Beszorult az emelő és a tégla közé a keze, két ujjával tartotta a 1,5 tonnás autót ,amíg nem sikerült az emelőt feljebb tenni. Igazából nem látni külsőleg komoly problémát. Annyi hogy kicsit meg van duzzadva az ujja, de nem lila, nem piros, viszont éjjel fájdalomcsillapítót kellett bevennie, mert nem tudott aludni. Mozgatni tudja, nem vérzett. Ön mit javasol a kezelésére, vagy esetleg nézesse meg szakemberrel? Köszönettel: Kissné
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
08.
04.
Tisztelt Hölgyem. Holnap mindenesetre keresse fel a Baleseti szakrendelöt, hogy legalább egy rtg felvétel készüljön..... megnyugtatás képpen. Addig borogassák! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy.
2013.
07.
22.
Nóra kérdése:

Tisztelt Dr,úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy egy kis csípés vagy ütéstől egyből lilul a bőröm és elég csúnyán ,már teli vagyok lila foltokkal .Valamilyen betegségre utal ez?Köszönöm előre is a választ! Üdv:Megyeri Norbertné
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
07.
22.
Kedves Hölgyem! Háziorvosától kérjen egy beutalót labor vizsgálatra . Az valószinüsiti, hogy kell e ezen problémájával továbbra is foglalkoznia. Üdvözli Önt Dr Gelencsér háziorvos
2013.
07.
21.
IAnya kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Már jó ideje farokcsonti fájdalomtól szenvedek ülés közben. Megkeseríti a napjaimat, mert ülő munkát végzek. Tudna nekem segíteni abban, hogy mitől lehet és hogy mit kell tennem, hogy elmúljon? Köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
07.
22.
Tisztelt Kérdezö! Azt javaslom hogy háziorvosát keresse fel és kérjen egy rtg felvételre beutalót. Az Nagy valószínüséggel eldönti a további teendőket. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2013.
07.
17.
Macskaharapás kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, hogy tegnap este (2013.07.16.) megharapott a kis macskám (2 hónapos, nincs oltva, eddig szoba cica volt). A seb nem mély, de vérzett, kimostam, kifertőtlenítettem. Tudom, hogy ilyenkor, célszerű tetanusz oltást kapni. Én egy hete kaptam (szögbe léptem). A helye kicsit duzzadt, és piros. Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy a piros csík mikor jelenik meg? Mire utal, mi a teendő? Hogy a csík mennyire piros (itt arra gondolok, hogy élénk vagy halvány, azért kérdezem mert kreol a bőröm és félek, hogy nem venném észre időben, ha kialakulna). Mennyi időn belül alakul ki, ha kialakul? Kell aggódnom esetleg veszettség fertőzés miatt, vagy más fellépő fertőzés kialakulása miatt? mik a tünetek, amik azonnali orvost jelentenek? Válaszát előre is köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
07.
17.
Ne aggódjon kedves kérdező. A cicájával pedig ovatossan játszon. Az előző oltása védettséget ad. Örüljön a kis állatának. Üdvözli Önt egy állatbarát háziorvos !
2013.
07.
08.
Fiers Lajos kérdése:

61 eves vagyok, aprilisban volt egy strogom azota minden izt keserunek erzek. Mit tegyek Valaszat koszonom
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
07.
08.
Tisztelt Úram! Esete egyszerű, sajnos jó hírt nem tudok Önnek mondani. Szükségesnek tartom, hogy háziorvosával, és neurologus szakorvosával együtt próbálják ezt a kellemetlen tünetet megoldani, ami a betegségéből ered bizonyossan. Jobbulást kívánok : Dr Gelencsér Gy háziorvos
2013.
05.
14.
napsugár kérdése:

Kedves Doktor úr!Kérdésem az lenne, hogy szedhető e együtt a Betaserc(napi2x) és a Xanax-0,25mg(napi3x)?Illetve, hogy csökkenthető e a xanax napi 1-2 szemre,amennyiben nincsenek erős szorongási tüneteim?Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
05.
23.
Tisztelt "napsugár" A két gyógyszer szedhető együtt. Pontos utasítást a gyógyszerész tud adni. A Xanax szedésével kapcsolatban a felíró orvos tud dönteni, önkényesen ne változtasson Üdvözli : Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
04.
29.
kérdés kérdése:

Jó napot kívánok!! Tisztelt Doktor Úr, 33 éves férfi vagyok, a problémám az lenne, hogy mind két hónalj vonalában kívülről,be van gyulladva. Száradt , és piros a bőr, . Mitől lehet ez??, phologosam krémmel kenem, jó e, vagy van ennél jobb kezelés is rá?? Köszönöm válaszát előre s!!
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
04.
29.
Tisztelt Úram! Panasza hátterében több mint valoszínű a fokozott izzadással együttjáró gombás bőrgyulladás okozhatja. Használjon cérna ruházatot, ami nedvszívó. Mepróbálhatja a Canestén krémet , de ha bőrgyógyászt keres fel , bíztosan nem tesz rosszat, mert más is okozhat hasonló panaszokat, és ezért az elváltozásokat orvosnak látni kell! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2013.
04.
27.
hőemelkedés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem, hogy egy komoly munkahelyi stresszt követően a napok óta tartó hőemelkedést indokolhatják-e lelki okok (alvászavarom is lett). Reggel 37 alatt van enyhén, napközben pedig otthon pihenés közben is 37.5- ig emelkedik. Az említett munkahelyi probléma még nagyon foglalkoztat. Köszönettel, Éva
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
04.
27.
Tisztelt Hőlgyem! Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával, és kérdésével. Kérdése egyszerű és nehéz is a válasz rá. Hölgyeknél a hőszabályozás labilisabb mint a férfi nemnél. A hőemelkedésnek, ha elötte nem volt lázas állapot, nagyon sok oka lehet.Pl. amit Ön is említett. Orvosi szempontból mindenesetben ki kell deriteni az okot, vagyis " kivizsgálást " kell kérni" kezelő orvosátol/háziorvosától. Lehet hőemelkedés nőgyógyászati problémától, a szervezetben megbuvó " góc"-tól, pajzsmirigy müködési zavartól, stressz állapotban, de lehet egyszerüen alkati is mindenféle októl függetlenül is.... Keressse bizalommal orvosát aki közvetlenül tud Önnel konkrét segítséget adni. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gyula háziorvos üzemorvos
2013.
04.
18.
monalisa kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 48 éves vagyok.Évek óta annak ellenére,hogy nem végzek folyamatos ülőmunkát,1órás ülés után a legalsó csigolyám felállás közben nagyon fáj. Mi lehet a probléma? Tudna tanácsot adni? Állásom miatt szeretném elkerülni az orvoshoz menést. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Bíróné
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
04.
19.
Kedves Hölgyem . A legalsó csigolyája a farokcsont utolsó csigolya nyulványa . Különössebb betegség nem kapcsolódik hozá. Ülő munka után, vagy közben tornáztassa meg gerincét, járjon úszni...stb Ödvözli Önt Gr Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
04.
12.
györgyusz kérdése:

Tisztelt Gelencsér Dr Úr! Szociális Gongozóházban fogok dolgozni és mit tehetnék megelőzésképpen a rühesség ellen.Nem szeretném elkapni. Ha a környezetemben egy ismerős akivel együtt dolgozom, egy az öltözőszekrényünk, , egy buszon járunk, fertőzött, mennyi az esélyem hogy elkapjam tőle?Köszönöm előre is a válaszát!Györgyi
Gelencsér Gyula háziorvos
2014.
02.
20.
Tisztelt Hölgyem valamilyen oknál fogva kérdése csak most jött elő. Ha aktuális kérdése van még kerssen meg! Dr Gelencsér Gy. családorvos
2013.
03.
24.
Varga Lajosné kérdése:

Tisztelt Dokto úr. 70 éves vagyok . több siikeres műtéten vagyok tul ... de most ezt a műtétet nem szeretném ... 2012 07 26 készült MRI A keresztszelegok épek. Csontvelő oedema nincsen. Az izületi rés medialisan szükebb itt a tibiát és a femurt burkolo hyalinporc is elvékonyodott. A femur ízfelszine egyenetlen, a csontokban subchondralisan aclerosis meniscus degenerált,deformált, ripturált, szabályos alakja nem ismerhető fel. A hátsó szarván horizontalis lefutású, a testben komlex rupturának megfelelő kóros jelintenzitású sáv ábrázolodott benne A test mediai felé diszlokálodott,részben kivül került az izületi résen,emeli a medialis oldalszalagot Az oldalszalagok épek A lateralis menuscus jelintenzitása megtartott. mit javasol köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
03.
24.
Azt tanácsolom Kedves Hölgyem , hogy sürgőssen döntsön. Operálni kell, valószinüsíthetően egy orthopéd sebésszel. Sok szerencsét kívánok: Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
03.
14.
csonka gyuláné kérdése:

üdvözlöm! csonka gyuláné vagyok érdekelne magaszerint milyen betegségem lehet nagyon görcsöl a fejem már 2 napja és lezsibbad a szám,és a nyelvem én gyanitom hogy a vérnyomással lehet valami,és a cukorral,de érdekelne maga mint orvos hogy látja ezt válaszát elöre is köszönöm
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
03.
14.
Hát ? - Kedves Asszonyom én is erre gondolhatnék, de elöbb meg kellene mérnie a vérnyomását. Ha erre nincs módja , keresse fel sürgőssen háziorvosát. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gyula családorvos
2013.
03.
13.
nehez nyeles kérdése:

Tisztelt doktor ur,tavaj nyaron jottek elo ezek a tunetek bizonytalan idoszakonkent egeszen oktoberig,a telen nem voltak most egy hete korul megint elojott,varatlanul tornek ram kezdek nehezen nyelni mintha a levego sem akar lemenni a torkomon a torkomba jobb felol gubancerzes es ha nyelem a levegot akkor ugy erzem a hatam kozepen megy le es nagyon faj neha nem mindig ezt kovetoen feldagad az ajkam folso resze is es meg elkezd viszketni a borom nagyon meg a fejemen is mintha hangya maszkalna rajtam de ez se mindig,mi okozhatja ezeket es hova forduljak veluk?Elore is koszonom.
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
03.
13.
Kérem hogy háziorvosával beszélje meg közvetlenül panaszát, mivel ez alapos kivizsgálást kiván, valószinüsíthető a neurologus /mentálhygénés ill. gastroenterológus szakorvosi kinzilium. üdvözli Önt dr Gelencsér Gyula családorvos
2013.
03.
08.
szédülés kérdése:

Tisztelt doktor nö! 32 éves nö vagyok.Kb 2 honapja kezdödött az egész ,a bal fülem csengésével,ez egyfolytába csengett 3 hétig.Akkor elmentem Fülészetre kaptam betasercet,ettöl már csak ritkán cseng....Viszont a fülcsengés ota van egy bizonytalanság érzés,olyan mintha szédülnék(de nem forgo jellegu)Meg a fejem olyan uresnek ,neheznek erzem....,fáradt is vagyok:(Memoriagondjaim is vannak..Mar 2 honapja szedem a bilobil fortet,semmit nem segit:(néha a fejem is faj:(4 éve voltam Mr Vizygalaton(migrenem miatt),negatív lett....Most voltam nemrég a neurologusomnal,de azt mondta h nem kuld MR vizsgalatra mert ennyi ido alatt nem lehet agydaganatom...Ön szerint kizarhato az agydaganat?nagyon felek,h az van esetleg:((((((a szedulessel mit kezdjek?Arra nem használ a betaserc...Sokat stresszelek,pánikolok:(Köszönöm Meg azt is olvastam,hogy ez lehet agyi keringeszavar tunete is...(bár 2 honapja voltam erteiograf vizsgalaton ,normális lett az eredmeny..)Olyan mindig mintha reszeg lennek,ez nagyon rossz erzes......:(Legjobban attol félek,hogy ez az agyvérzés elojele..Ma is voltam vasarolni,és rámjott a rosszullét,szédülés,olyan furcsán láttam,azt hittem elájulok:(((((Mintha részeg lettem volna...:(
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
03.
08.
Hát kedves Hőlgyem - rosszul tette fel a kérdést, mert én igazi NAGYPAPA vagyok négy szép unoka nagypapája. De kérdésére válaszolva azt kérem hogy sürgössen keressen fel egy psychiatert mert segítségre van szüksége. Sajnos én többet így látatlanban segíteni nem tudok. Űdvözli Önt egy háziorvos Dr Gelencsér Gyula
2013.
03.
05.
Kristof kérdése:

Tisztelt doktor ur! Kb. 4napja nagyon fajt a torkom a nyelvemen pedig kis feher holyagok voltak, aztan ez masnapra elmult de a kozerzetem eleg rossz volt es habar a torkom nem fajt de kohogtem. Eloszor mandulagyulladasra gyanakodtunk, de az nem fajt. Ejszaka tobbszor kell atoltoznom mert patakokban folyik rolam a viz es mostmar ott tartok hogy eppen csak lefekszem maris csurom viz vagyok. Lazam nincs, etvagyam van es igazabol a kohoges mellett csak a fejem faj. Ja a a gyulladas enyhitesere semicilint szedtem, de mostmar nincs otletem mit tehetnek sajnos orvoshoz nincs idom elmenni. Valaszat elore is koszonom : Kristof
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
03.
05.
Kedves Kristóf! A kérdése egyszerünek tűnik, de ami bíztos hogy a Semicillinnel nagy badarságot csinált. Máskor sem javasolnám. Ha ne tud főzni, ne próbáljon semilyen ételt füszerezni, mert csak rossz sül ki belőle. Remélem megussza! A tünetei lehetnek a mostanság gyakori virusos betegség - de lehetnek fáradság, idegi müködési zavar tünetei is. Legyen türelmes, és ha nem javulnak tünetei keresse fel háziorvosát mielöbb. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
02.
19.
protrombin kérdése:

Tisztelt doktor úr! 65 Éves édesanyámnál holnap végeznek lágyéksérv műtétet epidurális érzéstelenitéssel.A műtétet megelőző laboreredményei jók voltak,kivéve,hogy megnyúlt protrombin időt állapitottak meg.Ha jól értesült vagyok ez azt jelenti,hogy vérzékenységre hajlamos.Kell-e emiatt aggódnom,nagyfokú kockázatot jelent-e műtét közben ill.után ?Köszönettel. B.Zs.
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
02.
19.
Ezt a kérdést igazán a műtétben közremüködő anaestes orvosnak kell eldönteni. Mindenesetre a megnyúlt protrombin időnek oka kell hogy legyen , és ez kivizsgálást, mindenesetre egy kontrolt megér. Sikeres műtétet és mielöbbi gyógyulást kívánok Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
01.
07.
fejfájás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már kamaszkorom óta rendszeres napi migrénszerű fejfájásom van, ami azóta csak rosszabbodott. (Most 20 éves vagyok) Rengeteg kivizsgáláson, gyerekneurológián voltam, szedtem gyógyszereket, eredménytelenül. Éjszakánként nem tudok aludni, úgy érzem, folyamatosan mozognom kell, nappal pedig szinte bármelyik pillanatban el tudnék aludni. Fejfájásom görcsszerű, szinte 24 órából 24 óráig tartó. Mostanában azt is észrevettem, hogy gyakran megszédülök, és vannak olyan pillanataim, amik úgy érzem, mintha "kiesnének". Sajnos nagyon sokat stresszelek, erre is szedtem gyógyszert, nem igazán éreztem a hatását. Ha esetleg tudna nekem pár mondatot írni a véleményével, nagyon megköszönném! Judit
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
01.
12.
Tisztelt Hölgyem! Ha kivizsgálása alapos volt, és minden negatív, mentálhygenes orvosát keresse fel, a fejfájására biztos t alálnak megoldást, netán gyógyszert is. Üdvözlöm : Dr Gelencsér Gyula családorvos
2012.
11.
25.
Daniel kérdése:

Tisztelt Doktor úr, 27, éves férfi vagyok az lenne a baj hogy bizonyos időközönként változó valamikor kisebb idő telik el a megjelenések között valamikor egész hosszú idő, de eddig sajnos mindig elő jött már azt hittem nem fog de 3 napja megint feltűnt a bal hónaljamban egy apró piros fájdalmas égő feszítő csomó, de mindig csak a bal hónaljamban szokott előjönni, nincs TB-m ezért még sose voltam ezzel orvosnál de szeretném tudni mi lehet ez és hogyan lehetne megszüntetni örökre el szokott múlni pár nap alatt magától de nagyon fáj és a kezem sem tudom nagyon emelgetni tőle mert feszít ég ha megmozdítom a hónaljam, kérem segítsen mi lehet a baj ! Előre is köszönöm :)
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
01.
12.
Tisztelt Úram! Sebészeti szakrendelést, vagy bőrgyógyászatot keressen fel. Megoldást ott bizton kap! Üdvözlöm és mielöbbi gyógyulást kívánok: Dr Gelencsér Gy. családorvos
2012.
11.
23.
Eszter kérdése:

Kedves Doktor Úr! Általános laborvizsgálaton voltam tavasszal és most 2 hete. Azért kétszer 1 évben, mert tavaly a TPO értékem 1600 volt, ami miatt pajzsmirigy szakrendlesére küldtek. Egyenlőre nincs kialakult betegségem, de az ellenőrzés, kontroll szükséges. Tehát voltam laborvizsgálaton, és tavasszal a vérsüllyedésem 1 volt, most pedig már értéket sem tudtak kimutatni. Háziorvosom szerint ez nem jelent gondot, hisz a többi értékeim jók. Igaz most kis eltérések voltak a cukornál, a triglicerinnél, kalciumnál. Nos annyi lenne a kérdésem, hogy tényleg nem kell további vizsgálatokat elvégezni a vérsüllyedés "betegsége" miatt? Elvileg az a gyulladás jelenlétét mutatja ki a szervezetben, tehát valamim állandó gyulladásban van. Aztán csodálkozom, hogy fáradt vagyok, hullik a hajam, 25 fok alatti hőmérsékleten szinte vacogok... Ennyi lenne csak a kérdésem, amit ha lesz olyan kedves és megválaszol, akkor nagyon szépen megköszönöm. Üdvözlettel: Eszter
Gelencsér Gyula háziorvos
2013.
01.
12.
Kedves Eszter! Egy kicsit zavaros a leírása , igazán nem tudom mi a problémája? Nem tudom értelmezni a TPO-ját! Mit jelentenek a " kis eltérések"? - egy labor lelet nem betegséget jelent stb... Háziorvosa bizton jól ismeri és az értékelésében is megbízhat Ödvözli: Dr Gelencsér Gy. családorvos
2012.
11.
16.
elmebetegség kérdése:

T. Doktor úr! utóbbi időben gyakran szembesülök azzal, hogy sok mindent elfelejtek, nem emlékezem az esetre. nem olyannal állok szembe, hogy nem figyelek az illetőre, hanem valóban elfelejtem, amit mondott, sőt már olyan dolgot is, ami már pár nappal azelőtt megtörtént. kissé aggódom magam miatt. 54 éves nő vagyok. kell e valamilyen vizsgálatra menjek, vagy még nem érdemes? mit tegyek? köszönöm válaszát! H-né
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
11.
16.
Tisztelt Hölgyem! A kérdésére megnyugtató választ tudok adni. Ezek a "tünetek" normálisak. Van úgy az ember hogy feledékenyebb , mint fiatalabb korában, bár én sokat tudnék mesélni arról, hogy sokkal fiatalabbak is hamar és sokat felejtenek. Az emlékezés, a felejtés a memorizálás, megjegyzések elfelejtése, sok faktortól függ, Nem biztos hogy a kor teszi. Ezért ne menjen vizsgálatra, de az említett születésnapjára lepje meg magát egy nőgyógyászati rákszűréssel, egy mammográfiás vizsgálattal egy szemészeti alapvizsgálattal, keresse fel háziorvosát egy vérnyomás mérésre, esetleg egy alap labor vizsgálat erejéig/ vércukor, koleszterin , májfunció , TSH ,.. / Bízza háziorvosára kérdés megoldását. Üdvözli Önt egy háziorvos Dr Gelecsér Gyula
2012.
11.
15.
Grafit3 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tüneteim a következők: pár hónapja olykor előforduló fogínyvérzés fogmosáskor (régebben sűrűbben, talán mostanában ritkábban - fogínyvérzésre szájvizet használok, gondolom ez is segíthetett valamelyest), illetve ritkán enyhén véres köpet spontán is. 6-8 db tűszúrásnyi vagy gombostűfejnyi bevérzés a bőrömön (csak a hason, néha a mellkason), amik kijönnek és elmúlnak. Volt az utóbbi 3 hónapban 4 vérvételem, az utolsó 5 héttel ezelőtt, ezek rendben voltak (kivétel vérsüllyedés: 28 mm/h), most pedig egy friss speciális vérvételem, eredménye a következő: prothrombin idő: 14,30 sec (12,30-17,60) INR: 1,11 (0,90-1,30) APTI: 37,2 sec (<43,0) normál plazma: 31,2 sec Fibrinogén: 5,06 g/L * (2,00-4,00) HCT: 0,405 L/L (0,360-0,470) PLT-Thr.: 203 G/L (150-400) Globális thrombocyta fu: collagen/ADP: 77 sec (71-118) collagen/adrenalin: 123 sec (85-165) megnyúlt APTI kivizsg.: mivel nem látható izolált APTI megnyúlás, normal plazmával történő keverést nem végzünk. Mit jelent ez az eredmény, mi lehet a bajom? Történt mellkas röntgen, gyomortükrözés, fül-orr-gégészeti és fogorvosi vizsgálat is, negatív eredménnyel. Előre is köszönöm szíves válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
11.
16.
Tisztelt kérdező! Semmi baja nincs! Csak azt tudnám kideríteni hogy e költséges vizsgálatokat ki invesztálta be Önnek,- feleslegesen. Látja minden eredménye negativ. Üdvözli Önt és további jó egészséget kíván a háziorvos
2012.
11.
12.
kérem kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Felsorolnám a panaszaimat,és szeretném tudni a véleményét,hogy a következő dolgok összefügghetnek-e egymással? Súlyos gerincferdülés(háti és deréki szakaszon), szívritmuszavarok( legalább 4-5félét szoktam érezni), ptotikus vesék(bal oldali 2 csigolyatestnyivel van lejjebb), derékfájdalmak, izom-vagy idegrángások egész testemben,nyirokcsomó megnagyobbodás a bal hónalj és mell áthajlásában(13mm átm.,és fáj). Kb. 5 kilót fogytam( 54kg vagyok és 172magas,32éves nő).Nagyon hullik a hajam is, és van min.2 db rosszul gyökérkezelt fogam,amik rothadó dögszagot árasztanak,emiatt állandóan rágózok,és nem beszélek közelről senkivel sem. Betalocot szedek a szívemre,de azóta szinte rosszabbul vagyok,és az izomrángásaim meg akkor kezdődtek,amikor elkezdtem szedni a magneB6-ot. Lehetséges az,h a magnézium kiválthat izomrángásokat meg ritm.zavarokat? Köszönöm válaszát! (A saját háziorvosomhoz már nem merek elmenni, mert agyvérzést kap tőlem,mikor meglát, egyébként nemcsak tőlem. Nem érdekli őt egyetlen betegének a problémája sem, mindenki csak panaszkodik rá. Beutalóért úgy kell könyörögni, már nem egyszer félrekezelte a betegeket, és legtöbbször elbagatellizálja a panaszokat. Már nem lehet neki semmit elmondani,mert egyből forgatja a szemeit.Ezért kérdezek inkább Öntől!)
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
11.
14.
A problémája összetett, azt javaslom keressen egy olyan orvost akiben feltétlen megbízik,és közössen megoldást találnak a problémáira Üdv: egy másik háziorvos: Dr Gelencsér
2012.
10.
13.
hátfájás kérdése:

Jó napot ! Most hatodikán voltam dolgozni ami vagy 4 óra hossza volt és emelgetnem is kellet .11.én reggel ara keltem fel hogy nagyon fáj a hátam és a gyomrom próbáltam lóbarzsamal de eddig semmi javulás nincs a lapockám allat fáj nagyon és levegőt is alig tudok veni ma regel már hányingerem is volt vajom mi lehet ez? Lehet hogy a munkátol fájna kérem adjon valami tanácsot hogy mi lehet ez meg hogy forduljak e vele orvoshoz ?: Ellőre is köszönöm a válaszát:Timi
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
10.
13.
Hátfájása bizton izomfájdalom. Nem szokta a " cigány a szántást " Beszorult a levegője!! Nyugodjon meg el fog múlni . Tornáztassa ki a hátizomzatát, vegyen be esetleg a patikában kapható fáldalomcsillapítót. Mielöbbi " gyógyulást" kíván Önnek: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2012.
10.
08.
átfázás kérdése:

Tisztelt Drúr! A minap sajnos nagyon megáztam, és így csuromvizes ruhában-nadrágban, átázott cipőben töltöttem 2 órát. A kérdésem, hogy lehet így egy egyszerű náthánál komolyabb bajom? Tüdőgyulladás, prosztatagyulladás, gomba? Hazaérve meleg fürdőt vettem és c-vitamint szedek, de nem tudom ez segít-e. Ha lett valami bajom, hány napon belül kel jelentkezzenek a tünetek? Vagyis mikor nyugodhatok meg, ha nincs komolyabb bajom? Így másnap egyelőre csak a közérzetem rosszabb picit, de főleg a prosztatagyulladástól tartok.
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
10.
08.
Hát Kedves " átfázás" ÚRAM! Lehet hogy nem meg hanem rá -fázott, hogy igy megázott. Nagyapám szokta mondani Nyáron az esernyőt Télen a kabátot otthon ne hagyd.Na de most meg Ősz van. Hát néha így jár az ember. Majd csak kiheveri. De hogy miért a prosztatagyulladástól fél azt nem tudom megmagyarázni. Várjuk meg a fejleményeket .. aztán lesz csak valami, nem de? Üdvözli Önt a Háziorvos
2012.
09.
24.
fertőzés2 kérdése:

T doktor úr! Nem a fenekemtől undorodom, hanem sajnos még piszkos maradt, és így értem hozzá, még ha szappanos, vizes kézzel is. De ezek szerint súlyos eset vagyok?:( Köszönettel, K.
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
09.
24.
Tisztelt Kérdező! NEM!
2012.
09.
24.
bélsár, fertőzés? kérdése:

Szégyellem a kérdésem, de félek is. Sajnos figyelmetlen módon egy kisebb gyomorrontás után elmentem zuhanyozni, és az altesti mosás során a kezem is "olyan" lett. Számtalanszor megmostam szappannal, ám tudván, hogy az nem fertőtlenít most félek, nem igazán merek enni, semmihez nyúlni, tudván, hogy mennyi baktérium, fertőzés terjed bélsárral. Úgy érzem, csak velem történt ilyen. Jogos-e az aggodalmam és mi a teendő? Válaszát köszönöm! K.
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
09.
24.
Tisztelt K. !???... Félelméből adódóan az esete " súlyos"! Hogy a fenekéhez hozzáért nem baj. Abból nagyobb probléma nem lehet. Félelme mindenképpen kezelést igényel, keressen fel egy psychiatert is ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2012.
09.
21.
aggódás kérdése:

T doktor úr! Talán túlzottan félek, de az utcán egy ápolatlan hajléktalan olyan 3-5-re tőlem felém tüsszentett. Tudván, hogy rengeteg betegség terjedhet így, eléggé félek. Mennyi esély van rá, hogy elkaphattam így valami komolyabbat, mint TBC, Hepatitis, stb? Mi a teendő, hogy biztos legyek benne, nem kaptam el semmi durvábbat? A ruhanemű sima kimosása elég és indokolt? Elnézést, ha túlzottan aggódom, de megijedtem, segítségét köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
09.
21.
Tisztelt Kérdező!? Félelme túlzott. Cseppfertőzéssel sok betegséget el tud kapni. Ez valószínű nem az helyzet amikor ebből problémája lehet. Aggodalama valószínúű túlzott. Üdvözli Önt Dr Gelencsé
2012.
08.
29.
Zsír vagy ibs? kérdése:

T drúr! Régóta küzdök gyomorpanaszokkal, a legutóbbi kivizsgálás (vér, vizelet) alapján nincs komoly bajom, azt mondták, ibs lehet. Most azonban utánaolvastam, és a panaszaim megegyeznek a zsírfelszívódási zavarokkal. Hasfájás, zsíros-ragadósabb, bűzösebb széklet, de nem mindig, csak alkalmanként egyes napokon, de akkor nagyon kellemetlen. Emellett a tej is gondot okoz, laktózérzékenységet mégsem állapítottak meg. Kérdésem, lehet hogy ez okozza a problémámat, és ez fennálllhat már 10 éve? Ezt milyen módon vizsgálják ki? Válaszát köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
08.
31.
T. ? Kérdésére válaszom a következő. Nagy valószínüséggel emésztési zavarai vannak. Okát csak kívizsgálással lehet konkretizálni, ezért keresse fel háziorvosát, és kérjen beutalót gastroenterológiai szakrendelésre. A továbbiak ezen vizsgálatok függvénye Üdvözli Önt dr Gelencsér Gy. háziorvos
2012.
08.
23.
félek kérdése:

T drúr! Fémpénzzel milyen betegségek terjedhetnek? A minap kaptam két láthatóan nagyon koszos pénzérmét vissza, talán vöröses (vér) foltok is voltak rajta, és az egész pénz feketés volt. Csúnyán mondva, mint ami rohadt. Bár sokszor kezet mostam, így is félek, milyen komolyabb betegségek kaphatóak el így? Ráadásul ha jó tudom, a sima kézmosás nem is fertőtlenít. Azt olvastam valahol, hogy van, aki pénztől lett rühes, valóban elkapható így? Valamint a vérrel szifilisz, egyéb betegségek? Ha jól tudom, ezek lappangási ideje több hét, addig nem nyugodhatok meg?
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
08.
26.
többi csacska badarság és rémhír. Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy háziorvos
2012.
08.
03.
Kiss Dénes kérdése:

Nagyon szépen köszönöm. Még egy utolsó kérdésem lenne és nem is zavarnám tovább... és elnézést h faggatom csak ez most számomra nagyon fontos lenne. Szóval utána néztem a neten és azt találtam h ez ellen a sima fájdalom csillapítok kevesek, azonban a Nem-szteroid gyulladás csökkentők esetleg érnek valamit. Mi a véleménye erről, és netmudom h esetleg ennek milyen mellékhatásai vannak rámnézve? mármint h ez olyan mint egy sima fájdalom csillapító v annál komolyabb esetleg? tényleg elnézést kérem h késő este faggatom...:)
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
08.
05.
Tiszetelt Dénes Barátom! Elnézést ,hogy így szólitom, de hát már oly közvetlen kapcsolatban vagyunk, -úgye megengedi, hogy így szólítsam. A fájdalom csillapítás egy komoly dolog. Komolyan kell venni! - Betegnek és orvosnak egyaránt. Az okot kell mindig keresni.- és természetesen a megfelelő fájdalomcsillapítót megtalálni. Bíztos az interneten jobban eligazodik mint én. Ezért én most semmi okosat nem akarok mondani. A távdiagnosis meg nem az én profilom.Közvetlen környezetéből, -/háziorvosa, ismerős szakorvos stb. / - jó lenne valakit megkeresni akiben bízik, és segítő kész.A fájdalomcsillapítók hatásmechanizmusa nagyon sokféle. Külön tudomány. Hogy melyiket alkalmazzák az az októl függg. Így én a fentiket javasolnám mielöbb, hogy nyugvópontra érje a dolg Üdvözli Dr Gelencsér Gy.
2012.
08.
03.
Kiss Dénes kérdése:

Köszönöm tanácsát. Am akkor nemtudok elleni mit tenni? mármint ezzel csak az a bajom h nemtudok addig sportolni, mert mikor először voltak ezek a fájások nap 3-4 fájdalomcsillapíton éltem ami azzal járt h 6doboz 12dbos fájdalomcsillapítot daráltam be másfél hónap alatt... és ezt nem csináltam addig amíg elnem múlik. Nincs erre valami amivel meglehetne szüntetni ezt az állapotot?
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
08.
03.
Azt gondolom kedves Dénes hogy a mozgás, a sport kell hogy segítsen, még ha egy kicsit nehezen viseli is el az ember. De azt javaslom, hogy keresse fel háziorvosát, és Ő vizsgálat után esetleg egy vérkép vizsgálattal ki tudja zárni a nagyobb bajt, vagy meghatározzan további teendőket. Bízzon benne, és azt hiszem akkor optimistán kezdheti a további tanulást! Üdvözli Önt az elöbbi Család , üzem és háziorvos szakorvos: Dr Gelencsér
2012.
08.
03.
Kiss Dénes kérdése:

Üdv! 15 éves vagyok, olyan problémám lenne, hogy fél évvel ezelőtt kijöttek rajtam úgymond "fájások". Először a vállamon éreztem ilyen fájásokat majd rá 1-2 hétre már a mellkasomon és a hátamon is... ez a dolog nem egyszerű fájások lehettek mivel iskolába se tudtam úgymond járni, másfél hónapig heti/2 alkalommal tudtam bemenni suliba. Pesten egy elég komoly orvoshoz fordultam ezzel a problémámmal de ő sem tudta mi lehet ez, de azt javasolta h hagyjam abba a sportolást, azonban kiegyeztem vele abban h egész nyárra abbahagyom és szeptember elején megyek vissza vizilabdázni mivel azt sportoltam júniustól számítva 6-7 hónapot. Amikor abbahagytam a vizilabdát 1-másfél hónapra kihagytak ezek a fájások, azonban 1-2 hete jelentkeztek megint újból a vállamon de most mellette nem a hátam és mellkasomon hanem a bal karomon és kis idővel a lábamon. Mik lehetnek ezek a nem múló fájások Doktor Úr? Kérem segítsen ezügyben... Nemtudom pontosan hogy jó helyre írtam e a gondom mert nem találtam konkrétan az én bajommal foglalkozó orvost...
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
08.
03.
Kedves kis Barátom! Önnek Fájdalom sindrómája van, ami néha vállfájdalomként, máskor talán iskola undorban jeletkezik. Bevallom egy pár évtizeddel én is voltam így. Az idősebbek azt szokták mondani majd kinövöd fiam. Én is ezen az állásponton vagyok. Addig is jó pihenést a szünidőben. Ödvözli Önt egy nagypapa: Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
07.
01.
halánték kérdése:

Kedves Doktor Úr! Én egy 20 éves lány vagyok.Tél óta elő-elő jön halántéktáji fájdalom, ami hasító jellegű. Változó, hogy melyik oldalon, de egyszerre sosem.Rövid időn belül elmúlik,pár pillanat de van, hogy egy nap többször előjön, viszont nem jellemző, hogy erős fájdalom lenne.Ezt leszámítva semmi bajom nincsen. Sokan mondták, hogy lehetséges a bölcsességfogam a ludas (kezd nőni, de az ínyből még nem bukkant elő)Gondoltam már arra is nem-e a vérnyomásom, mert 100 alatt szokott lenni, dehát akkor gondolom mindig jelen lenne..vagy lehet még az? Nagyon kevés folyadékot iszok, de azt hallottam ez nem igazán okoz ilyen jellegű fájdalmat. Én nem tudom mitől lehet, de télen is a vizsgaidőszakom után jött ki, bár igaz, télen kitartott, és a hideg levegőn jobban erősödött. Szép lassan egyre ritkábban jelentkezett majd megszűnt.Már több mint egy hónapja semmit nem éreztem. Most egy hete ismét érzem nagyon enyhén, tegnap viszont fogmosás után egy 10 percig elég intenzív volt. Van esetleg valami amivel kezelhetném ezt, vagy mi a teendőm? Mi okozhatja? Olyan rossz, mert egyébként semmi bajom nem lenne, csak már néha felidegesít ez a fájdalom, és sokat agyalok rajta. (Káros szenvedélyem a stresszen kívül nincs) Válaszát előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
07.
03.
Kedves Hölgyem. Vizsgázzon le erdményessen. Használjon " Vietnámi Balzsamot ha a feje fáj. Pihenjen sokat. Itt a NYÁR! Üdvözli Önt egy régi egyetemista, jobbulást kívánva Dr Gelencsér háziorovos
2012.
06.
19.
Aggódó feleség kérdése:

Tisztelt Doktor úr! A reumatológus szakorvos elvégeztette a férjem csontsűrűség mérését a törzscsontokon, mivel panaszai voltak. Az eredményt leírom: vizsgált terület: AP gerinc Régió: L2-L4 BMD: 0,817 g/cm2 T-Score: -3,5 Z-Score: -3,9 Kérdésem az lenne, hogy a gyógyszer helyett az infúziós kezelés hatásos lenne e? 60 éves a férjem, más betegsége is van - cukor, gerinc probléma -. Köszönöm a válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
06.
19.
Egyedi elbírálás alapján dönt a reumatológus ebben a kérdésben. Az infusios kezelésnek vannak előnyei és feltételei. Így tanácsot nem tudok adni, bízza a kezelő reumatológusra.
2012.
06.
12.
kinga101 kérdése:

Kedves Doktor Úr! Fromilid 500 at szedek, 2x1 nap. Ez a 3. nap, hogy szedem és reggelre keserű szájízt éreztem, és a nyelvemen a lepedék sárgás, talán barnás, és a hátsó részen jobban. A keserű szájíz is fennáll még. Reggel evés után mintha javult volna, de megint bevettem a gyógyszert, és mintha azóta jobban érezném. Lehet ez a gyógyszer miatt? Ha igen, akkor emiatt abba kellene hagynom? Eléggé aggódom hogy komoly bajom van. Köszönöm a választ!
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
06.
19.
A gyógyszertől van. Ne hagyja abba!!!
2012.
06.
12.
konyokficam kérdése:

jo napot 20 eves fiu vagyok szeretnem megkerdezni ontol aprilis 27 diken kificamodot a konyokom diagnozis s53.1 adig sinbe tetek viszamentem majus 2 an lerogeneztek aszt monta a orvos hogy a csont oszefort de hogy a izuletek meg szetvanak teljesen esve harom hetig gipszet tetek ra ok viszamentem 3 het muva majus 23 dikan levete de semi rogen vizsgalat aszt monta csinajom en othon a tornat ket hetig de nem tutam visza mentem hamarab es ki irt rehabilitaciora aszt pedig junius 6 dikatol keztem de meg nem hajlik be es mikor huzom be nem hajlik es faj a csont vagy nem tudom meg ien magneses elektromos valamibe teszik a konyokom meg valami vizes kadba ami pezseg maga szerint ennek hany honap kel koszonom
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
06.
12.
Kérdésére kedves Úram csak a traumatologus ill. a rehabilitációs szakorvos tud korrekt választ adni, de bíztos hogy hosszú hetekre lesz szűksége, ami attól is függ mit dolgozik, és hogy hajtja végre az orvos utasításait. Mielöbbi javulást és türelmet remélve üdvözlöm : Dr Gelencsér Gy háziorvos-üzemorvos
2012.
06.
11.
buktaus kérdése:

Jó napot .A bal kezem izmait el hagyta az erő.40 éves vagyok.Mi okozhatta,és hogy hozzam helyre?köszönöm.hindrik zoltán.
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
06.
11.
Tisztelt Zoltán ! Balkezesség nem ritka. Persze másra is használják e kifejezést. A gyengeség kialakulása több okból lehetséges. Reumatológus ill. ideggyógyászati vizsgálat többet tudna kideriteni. Kersse fel háziorvosát, biztos jó tanácsot és segítséget tud adni. Üdvözlettel: Dr gelencsér
2012.
05.
16.
Tibor kérdése:

Tisztelt dr.Úr! Mondom mi lett a kardiológiai vizsg. eredménye: RR:170/100 P.:92/min EKG: Sinus tachycardia,R balra devial,morm.ingerületvezetés ép repo. ECHO:Aorta gyök:33mm , Aorta Bill.sep.:21mm,Bal pitvar:34mm. Bal kamra norm. tág Dd:54mm,Ds37mm,IVS:10mm,HF:12mm,EF:69%,LVMI:95g/m2 2 D vizsgálattal:SZívüregi thrombus,pericardialis folyadék,segmentalis,falmozgászavar nem látható. Mitralis beáramlási görbén E/A normális:0,67/0,51 DT:184msec VÉL:Organicus kard. eltérés nem igazolható,ISZB jelei nem láthatók. A bal kamra functio jó. JAV:reggel 5 mg Bisoblock beállítása.Paroxismus esetén 10mg Betaloc bevétele,Frontin további szedése,24h Hotler vizsgálat elvégzése javasolt. diagnózis:paroxysmalis tachycardia,k.m.n kevert szorongásos és depressziós zavar Elhízás,k.m.n 1.kérdés:milyen az értékek? kell e koszoruér elzáródástól? infarktustól tartanom? 2 kérdés:Mennyi idő után hat ez a gyógyszer és ön szerint jó e így a szedése? 3 kérdés:járhatok e konditerembe vagy csak kocogás biciklizés? 4 kérdés: ha nem járhatok esetleg konditerembe akkor lehet legalább fekvőtámaszokat és saját testsúlyos edzéseket csinálni?? bocsánat a sok kérdésért de ott az orvosúrtól nem volt időm ezeket megkérdezni. Voltam teljes vérvételen egyetlen eltérés sincs.most is edzés biciglizés után 160/100 volt a vérnyomásom most lement 138/82re.de a pullzus 90,nem vagyok orvos de szerintem 10mg betaloc olyan kevés hogy nem használhat,most bevettem 25mg-ot ön szerint jó ez így vagy törjem el az 50mg ost 5 fele? :) 25 éves 192cm 120kg életerős fiatalember
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
05.
16.
Sürgőssen keresse fel háziorvosát, és rendezzék a magassabb vérnyomását, és beszéljék meg a további teendőket, ami a pontos kivizsgálást kell hohy kövesse. üdv. dr gelencsér
2012.
04.
23.
Űzenet kérdése:

Szép jo napot kivánok doktor ur volna egy kérdésem nehezen nyelek fáj miko nyelek és mintha az egész nyakam be volna dagadva meg fáj az álkapcsom alat mit tudna javasolni mi lehet ez?
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
04.
26.
Tisztelt X ! A régi nyelvújitás szerint NYÖGVENYELÉSE van . Sürgőssen forduljon kezelőorvosához vagy pschihiater ismerőséhez. Addig is mielöbbi javulást kívánok Dr Gelencsér Gy családorvos
2012.
04.
07.
hátbizserges kérdése:

elozo voltam,27eves nővagyok eddig nem volt semmi betegsegem vagyis esetleg nem tudok rola,frontint a sok stressz miatt szedem,egy darabig abba hagytam a szedeset,de miota bizsereg a gerencem ket oldalan azota elkeztem szedni es hasznal is ra.tegnap ota etvagytalan es hasmenesem is van fejemben nyomast erzek,lehet ez panikbetegseg ?a sok stressz miatt .verkepem tokeletes,tudo szuro negativ voltam hasi uh minden rendben.mi lehet velem?lehet nagy a baj?
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
04.
07.
Tisztelt Hölgyem ! Kapcsolódjon ki és " engedje el magát" Most pont aktuális. Űnnepek jönnek. Itt a T A V A S Z !!! Még bizsereghet is ! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gyula egy családorvos
2012.
04.
06.
bizserges kérdése:

Tisztelt Dr.ur! 4hete kezdodtek a panaszaim.fent a gerinc melletti reszen eg es bizsereg a hatam frontin 0,25.ost szedek ra az enyhiti a zsibbadast.voltam hati nyaki es gerinc rongenen TH.GO FELSO SZAKASZON A PORCKORONGRESEK VENTRAL FELE BESZUKULTEK AZ L SZAKASZON A ZAROLEMEZEK IVELTEBBEK.vérképem tokeletes egyedul a keton 4keresztes.megis mitol lehet ez a ketoldali gerinc bizserges.
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
04.
06.
Hát hogy erre válaszolni lehessen, sok minden egyébről is tudni kéne: pl hány éves milyen betegségei voltak, vagy miért szedi a Frontint mégha segít is ?
2012.
03.
31.
water kérdése:

Kedves Doktor Úr! Én egy 21 éves fiú vagyok.Csütörtök este kicsit rosszul lettem. Hányingerrel kezdődött, majd kicsit lefeküdtem, majd felültem, és mikor onnan felálltam, akkor megszédültem. De nem úgy, hogy forgott minden, hanem kezdett beszűkülni a látásom, kezdett elsötétülni minden, kicsit bizsergett a fejem és gyorsan leültem. Akkor pedig kivert a víz, hirtelen kimelegedtem.(egy kicsit mikor leültem zsibbadt is a lábam, de feltételezem hogy az azért volt, mert előtte úgy ültem, hogy talán elzsibbadhatott.) Mikor leültem, elmúlt ez a szédülés, de még egy ideig fájt a fejem. Már jól voltam, nem éreztem semmi rendelleneset ezen a fejfájáson kívül. Tegnap a nap folyamán volt hogy még fájdogált a fejem,tegnap este a vérnyomásom 140/70 volt. Ma már nem érzek semmi rendelleneset, egész nap a kertben dolgoztam. Egyébként egy hete adtam vért, és közben fogyókúrázom is, rendszeresen járok konditerembe. Nem tudom bármelyik befolyásolhatta-e. Ön szerint mennyire kell jelentőséget tulajdonítani ennek? Lehet komoly baj? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Csaba
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
03.
31.
Ön kedves Úram egézséges mint a makk-makkja! Üdvözli Önt Dr Gelencsér Gy
2012.
03.
19.
J Erika kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, amire a háziorvosom azt mondta, fogalma sincs, ez milyen betegség lehet, bár minden kivizsgálást támogat. Mivel súlyosbodik az állapotom, szeretnék mindent megtenni a javulásért. A tünetek: Valamelyik ízületem körül jól érezhetően egy kis rész nagyon elkezd fájni, bedagad, begyullad, hőemelkedésem van. Nekem úgy tűnik, ez egy kis izomdarab. Ezt a területet nem tudom mozgatni és nagyon heves fájdalmam van. Másnapra fokozatosan javul az állapotom, a gyulladás visszahúzódik, megint tudom lassan mozgatni azt a területet. Harmadnapra rendszerint megszűnik a probléma teljesen. A gond az, hogy egyre gyakrabban járok így, és ekkor dolgozni sem tudok menni, sőt, a magam ellátása is gond. Vannak tünetmentes időszakok, és van, amikor egyik napról a másikra folyamatosan vándorol ez a gyulladás. Leggyakrabban a vállamnál, a térdemnél, csuklómnál jelentkezik, de volt, hogy az ágyékban vagy a nagy lábujjamnál. Nem tudom a kiváltó okát. Jelentkezett már teljesen pihenés alatt, de volt úgy, hogy nem jött elő fokozott fizikai megterhelésnél sem (pl. síelés, kertásás). Eddig góckutatás keretén belül voltam fogásznál, nőgyógyásznál. A reumatológus egyike alapos vizsgálat után kijelentette, nem reuma, nem köszvény és a vérképem nagyon jó. Egy másik reumatológus kijelentette, ez lágyrészi reuma. Lehet ezt a problémát gyógytornával kezelni, javítani? Van remény rá, hogy újra mozoghassak? Vérvizsgálaton is többször voltam, legutóbb a Lyme-kórra. Most várom az eredményt. Amúgy igyekszem egészségesem élni. Nem iszom alkoholt, nem dohányzom, nem kávézom, kiegyensúlyozott ember vagyok. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, sokat mozgok, de másfél év óta, mióta a betegségem jelentkezett, már szinte semmit nem tudok csinálni, mert az egyszerű házimunkára is előjön és le kell állnom. Rendszeresen csak egy gyógyszert szedek, a PritorPluszt magas vérnyomásra, ami 2007-ben, a változó kor után jelentkezett. Köszönöm előre is válaszát! Tisztelettel: J. Erika
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
03.
20.
Tisztelt Hölgyem! Elmondott panaszai alapján én is a rheumatológus kollégával értek egyet, de lehet hogy a vérnyomás gyógyszerével is összefüghetnek panaszai, mivel abban egy kevés vizhajtó is van. Labor vizsgálat után konsultációt javaslok családorvosával. Üdvözlettel Dr Gelencsér Gyula családorvos üzemi szakorvos
2012.
03.
12.
Guru26 kérdése:

Üdvözlöm! Kérem bármiféle tanácsát az alábbi problémámmal: 26 éves férfi vagyok, sportosabb felépítésű. Kb 1 éve CT felvétel alapján thymus persistens-et (csecsemőmirigy) diagnosztizáltak. A CT-re azért került sor, mert pár perces futás során a mellkas bal oldalán, majd az azt követő napo(ko)n szegycsoni fájdalmam volt. A futás közben a nyakam, illetve a torkomban kaparást, égő érzést tapasztaltam. Amit megfigyeltem még, hogy az ezt követő napokon lévő súlyzós edzések közül például oldalemelésnél szintén előjött a mellkas bal oldali fájdalma, illetve nagyobb erőkifejtésnél (fekvenyomás). Véleményem szerint a fájdalmat a futás váltja ki, a további, bizonyos mozgásformák pedig rontják. A csecsemőmiriggyel kapcsolatban jópár vizsgálatnak alávetettem magamat, ezek a következők: - neurológus által, myastenia teszt, 2 különböző időpontban - negatív - EKG, terheléses kardiológia - negatív - teljes vérkép, vérgáz, vizelet - negatív - alvási apnoe, alváslabor vizsgálat - negatív - légzésfunkció - negatív. - bronchológia - negatív. A gasztroenterológia vizsgálat (tükrözés) során, a reflux (Helicobacter negatív) igazolódott, mely esetleges okozhatja a panaszomat, illetve egy részét. Azonban úgy gondolom, hogy napokig nem maradhat fenn semmilyen jellegű fájdalom, főleg nem pár perces futás során, miközben folyamatosan szedem a gyomornedv ellenálló tablettát. A tükrözés után dupla dózisban szedtem a tablettát, majd később kisebb dózisban. Azt, hogy a dupla dózisú mennyiségnél is megfájdult -e volna a mellkasom nem tudom. Sportorvosi vizsgálaton a mellkason, illetve a háton több helyen lévő "csomók" kimasszírozását tanácsolták, illetve a fájdalmat a csecsemőmirigynek vélelmezték. Serdülő korom óta allergiás vagyok, majd később asztmát állapítottak meg nálam, azonban véleményem szerint ez se állhat a háttérben. Légzésfunkció jó értékeket mutatott, nem fulladok, tüdőgyógyász szerint se ez okozza. Asztma gyógyszereimet nem szedem, nyáron inkább orrfolyás és szemviszketés jön elő. A napokban jutott eszembe, hogy, kb. 7 éve megállapításra került, hogy a pajzsmirigyem jobb lebenye mérsékelten nagyobb, a bal lebeny gyakorlatilag nem fejlődött ki. úgy értesültem, hogy a pajzsmirigy is okozhat hasonló tüneteket. Fél évvel ezelőtti TSH eredményem 3,570 lett (0,270 - 4,200 referencia értékek), tehát még a normál érték felső határán. Egyéb más pajzsmiriggyel kapcsolatos vizsgálat évek óta nem készült. Mellkassebész consilium is megtörtént, azonban ez se egyértelmű, relatív műtéti indikáció alapján műtétet javasolt, elő is jegyeztek rá. Más mellkassebész szakorvos szerint nem szükséges. Tény, hogy túl nagy műtétről van szó, főként, hogy esetlegesen elképzelhető, hogy csak egy zsírcsomó van a CT képen. Persze a daganat lehetősége is benne van a pakliban. A vizsgálatok során a diagnózisban a csecsemőmirigy jóindulatú daganatát írták, vélhetően az is. Mintavételre a mirigy elhelyezkedése miatt nincsen lehetőség. Még az is elképzelhető, hogy a fájdalmaimnak semmi köze sincs a csecsemőmirigynek. Azért vacilálok, mert úgy érzem, hogy nem feltétlenül a műtét az egyedüli járható út, ha nem muszáj nem vágatom fel magam! Olyat is hallottam, hogy hasonló műtét után a páciens nem élhet teljes életet fizikai értelemben a szegycsont felvágása miatt. Szeretnék tanácsot kérni, illetve véleményt a pajzsmirigy tekintetében is! Ha szükséges más vizsgálatnak is alávetném magam! Válaszát előre is köszönöm! Péter
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
03.
13.
Hát Kedves Úram - ennyi Professzor után én már tanácsolni sem merek semmit. Én csak egy egyszerű két szakvizsgás házi-üzemorvos vagyok! Hol tudnám én felvenni velük a harcot. Mielőbbi javulást kívánok Dr Gelencsér Gy
2012.
01.
20.
Mellkasi fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Az alábbiakban kérném tanácsát: Kb. 2-3 hónapja időnkénti megszakításokkal fáj a mellkasom. Különösen középen, a szegycsont tájéka, illetve a gerinc nyaki és kissé a felső háti szakasza. 37 éves vagyok, egy 1 éves pici babával otthon. A mellkasrtg felvételen csupán a szívrekesz szögletében található durva periobronchiális kötegezettséget jegyzi a lelet. Az éves szűrővizsgálatok is renben vannak: citológia, emlőuh., tüdőszűrés, bőrgyógyászati szűrővizsgálat. A vérvételem eredménye is jó. Nemrégen hátfájdalom miatt volt gerinc MRI, amin a háti szakaszon Shmorl benyomatok ábrázolódtak, a nyakin pedig vízhiányosak a porcok. A háziorvosom készített Ékg-t, ez is teljesen normális. Persze ez pillanatnyi állapotot tükröz. Tudom, a baba emelgetése, a sok házi munka, a mozgásszegény életmód is hozzájárulhat ehhez a problémához. Kérem véleményét, érdemes-e tovább vizsgálódni, vagy mellkasi panaszomat tudjam be a fentebbi "életvitel" és egyoldalú mozgás következményének? Válaszát előre is köszönöm. Zsuzsanna
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
01.
20.
Tisztelt Hölgyem ! Meg kell hogy nyugtassam, ugyanis a mai viszonyok közepette minden olyan vizsgálat megtörtént ami a nagyobb bajt kizárja.Valószínüsíthető, hogy ez még a trónörökös korai ápolásával függ össze. / Szoptatás, kényszertartás , izomfájdalom, a gerinc elváltozások, stb.../ Dicsérje meg háziorvosát, szerintem a kolléga nagyon lelkiismeretessen odafigyelve panaszára minden Tőle telhetőt megtett. Próbáljon tornázni, úszni ha van rá ideje, lehetősége, és tüneti gyógyszereket már szedhet. Kívánom hogy mielöbb tünetmentes, egészséges legyen . Üdvözli Dr Gelencsér Gy háziorvos
2012.
01.
20.
zeeland kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Tanácstalan vagyok,kérem segitsen! A fiam 21 éves,Hollandiában élünk.Szilveszterkor megfázott egy kicsit,de az nem volt vészes.Viszont rá 2 napra ment dolgozni,ahol megázott a jégesőben és tovább dolgoztak kint a gyümölcsösben.Másnap 39 fokos láza lett,ami kb. 5 napig nem is ment lejjebb lázcsillapitásra sem. A helyi orvos azt mondta,hogy igyon és pihenjen sokat.Egy hét alatt annyitt javult a helyzet,hogy 38.5 re lement a láza.Ekkor kapott antibiotikumot.Újabb 1 hét alatt 2,3 tizednyi lázcsökkenést értünk el ,ezért visszamentünk az orvoshoz. Annyit mondott hogy akkor ez biztos virus ,ez ellen nincs gyógyszer ,majd legyőzi a szervezete.a tüdeje tiszta és hogy a héten még ne menjen dolgozni.Ez hétfőn volt.Ezen a héten végig 37.4 37.7 volt a hője,de tegnap este óta megint 38.Nem náthás,nem fáj a torka.Köhög és fájt a mellkasa,de az már javult egy kicsit.Meddig tarthat ez még?Mitől van egyáltalán?Tényleg ne tehetünk mást csak várunk?Hétfőn mennie kellene dolgozni mert nem tudnak tovább várni rá. 3 hete várnak.Elengedjem? Nem szeretném,ha még betegebb lenne ,és ott bármikor megázhat.Köszönöm gyors válaszát.Tisztelettel Andrea
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
01.
20.
Tisztelt Hőlgyem ! Megnyugtató választ nem tudok Önöknek adni. Az bíztos hogy fia nem gyógyult meg , igy itthon nálam ez munkaképtelenséget táppénzt jelent, és kivizsgálást!!! Ha ottkint, vagy itthon van háziorvosuk sürgőssen keressék fel, és kérjék a kivizsgálást. A hőemelkedés biztossan engem igazol, de ezt innen távdiagnozisként megítélni felelőtlenség lenne. Igy a tanácsom a fenti. Mielöbbi javulást kívánok: Dr Gelencsér Gyula háziorvos üzemorvos
2012.
01.
16.
odry kérdése:

tisztelt doktorur. 19 éves vk és egyfojtában fájnak a melleim, föleg a bal, már nagyon ideges voltam, ezért kb egy éve elmentem és megnézettem, azt mondták semmi sulyos, elfog mulni, de még mindig nagyon fáj. nem tudom hogy menjek e el mégeszer vagy nyugodjak mert ez normális, és nem lesz sulyosabb bajom ebben a korban
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
01.
18.
Tisztelt Hölgyem! Panaszai lehetnek egyszerü ok, - menses miatt pl.- is. De mell- fájdalmai kivizsgálása után lehet csak biztonságossan kimondani a végső szót Háziorvosától kérjen beutalót mammografiás vizsgálatra az bízton megnyugtatja. Beutaló nélkül csak 45év után lehet vizsgálatra menni. Beutalót adhat sebész , vagy nőgyógyász is. Üdvözlöm: Dr Gelencsér
2012.
01.
16.
páciens kérdése:

Üdvözlöm! Én egy bőrgyógyászati panasszal fordulnék Önhöz, mert az oldalon nem találtam bőrgyőgyász szakorvost.A fejem erősen korpásodik és nagyon viszket,amikor megmosom, akkor látom hogy tele van piros foltokkal.Kicsit utánanéztem, lehet gomba is, de lehet pikkelysömör is.Azt olvastam, hogy a pikkelysömör nem viszket,de több pikkelysömörös állítja hogy viszket az is.Ahol Én lakom sajnos a bőrgyőgyászom, hát..nem akartam hozzá elmenni.
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
01.
18.
A válaszom az Kedves Beteg! - hogy sürgőssen keressen fel egy bőrgyógyászt ha messze is van. Panaszait reálisan látja, és hosszú kezelésre számítson. /5-6 hónap! /-addig is üdvözlöm Dr Gelencsér Gy
2012.
01.
12.
Tisztelt Doktor úr! kérdése:

Tisztelt doktor úr kérem segítsen nekem! Rájöttem,hogy az eggyik legjobb barátom az orrán keresztül szív fel különböző gyógyszereket! Ez mien károkat okozhat neki vagy mire jóóó? Mi baja lehet ettől?
Gelencsér Gyula háziorvos
2012.
01.
18.
Tisztelt " Kérdező!"- Az említett problémát komolyan kell venni, még akkor is ha vannak olyan gyógyszerek amelyeket orrba való felszívásra rendelt az orvos. Lehet ez nátha elleni orrsprae, de lehet folyamatossan hasznát por gyógyszerként is. A Lényeg hogy orvos rendelje és tudjon róla a kezelőorvosa. A háziorvosa ebben bíztossan partner lesz, kérem keresse ! Addig is üdvözlöm: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2011.
12.
20.
gyógytorna kérdése:

Tisztelt Doktor Ur, a feleségemnek volt egy daganat (rosszindulatú) eltávolítása ami a bal oldali vese 20%-nak az eltávolításával is járt. minden sikeres volt de ezt szeretném megkérdezni hogy az átvágott hasizmot hogyan és milyen gyakorlatokkal lehet újra erősíteni. Én Aerobik edzői múlttal rendelkezem de nincs tapasztalatom az ilyen fajta tréninggel. köszönettel g
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
12.
20.
Tisztelt Úram ! Remélem jó a megszólításom. Kedves Feleségének a betegsége az aktiv aerobik tornát nagy valószínüséggel kizárja. A mozgás , könnyitett torna , séta , és úszás véleményem szerint engedélyezhető. Mindezek annak függvényében hogy mikor volt a műtéte. /Erről nem kaptam tájékoztatást!/ Nehezen értelmezhető számomra az is hogy ha rosszindulatu volt a vese daganata ?- akkor miért csak az egy ötödét távolították el! A műttét technikája és a műtéti vágás lokalizációja is meghatározza a mozgás mennyiségét, formáját,. Azt tanácsolom , hogy háziorvosa- onkologusa- gyógytornász véleményét kérjék ki mielött az egész metodust elkezdené. Üdvözli Önt, és Feleségének jobbulást kíván Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2011.
10.
29.
gyomorfájdalom és egyebek kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! 2 dolog miatt írok. Az egyik,hogy 1,5 hónapja már ismét fáj a gyomrom. Volt már 2000-ben diagnosztizálva gyomorfekélyem. 2010 szeptemberétől 9-10 hónapig szintén voltak gyomorpanaszaim (gyomorfájdalom,teltségérzés,étvágytalanság ilyenek). Másik meg,hogy szinte évek óta fennálló fejfájásom,(ez esetben hosszabb időről is lehet beszélni) alvászavarom van és állandóan fáradt vagyok. Van,hogy 2-4 órát kellett aludnom .Olyan is volt,hogy annyira fáradt voltlam,hogy hamar kellett lefeküdnöm és ébresztésre aludtam 12-14 órát. Ön szerint mitől lehetnek ezek és mi bajom lehet?
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
10.
30.
Hát ha tudnám kivel is van dolgom- bízton egyszerübb lenne a válaszom. De így is azt jevaslom négy évtizedes praxisom aélapján, hogy forduljon gyorsan psychiaterhez, és minél elöbb kivizsgálást javaslok. Addig is javulást kíván Önnek: Dr gelencsér Gy. családorvos
2011.
10.
20.
abatra kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta nem végeztem semmilyen testmozgást, mert még az iskolában is magántanuló voltam, így az érettségi előtti utolsó években nem jártam torna órára, az előző egyetememen pedig nem volt ilyen követelmény. Most elkezdtem egy újabb egyetemet, ahol kötelező a torna óra, és nagyon nehezen megy. Nem egyszer végre sem tudok hajtani olyan gyakorlatokat, amikből az oktató 10-20 ismétlést várna el, és utána borzalmas izomlázam van, sőt, hasizom gyakorlatok után még lélegezni is nehezebb. Tehetnék ezellen valamit, létezik valami módszer ennek a megelőzésére/csökkentésére, vagy kénytelen vagyok elviselni amíg bele nem jövök? Köszönettel, abatra Köszönettel
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
10.
20.
Tisztelt abatra! Nem írta meg hogy hány éves. A mozgás minden korban egészségmegőrző. Gyakorlással megfelelő edzésprogrammal panaszai megelőzhetők, . Ha meg egészségügyi problémái vannak, orvosi- sportorvosi igazolással mentességet kérhet. Üdvözli Dr Gelencsér Gy háziorvos
2011.
10.
18.
henriett kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Az én kérdésem csupán annyi lenne hogy mi okozhatja azt ha valakinek tartósan hőemelkedése van?37-37,3Celsius fok. Vérképem jó,nem mutat semmit! Nem rég kiderült hogy allergiás vagyok,attól lehet?Vagy idegi alapon? Előre is köszönöm válaszát! Henriett
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
10.
18.
Tisztelt Hölgyem! Az ember hőmérséklete általában 37 Cfok alatt van . Ettől eltérő hőmérséklet -hőemelkedés- láz -magas láz , sok okból letséges. Ha panasza van , kivizsgálást javaslok. Ha egészség szempontjából panasza nincs , kár ebből problémát csinálnia. Alapvizsgálatokat a háziorvosa bizton segit elvégeztetni. Üdvözlettel. Dr Gelencsér Gyula Háziorvos
2011.
09.
11.
vizelési inger kérdése:

Kedves Doktor Úr! Egy 22 éves srác vagyok. Elvileg egészséges! Azonban az elmúlt kb másfél hónapban nagyon sűrűn van vizelési ingerem. Legtöbbször kell is pisilnem, de van mikor nem nagyon. Vizelés után is van, hogy úgy érzem, hogy nem ürült ki teljesen. Ez mi lehet? Tudom, hogy el kell menni orvoshoz, csak már a legrosszabbra is gondoltam. A doktor úr mit mondana mi állhat ennek a hátterében? Lehet egy elhúzódott felfázás, vagy valami komolyabb baj is lehet 22 évesen? Elmentem múltkor az sztk-ba és a két órás rendelés másfél óra késéssel kezdődött, és nem tudtam megvárni amíg sorra kerülök. Kicsit félek, hogy ez valami komoly. Már a ráktól kezdve mindenre gondoltam, arra is, hogy emiatt nem lehet gyerekem. Várom a Doktor Úr válaszát. Üdvözlettel Dávid
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
09.
13.
Kedves Úram! Félni már nem kell. Kérem hogy mielöbb keressen fel egy börgyógyászati szakrendelést, -beutaló sem kell - és minden problémája megoldódik, ha az orvos utasításait betartja. A rák betegség nagy valószinüséggel nem így kezdődik, és még oly fiatal, hogy az utódnemzés sem lehet probléma. Mielöbbi javulást kívánok: Dr Gelencslér Gy háziorvos
2011.
08.
22.
deréktáji fájdalmak terhesség alatt kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Kisbabát várok (most vagyok középidős), és oldalirányú gerincferdülésem van gyerekkorom óta (most 32 éves vagyok). Kb. két hete nagyon fáj a medencecsontom legalsó része, de csak a bal oldalon, ami valószínűleg az asszimetriámból adódik. A fájdalom a derekamból indult, egy általános fájdalommal kezdődött, ami lehúzódott a keresztcsont alsó részébe (a far-csontba, ha van ilyen megnevezés), és hiába várok türelmesen, a fájdalom csak nem enyhül. Bizonyos mozdulatok igen erős, hirtelen fájdalommal járnak, hajolástól vagy oldalirányú mozdulatra jön elő, így gyakorlatilag alig tudok úgy mozdulni, hogy ne hasítson belém az éles fájdalom. A terhesség miatt nem tudok gyógyszert bevenni, és a vérkeringést serkentő krémeket sem kenhetem ott magamra. Eddig se hidegre, se melegre nem reagált jól a fájdalom, és azt sem tudom a pihentetés vagy - fájdalom ellenére, de - a mozgatás tesz-e jót neki. Sokan sokfélét mondanak, jövő héten tudom felkeresni a helyi manuálterapeutát, akiben még bízom, hogy segít rajtam. Kérem adjon tanácsot van-e olyan szer, vagy krém, amit a kisbaba veszélyeztetése nélkül használhatnék, hogy enyhüljön a fájdalmam, és szabadabb legyen a mozgás. Köszönettel: Kiss Kincső, Siófok
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
08.
22.
Kedves Asszonyom! Először is gratulálok hogy válalkozott a családalapításra, és remélem egy nagyszerü kis "poronty" lesz a trónörökös. Panaszai nagy valószinüséggel a terhességével függnek össze. Hasonló panaszok egészséges gerinc- statikával bíró nőknél is előfordul nagyon gyakran, mivel a test súlypontja megváltozik.Attól függöen hogy minden problémáját a szülész -gondozó orvosával kell, hogy megbeszéljen- ezt javaslom-én a terheseknek is az úszást, és a terhességi tornát szoktam javasolni. attól függetlenül, hogy a manul terápeutáról lebeszélném. Ha fájdalmai vannak, egy egy Algopyrin, vagy paracetamol tartalmu gyógyszer bíztos nem ártalmas a babára, kivéve, ha allergiás betegsége van. Szülés után ezek a panaszok általában javulni szoktak. Addig is kitartást és sok örömet a terhességi várás és majd a szülés után is. Üdvözli Önt: Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
07.
17.
kálmán kérdése:

Tisztelt doktorur!boka rándulásom van!szeretném tudni tényleg használ e dunsztolás,jegelés!vagy ön mit javasol?már hatalmasra dagadt a bokám,lilul,és fáj nagyon!voltam ügyeleten ahol csak a pihentetést javasolták!mennyi idő alatt gyógyul,mert nem szeretnék sokáig kiesni a munkából!ezenkivül szeretném tudni hogy van itthon primavera jégzselé,kenhetem e a duzzadt részt!köszönöm válaszát előre is!tisztelettel:kálmán
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
07.
17.
Tisztelt Kálmán! Először is gyorsan keresse fel a legközelebbi sebészeti szakrendelést, ahol vizsgálat és röntgen után biztos utasítást kap a teendőkről. Mielöbbi gyógyulást : drgelencsér gyula háziorvos
2011.
06.
28.
Jozsa Melinda kérdése:

Tisztelt doktor ur! Leirnám röviden a panaszomat ha az ideje engedi legyen szives válaszoljon.Én vagyok 38 éves nö. Énekem 14 éves korom óta fály a gerincem.5 évvel ezelött zsibbadt a jobb kezem és a jobb lábam, de oly anyira hogy az orvos 2 hónapon keresztül kijárt hozzám inyekciozni. Az idegsebész elküldött MRI re ott azt állapititták meg hogy nyaki iveskorong elmozdulásom van és az egész gerincem kopott.Ez az inyekció hatására gondolom megszünt de a fájdalom maradt. Most én kint élek egy éve,Svédországba. Nekem megint a jobb kezem 5 hete zsibbad bele a kisujjam végébe.Meg a vállam is fáj.De ez a zsibbadás egyfojtába van napal is éjjel meg annyira huzza éssze a görcs, nem birok aludni.A nyakamnál mintha késsel szurkálnák anyira fáj. Tartok atol még leirni sem merem hogy ön szerint, kialakulhatott egy nyaki sérv?Tudom hogy igy látatlanbol nehéz itélkezni, de mégis mi az ön véleménye?Én itt elmentem az orvoshoz ö meg kért beutalot ugynevezett arbetsterapeut - hoz. az volna a kérdésem,hogy nem idegsebészetre vagy neurologiára kellene mennem ?Nem a gerinctöl lehetnek ezek a tüneteim? Kérem válaszoljon ahogy az ideje engedi várni fogom. Tiszteltetem jó egészséget kivánok önnek és a családjának is.Várom válaszát.
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
07.
13.
Tisztelt Hölgyem! Szabadságom miatt válaszolok csak ilyen soká kérdésére. Panaszai mindenesetre sűrgős kívizsgálást igényelnének, és azt hiszem hogy ezt idegsebésszel, neurológussal konsultálva kellene egy MRI vizsgálattal kiegészítve megkonsultálni. Valószínüsithető, hogy kiújultak régi panaszai ezért ki kell zárni a gerincsérv betegséget, ami lehet egy nyaki gerincsérv a tüneteit is figyelembe véve. Addig is javulást kívánva minden jót kíván: Dr Gelencsér Gyula háziorvosi szakorvos
2011.
06.
23.
aggódok kérdése:

Kedves Doktor Úr! Az utóbbi héten kicsit lebetegedtem és ezt szeretném leírni! 2-3 napig nagyon ideges és feszült voltam, és lehet, hogy ez volt az oka, de semmi nem ment le a torkomon. Aztán egyik este rámtört egy hőhullám, de mivel nem volt lázmérőm, nem tudtam megmérni, hogy van-e lázam. Azóta több éjszaka is nagyon leizzadtam és ezek a hőhullámok is rámtörnek legtöbbször este. Nem érzem magam lázasnak, csak érzem, hogy tiszta forró vagyok. Ezenkívül a nyakam jobb oldalán az egyik nyirokcsomó megduzzadt, illetve reggelente ébredés után eléggé fájnak a szemeim, valamint a hátam és a derekam is szokott fájni. Ma este végre lett egy lázmérőm, és 37,8-at mutat. Az éjszakai izzadás, a láz és a megduzzadt nyirokcsomó miatt eléggé félek limfómától, vagy hogy valami komoly bajom van, hiszen a lázat szinte nem is érzem, csak azt, hogy forró vagyok. Mostmár a nyirokcsomó kicsit visszament, az esti hőhullámok nem jelentkeznek viszont éjszaka még mindig eléggé izzadok. Az a baj, hogy olvastam, hogy nyirokcsomóduzzanat + éjszakai izzadás a limfóma jele lehet. Tegnap voltam orvosnál, és egy DALACIN nevű antibiotikumot írt fel, de nem nagyon kapta fel az éjszakai izzadásra se a nyirokcsomóra a fejét a Doktornő. Mi lehet a bajom? Az étvágytalanság kezd múlni, habár nem teljesen jött még vissza az étvágyam. Nagyon kimerült is vagyok, kevés az időm a pihenésre. Csak nagyon félek, hogy valami komoly bajom van, mert sokan mondták, hogy elég nyúzottan nézek ki. Üdvözlettel 22 éves srác Üdvözlettel: Jenei Dávid
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
07.
13.
Tisztelt Jenei Úr! Panaszai valószinűsithetően nem a limfóma tünetei. Remélem mire válaszomm megkapja - szabadságon voltam- már meg is gyógyult. Ha mégsem javaslom a háziorvosi kivizsgálását. Üdv: Dr Gelencsé Gy háziorvos
2011.
05.
26.
Szombati József kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! 65 éves férfi vagyok. Mostanában a hajnali, ill. reggeli nyújtózkodásaim során gyakori, hogy a lábamba görcs áll, ami igen kellemetlen tud lenni ! Kérdezném: mi okozza és mit kellene tennem, hogy ezek a tünetek ne ismétlődjenek . Várom megtisztelő válaszát !
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
05.
26.
Tiszetelt Szombati Úram! Sok vigasztalót nem tudok mondani, mert nagyon sokszor magam is vagyok így. Tudom ez nem vigasz és válazs az Ön kérdésére. -de előszőr is az okok közül egy csomót ki kell zárni, tehát kívizsgálást javaslok./ Okok: cigeretta, érselmeszesedés , érszükület, cukorbetegség, túleröltetés, vizhajtó vérnyomáscsökkentők szedése, , vesemüködés zavara, gyógyszerek, stb.../ A kíváltó ok a vérben lévő sók- salakanyagok arányának megváltozása, pont a pihenés alatt, vagy a fenti okok miatt. Kivizsgálást javaslok, háziorvosánál, vagy sebészet, érsebészeti szakrendelésen, laborban... Próbálja meg a Magne B6 oldatot, plusz Calcium pezsgő tabletát. Sokszor ez is segíteni szokott, de a kivizsgálást minden esetben javaslom korunkra való tekintettel is. Üdvözli: Dr Gelencsér háziorvos
2011.
03.
20.
kuzmics zoltán kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Problémám a következő, kb , 2 hónapja megütöttem a sípcsontom elülső felét közelebb a bokához, röntgeneztetni voltam de törés repedés nincs állítólag. De az a fura hogy 2 hónap után még mindig van, ilyen kis dudor de minimális, és vérömleny az ütés helyén. Krémmel kenegetem zúzódásra vérömlenyre való krém. Maga szerint kb mennyi idő még teljesen felszívódik és tünet mentes lesz a felület? Mert még azé nyomásra érzékeny pedig doki azt mondta röntgen után csonthártya nem sérült de akkor miért vérzett ütés után,az igaz hogy nem mindjárt hanem 3 napra rá röntgeneztettem meg.Szóval mennyi idő még annyira jó lesz mint régen ütés előtt? Vagy olyan márt sose lesz úgy értem időjárásra stb nyomásra érzékeny lesz mindig már az a csontfelület?:( Mert már szeretnék sportolni :) Válaszát köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
03.
20.
Kedves Zoltán ! Ne csüggedjen,- jósolni nem tudok,- de bíztos meg fog gyógyulni a lába, és a következő zoltán napra biztos táncolni fog. Komolyabban, valószínű, hogy egy vérömleny keletkezett a zúzódás helyén és ennek ídő kell mig felszívódik. A borogatás és a zselé amit használ biztos segíteni fog A mielöbbi gyógyulásában bízva üdvözli: Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
03.
11.
Szombati József kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Feleségem, aki 57 éves, kb. egy hónapja panaszkodik, hogy fáj a lába ! Különösen reggel felkeléskor erős fájdalmat érez a térdében, amelyet éles nyilallás kísér a boka irányába. A fájdalom érzete azáltal csökken, hogy óvatosan mozgatja a térdét –jár egy keveset- , azaz némi séta után mérséklődik, ill. megszűnik a kínzó érzés. Sajnos a nap folyamán ez a probléma többször megismétlődik, különösen, amikor megpihen a lába. A napokban meg röntgenezték a térdét , de semmit nem találtak, minden negatív ! Ezek után nem tudjuk mire gondoljunk , tanácsukat, segítségüket nagyon megköszönnénk, hiszen nem tudjuk hogyan tovább !????? Jelenleg gyulladáscsökkentőt, ill. fájdalomcsillapítót szed, de hatása szinte semmi ! Bizakodva várjuk mielőbbi válaszát
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
03.
11.
Tisztelt József! Felesége panaszai tipikusak. Úgy is szoktuk mondani, hogy az izűletek " berozsdásodtak", ez az " indulási fájdalom", vagy izületi kopás. . Kérem háziorvosa segítségével keressen fel egy reumatológust, bízton segíteni fog. Türelem kell, mert nem azonnali tünetmentesség lesz az első lépés. Gyógyfürdő, vagy fizikoterápia is segíthet. Mielbbi javulást , és fájdalom- mentességet kívánva üdvözlöm Önöket: Dr Gelencsér Gy háziorvos
2011.
03.
01.
Anikó kérdése:

Tisztelt Dr.Úr!Megkaptam a választ,köszönöm szépen!De meg szeretném kérdezni,hogy mi alapján javasolja ezt a megoldás,és miből gondolja,hogy ez nekem esetleg segítene?Szeretném tudni részletesen!Üdvözlettel:Réti Anikó
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
03.
01.
Ennek kifejtése nagyon sok időt venne igénybe, remélem a psychiaternek lesz rá ideje, mivel ez nem kis időt és hozzáállást igényel. Talán ez nem is az én profilom, ezért javasoltam a szakambulanciát.
2011.
03.
01.
Anikó kérdése:

Tisztelt Dr.Úr!Ne haragudjon,hogy zavarom,de nekem van 1 elég nagy problémám amit sajnos eddig 1 orvos sem tudott megfejteni!10 hónappal ezelött kezdődött.:baloldalon a bordám és a csípő csontom közö egészen előre a hasamhoz nagy befeszülő fájdalom szokott rámjönni ezt néha hányinger is kíséri.Mikor ezt érzem annyira szokott fájni,hogy levegőt is alig kapok.Nem mindíg fáj ugyan úgy van mikor annyira rosszul vagyok,hogy olyan érzésem van mint mikor leesik a vérnyomásom!Most kb.2 hete roham szerűen jön rám ez!Már vizsgáltak sok területen.Voltam korházban is ott megtükrözték a gyomrom és a belem!Kiderült,hogy refluxom van erre szedek gyógyszer,a belembe polypust találtak azt el is távolították,elküldték szövettanra az eredmény szerint miden rendben van és nem nő vissza többet,de évente ellenőrzésre kell vele mennem!Vizsgálták már a gerincemet is,kiderült,hogy nyitott a gerincem!Erre gyógytorna és gy.masszázs kezelést kaptam!Vizsgált már 4 különböző nőgyógyász,mindíg volt petefészek cystám,de ezzel nem csináltak semmit,azt mondták ennek ott kell lennie,nincs vele probléma!Voltam töbször hasi ultra hangon 1-szer találtak a jobb vesémbe 3mm kehelykövet,azt mondta az urulógus azzal sincs probléma.Másik ultrahangon pedig a lépem kissé nagyobb volt 47mm átmérőjű.Labor vizsgálaton is már többször voltam,a házi orvos azt mondta,minden rendben van.De minden vizsgálatra azt mondták,hogy ettől nem fájhat!Nem várok senkitől semmilyen csodát,csak szeretném,ha valaki meg tudná nevezni azt ami fáj.Mert nem tudom elfogadni azt,hogy a házi orvosom azt mondja ő nem tudja mi a bajom.Én nem vagyok orvos,de tudom,hogy ezeket a rosszulléteket valami okozza.24éves vagyok 160cm és 45 kg,sajnos hízni sem tudok.Ha esetleg eszébe jutna Doktorúr valamilyen vizsgálat ami eddig kimaradt esetleg,vagy valami féle betegségre gondolna legyen szíves válaszolni nekem!Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel:Réti Anikó
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
03.
01.
Igen van javaslatom -Kedves Anikó! Sürgőssen keressen fel egy psychologust, -menthalhygenes szakrendelést, , háziorvosa bíztos ad beutalót Önnek. Minél elöbb kezelésre szorul. Addig is javulást kívánok : Dr Gelencsér háziorvos
2011.
02.
22.
Marianna kérdése:

Tisztelt dr.úr!Megint én vagyok mellkasi fájdalmammal.Hétfő éjjel megint rosszul voltam,így ma reggel elmentem a házi orvosomhoz.Meg hallgatta a mellkast meg a hátam,elmondása szerint minden rendben van.Azt mondta,hogy stressz.Írt fel nekem xanax 0,5 tablettát,este 1 szem.Egy hét múlva menjek vissza.De én nem érzem,hogy ideges lennék!Úgy félek az ilyen gyógyszerektől.Nem szeretnék egész életemben gyógyszert szedni.Nem kellene neki esetleg azokat a vizsgálatokat megpróbáltatni velem amit ön írt nekem?Jó ő nem tud erről,hogy kértem tanácsot.Vagy meglátja előbb,hogy mi lesz ennek a gyógysz.kezelésnek a vége?Amúgy élelmiszer boltban dolgozom.Első alkalommal azt hittem,hogy megemeltem magam azért fáj éjjel.Talán lehet valami köze a munkahelyemnek?Köszönöm a segítségét!
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
02.
22.
Tisztelt Marianna! Nagyon helyesen tette, hogy felkereste háziorvosát. Nagy lépést tett előre, talán még a gyógyulását illetően is.Nagyon korrekt volt az orvoskollégám. Bízzon benne.!!! - A gyógyszerektől meg ne féljen. / A gyógyszerből ha nem úgy szedi ahogy az orvosa mondja két dolog következhet: ha keveset szed nem haszná, ha többet szed mint az útasítása volt méreg. Valószínü hogy panaszai csak átmenetiek- így bizton nem kell egész életében gyógyszert szadnie.A gyógyszer amit kapot nem " idegességre" írták.- és az is valószínű, hogy ez nem a munkahelyével ffügg össze. ezt pedi az üzemorvosa tudja legjobban eldönteni. Gyógyulást kívánok mielöbb. Bízzon orvosában. addig is üdvözlöm drgelencser
2011.
02.
20.
marianna kérdez kérdése:

Tisztelt dr.úr!Van nekem egy olyan problémám,hogy éjszakákként fáj a mellkasom.Egész nap semmi bajom.Este elalszom kb.9-10óra körül,de éjjel 11-12 óra körül arra ébredek,hogy fáj a mellkasom,nem bírok feküdni,csak forgolódok az ágyban.Ha fel állok akkor sem jó.Általában 2-3 órán keresztül érzem a fájdalmat aztán elalszok!Nagyon rossz érzés,minden bajom van.Aztán úgy érzem,hogy egyszerre fáj a hátam,mellkasom,olyan pufatnak érzem magam.Dr. úr mi lehet a bajom,így láthatatlanban?Orvos még nem látott,mert nappal jól vagyok.Vagy éjszaka kéne orvost hívnom mikor fáj.Kérem szépen válaszoljon,hogy elmondásom szerint mi lehet ez!Előre is köszönöm!
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
02.
20.
Kedves Marianna! Azt bíztosan konstatálható hogy rosszul alszik. Az okok nagyon sokrétüek,- az egyik hogy tényleg fájdalmai vannak. Ez pedig természetszerüleg orvosi vizsgálatot , kivizsgálást igényel. Kérem bizalommal keresse fel választott háziorvosát, bíztosan komolyan fogja venni panaszait, mert az ügyelet ebben bizton semmit nem tud tenni, azon kivül hogy fájdalom csillapítót esetleg nyugtatót ad Önnek. A labor , ekg vagy tüdő és gerinc rtg , netán menthalhygéne szakrendelés stb... választ ad a szervi panaszaira. Köszönöm bizalmát és mielöbbi jobbulást és alvást kívánok drgelecser haziorvos
2011.
02.
16.
snoopy kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kérem segítsen,mert nagyon fáj mindegyik talpam mikor ráállok és a menés is egyre nehezebb a jobb láb fejem külső széle el van zsibbadva. Előre is köszönöm.
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
02.
16.
Kedves " snoopy"! Biztos sokat táncolt a farsang idején, de vigyázzon még egy pár nap hátra van. Mert különben panaszait a tudományomban nem tudom hova tenni. Tőlem ennyi tellik. Kérem fogadja el. Üdvözlettel: Drgelencser ho.
2011.
02.
02.
betegség kérdése:

Azt szeretném kérdezni öntöl hogy tegnap voltam háziorvosnál mert lázas vagyok,fáj a torkom,ha köhögök szúr a mellkasom a hátam nem bir el a kezem lábam,és azt mondta hogy szedjek lázcsillapítót, meg c vitamint,meg hogy infulenzás vagyok de semmi gyógyszert nem irt,de meg se vizsgált csak a torkomat nézte,ön szerint mit tegyek vagy mit szedjek tanácsát kérném.Köszönettel:Hosszú Eszter
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
02.
02.
Vegye komolyan orvosa tanácsát, még ha az nem is a legideálisabban oldotta meg aznapi feladatát. Influensa járvány van . Tünetei is erre utalnak. Ha három négy nap múlva is panasza van keresse fel újra háziorvosát, bízton segíteni fog. Jósolni sem Ő sem én nem tudunk. Remélem addigra meggyógyul az influensa szerű megbetegedéséből. Mielöbbi javulást kívánok: Dr Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
01.
22.
fejletlen mellek kérdése:

Kedves Doktor Úr! 25 éves vagyok, 166 cm magas és egy kb 6 kg-os fogyás következtében 45 kg (a korábbi testsúlyom nem tudom visszanyerni). Sajnos a melleim nem fejlődtek ki - kb 11 éves koromban megindult a növekedés, de ott meg is állt. Így nyugodtan mondhatom, hogy teljesen lapos vagyok - ezen a helyzeten, ha még ronthatott, tovább rontott a fogyás. Ez az állapot számomra gátlásokat, frusztrációt okoz. Olvastam az interneten különböző mellnövelő kapszulákról, krémekről - némelyiket orvosilag is támogatják. Ön szerint ezek mennyire veszélyesek, illetve lehet-e egyáltalán minimális esélye a sikernek? Gondolom, a másodlagos nemi jegyek kialakulásáért felelős hormon sem működött igazán, de a hormon-kezelésről tudom, hogy veszélyes. Gondoltam műtétre, de túl drasztikusnak tartom és csak minimális méretre szeretnék szert tenni. Önnek mi a véleménye a hialuronsavas eljárásról? Pénzem jelenleg nem lenne rá, de ha nem kockázatos, akkor talán fontolóra venném. Ezen kívül bármilyen tanácsát szívesen fogadom, amennyiben tud olyan módszerről, aminek esetleg hatása lehet. Előre is nagyon köszönöm! Barbi
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
01.
22.
Tisztelt Hölgyem! - Kedves Barbi ! Ne csüggedjen. Nagyon fiatal még ahhoz, hogy elkeseredjen. A mell nagysága semmit nem mond. ./Még jó is lehet. Látott már "nagy mellű hölgyeket akik nyári melegben szenvednek? / Az igaz, hogy sok oka lehet a " kis mellüségnek"- ezért mindenképpen a háziorvosával eggyüttmüködve kérje segítségét kivizsgálásához, azért is mert a súl problémák oka más is lehet. Javaslatom hogy nőgyógyász és neurológus- psychiater segítségét mindenképpen vegye igénybe. A különböző szerek, és a műtétet egyenlőre nem javasolnám, pénzkidobásnak tartom. A műtét szülés elött szerintem ugyancsak nem ajánlott, de az is lehet, hogy a terhesség megváltoztat mindent jó írányba
2011.
01.
16.
Pincurka kérdése:

Tisztelt Dr.Úr! Lehet hogy furcsát kérdezek. A meddőséget fel kell e tüntetni a beteg kórlapján a többi betegségével együtt? Azt érzem, hogy már a többi betegségem is ez miatt erősödött fel , de nem szerepel sehol sem. Migrén, pszichés állapot, stb. Sajnos már nincs is reményünk sem. Köszönöm: Tisztelettel : Pincurka
Gelencsér Gyula háziorvos
2011.
01.
19.
Kedves Picurka! A remény hal meg utoljára. Ne keseredjenek el. Nekem volt olyan páciensem aki 50 évesen szült, volt olyan házaspárom aki 10 évi próbálkozás után szülő lett. A kórlap egy hívatalos és orvosi szempontból titkos okmány. Jogszabály védi, és minden olyan adatot tarlmazhat ami a beteg gyógyulásához szükséges. A medőség minden esetben kivizsgálandó. Háziorvosa , és az ezzel foglalkozó intézet maximálisan kell hogy segítsen. A nyugalom , és a kiegyensúlyozott idegállapot bíztos hogy segíti a teherbe esés esélyét, nyugodjon meg, ezt kívánom. Dr Gelencsér Gy. háziorvos
2010.
12.
08.
ananke kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 2 hónappal ezelőtt gyomorfájással,laza nyálkás széklet panaszokkal fordultam háziorvosomhoz, aki vírus fertőzést állapított meg és sumetrolimot írt fel.1 hétig szedtem a gyógyszert,panaszaim megszüntek,majd 1 hét elteltével ismét jelentkeztek.Ekkor nem mentem vissza a háziorvosomhoz(lehet buta dolog volt),probiotikumot szedtem próbáltam diétázni így elmúltak a panaszok.Azóta 3 hét telt el problémamentesen,azonban most megint ugyanazok a tüneteim vannak.Soha nem volt semmilyen emésztési problémám,más betegségem sem,étvágyam, közérzetem jó,lázam nincs. Nagyon aggódom,egyébként is hajlamos vagyok mindig a legrosszabra gondolni!Kérem segítsen,mi okozhatja a problémát Ön szerint?!
Gelencsér Gyula háziorvos
2010.
12.
08.
Tisztelt "ananke" ! Fent enlített panaszai kissé hosszabb elmélkedést , választ igényelnének, így hát csak röviden. 1.A "virusos " gyomorpanaszokra nagy valószinüség szerint felesleges volt Sumetrolimot szednie. 2. Visszatérő problémáira kivizsgálást javaslok. 3. Elmondott panaszai valószínüsíthetően funkcionális eredetüek, csak azt kellene kideríteni, vagy kizárni, hogy mi az ok ! ? 4. A legrosszabbbra gondolni nem rossz dolog, de meg kell hogy nyugtassam, amig a kivizsgálás nem történik meg kár kombinálnia. 5. Forduljon mindig bizalommal családorvosához, és kérje segítségét
2010.
09.
08.
gergely karolina kérdése:

tisztelt doktor ur!karolina vagyok kezdivasarhejrol.a ferjem meg volt mutve az achilesz erel a labaval.szukseg lesz e terapias kezelesre hogy ujra tudjon menni mert most meg nem tud ra alni.koszonettel
Gelencsér Gyula háziorvos
2010.
09.
08.
Tisztelt Hölgyem! Kérdése nem egyszerű, mivel korrekt vélemény adásához több adatra lenne szükség. - Mi történt a férjével , milyen balasete volt , vagy spontán sérülés , szakadása történt , - ha inszakadása volt , milyen mütétet végeztek nála? -mikor történt a balesete, és mikor volt a műttéte?....stb. Amit tudok tanácsolni, hogy a traumatológus , műtő orvosával minden esetre konzultáljon a rehabilitációs kezelést illetően is, mivel nem mindegy a munkakör amit ellát a beteg, és nem mindegy, hoghy milyen állapotban kezdi el a munkát. Általában az ilyen műtétek után hosszú a gyógyulás vagy inkább a munkaképesség visszanyerése,, ezért fontos a munkör , amit végez, és hosszú lehet az utókezelés is. Annak módja formája sokféle lehet, az adott hely lehetőségeit is figyelembe véve. Köszönöm megtisztelő bízalmát , remélem segíthettem tanácsommal, és mielöbbi teljes gyógyulást kívánok párjának. Drgelencser
2010.
05.
29.
Kun Henrietta kérdése:

Jónapot! Heni vagyok 16 éves leszek és elég kövér vagyok! Azt szeretném megkérdezni h lehetne viszonylag rövid idő alatt elég egészségesen lefogyni???! Nagyon fontos lenne!!! Köszönöm szépen! VIszlát!!!
Gelencsér Gyula háziorvos
2010.
05.
29.
Kedves Hölgyem. Amit kérdez nagyon egyszerü és egyben nagyon bonyolult kérdés is. Az hogy Ön kövér azt először is pontosítani kell. Fiatal korban mindenki elégedetlen az alakjával alkatával. Nézen utánna a súlya alapján, igazán "kövér"-e? Testsúly és magasság, BMI index stb. Ha ebből adódóan túlsúlyos, vagy tényleg kövér akkor mindenek elött keresse fel háziorvosát, és kérjen alapos kívizsgálást. / Vérkép. vércukor májfunció, pajzsmirigy müködés hormon vizsgálatok, nőgyógyászat hasi ultrahang.. és még sok egyébb, amit itt felsoroni lehetetlen. Addig is javaslom a sok mozgást, étrendi összeállítást, kalóriaszámitást, és a kalóriaszegész mediterrán diétát Köszönöm, hogy megtisztelt bízalmával, üdvözlettel Dr Gelencsér Gyula családorvos
© 2009 - 2019 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!