Jobban félnek a fogorvostól a nők negyven éves kor felett


Az „Ausztráliai Fogászati Szakfolyóirat”-ban nemrég jelent meg egy kutatási beszámoló, mely szerint a nők számára negyven éves kor felett a fogorvosi vizit jóval nagyobb stresszt jelent, mint fiatalabb korban.


A kutatást Dr. Avanti Karve fogorvos, a Sydney-i Egyetem Speciális Fogászati Karának a munkatársa vezette, aki már több mint 5 éve foglalkozik a dentális (fogászati) szorongás és fóbia témájával.

Dr. Karve és kutatói teamje elsősorban olyan, a negyvenes éveikben járó nőket vizsgált, akiknek a fogászati kezelésektől való rettegését a múltbeli traumatikus dentális tapasztalatok táplálják.

„A dentális szorongás nagyon is valóságos és komplex jelenség, melynek jelentőségét soha nem szabad lebecsülni. Nemrég készítettünk egy nemzeti telefonos felmérést, melyből azt a következtetést vontuk le, hogy még a súlyos fogfájdalmat elszenvedő emberek is, akiknél erős a dentális szorongás, átlagosan 17 napot várnak azzal, hogy felkeressék a fogorvosukat. Ezzel szemben a lakosság többi része nem szokott három napnál többet várni.” – összegezte véleményét Dr. Karve.


Címkék: fogászat, nők, vizit, stressz, fogorvos, félelem, életkor
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!