Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
68 kérdés, válaszra vár 4

Dr. Jánky György

Plasztikai sebész szakorvos

Specializáció: Mellnagyobbítás, mellfelvarrás, arcplasztika, szemhéjplasztika, elálló fülek műtéte, zsírszívás, hasplasztika, visszerek, benőtt köröm, anyajegyek, bütyök-kalapácsujj műtéte, kisajak korrekció, hajbeültetés.

Munkahely: PRAXIS Plasztikai Sebészet 1114 Budapest, Bartók Béla út 1.
Telefon: +36-1- 365-8633
Mobil: +36-20-934-8778
Email: jankydr@t-online.hu
Web: www.janky.hu

Bemutatkozás:
1982 óta sebész, 1991 óta a plasztikai sebészettel foglalkozom.

2019.
04.
03.
Barbara9304 kérdése:

Kedves Dr Úr! 3hónapja született meg a harmadik gyermekem 4kg-val.Terhességem alatt kidudorodo és érzékeny volt a köldököm.Pár napja kitapintottam a köldökömnél egy csomót.Háziorvos megerösitette hogy köldöksérvem van.Előredomborodó a hasam ,illetve kötényhasam is lett .A kérdésem az lenne hogy ha jol tájékozodtam a köldöksérv esetén a tb fizeti a hasplasztikát,csak azt nem tudom hogy ez mit foglal magába?!Helyrehozzák a köldököm,és a kötényhasat is eltávolitják?Vagy a kötényhas eltávolitása csak magánúton tudom megcsináltatni? Válaszát előre is köszönöm!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2019.
04.
03.
Kedves Barbara! Mindenképpen célszerű várni a műtéttel a szoptatás befejezés után még kb. 6 hónapig. Fogyást követően előfordul, hogy a sérvkapu is megkisebbedik. Frissibe most nem ajánlom a beavatkozást. A köldöksérv műtétnek is vannak típusai. Kis sérvkapu esetén nem kell és nem is javasolt a hasplasztika, pár cm-es vágással összevarrható. A kötényhas elbírálása az orvos feladata. Majd állami intézményekben érdeklődjön a műtétről.
2019.
01.
26.
Gabriellaaa kérdése:

Tisztelt Doktor úr, Az lenne a kérdésem, hogy leiden mutációval (heterozygóta) szóba jöhet mellnagyobbítás? Mekkora lenne a kockázata? A válaszát előre is köszönöm!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2019.
01.
27.
Tisztelt Gabriella! Volt már hasonló páciensem. Amennyiben minden labor lelete normális, a kezelőorvosa nem ellenzi, el lehet végezni a műtétet.
2018.
11.
11.
Nasi kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Két hete 3 lépcső magasságból betonra estem a jobb szemem felett felrepedt a bőr, csontig. Sürgősségin összevarrták. Hétfőn kivették a varratokat, az utána következő napokban reggelente mintha be lett volna dagadva a jobb szemem. Amíg a varrat bent volt semmi ilyesmit nem tapasztaltam. De csak két napja vettem észre, hogy tulajdonképpen csak egy kicsit van talán bedagadva, inkább az a baj, hogy a szemöldököm mintha teljesen letapadt volna, lejjebb ereszkedett a szemhéjam, és egy kicsit ráborul a szememre. Ami még nekem probléma, hogy egyáltalán nem tudom mozgatni a jobb szemöldököm. Kérdésem a következő: Fog ez változni, ha teljesen lemegy a duzzanat, vagy idővel, ha nem, akkor mit lehet tenni, esetleg valamilyen kézzel végzett tornáztatás, vagy esetleg más lehetőség. Válaszát előre is köszönöm, Gabi
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2018.
11.
11.
Tisztelt Gabriella! Hűtse naponta 5-6 alkalommal jégzselés zacskóval 1-1 perecig csak. Szedhet Cataflam drg-t napi 1 tabl. Csökkenti a duzzanatot. Van egy kis vizenyő (ödéma), ami 1-2 hét alatt felszívódik. Feltételezhető hogy a szemöldök a duzzanat miatt van lentebb. Kézzel ne mozgassa, mert rontja a sebgyógyulást. Varratszedéskor csak orvosi szempontból gyógyult a seb, de sejt szinten még dolgozik a szervezet 4-6 hónapon át. Ne érje erős UV fény pl.solarium legalább fél évig. Üdvözlettel: Dr. Jánky György
2018.
06.
30.
Kata789 kérdése:

Tisztelt Dr.Úr! 14éve volt mellnagyobbító műtétem. Rá 5évre már problémák voltak az implantátumokkal, rippling stb.. Az orvosom tanácsára nem cseréltettem ki, mondván hátha még szeretnék szülni. Már 2éve fájlalom a mellem. Pár napja az egyik mellem nagyon megduzzadt, fájdalmas, eldeformálódott. Kikértem a klinikától a zárójelentésem. Kiderült , hogy pip implantátum van. Ön szerint mi lehet a probléma? Tényleg várni kell ilyenkor 3-6hónapot az új implantátum beültetésével? Válaszát előre is köszönöm!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2018.
06.
30.
Tisztelt Kérdező! PIP implantatum esetén ilyen panaszok fennállásakor lehetőleg pát napon belüli csere kell mert nagy valószínűséggel szét van menve a betét. Egy mell ultrahangot lehet csináltatni 1-2 napon belül, ha felkeres a rendelőmben holnap- hétfőn- 13-18 óra között, adok sürgős beutalót. Az altatáshoz labor kell, mellkas rtg. és EKG. Ez is meg lenne kb. 2 nap alatt. Évekkel ezelőtt kellett volna kapjon az orvosától értesítést, hogy a PIP-et cserélni kell vmi másra, mert olcsó, rossz minőségű betét. Ha kérdése van, hívjon. 06-20-934-8778. Üdvözlettel: Dr. Jánky György
2018.
05.
09.
GD05 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy van egy tetoválásom az alkaromon. Először sajnos házilag készült kb.8 éve, megbíztam a készítőben, de túl mélyre ment a tűvel és nagyon heges lett az egész. Kitüremkedő érzékeny hegekről van szó. Azóta jártam szakembernél, rendes tetoválónál, aki lézeres kezeléssel és a tetoválás fedésével segített. A kezelés segített is, de még mindig vannak kitüremkedő hegek, amik nagyon zavarnak. Voltam bőrgyógyásznál is, aki szintén lézeres kezelést alkalmazott, de több alkalom után sem segített. Kb. 20x8 cm-es a terület. Az lenne a kérdésem, hogy plasztikai úton el lehet e távolítani a hegeket a tetoválással együtt úgy, hogy a gyógyulás után ne legyen csúnya a helye? Válaszát előre is köszönöm.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2018.
05.
09.
Tisztelt kérdező! Sajnos nem lehet eltávolítani, mert a helyét fedni kellene valahonnan bőrrel. Ekkora terüélet átültetése kétséges.
2018.
02.
09.
Szabó Roland kérdése:

Tisztelt Doktor úr. Üdvözlöm. 31 éves férfi vagyok. Négy éve volt egy bal oldali lágyéksérv műtétem. Hagyományos eljárással, Shouldice technikával végezve. Az operáló sebész elmondása alapján, egy egészen kicsike sérvkapuval. Műtét utáni hetekben, igen érzékeny és vörös bal combtő, továbbá nem duzzadt, de eléggé érzékeny bal here volt megfigyelhető. Volt még járás közben időnként fellépő erőteljes szúrás, nem teljesen lokalizálható helyen, combtő környékén. Ez kb. 20 másodperc alatt elmúlt, ha a jobb oldalamra feküdtem. Kontrol során azt mondták, hogy lehet hogy elővigyázatosságból túlságosan be szűkítettük. Továbbá hogy a bal combom töve jelenleg túl érzékeny, aztán majd teljesen érzéketlen lesz. Telt az idő, panaszaim megszűntek. Annyi „bajom” maradt, hogy a bal herém teljesen máshogy állt és szűk herezacskó esetén a bal combom tövéhez felhúzódott, kilépve a zacskóból. Mivel nem tudom, hogy előtte is úgy volt e és hogy másnak is így van e, továbbá nem fájt a herém, ezért nem foglalkoztam vele. Teljes életet éltem, kerékpár, sport. Most télen azonban, amikor volt egy enyhülés az időjárásban (11-12 C), elmentem egyet kerékpározni. Egy nagyon meredek, embert próbáló emelkedőn tekertem fel egy kilátóba.(Nyáron többször is felmentem) Kb. egy hét múlva elkezdett nyomásra fájni a mellékherém (bal). Hol a feje, teste, farka. Amikor leültem, akkor is éreztem, így vettem észre. Voltam urológusnál, sebésznél, de senki semmi elváltozást/ kiújulást nem talált. Elmúlt a fájdalom, csak diszkomfort érzet maradt a herében. S most jön amiért felkerestem és véleményét kérem.: Azt veszem észre, hogy a bal herém, amikor a zacskó összeszűkül, felhúzódik (vagy le, nézőpont kérdése) jócskán a végbélnyílás irányába gát tájékra. Eléggé a bal combom töve felé. (Kitapintva érzem, elernyedt zacskónál, hogy az ondóvezeték is két cm- rel lejjebb a végbélnyílásom irányába „hatol „ be a testembe, mint a jobb oldalon. A hímvessző is balra áll, s a tövében a „szövet” is olyan feszes a bal oldalán, hogy nincs semmi ránc- „„hús””) A jobb here a zacskóba marad. (Leguggoltam, s tükörben láttam, hogy eléggé aggasztó a helyzet) Amikor az urológusnak említettem azt mondta, hogy magának ilyen, s hogy lehet hogy a kerékpár nyerge megnyomja. De én tulajdon képpen rajta ülök. Ha összezárom a lábaimat érzem ahogy megnyomom a herém „alját/végét”. Járás közben is van egy kis diszkomfort érzetem. Az lenne a kérdésem, hogy ezt okozhatta e a Shouldice? Esetleg el lehet e bármit rontani úgy, hogy okozza a Shouldice? Mi lehet ennek az oka? Mit lehet ezzel tenni? Mennyire gyakori ez az embertársainknál? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2018.
02.
09.
Tisztelt Szabó Roland úr! A műtétnél megtörik a here vezetékeit (erek,idegek,ondóvez.)a sebésztől függ, mennyire. Javaslom, látogassa meg a sebészt, ne hagyj magát lerázni, amíg panasza van. Valami megoldást kel rá találni. Üdvözlettel:JGy
2017.
11.
08.
monika0709 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok, nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt és normál a testsúlyom. 2 évvel ezelőtt voltam gastroscopián( gyomortáji égés, hányinger miatt) ahol ujjbegynyi rekeszsérvet találtak, valamint nyitott gyomorszájat és nagy mennyiségű, epés secretumot. Gaviscont ajánlottak, sérvvel nem volt teendőm. A 2 év alatt hatásos volt a Gaviscon, mellette Quamatelt is szedtem néha, bár egyiket sem szedtem folyamatosan, volt, hogy hónapokig semmit, a tünetek függvényében használtam. Az utóbbi 2 hétben viszont nagyon rosszul vagyok. Éjszaka is arra ébredek, hogy hányingerem van, ég a gyomrom, fáj. Hiába veszem be a savlekötőket, semmit nem használnak. Egyedül az enyhít a fájdalmon, ha tejet iszom, húst, kenyeret eszem, de ezek is kb. 2-3 órára enyhítenek valamit. Egész nap rossz az általános közérzetem már 2 hete, nem tudok pihenni rendesen s fájdalmaim vannak. Háziorvos megvizsgált, kifejezett gyomortáji érzékenységet, sápadtságot talált, vérképemben meg enyhe anaemiát. Szerinte a rekeszsérv miatt vannak a fájdalmaim, ezért nem küld gastroenterológiára, mert nem tudnak segíteni, csak megtükröznének. Azt mondta nem tudok mit tenni, ha nem használnak a gyógyszerek, egyedül a diéta, meg gyógytea segíthet. Olvastam a neten, hogy rekeszsérvvel sebész szakorvos is foglakozik. Ön szerint érdemes egy ujjbegynyi sérvvel sebészhez fordulnom? Köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Mónika
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
11.
08.
Kedves Mónika! A rekeszsérv akármilyen kicsi, okozhat ilyet, de nem hiszem, hogy ekkora indokolná a sürgős műtétet, hacsak egy kis része a gyomorfalnak nem záródik ki ebben a "lyukban". Anemizálódást is okozhat, mivel a gyomorsav felkerül a nyelőcső alsó részére, ahol már nem védi a savtól a gyomornyálkahártya. Az, hogy epe is bejut a gyomorba, jelzik, hogy a pylorus (alsó zárás) sem működik megfelelően. A patkóbélbe kellene ürüljön az epe. Ez a gyomor folytatása, majd ezt követi a vékonybél. Sajnos ez sokkal összetettebb probléma, mintsem egy ilyen fórunon megfelelően ki tudjuk analizálni. Azért egy gastroscopiára kérhetne beutalót. (Nem egy leányálom, de szükséges) Gastroenterologussal, diétás szakemberrel is meg kellene beszélni. Ilyen esetben még javasolható helicobacter vizsgálat, lehetséges laktóz-intolerancia kiderítése, hasi ultrahang, terheléses vércukor mérés, hogy a szakorvosdok által ajánlott fontosabbakat említsem. Mivel ez nem tartozik szorosan a szakmai kompetenciám körébe, mélyebben nem tudok tanácsot adni Önnek. Üdvözlettel: Dr. Jánky GYörgy
2017.
09.
19.
1974 kérdése:

Lipoma gyógyítható, vagy megelőzhető?
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
09.
19.
Megelőzni neme lehet, de gyógyítható kis kimetszéssel.
2017.
09.
13.
Hasizom kérdése:

Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor nyugodtan hajolhatok pld gyomlálhatok kapálhatok stb. Nagyon hálás vagyok a részletes válaszokat!. Tisztelettel Mária
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
09.
13.
Csak mindig annyit csináljon, amennyit elbír. A szervezet jelzi, ha valamai nem tetszik neki, ha túlerőltetik, akkor hagyja abba. Üdv. JGY.
2017.
09.
13.
Hasizom kérdése:

Bocsánat Kedves Főorvos Úr hogy megint zavarom! Tetszik tudni èn mindig aggódom. Legyen szíves megírni hogy hason állatok e a szétnyílt hasizmommal, és ha a derekamrá írnak masszírozó akkor azt felvehetem e? A másik kérdés pedig az hogy a kertbe hajolvan dolgozihatok e? Nagyon szépen köszönöm. T. Mária
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
09.
13.
Kedves Mária! Hason lehet aludni és a derekát is érheti masszázs. Haskötővel annyit dolgozzon, amennyit elbír. Erőltetni nem szabad. JGy
2017.
09.
10.
Hasizom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kérem neharagudjon rám hogy újból zavarom de megmondom őszintén hogy ilyen becsületes tisztességes és a betegekkel törődő Orvossal még nem találkoztam mint Ön! Ezért vagyok ennyire bizalmas Önnel! Két kérdésem lenne. Szófogadva Szívesen viselem a rugalmas sérv kötőt csak azt szeretném tudni hogy mire használ ez illetve mi lehetne a kövekezménye ha nem használnám? A másik kérdésem pedig az hogy mehetek e ezzel a hasizom eltávolódással gyógyvízben és masszázsra mivel ott hason kell feküdni? Köszönöm hogy a drága idejéből szán rám! További jó egészséget kívánok Önnek és kedves Családjának! Tisztelettel Mária
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
09.
11.
Kedves Érdeklődő! Viselni azért kell, mert nehezebb munkánál, ha nem viseli, akkor jobban kitágulhat a két egyenes hasizom közötti tér, esetleg tényleges sérv alakulhat ki. Masszásnál hasra fekve kioldhatja, a hasat nem kell, vagy csakó óvatosan masszírozni. Gyógyvízbe is mehet, persze haskötő nélkül. (Köszönöm az elsimerő szavait, ha vállaltam valamit, igyekszem tudásom szerint teljesíteni.) Üdvözlettel . Dr. Jánky György
2017.
09.
09.
Hasizom kérdése:

Bocsánatot Kérem hogy újból zavarom. Tessék elképzelés hogy én egész nap használom a rugalmas sérv kötőt. Lehet hogy nem kellene a konyhai munkáknál is használnom mert többet rátok vele mint használok? Esetleg van olyan hasizom torna amivel helyre lehetne hozni ezt a bajt még 71 évesen is? Köszönöm szépen! T. Mária
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
09.
09.
Jó, hogy viseli. Ebben a korban már lényegesen nem lehet a hasizmokat erősíteni, ne kínozza magát a tornatermi edzéssel.
2017.
09.
09.
Hasizom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Voltam már sebésznél most elküldés Önnek ami ő megállapított. Hasa obes puha betapintható kissé lelógó. 2 és fél harántujjnyi rectus diastasisa van a köldökig. A köldökben sérv nem tapintható.A diastasis területén sérv kapu nem észlelhető. Måsutt hernia nem tapintható. Epehólyag nem tap. hasi nyomásérzékenysége nincs. Hepar, lien nem tapintható. Májtompulat megtartott. Peritoneális izgalmi tünet nincs. Vesék nem érzékenyek Azt szeretném még kérdezni hogy veszélyes e ez az eset és hajolhatok e vele pld. itthon a kertbe? Köszönöm szépen hogy foglalkozik velem! Tisztelettel: Mária
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
09.
09.
Viselje a haskötőt munkánál és otthon is. Estére leveheti. Fekve kell felvenni. A 2,5 ujjnyi diastasis nem vészes. Sérv nincs.
2017.
09.
08.
Hasizom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő: hasizom eltávolodásom állapítottak meg nálam. 71 éves asszony vagyok. Azt szeretném megkérdezni hogy kell e has kötőt viselnem ha igen akkor mikor egész nap? A másik kérdésem az hogy hány kiló emelhetek és hajolhatok e? Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel Mária
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
09.
09.
Tisztelt Mária! Ha csak az egyenes hasizmok "eltávolodása" - rectus diastasis van, a mértékétől függően javasolt a sérvkötő. Tényleges sérv esetén érdemes haskötőt felíratni. Nehéz fizikai munkánál 10-15 kg emelésénél javasolt viselni. Keresse fel a sebészetet. Üdvözlettel: Dr. Jánky György
2017.
07.
04.
Veronika kérdése:

Üdvözlöm! A problémám az, hogy múlt hét csütörtökön (jun29) az ipari vasalógép rácsukodótt a bal kezemre, hirtelen kikaptam a kezem, a mutatóujjam alsó részéről lehúzta a bőrt. Egyből csap alá tartottam hűtés szempontjából legalább 10percig. A fájdalom csak később jelentkezett. A seb mély lett, vérzett és váladékozott. Mostanra behegesedett ugyan, de a seb és a seb körülötti rész fáj, valamint be van dagadva. Hajlításkor is fáj valamit ha lefelé tartom a kezem lüktető érzés jelentkezik. Ön szerint kéne valamit tennem vele? Vagy csak túlreagálom és szép lassan begyógyul magától? Válaszát előre is köszönöm! Veronika
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
07.
05.
Sebészeten jobb, ha bemutatja. Ott majd eldöntik, hogy mit kell vele csinálni.
2017.
06.
16.
János kérdése:

Tervezek vissza menni az orvoshoz mert ez már kibírhatatlan, 1,5-2 hónapja megsérült az ujjam(begy) Feldagadt fájt elmentem doki rtg nincs eltörve... Erre már lassan 2 hónapja ugyanolyan mint volt... Talán még jobban be is van dagadva alul felül... Felnyilal a kezembe szerintem ez az .. Elnezte volna az orvos az rtgt? Egyik ismerősöm mondta h egy kicsit ferde is... Segitsetek... Mozgatom masik kezemmel faj,duzzadt,vörös Tanács? Tudom hogy mostmár plasztikai de kérem válaszoljon
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
07.
05.
Egy kontroll rtg. nem ártana. Rögtön a sérülés után nem mindig látszik a törésvonal. Körzeti orvosa beutalja a rtg-re. Ha törést írnak le, menjen vissza a balesetire. Üdv. Jgy
2017.
04.
19.
mell korrekció kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!Megszeretném kérdezni,daganat miatt eltávolították a bal mellet egy hete,és mindjárt pótolták is a háti részből.Két csövet helyeztek az egyik a mell körül volt azt kitudták venni 3.nap után,nem volt már savós váladék.Viszont ami a háti résznél van behelyezve az még bent van most 8. napja,és abból még napi 150ml savós véres váladék ürül.Normális dolog e ez ennyi nap után,illetve mennyi ideig tarthat még,esetleg gyulladás okozhatja e .Antibiotikumot nem kaptam .köszönettel Szné
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
07.
05.
Tisztelt Kérdező! Előfordul, hogy több napig jön még a drainben. Beszélje meg operáló orvosával. Üdv. JGy
2017.
02.
28.
haj kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!A hátamon,a gerincemnél balra található egy tenyérnyi nagysági zsírmirigy v akár daganat.Ideget nem érint,nem fáj.Kérdésem,hogy van-e rá mód,hogy az le lehessen venni onnan?Vannak-e hátrányai,ha le lehet venni?Köszönöm válaszát!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
02.
28.
Tisztelt Érdekléődő! természetesen ki lehet venni a lipomát. Amekkor most az átmérője közel akkora bőrheg marad utána. Jöjjön el egy vizitre hozzám. Bejelentkezés minden nap 9-19 óra között 06-20-934-8778. Üdvözlettel: dr. Jánky GYörgy
2017.
02.
26.
Köldöksérv kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Köldöksérvem van és sérvkötőt használok, majd csak kb. 2 hónap múlva fognak műteni mivel még csak 4 hónapos a kisbabám és még szopik. Szeretném elvinni az uszodába, de mivel sérvkötőm van, nem tudom, hogy jó ötlet-e?! Vagy van olyan sérvkötő is amit a vízben is lehet viselni? Vagy inkább várjak az uszodával? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
02.
26.
Kedves Anita! Nincs vízálló sérvkötő. Jobb ha halasztja az uszit. Üdv. JGy
2017.
01.
13.
Köldöksérv kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Köldöksérv műtét után is vállalhatok még babát? Vagy ha már behelyezik a hálót utána már nem lehet? Vagy nem ajánlatos? Ha mégis lehet, előtte szóljak a sebésznek, hogy szeretnék még babát? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
01.
13.
Kedves Anita! Műtét előtt jobb ha megkérdi sebészét és nőgyógyászát is. Elvileg nincs különösebb akadálya a terhességnek a műtét után sem, de ez függ a sérv nagyságától is. Üdv. JGy
2017.
01.
02.
fiam kérdése:

30 éves fiamnak kicsit nőies melle van. Nagyon zavarja, emiatt nem ismerkedik lányokkal. Van-e lehetőség korrekcióra? Lehet-e egészségbiztosítás terhére? Kell-e valahova beutaló? Hol kezdjen? Egy anyuka
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2017.
01.
03.
Vizsgálat kell, hogy mitől van gynecomastia: kövérség, hormonzavar stb. Családorvos ad beutalót.
2016.
12.
14.
Köldöksérv kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy köldöksérv műtét után is lehet szoptatni? Miért mondták azt, hogy 6 hónapig szoptassak, utána legyen meg a műtét? Ha utána is lesz tejem, szoptathatok? Tisztelettel Anita
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
12.
14.
Kedves Anita! Az altatáshoz használt GYÓGYSZEREK BEÉPÜLNEK A TEJBE. eZÉRTR NEM SZABAD UTÁNA JÓ PÁR NAPIG SZOPTATNI, az IS ELŐFORDUL, HOGY ELAPAD A TEJ. eZÉRTR JAVASOLJÁK, HOGy SZOPTASSON, AMIG LEHET, UTÁNA A MŰTÉT.
2016.
12.
14.
Köldöksérv kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Előző levelemben írtam, hogy köldöksérvem van és látszik a bélműködésem is. Ön írta, hogy ameddig nem záródik ki, addig nincs baj. Mit jelent az, hogy kizáródik? Honnan tudom meg? Ha már el kezd fájni, akkor van kizáródás? Vagy azt látni is lehet? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
12.
14.
Kedves Anita! Kizáródás: amikor nem megy vissza a kitüremkedő sérv, mert szűk a sérvkapu, akkor záródik ki. Nagy fájdalommal jár, nem lehet eltéveszteni. Azonnali műtétet kíván, nincs halogatás. Ezért javasoltam a haskötőt. Mindig fekve, ellazult hasfallal, visszacsúszó sérv tartalom mellett kell felhelyezni! A sebész megvizsgálja és ha kell sérvpárnát is felír. Nem láttam Önt, igy nem tudom kell-e, vagy sem. Ez egy kis zacskószerű valami, amit a sérvkapura kell helyezni. Bele van építve a haskötőbe. Nem engedi kitüremkedni a sérvet.
2016.
12.
13.
Köldöksérv kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Terhességem miatt köldöksérvem lett, a köldökömnél nagy kitüremkedés van. Látni lehet a bélműködésemet is, ami ijesztő. Voltam sebésznél is, sérvkötőt ajánlott csak és 6 hónap múlva műtét, mivel szoptatok. Ön szerint nagy a baj ha már a bélműködésemet is lehet látni? Várjak mégis 6 hónapot?Mivel még csak 2 hónapos a kislányom, ezért sokszor emelgetem (5 kg). Meddig emelgethetem? A köldököm nem fáj, nincsenek fájásaim, pedig eléggé ki van türemkedve! Ön szerint mutassam meg más sebésznek is? Félek, ha sokáig várok baj lesz!Vagy ameddig nem fáj, addig nincs baj?? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
12.
13.
Kedves Anita! Vékony a hasfala, szétment a 2 egyenes hasizom a köldökgyűrűnél ezért látszik. Ijesztő, de nem vészes, ameddig nem záródik ki. Kérjen sebészeten haskötőre receptet. Gyógyászati boltokban több különböző forma és méret kapható. Fekvő hjelyzetben, amikor nincs kinn a sérve, helyezze fel, és egész nap abbnan kelle lennie. Igy nyugodtabban emelgetheti a babát. A szoptatás befejezése után műtét. Üdvözlettel: JGY
2016.
12.
02.
gyulladt mell szakadt implantátum kérdése:

Kedves Doktor úr! Egy csomót találtam a mellembe beutalóval az ambulanciára ahonnan ultrahangra küldtek. Magán ultrahangon voltam mivel nem voltak hajlandók időpontot adni a kórházi ultrahangon. Ott derült ki hogy az implantátumom szakadt ,és a szövetekben is van a szilikonból.Mind a két mellem gyulladt a karjaim fájnak,és folyamatosan köhögök .Felhívtam az orvosom,mondta nem lehet az implantátumtól a panaszom,és két hét múlva tud fogadni ,nem sürgős eltávolítani azonnal,1-2 hónapot nyugodtan várhatok.Érdeklődnék viszont , hogy az eltávolítást a TB.finanszírozza e mivel egy cisztÁt is találtak a mellembe , és gyulladásom is van.Ön szerint mire számíthatok,a szivárgó szilikon és a tüneteimmel kapcsolatba,és TB finanszírozza e ilyen esetben a műtétet. Eurosilikonom van Francia 2004 ben műtöttek,a neten azt Írták hogy silány minőségű FDA engedéllyel nem rendelkezik.Tüdőszűrésre hétfőn megyek. Kérném mielőbbi válaszát ,és előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel :Veronika
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
12.
02.
Kedves Veronika! Az Eurosilicone gyártmány nem silány minőség, egyik legjobb Európában. Kb. 10 év viselést javasoltak, Ön már túlhaladta. Ha ki van lyukadva, akkor nem szabad várni még egy hetet sem, azonnal ki kellene vetetni.!!!Nem tudom, hogy a TB finanszírozza-e, ezt meg kell kérdezze. Nálam biztos nem, mert nem köt velünk szerződést az OEP. Csak altatásban lehet rendesen kitakarítani a kifolyt szilikont, ezért drága magánorvosnál. A ténylegesen kiszakadt, vagy eresztő betétek helyett a forgalmazó ingyen ad másikat! Csak a műtét díját+altatás+1 napos bennfekvés+ a közreműködők személyi bére (altató orvos+asszisztens, műtősnő+műtősfiú+ éjszakás és nappalos nővér+ az operatőr díja) kell kifizetni. Ez nálam 460.000 Ft. A szakadt betéteket vissza kell adni a szolgáltatónak. Önnél kell legyen az eredeti beültetés papírja a sorozatszámokkal. Akkor fogadják el. Amennyiben hozzám fordulna, hívjon 06-20-934-8778. Üdvözlettel: Dr. Jánky GYörgy www.janky.hu
2016.
11.
29.
délafrika kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! 63 éves nő vagyok! Sajnos mély mimikai ráncaim vannak ! Olvastam egy olyan eljárásról ,hogy bio szálakat húznak be, ezzel csökkentik a ránc mélységét!! Ön javasol ilyen eljárást vagy inkább hyalinos ráncfeltöltést javasol? Köszönöm a válaszát!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
11.
29.
Tisztelt Hölgyem! Mindenki egyedi, és a beavatkozásokat is személyre szabjuk. Lehet, hogy Önnek jó a szálbehúzás, de előfordulhat, hogy inkább a zsírtöltés adna jó eredményt. Jöjjön el egy konzultációra és megbeszéljük. Bejelentkezés minden nap: 9-19 óra között 06-20-934-8778. Üdvözlettel:JGy
2016.
11.
06.
Köldöksérv kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A napokban szültem meg a 2. gyerekemet császárral, ahogy az elsőt is. Már az első gyereknél köldöksérvem lett, amiről nem tudtam, hogy az. Két és fél év van közöttük, sajnos ha már akkor tudtam volna, hogy sérvet kaptam, még akkor megműttetem magam. Eléggé csúnya a hasam, és a bőröm is nagyon meg van ereszkedve. A kérdésem az lenne, hogy van haskötőm, de nem tudom, hogy mikor kezdjem hordani? Valamint mikor érdemes megműttetni magam? Hány hónap kell, hogy addigra regenerálódjon valamennyire a testem?Valamilyen tornát esetleg tudna ajánlani vagy tegyek rá jeges borogatást, jegeljem? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel Anita
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
11.
07.
Tisztelt Anita! Haskötőt már most kezdheti viselni. Nem láttam ahasát, igy csak általános tanácsot aadhatok. A haskötő felhelyezése fekve, nem kidudorodó sérv mellett tehető fel. Lakhely szerinti sebészeten vizsgálat után tudnak Önnek haskötőt felírni, - akár sérvpárnásat is, ha az elváltozás úgy kívánja. Bármilyen hasi műtétre a szoptatás befejezése után 6-9 hónappal érdemes gondolni. Haskötő viselése mellett fokozatos terheléssel indíthat hasizom-gyakorlatokat. Ezt a terhestornán is megmondták volna, de még mindig kérdezhet tőlük. A szülésze irányítani fogja, ha megkéri.
2016.
11.
01.
Koponya kérdése:

Udvozlom! Kissne Terezia vagyok Mezoturol. 2005 ben auto balesetem volt. koponya alapi toresem volt a tobbi serulesem melet. A koponyamba egytenyernyi reszen egy cement alapu mucsont van beultetve. De egy par eve feldagadt rajta a bor es valadek fojtki. Szeretnek egy uj rekonstrukcios mutetet. Mert igy nagyon kenyelmetlen es mozog. A mai napig is valadek fojik ki . Szeretnek ontol erdeklodni hogy egy ilyen beavatkozas menyi.be kerul? Nagyon felek a mutetektol.Igy sajnos nem tudok dolgozni.Elore is koszonom a segitseget . Tiszteletel Kissne Terezia.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
11.
01.
Kedves Terézia! Ezt TB-re kell majd korrigálják idegsebészeti intézetben. Kérjen beutalót családorvosától.
2016.
10.
17.
rectus diastasis kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Három gyermek édesanyja vagyok. 2003-ban szültem a kislányomat, 2011 és 2012-ben a két kisfiamat. Sajnos a hasam az utolsó szülés után elég nagy maradt, ami azt jelenti, hogy reggel, 3 hónapos terhesnek felel meg, estefele kb 7 hónapos terhesnek nézek ki. A sebészeten rectus diastasist, ami 4 ujjnyira van szétnyúlva, és köldöksérvet állapított meg az orvos és műtétet javasolt, mivel ez nőhet, nyúlhat a has az idő múlásával. Ez 2013-ban volt. Mivel a kisfiam még kicsi volt így nem vállaltam a műtétet. Mostanra már sokkal nagyobb a hasam, ami elég látványos, mivel vékony testalkatú vagyok. Illetve már elég a gratulációk fogadásából, így újra elmentem a sebészetre, ahhoz az orvoshoz, akinél pár évvel ezelőtt voltam. Most már nem javasolta a műtétet, mivel a rectus diastasis diagnózisra elég egy haskötő használata. Nem értem, hogy miért, mivel problémát okoz. Fáj a hátam, több óra állás után -pl. főzés után- úgy érzem, hogy szétszakad a hasam, borzasztóan bekeményedik, megnő, belül is nyom mindent, itt azt értem, hogy vizeletcsepegés, guggolásnál a hüvely is fáj. Olyan kellemetlen fájó érzés, mintha folyamatosan évek óta terhes lennék. Doktor úr véleményét szeretném kérni, hogy lenne-e értelme egy esetleges műtét lehetőségének. Kell-e műteni a rectus diastasist? Illetve hogy miből állna egy ilyen műtét? Ilyenkor a sebész összevarrja a hasizmokat majd egy hálóval megerősíti a hasfalat? Ezt a műtétet általános sebész végzi vagy plasztikai sebész? (Nyáron Szegeden a Klinikán plasztikai sebész is megvizsgálta a hasam, mivel kemény volt és nincs lógó bőr - fekve, puha, lapos volt a hasam és meg sem tudta megfogni a bőröm, így azt mondta, hogy neki mint plasztikai sebésznek nincs teendője a hasammal/. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Széles Szilvia
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
10.
17.
Kedves Szilvia! Nagyon jól leírta a tüneteket, de a végső diagnózishoz látnom-tapintanom kellene. A hasplasztika műtéte alatt összevarrjuk a rectust, vagyis a két egyenes hasizom közötti inas lemezt. Evvel karcsúbb is lesz és ez már nem fogja megengedni, hogy a hasüri szervek (belek, cseplesz) kinyomják a hasfalat. A köldöksérvet is ekkor operáljuk. Látatlanban csak általáno tanácsot tudopk adni, de ha erre játr, szívesen megnézem. Bejelentkezés e-mailon jankydr@t-online.hu, vagy 06-20-934-8778. Rendelési időm, elérhetőségeim l. a www.janky.hu web lapon. Üdvözlettel: Dr. Jánky György
2016.
09.
29.
Katalin kérdése:

Tisztelt Dr.Úr ! A kérdésem a következő: Három napja operálták a jobb kezemet Carpal tunnel syndromával. Az éjszakai erős feszítő zsibbadásom rögtön eltünt,az ujjzsibadás tudom,lassan fog enyhülni,majd gyógyulni,viszont ami a műtét óta új tünetként jelentkezett,az eddig nem zsibbadt gyűrüsujjam belső fele egy áraműtésszerű érzés után zsibbad. Egy hét után találkozom csak az orvosommal,addig is nyugtalanít,mi történhetett,ez rendellenes tünet e? Válaszát megköszönöm. Tisztelettel:Katalin
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
09.
30.
Kedves Katalin! Egészen pontosan nem tudom a választ, de valószínű, hogy egy érző ideget vmi nyom. Lehet, hogy csak a műtét utáni ödéma, ami meg fog szünni lassan. Ne aggódjon, egy hét után meg tudja kérdezni az operáló orvost is.
2016.
08.
17.
Hedvig kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 112 kilós 67 éves nő vagyok 27 éve ,az utolsó terhességem alatt köldöksérvem alakult ki. Az első időkben nagyon pici volt, de mióta elhíztam 10 éve, azóta látható, sőt egyre nagyobb, körülbelül tojás nagyságú. Voltam sebészeten még akkor, az ottani orvos nem ajánlott műtétet, azt mondta, hogy kiújul úgyis, ilyen kövér embereknek nem lehet megcsinálni.Próbáltam haskötőt hordani de lipómatózisom van és a derekamon hátul tele vagyok kisebb-nagyobb csomókkal, amik nagyon fájnak, ha megszorítja őket a merevítő. Eddig vastag gumiderekú nadrágokat hordtam, hogy valamennyire tartsanak, de úgy érzem, már nem segít ez a megoldás. Egyre jobban kitüremkedik a köldököm és érzem, mikor kézzel megpróbálom helyére igazítani, hogy a sérvkapu pattan, ahogy visszakerül a helyére a belem . Egyenlőre nincs semmi gyulladásban a sérv körül. Próbálok fogyókúrázni, de képtelen vagyok 4-5 kilónál többet fogyni. Nehezen mozgok, mert ráadásul izületesek a lábaim is. Mitévő legyek? Meg lehet ilyen kövér embereknél operálni ezt a köldöksérvet? Válaszát várom, köszönöm, hogy meghallgatott! Üdvözlettel: Barabás Hedvig
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
08.
18.
Tisztelt kérdező! Érdemi véleményt látatlanban nem tudok adni. Kérdezzen meg több sebészt, - ne csak egyet - mi a véleményük, hogyan lehetne megoldani. (Hálóbeültetés?)
2016.
08.
06.
Magassagcsökkentes kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Elolvastam mi a szakterülete és bár a kérdés nem teljesen azzal foglalkozik, de a test orvosilag történő változtatásához tartozik. Tudom, hogy az embernek úgy kell elfogadnia magát, ahogy van, de azt gondolom mégsem véletlen a plasztikai műtétek magas szàma, ugyanis sok mindenen tudunk ma már változtatni. En egy kb.172cm magas làny vagyok, és ha megvàltoztathatnék magamban valamit az a magasságon lenne. Tudom, hogy sok nálam magasabb nő is van...de nekem ez is sok, és amennyiben van rá mód szertnék rajta változtatni. Nem tudom elképzelhető-e ilyen eljàràs, vagy felejtsem el, hogy ezen tudok majd valaha is vàltoztatni. Tisztelettel, Éva
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
08.
07.
Igy szép, ilyen magasan. Aránytalan lenne a teste rövidebb lábakkal, különben sem lehet ezt műtétileg megoldani.
2016.
08.
01.
jocoka19 kérdése:

Tisztelt doktór úr! Az a problémám van hogy 2016.06.08 án kezeltek a reumatológián inhüvelygyuladás miatt, az elis múlt. Mai nap ébredés után jobb könyökból induló fájdalóm, csuklómba nyomást érzek valamint ha mozgatóm a csúklómat akkor katogást is érzek benne, tenyeremnél húzodást érzek. Ilyen esetbe érdemes e visza menni a reumatológiára ? Vagy majd elfog múlni? Köszönetel!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
08.
01.
Tisztelt Kérdező! A rheumatologia nem a szakterületem, de ha panasza van, célszerű visszamenni és elmondani.
2016.
07.
17.
Implantátum csere kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdéssel foldulok önhöz,hogy szivárgó implantátumot tudok e tb támogatással cseréltetni mivel a hinalji nyirok csomoba gyüllik!? 13 éve lett be helyezve. Köszönöm válaszát elöre is.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
07.
17.
Kedves Érdeklődő! Sajnos nem támogatja a TB, még a PIP betétet sem lehet ingyen cserélni, de ha szivárog bármelyik, akkor minél hamarabb ki kell cserélni. Nálam altatásban 2 jó minőségű betéttel összesen 650.000 Ft. Bejelentkezés vizitre 06-20-934-8778 Üdv. JGy
2016.
04.
25.
kozmetikus kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz: Lányom 25 éves kozmetikus és munkájából kifolyólag elég gyakran fáj a háta. Mellnagyobbítást szeretne. A kérdésem az lenne, hogy ez a nagyobb mellek mennyiben befolyásolják a hát fájdalmait. A jobb mellében 11x10 cm echoszegény képlet van amelynek a citológiai véleménye: minimális mennyiségű myoepithel sejtek, ezek jelenléte alapján benignus laesioról van szó. Kérdésem ezek tudatában is végezhető mellnagyobbítás? Köszönöm válaszát!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
04.
25.
Tisztelt Kérdező! A rossz tartás miatt fáj a háta. A mellnagyobbítás minimális súllyal jár ugyan, mellenként kb. +300 gram, de ez nem hiszem, hogy jelentősen rosszabbítaná az állapotát. Inkább a tartásán kell majd javítani. A benignus elváltozást kontrollálni kell majd ultrahang vizsgálattal a mellműtét tervezése előtt. JGY
2016.
04.
13.
Már nem nő biztos vissza? kérdése:

Tisztelt Dr. úr! Én vagyok az aki beütötte a fejét egy vaslemezbe még szilveszterkor nos a haj még mindig nem növekszik most már biztos hogy nem nő vissza?
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
04.
13.
Tisztelt érdeklődő! Talán már itt nem fog nőni haj.
2016.
04.
01.
nem hegesen gyógyult kérdése:

Tisztelt Dr. úr! Én úgy látom hogy egyáltalán nem maradt semmi nyoma a sebnek a fejbőrömön de mégsem nő ott még mindig haj így 3 hónap után még van esély hogy kinő?
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
04.
02.
Tisztelt érdeklődő! Talán már itt nem fog nőni haj.
2016.
03.
24.
Hogy lehet megállapítani? kérdése:

Tisztelt Dr. úr! Hogy lehet megállapítani egy sebről hogy az nem hatolt -e át az irhán, tehát csak a hámréteg sérült, mert azt tudom hogy a hámsérülések heg nélkül gyógyulnak.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
03.
24.
Tisztelt Kérdező! A seb mélységéből. A felületes sebzés, csak horzsolás, de a leírása szerint ez mélyebb lehetett az Ön esetében.
2016.
03.
24.
Contratubex kérdése:

Tisztelt dr. Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a Contratubex gélt használhatom belsőleg?A szám belső felszinét műtötték és varrták. Tisztelettel Zoltán
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
03.
24.
Tisztelt Kérdező! Semmiképpen ne kenje a szájába! A szájnyálkahártya jól, szint láthatatlan heggel gyógyul magától is. JGy
2016.
03.
15.
Vissza nő a haj kérdése:

Tisztelt dr. úr! Én vagyok aki beverte a fejét a vaslemezbe és még mindig nem nőtt ki a haj ott ahol volt a sérülés sok mindent olvastam már a neten és azt írta hogyha nem hatolt a seb el az irháig akkor visszanő mert ugye a hámsérülés heg nélkül gyógyul de ez a seb ami nekem volt ez is hámsérülés lehetett de még most sem nő ki pedig több mint 2 hónap eltelt már
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
03.
15.
Lehet, hogy marad egy kis vékony heg, a sérülés után, amiben nem fog haj nőni.
2016.
01.
13.
Baleset!! kérdése:

Tisztelt Dr.ÚR! Sajnos baleset ért még 2015.11.17.-én beszorult az ujjam az öntöttvas grillrácsteteje és a grilltűzhely közzé.A Baleseti sebészet diagnózisa bal kéz II-es ujj begyen 3 mm hámhorzsolás, (a vér ömlenyt megnyomtam és kivérzett), a köröm alatt véraláfutás(ez már majdnem lenőtt mostanra) a köröm nő és a vérömleny a körömágytól nem szűnik meg. Mit lehet ilyenkor tenni?? Mit tanácsol? Nem fáj de nagyon érzékeny és csúnya sötét kék. Válaszát előre is köszönöm. Mami
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
01.
14.
Tisztelt Kérdező! A horzsolás begyógyul, a vérömleny pár hónap alatt lenő, vagy felszívódik, semmit nem kell tennie.
2016.
01.
11.
Atheroma kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Atheroma műtét után vagyok, 5 napja szedték ki a varratokat a nyakamnál. Egy duzzanat/csomó maradt az egyik oldalon (keloid?), ez mennyire normális? Idővel ez elmúlik? Illetve a szép seb-, heggyógyulásra milyen krémet ajánlana? Válaszát előre is köszönöm http://kepfeltoltes.hu/160110/DSC02938_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/160110/DSC02934_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Tisztelettle: B. Zoltán
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
01.
14.
Tisztelt Kérdező! Óvatosan borotválkozzon, ezt a területet ne sértse, ne nyúzza. Még korai lenne kijelenteni, hogy keloid lesz-e belőle, vagy pár hónap alatt megnyugszik a heg és elhalványodik. Kenheti Contractubex, vagy Plerudin HegNe krémmel.Szilikon tapasz kapható a Medist KFt-nél Bp-en. Egyet válasszon ki és azt használja hetekig, esetleg hónapokig, de ne kombinálja. Amennyiben valamelyikre kivörösödik, duzzadt lesz, akkor érzékeny rá, abba kell hagyni. (Legtöbbször a Contractubexnél számolnak be erről a páciensek) legfontosabb a türelem.
2016.
01.
10.
orr műtét kérdése:

Jó estét kívánok! Engem egy olyan dolog érdekelne, hogy hallottam hogy létezik orrcsipesz, amivel lehet formálni az orrot. Ön ezt mennyire tartja jónak? Lehet vele jó eredményt elérni? Nekem púpos orrhátam van és nagyon előnytelen, nem érzem jól magam a bőrömben miatta és nagyon szeretnék már csinálni/csináltatni valamit az orrommal. Előre is köszönöm a válaszát!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2016.
01.
10.
Üdvözlöm! Nem ismerem az eljárást, én nem végzek orrműtétet. Kérdezzen orr-fül-gégészt.
2015.
11.
21.
térd kérdése:

Kedves Doktor Úr! Tegnap voltam MRI vizsgálaton ahol ezeket a dolgokat írták csak én nem értek belőle semmit ezzel kapcsolatba kérném a segítségüket.A mérések egy része kissé mozgásműtermékes. Az extraarticularis szalagok sértetlenek. Az ízületben illetve a bursa suprapatellarisban a folyadék mennyisége mérsékelten felszaporodott. A terhelési felszínek porcborítéka megtartottnak látszik. A meniscusok keskenyebbek, jelintenzitásuk rendes, Az elülső keresztszalag femoralis részlete nem különíthető el, régiója szélesebb, inhomogénen emelkedett jeladású. A hátsó keresztszalag angulatioja csökkent, jelintenzitása rendes. A térdízületet alkotó csontokon jelintenzitásbeli eltérés nem látható. A patella enyhén lateralizált, amennyire megítélhető, porcborítékán körülírt jelzavar nem mutatható ki. A fossa popliteában kóros képlet nincs, Elülső keresztszalag laesio. A patella kis lateralisatioja És még olyan kérdésem lenne mi a további teendőm. Köszönettel!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2015.
11.
21.
Nem vagyok baleseti sebész, de a leírásban az elülső keresztszalag sérülését írják le. Keressen fel evvel egy ortopédust, vagy baleseti sebészt.
2015.
11.
05.
Sebészet? kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Sajnos hasi panaszaim vannak már egy hete.Az amiláz szintem minimálisan magasabb,háziorvos szerint ne foglalkozzak vele.Voltam uh-on,ott minden rendben,kivéve többszörösen megtört cholesysta.A vérkép gyulladást nem mutatott,de a hasfájdalmam nem szűnik.Félek egy esetleges hasnyálmirigygyulladásstól ill maga a has betegségtől.Amit kérdeznék,ezzel sebészetre kell fordulnom?ott tudnak kezdeni velem valamit?köszönöm válaszát
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2015.
11.
05.
Tisztelt Kérdező! Szerintem is jobb, ha látja sebész!
2015.
04.
23.
heg eltüntetése kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Mindkét karomon 2-3 , anyajegy nagyságú kerek vagy ovális heg van, amely még gyerekkoromból származik, nem varrták össze és a bőr nem nőtt ki , nem nőtt össze a karomon lévő többi bőrrel azóta ott egységesen, elüt tőle (rózsaszínes színű) . Az a kérdésem, hogy egyáltalán ezzel lehet-e valamit kezdeni ?
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2015.
04.
23.
Kedves Érdeklődő! Kimetszéssel és összevarrással vonalassá lehet tenni a kerek hegeket. A heg mindig más színű, mint a környező bőr, mivel nincs benne pigment.
2015.
02.
16.
Enikő kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Alapvetően vékony vagyok de a has-derék méretem az alkatomhoz képest nagy. Sajnos oda hízó típus vagyok. Diétával szép eredményeket lehet elérni de sajnos célzottan nem lehet zsírt égetni és onnan is lemegy ahonnan nem kellene. A zsírleszívás nyilván megoldás lehet, de elég radikálisnak tartom és azért engem előtte még érdekelne, hogy a különböző helyi fogyasztógépek (zsírfagyasztás, ultrahangos zsírbontás, stb) hatásosak lehetnek-e vagy csak pénzkidobás az egész? Válaszát köszönöm.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2015.
02.
17.
Kedves Érdeklődő! Mivel ezek a beavatkozások kozmetikai szalonokban történnek, nekem nincs rálátásom a hatékonyságra, nincs pozitiv visszajelzés a pácienseimtől sem. Ezt Önnek kell kipróbálni. Biztosan nem olcsó, de más megoldás nincs. Üdvözlettel: Dr. Jánky GYörgy www.janky.hu
2014.
12.
20.
Ország Attila kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy csökkenthető-e a bal bokám fölött található, valaha fekélyes bőr pirossága, vörössége? Az előzmény az, hogy idén áprilisban 2 db stentet ültettek be a bal oldali vena iliacába, ami által megszűnt a fekélyhajlam a lábamban. A stent beépítésére a 26 évvel ezelőtti mélyvénás trombózis miatt volt szükség. Most jutott el az orvostudomány a fent említett beavatkozás véghezviteléhez esetemben. A kérdésem tehát az, hogy lehetséges-e a vörösbarna foltot valamilyen sebészeti módon eltüntetni? (bőrátültetés)? Köszönettel : Attila
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2014.
12.
21.
Tisztelt Ország úr! Ez érsebészre tartozik, nem vág a szakmámba. Üdv. JGY
2014.
12.
14.
fejlődési rendellenesség kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Melleim méretében jelentős eltérés van. Tudomásom szerint ez fejlődési rendellenesség. Valóban igaz, hogy ha a mellek mérete közötti különbség 70 % vagy annál nagyobb, akkor a tb támogatja a mell korrekcióját? Hol végeznek ilyen műtétet az országban és hogyan kerülhetek el ilyen rendelésre? Szükséges beutaló? Válaszát előre is megköszönöm! Üdvözlettel. B.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2014.
12.
14.
Kedves B! Sok információm nincs erről, mert magánorvosokkal nem köt az OEP szeződést, így TB térítéses műtéteket nem is végzek. Hasonló korrekciót csak térítéssel tudok végezni. Próbálkozzon a bp-i Szt. Imre kh-ban, (XI. ker. Tétényi út) vagy a Honvédkórházban, (XIII. ker. Róbert Károly krt.) . Vidéken az orvosi egyetemek klinikáin talán tudnak felvilágosítást adni. Üdvözlettel: Dr. Jánky György www.janky.hu
2014.
05.
09.
Nagy has kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Annak nincs is lehetősége, hogy az izmaim lennének elnyúlva ? Köszönettel Ágnes
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2014.
05.
09.
Kedves Ágnes! De, lehetséges. Ezért írtam, hogy hasizom-tornávbal javítható az állapot.
2014.
05.
09.
Elnyúlt hasizom kérdése:

Tisztelt doktor úr ! Két gyermeket szültem közel 40 évesen. Keveset híztam a terhességek alatt és szülés után nemsokkal sikerült is tőle megszabadulnom, viszont a hasam nagy maradt. Ha hanyatt fekszem, totál lapos. Mitől lehet ez ? Esetleg elnyúltak az izmaim ? Helyre lehet ezt valahogy hozni ? Üdv: Györgyi
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2014.
05.
09.
Tisztelt kérdező! A hasüri szervek súlya nyomja előreaz álló helyzetben elődomborodó hasat. Hasizom erősítéssel javítani lehet rajta. Üdv. JGY
2014.
05.
08.
Nagy has kérdése:

Tisztelt doktor Úr ! Három terhességem volt, de a hasam már a legelső szülés után sem húzódott vissza. A legkisebb gyermekem 2 éves és ennyi idő alatt én is leadtam a súlyfeleslegem, viszont a hasam most is akkora és olyan, mintha 6. hónapos terhes lennék. Nagy, kerek és kemény. Engem viszont nagyon zavar. Szeretném ha visszahúzódna, de nem tudom mit tehetnék. Tudna tanácsot adni ? Előre is köszönöm Ágnes
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2014.
05.
08.
Kedves ÁGNES ! hasi UH kellene, hogy kiderítse hol a sok zsír. Bőr alatt - akkor zsírszívás, - vagy hasüregen belül. Leírása alapján a hasüregen belül, a csepleszre tippelek. Ezen nem lehet sem zsírszívással, sem hasplasztikával segíteni. Alkati probléma.
2014.
04.
29.
Orrműtét kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Gyerekkoromban eltört az orrom de a szüleim akkor nem műttették meg emiatt eléggé szenvedtem egész eddigi életemben, görbe és nagy is. Jelenleg 38 éves vagyok egész életemet befolyásolta hogy milyen a kinézetem, de sajnos képtelen vagyok ennyi pénzt összeszedni hogy megműttessem, a házasságom is emiatt ment tönkre, tudom ez most elég szánalmasnak hat de sajnos igaz. Utálok emberek közé menni, nem igazán barátkozom, igyekszem kerülni az emberi kontaktust hogy ne lásson senki. Nagyon sokat sírok miatta. Tud e nekem ajánlani valamilyen lehetőséget ( gondolok itt valamennyi TB támogatásra, bármire) hogy akár részletekben is befizessek egy ilyen műtétre. Végső elkeseredésemben írtam ezt, hátha van még remény. Sajnos fizetésemből egy összegben nem fogok tudni soha ennyit kifizetni. Várom válaszát
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2014.
04.
29.
Baleseti deformitás miatt elvileg kell a TB támogatás. Keressen fel egy Orr-fül Gége Klinikát. Nem irta meg, hol lakik, emiatt címet sem tudok adni. Üdv. JGy
2013.
08.
30.
kis ujj törés kérdése:

Kedves doktor úr! 2013.07.30 készült röntgen fel:jobb kéz V-ös ujj kétirányu felvételén a kp.perc distalis harmadában ferde törés látszik Dislocatio dorsal felé csontszélességnyi.néhány fokos dorsal ir. tengelyeltérés látható. Th:IV-V ujjra terjedő giszsin 2013.08.06. gipszen át készült 2 ir. jobb kéz felv az V-ös ujj középpercén jelzett törés állás nem változott a distalis törtvég félcsont szélességnyit doralisan dislocalt a törtvégeg néhány mm. összecsusztak. Th körkörös gipsz felhelyezése 3hét mulva controll 2013.08.27 a jobb kéz V ujjának kp precén hosszanti átlós törés látható csontszélességű dislocatioval Th gipsz ex. langyos fürdö torna fastum gél 1hét mulva controll Kérdésem az lenne mi a véleménye a leitakról illetve a legutobbi rögen felvételről. Az orvos azt mondta hagyuk most a gipszet volt eleget fent majd egy hét mulva meg látjuk hogy alakul jo lesz majd. Amit látok és érzek a kiss ujjam kifelé áll ferdén tornáztatom a vizben de nem enged semmit fáj duzatt.ön szerint mi a további teendő? köszönöm válaszát.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2013.
09.
02.
Tisztelt Kérdező! Baleseti sebészettel foglalkozó kollégának kell feltenni a kérdést. Üdv. JGY
2013.
04.
29.
kéz zuzodás. kérdése:

Jónapot Kívánok. Ma sebészeten az ambuláns lapon ez szerepel: státusz: bal I-es metacarpus basisanak megfelőlen duzzanat,suffosio,nyom.érz. idáig teljesen rendben. De a diaznozis nem teljesen érthető...: Cont.man.l.s. mit rejt ez maga mögött? Előre is köszönöm a válaszát.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2013.
06.
26.
Üdvözlöm! A latin dg. Contusio manus lateris sinistri fordítása: bal kéz zúzódása. Üdv. JGY
2013.
01.
15.
öcsi kérdése:

Tisztelettel kérdem, nekem mindkét térdembe kopás van alig tudok menni sokszor megállok pihenni menet közbe, kérdésem következő, megszeretném műttetni mind két térdemet, milyen hosszan tartó lesz a gyógyulásom, a műtét után , kihez forduljak hogy megcsinálják, milyen vizsgálatok előzik ezt meg, ez után a műtét után jobb lesz a járásom,,,? kérem szíves válaszukat öcsi
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2013.
01.
15.
Tisztelt Érdeklődő! Ortopéd szakorvos tud a kérdéseire válaszolni. Én hasi sebészettel és plasztikai sebészettel foglalkozom, nem vág a szakmámba. Üdv. JGy
2012.
02.
26.
Kun Henrietta kérdése:

Jó estét kívánok! Én tanácsot szeretnék kérni mivel egyik barátnőm lefogyott és ilyen csíkos lett a bőre olyan mint a terhességi csík lenne és látta az internetek a Pregnacare nevű kenőcsöt amivel állítólag eltünteti ezeket a csíkokat és azt szeretném kérdezni h az jó e rá vagy ha nem igazán akkor esetleg tudna- e rá ajánlani valami kenőcsöt ami használ. Előre is köszönöm. Üdvözlöm!
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2012.
02.
26.
Kedves Henrietta! Nincs tapasztalatom a kenőccsel. Talán kozmetikusok használják. Üdv. JGy
2011.
11.
30.
32hetes kismama kérdése:

Jo Napot kivanok!!nekem Kedves Doktor ur annyi lenne a kerdesem,hogy akinek terhesseg alatt kialakult a koldok serve ajanlatos inkabb csaszar metszessel vilagra hozni gyeremeket??Koszonom szepen miharabbi valaszat maradok udvozlettel...Szilvia Blanco Olivarez
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2012.
02.
26.
Kedves Szilvia! A szülész-nőgyógyászati javallatok mellett a sérv nagysága is meghatározza a császármetszés indikációját. Kis köldöksérv semmilyen problémát nem fog okozni a szülésnél. Üdv.JGy
2011.
07.
23.
Köldöksérv kérdése:

Jó estét kívánok! Öt nappal ezelőtt köldöksérv műtéten estem át. Húsz éves vagyok, vékony testalkatú, születésem óta tartott ez az állapot. Kérdésem a következő: Itthon vagyok, lábadozom, és mégis olyan mint ha mozogna a köldököm. Feszül, szúr és úgy érzem mint ha ki akarna szakadni, ki akarna fordulni. Ez volt az első műtétem. Normális ez az állapot? Mikorra várható ennek a kényelmetlen érzésnek a megszűnte? Bízhatok abban, hogy varratszedés után elmúlik ez a kellemetlen állapot? Köszönettel: Sándorfi Róbert
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2011.
07.
24.
Tisztelt Érdeklődő! A varratok húzódhatnak. Ez még 1-2 hónapig igy lesz. Vigyázzon a haspréssel! (pl. székelés, emelés, stb)
2011.
01.
25.
Haemangioma kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Ferencz Tamás vagyok, 24 éves. Azért írok Önnek, mert egy haemangioma eltávolítás műtét előtt állok. Érdeklődni szeretnék hogy hogyan zajlik egy ilyen műtét. Mire számítsak? Kérhetem az altatóorvostól hogy helyi érzéstelenítés helyett altatással műtsenek? Várom válaszát! Tisztelettel: Ferencz Tamás
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2011.
01.
31.
Tisztelt Ferencz Tamás úr! Altatásban csak a nagyon nagy, vagy problémás helyen levő haemangiomát érdemes, a többi helyi érzéstelenítésben eltávolítható. A sebészétől kell megkérdezni a műtét menetét, mert én nem láttam Önt, nem tudom hol van az elváltozás. Üdvözlettel. JGy
2011.
01.
15.
Mónika kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérni hogy i a hasi ultrahang eredményemet megnézze. Hepar: nem nagyobb homogén echoszerkezetű. Az intrahepatikus epeutak nem tágabbak. Cholecysta: normális nagyságú, a fal enyhén szélesebb, fokozottabban reflektál, de a lumenben kő nem látható. A ductus choledochus nem tágabb. Pancreas: nem szélesebb homogén szerkezetű. Ren: szabályos alakúak, nagyságuk szerkezetűek. Üregrendszeri tágulat, kőreflexió nem észlelhető. mellékvesék régiója szabályos. Lien: szabályos nagyságú szerkezetű. A kismedencében kórós képlet nem azonosítható.Az aorta látóterébe kerölt szakasza nem tágabb. A vizsgált régióban megnagyobbodott nyirokcsomó vagy megvastagodott bélszakasz nem látható. Vélemény: cholecystitis chr. Sajnos idő hiányában a főorvosnővel nem tudtam beszélni. Ezt a vizsgálatot megelőzte egy hét eleji epegörcs roham. Nagy valószínűséggel egy pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki, az én véleményem szerint. Körülbelül 2-3 éve begyulladt az epehólyagom, akkor gyógyszert kaptam rá. Kérdésem a következő: Ez a lelet indokolja az epehólyag eltávolítását? Továbbá mivel tudom megelőzni az epe gyógyulását? Annyit mondott a másik doktornő hogy szigorú diéta.38 éves vagyok fogamzásgátló tablettát szedek, továbbá napi 1 szem L-thyroxin 50mg pajzsmirigyre.A vérképen a következő adatok vannak becsillagozva. WBC: 15,7 BASO: 0,0 NEUT absz: 11,47 LYMPH absz: 3,62 Vvt süllyedési seb: 35 Összkoleszterin: 5,8 GGT: 63 C reaktív fehérje ultraszenzítív: 35,56 Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Horváthné Móni
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2011.
01.
15.
Kedves Móni! Külföldön vagyok febr. 1-ig- Internet kapcsolat nagypon körülményes. Válasazolok majd ha hatzaértem. JGy
2011.
01.
05.
Kun Henrietta kérdése:

Jónapot! Lilla vagyok 16 éves és az a problémám van h leadtam 20 kilót és megnyúlt a bőröm és lóg és azt szeretném megkérdezni hogy műtét nélkül hogy lehetne azt eltüntetni vagy legalább javítani rajta!! Várom a válaszát! Remélem minnél előbb válaszol!! Előre is köszönöm! Üdv: Lilla
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2011.
01.
05.
Kedves Lilla! Sajnos műtér nélkül nem lehet eltüntetni a megereszkedett bőrt. Pár hónap alatt valamennyire visszahúzódik, mert fiatal és rugalmas még a bőr, de soha nem lesz már feszes. Üdv. JGy
2010.
11.
17.
Mohos Józsefné kérdése:

Járáskor a sarkaim külső széle fáj, a fájdalom ahhoz hasonlítható, mint mikor valaki megüti valamely testrészét és az bekékül és utána ezt a területet újra megütné. Ehhez társul még a lábfejemem középen kidudorodó csont (bütyökhöz hasonló) fájdalma. Másik problémám: hüvelyk, mutató és középső újjaim nem tudom teljesen behajlítani, fájnak és ha behajlik is véletlenül, akkor csak úgynevezett visszapattintással állnak helyre, ami nagyon fájdalmas. Hova fordulhatnék segítségért, mert a házi orvos nem mond semmit.
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2010.
11.
17.
Tisztelt Érdeklődő! A leírt panaszok ortopédiai eredetűek. Rossz lábbeli, rossz talpboltozat terhelés kiválthatja ezeket a panaszokat. A kézen pattanó ujjak vannak. Mindezekkel forduljon orthopédus szakorvoshoz.
2010.
03.
30.
petria kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Többszöri csipőprotézis beültetés volt /115 kg voltam/s mikorra vége lett ennek a betegségnek/az utolsó szeptikus állapot miatt kivették a 2.protézist is . A jelenlegi sulyom 80 kg sajnos a megnyúlt bőr szinte kötény hasat alkot. Mintegy úszó gumi venné körül a testemet csak lóg. S érdekes módon a bőr a bal oldalra nyomódik szinte, a műtéti oldalra. Szeretném megkérdezni, hogy ennek mi az oka ? Mit lehet tenni ez ellen ? Ezt a problémát csak privát úton lehet megoldani ? Előre is köszönöm válaszát . Tisztelettel..Petria
Jánky György Plasztikai sebész szakorvos
2010.
03.
31.
Tisztelt Érdeklődő! Kötényhasat plasztikai műtéttel meg lehet oldani. Ha el szeretne jönni egy első orvosi vizitre, akkor rendelési időben egy időpontot kérni szíveskedjen az asszisztensnőmtől, vagy e-mailen tőlem. Az első vizitnél, csak adatfelvétel és vizsgálat van. Rendelési időm: hétfő, csütörtök 14-19 között. Tel: 06/1-365-8633 (rendelési időn kívül mobil. 06/20-934-8778.) Címem: 1114 Budapest, Bartók Béla u. 1. III em. (A Gellért szálló mellett) Üdvözlettel: Dr. Jánky György www.janky.hu
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!