Hírek időrendben

Cukormentes üdítő + alkohol = rossz ötlet


Ha azt tervezi, hogy iszik egy vagy két koktélt figyeljen arra oda, hogy cukormentes üdítőt ne keverjen alkohollal. Egy új kutatás szerint ez a kombináció képes az alkohol hatását és a lehelet alkohol sűrűségét megnövelni.

A bostoni robbantás mentősei pszichológushoz fordultak


Az első mentősök, akik kiértek a bostoni robbantás helyszínére, nyíltan lelki tanácsadáshoz fordultak.

A csokoládé és az agy


A csokoládé segíthet az agynak stroke után. Ez az eredmény egy állatokon végzett kutatás eredménye, amelyet a John Hopkins kutatói végeztek. Az egereket epicatechin-nel etették, amely megtalálható a csokoládéban, majd stroke-ot szimuláltak náluk.

Virágok a stresszre


A stressz negatívan hathat az fizikai állapotunkra, kedvünkre és a társadalmi kapcsolatainkra. Egy módja annak, hogy javítsunk a stresszes állapotunkon, az nem más, mint a golgotavirág.

Vitaminok: Mit együnk, mit ne szedjünk


A vitaminok és az ásványi anyagok nagyon fontosak minden ember diétájában. Viszont több tanulmány is bizonyította már, hogy az étellel természetesen fogyasztott vitaminos hasznosabbak a testek, mint a vitaminos kiegészítők. Ha elég zöldséget és gyümölcsöt eszünk, valószínűleg megkapunk miden fontos anyagot. Vitaminpótlókkal viszont nem olyan biztos.

9 dolog amiért nem szabad aggódni


A régi időkben az egészségről szóló hiedelmek lassan terjedtek. Ma viszont nem.

Zöld tea a bánatra


Azok az idősek, akik naponta kortyolnak zöld teát kisebb eséllyel lesznek depressziósak.

Téli napkezelés


Azért, mert a strandidő nincs itt, az nem jelenti azt, hogy el kell feledkezni a napkrémről. A kutatók arra a következtetésre jutottak (miután megvizsgáltak 32 síelő helyet), hogy ha kint vagyunk, télen viszonylag magas helyen ne feledkezzünk el az UV-védelemről.

Egy férfinek 12.000 $-t kellett fizetnie exének a szex hanyagolása miatt


Egy francia férfit arra kötelezte a bíró, hogy fizessen volt feleségének 12.000 $-t, amiért nem szeretkezett vele eleget házasságuk alatt.

BPA és a férfiak


Bizonyítékok szerint a BPA képes szexuális diszfunkciókat okozni a férfiaknál, különösen azoknál, akik munkában is érintkeznek vele. Átvizsgálták 550 gyárimunkás adatait és azok, akik BPA-val dolgoznak, 4-szer nagyobb eséllyel vannak kitéve ennek a szexuális veszélynek, a jelentéseik szerint. 

© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!