Hírek szakterület szerint

Tüdőgyógyászat

A bronchoszkópia

A bronchoszkópia egy olyan procedúra, ami lehetőséget ad az orvosoknak, hogy megnézzék a légutakat egy vékony műszerrel, amit bronchoszkópnak hívnak. Egy bronchoszkópia alatt az orvos megnézi a torkot, a gégét, a légcsövet és az alsó légutakat.

Dohányzás összeesküvése a vírusokkal elsősegíti a COPD-t

A cigarettafüst az egerekben felnagyíthatja a tüdő reagálásait a vírusos megbetegedésekre, ami megmagyarázhat néhány ezideig rejtélyes tényezőt a krónikus obstruktív tüdőbetegségekhez, nyilatkozták a kutatók.

A dohányzás többhez köthető a tüdőráknál

Széles körben elismert az a tény, hogy a dohányzás okozza a legtöbb tüdőrák általi halált. Egy új tanulmány szerint a dohányfüst – a passzív is – nem csak a tüdőrákhoz lehet ilyen szorosan kötött.

9/11 még mindig rombolja az egészséget

Egy új tanulmány szerint a közel 9 évvel ezelőtt történt terrortámadás a new yorki World Trade Centerre még mindig új asztmás és poszttraumatikus steresszes betegeket szül.

A fiatalkori dohányzás növelheti a SM esélyét

Egy új tanulmány szerint, azok a fiatalok, akik 17 éves koruk előtt kezdenek dohányozni, növelik esélyüket a sclerosis multiplexre (SM).

Urológia

Kutatások szerint a PSA tesztek hamis pozitív eredményt adnak 80%-ban


CBS news jelentése szerint a PSA tesztek (prosztatarák szűrésére használják) az estek 80%-ában nem valósan adtak vissza értéknek pozitívat.

Prosztatarák vérteszt nem éri meg a kockázatot

A PSA vérteszt, amit a prosztatarák diagnosztizálására használnak nem éri meg a kockázatot.

Új teszt a prosztatarákra

Egy új teszt segíthet az orvosoknak eldönteni azt, hogy a prosztatarák mely betegeinek szükséges átesniük agresszív kezelésen.

Amputálni kellett egy tinédzser heréjét egy játék miatt

Egy ameriaki tinédzsernek amputálni kellett a heréjét, miután osztálytársai lágyékon ütötték.

Négy hónapig élt egy 15 centis pengével a fenekében egy nő

Sebészek végre rájöttek, hogy mi okozta a kirabolt nő fájdalmait hátsójában – több, mint négy hónappal azután, hogy kirabolták.
 
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!