Harc a kövérség ellen

Már adott a lehetőség az élelmiszerek olyan új generációjának kifejlesztésére, amely azáltal kelt jóllakottság-érzést az emberekben, hogy rágás közben éhségérzet-ellenes aromákat bocsát ki – jelentik holland kutatók, miután áttekintették az e témakörben lefolytatott kutatásokat.

Az ilyen élelmiszerek a globális elhízottság-járvánnyal szemben úgy veszik fel a harcot, hogy a felszabaduló aromák csillapítják az éhségérzetet és ezáltal megakadályozzák, hogy az emberek túlegyék magukat.
 
A holland kutatócsoport szerint a tudósok régóta próbálnak olyan ízletes élelmiszereket kifejleszteni, amelyek a jóllakottság érzését keltik, vagy megnövelik. Egészen napjainkig ezek a kutatások arra koncentráltak, hogy a kifejlesztendő élelmiszerek lenyelés után, az emberek gyomrában fejtsék ki hatásukat. A legújabb kutatói erőfeszítések azonban már arra irányulnak, hogy olyan élelmiszereket fejlesszenek ki, melyek már rágás közben éhségérzet-elnyomó aromákat bocsátanak ki magukból. Az ilyen élelmiszerek aromáit alkotó molekulák az agy azon területét aktiválják, amely a jóllakottság-érzés jelzésére reagál.

A kutatók elemzése szerint a rágás közben felszabaduló aroma a jóllakottság-érzéshez hozzájárulva lehetővé teszi, hogy az étkező emberek az evés abbahagyása mellett döntsenek. A holland jelentés több lehetséges alkalmazásra hivatkozik, beleértve az olyan élelmiszerek kifejlesztését is, amelyek rágás közben bocsátanak ki aromát, vagy olyan aromák kifejlesztését, amelyek a jóllakottság-érzés növelésében erőteljes hatással bírnak.


Címkék: kövérség, étkezés, túlsúly, fogyás, fogyókúra, diéta, íz
#3
mirjam (Varga Mária) - 2012.01.03 13:07
Kedves Gabi. Nem orvostól-orvosig kell járni hanem 1 -hez de az tuti legyen.Megnézték a pajzsmirigy működésedet, de nem csak T3-T4-re,
valamint a beleidet mondjuk Uh-val?.vagy esetleg széklet vizsgálat volt-e. És lehetne sorolni, mi minden kell ahhoz, hogy pontosan meg mondják mi től megy át rajtad az étel.?
Mivel nagyon sok betegség előjele lehet ez a panasz.

üdv. Mirjam
#2
ftm - 2011.11.12 17:11


Iren Lipak, Tiborné Seebauer, Czébely Beáta és még 2 további ember kedveli ezt..Kántor Gabriella Nos kérdésem van! Mit tegyek, hogy hízzak, met 3 hónap alatt leadtam 10 kg-t és megerszkedett a bőröm! Rohadtul unom a sok reklámot, ami a kövérséggel függ össze! Én vagyok az egyetlen, aki hízni szeretne? Csupán kérdés?
csütörtök, 15:15 · Tetszik · 3.Kántor Gabriella Nem tudok mit tenni, végig fut rajtam az étel!
csütörtök, 15:21 · Tetszik · 1.
Rita Szekeres Az ilyen drasztikus eseteknél ajánlott szakorvoshoz fordulni. Házi orvossal egyeztetve . Nem kell azonnal a legdrasztikusabb vizsgálattal kezdeni. Ha időben van dolog akkor egy nagylabor vizsgálat is már sokat elárul. Amennyiben a táplálkozással teszünk kísérletet ott javasolni tudom a lúgosító étrendet. Minél több friss zöldséget fogyasztani , mint pl. kinaikel, jégsaláta , stb. Nyersen salátaként elkészítve. De a szakorvost javasolnám mindenképpen megkeresni.
csütörtök, 15:28 · Tetszik .Kántor Gabriella Én kb 1 éve járok orvostól orvosig, ha minden gyógyszert bevettem volna, amit felírtak, lehet már nem élnék!
csütörtök, 16:11 · Tetszik .Rita Szekeres Elnézést ez nem került említésre. Amennyiben bizalommal van felém privátban tudunk értekezni. szekeresri@gmail.com , próbálok segíteni. A privát megkeresést azért ajánlom mert a betegség magánügyként kezelendő. Ez másra nem csak tartozik mint csak az érintett felekre.
csütörtök, 17:15 · Tetszik .Istvanne Nagy Kedves Rita! Es nekem mit tudsz ajanlani, arra az esetre, hogy allandóan puffadt a gyomrom, mintha mindeg tele lenne. 162cm vagyok, es 68kg. a sulyommal ki is vagyok eggyezve, mert nem hizok ezt a sulyt tartom, csak a gyomrom ne lenne olyan nagy. Akkor is ha nem eszem, es eves utan meg nagyobb. Mit tegyek????
csütörtök, 22:20 · Tetszik .Zsófi Lakatos Gabriella egyet értek veled,én is szeretnék hízni.
6 órája · Tetszik .


#1
ftm - 2011.11.12 17:09
Nagyon sok embert érint ez a probléma !
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!