Fogyókúra és az alvás

Ha súlyt szeretne veszíteni, akkor egy jó alvás lehet, hogy segíteni fog.

Egy új tanulmány kapcsolatot talált az alvás és a súly között. A tanulmányban résztvevő, úgynevezett rövid alvók (kevesebb, mint 6 óra alvás naponta) hajlamosabbak voltak magasabb testtömegindexre (BMI), mint a hosszú alvók.

A résztvevők csuklópántokat viseltek, amik mérték az aktivitásukat, a testhőmérsékletüket, a testtartásukat és más pihenésre és aktivitásra utaló tényezőket.

A rövid alvóknak 28.3 volt az átlagos testtömegindexe, ami a túlsúlyos kategóriába esik. A hosszú alvóknek 24.5 lett az átlaga, ami normál érték.

Meglepő módod, a túlsúlyos résztvevők jelentősebben aktívabbak voltak, mint az átlagos testsúlyúak. Ráadásul 1.000 kalóriával többet égettek el naponta, mint a normál testsúlyúak.

A kutatók nagyon sok érdekességet fedeztek fel a tanulmány során és kíváncsiak rá, hogy az alvás és a súly hogyan köthető össze és miért.

Több magyarázat is lehetséges. Az alvás hiánya felboríthatja a természetes hormonális egyensúlyt, ami túlzott evési kényszerhez vezethet. A stressz is fontos tényező lehet.

Több tanulmányt is terveznek ebben a témában.

Címkék: fogyokúra, alvás, pihenés, súly, BMI
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!