Hírek szakterület szerint

Fogászat, szájápolás

A túlsúly árthat a fogaknak


A túlsúly rossz a szívnek, kockázati tényezője a 2-es típusú cukorbetegségnek és bizonyos rákok kockázatát is növeli. Most a fogászok figyelmeztetnek, hogy a fogaknak és az ínynek is árt.

Ínybetegség és dementia


Ha ön 30 év felett van, akkor van esélye az ínybetegségre.

Leleplezték a fogászati fájdalom mechanizmusát


Kutatók felfedezték egy szokatlan funkcióját a Nerve Growth Factor (NGF) nevű peptidnek a trigeminális ideg fejlődésében. A trigeminális ideg szolgáltatja a jelző ösvénynek a fogászati műtéti fájdalmat, a migrént és más idegi vagy gyulladásos állapotokat.

Lázat okozhat a fogkő az időseknél

Az idősebbeknél a sok fogkő nagyobb kockázatot jelent a lázra – ha van foga az illetőnek, de akkor is ha nincs.

Legvonzóbb vonásunk: a mosolyunk

Tudja, hogy az emberek mit tartanak a legvonzóbbnak egymásban? A mosolyukat. Egy felmérés szerint a mosoly a legvonzóbb testi vonás, vonzóbb a szemeknél vagy a testnél is.

A cseles fogorvos, aki visszavásárolja a Halloween cukorkákat

Egy eltökélt fogorvos elhatározta, hogy megpróbálja megóvni a gyerekeket a túl sok Halloween-i cukorkától és ezáltal a fogszuvasodástól.

Depresszió és a száj kapcsolata

A depresszió és a stressz befolyásolhatja az orális egészséget !

A modern életstílus megelőzheti a fogszuvasodást is

Egy új tanulmány azt mutatta ki, hogy a modern élethez kapcsolódó szokások, az ételeknél is fontosabb szerepet töltenek be, amikor a fogszuvasodásról van szó.

A probiotikumok jók a fogaknak is

A probiotikumok élő mikro-organizmusok, amikről azt gondolják, hogy jót tesznek a gyomornak. Új információk szerint viszont a fogaknak is jót tesznek.

Méhek és a fogszuvasodás kapcsolata

A propolisz nevű anyag segíthet megállítani a fogszuvasodást. A propolisz egy fajta gyanta. A méhek gyűjtik össze fákról és virágokról. Arra használják, hogy lezárják a kaptárat.

© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!