Hírek időrendben

A jókedv javít a memórián


Az idősek memóriáján és döntéshozó képességén javíthat, ha jókedvűek, egy új kutatás eredménye szerint.

A gyümölcsfogyasztás csökkenti a hőhullámok számát


Azok a nők, akik sok gyümölcsöt, zöldséget, tésztát és vörösbort fogyasztanak, kisebb valószínűséggel fognak hőhullámokon átesni menopauzájuk alatt.

A barna rizs


A búza marad az elsődleges gabona féle még mindig az Egyesült Államokban. A glycemic-ben gazdag feldolgozott gabona a fő kiváltója az amerikai elhízásnak.

A szennyezettség és a 2-es típusú cukorbetegség


Nem számít, hogy hány éves, férfi vagy nő, túlsúlyos vagy nem, spanyol kutatók szerint van kapcsolat a testben jelenlévő állandó organikus szennyeződés (POPs) és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása között.

A túlsúly árthat a fogaknak


A túlsúly rossz a szívnek, kockázati tényezője a 2-es típusú cukorbetegségnek és bizonyos rákok kockázatát is növeli. Most a fogászok figyelmeztetnek, hogy a fogaknak és az ínynek is árt.

6000 lépés a jó egészségért


Ön tudja, hogy hányat lép naponta? Egy átlagos felnőtt nő kb. 5.117-et, ami 3-4 km-t jelent. Ha ehhez hozzáadnánk plusz 1000 lépést, akár csökkenthetnénk a cukorbetegség kockázatát vagy a metabolikus szindróma esélyeit.

Az ökölbe szorított kéz javítja a memóriát


A legtöbb embernek egy ökölbe szorított kézről az jut eszébe, hogy gazdája mérges. Egy új kutatás szerint viszont, ha ökölbe szorítjuk kezünket, később könnyebben fogjuk emlékeinket előhozni.

A nagy koleszterin legenda


A szívbetegség az egyik vezető oka az elhalálozásnak a világon és az egyik oka a betegségnek a magas koleszterinszint.

A kétnyelvűség jobb az agynak


A képesség, hogy két nyelven tudunk beszélni, segít az idősödő agynak jobb formában maradni, azokhoz, az idősekhez viszonyítva, akik csak egy nyelven beszélnek.

Az igazság a csontkovácsokról


Egyre több hírességet fotóznak le csontkovácsuktól való távozásukkor, többen pedig nyíltan vállalják is, hogy járnak hozzájuk. Mi más árulkodna arról jobban, hogy trenddé kezd válni a csontkovácshoz járás.

© 2009 - 2021 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!