K-vitamin és a rák kockázat


A K-vitamin szabályozza a vérsűrűsödést ezzel segítve a szervezetnek a kalcium szállításában. Ezen felül még segíthet csökkenteni a csontritkulást és a törés kockázatát, és segíthet az érelmeszesedés megelőzésében is.


Most pedig német kutatók szerint azok, akiknek magas a K-vitamin bevitele kisebb eséllyel alakítanak ki rákot, különösen tüdő- és prosztatarákot.

A kutatásban több mint 24.000-en vettek részt, 34-64 év közöttiek, akik között senki sem volt beteg rákkal a tanulmány kezdetén. Idővel azt találták, hogy azok, akiknél a legmagasabb volt a K2-vitamin bevitel (húsban és sajtokban található) 28%-kal kevesebb eséllyel haltak meg prosztata-, tüdő-, vastagbél- vagy mellrákban.

Egyéb kockázati faktorokat is figyelembe vettek.

Címkék: K-vitamin, kalcium, csontritkulás, érelmeszesedés, rák
#2
kakavec - 2015.01.28 20:02
kutat..
#1
kakavec - 2015.01.28 20:02
:D kutat :D
Előzmény: #1
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!