Hírek szakterület szerint

Tüdőgyógyászat

A brokkoli segít tisztítani a tüdőt

Egy új kutatás szerint a brokkoli képes segíteni az immunrendszernek a káros baktériumokkal szemben, amelyek a tüdőkben vannak.

Gyenge elmeállapot köthető az asztmához?

Egy új tanulmány köti a gyenge elmeállapotot az asztma kialakulásához.

A passzív dohányzás rossz az agynak is?

A passzív dohányosoknak nagyobb kockázatuk van a kognitív károsodásra, egy tanulmány szerint.

Egy 30 éves dohányos tüdejét kapta egy nő, pár hónapra rá meghalt

Egy 28 éves nő családja, aki tudta nélkül egy dohányos donortól kapott tüdőt, szerint a nő elborzadt volna a gondolattól és panaszt nyújtott volna be.

Egy kisfiú légzése minden éjjel leáll

Az alvás az egyik legfontosabb dolog a legtöbb 11 éves számára. De élet és halál kérdése Liam Derbyshire-nek, aki egy ritka betegségtől szenved, ami leállítja a légzését minden alkalommal, ha elalszik.

„A dohányzás ölt meg” felirat egy halottaskocsin

Egy dohányos tüdőtágulásban halt meg, utolsó kívánsága pedig az volt, hogy írják ki „a dohányzás ölt meg” feliratot a halottaskocsijára és a sírjára.

A bronchoszkópia

A bronchoszkópia egy olyan procedúra, ami lehetőséget ad az orvosoknak, hogy megnézzék a légutakat egy vékony műszerrel, amit bronchoszkópnak hívnak. Egy bronchoszkópia alatt az orvos megnézi a torkot, a gégét, a légcsövet és az alsó légutakat.

Dohányzás összeesküvése a vírusokkal elsősegíti a COPD-t

A cigarettafüst az egerekben felnagyíthatja a tüdő reagálásait a vírusos megbetegedésekre, ami megmagyarázhat néhány ezideig rejtélyes tényezőt a krónikus obstruktív tüdőbetegségekhez, nyilatkozták a kutatók.

A dohányzás többhez köthető a tüdőráknál

Széles körben elismert az a tény, hogy a dohányzás okozza a legtöbb tüdőrák általi halált. Egy új tanulmány szerint a dohányfüst – a passzív is – nem csak a tüdőrákhoz lehet ilyen szorosan kötött.

9/11 még mindig rombolja az egészséget

Egy új tanulmány szerint a közel 9 évvel ezelőtt történt terrortámadás a new yorki World Trade Centerre még mindig új asztmás és poszttraumatikus steresszes betegeket szül.

© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!