Joghurt és vörös áfonyalé a jó vérnyomásért


Relaxáljon és élvezze a joghurtját – ez talán segíthet a magas vérnyomással szemben.


Egy 15 évig tartó kutatás eredménye ez, ahol 2000 önkéntes vett részt. Akiknek a napi kalória bevitel legalább 2%-a joghurtból jött, ott 30%-kal kisebb volt az esély magas vérnyomás kialakítására.

A kutatás kezdetén senkinek sem volt magas vérnyomása. A hasznos beviteli adag kb. 170 gr alacsony zsírtartalmú joghurt minden harmadik nap. Győződjön meg róla, hogy nem növeli a kalória bevitelt a joghurt hozzáadásával együtt. A hízás rontja a hatásfokot.

Egy másik tanulmány szerint a vörös áfonyalé szintén vérnyomás csökkentő hatással van. Ez a tanulmány megmutatta, hogy átlagosan 3 ponttal csökkent a vérnyomása azoknak, akik az áfonyalevet itták a placebós csoporttal összevetve.

Címkék: joghurt, áfonya, vörös áfonyalé, vérnyomás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!