Hosszú és egészséges életet akar élni? Semmi probléma. David Zinczenko, az “Edd ezt, ne ezt” könyv írója szerint a következő ételek diétánkba való beillesztésével ez lehetséges és egyszerű.
A joghurt segít az immunrendszer javításában és szinten tartásában és még a rák ellen is védelmet nyújt.
Bizonyos joghurtok probiotikumokat tartalmaznak, amik felveszik a harcot az ellenséges baktériumokkal.
Gyümölccsel vagy mézzel ajánlatos fogyasztani, mint nassolni valót vagy reggelit. A joghurt továbbá tökéletesen alkalmas öntetnek vagy mártogatónak is.
A paradicsom tömve van a lycopene nevű antioxidánssal. Egy olyan diéta, ami lycopenében gazdag véd a rák következő típusai ellen: tüdő, prosztata, hólyag, bőr és gyomor.
Jó helyettesítője lehet a görögdinnye, a rózsaszín grapefruit, a papaya vagy a guava.
Kechupok, paradicsomszósz vagy paradicsom és mozzarella saláták formájában is lehet fogyasztani.
A dió több omega-3-at tartalmaz, mint a lazac és több gyulladás elleni polyphenolt, mint a vörösbor.
Helyettesíteni lehet mandulával, földimogyoróval vagy makadámdióval.
Saláták tetején, süteményekben vagy csirkével, halakkal is lehet fogysztani.
A spenót gazdag hordozója a növényi alapú omega-3-aknak. Segít csökkenteni a szívbetegségek, a stroke és az osteoporosis kockázatát.
Salátákkal keverve, pizzán vagy tojással is fogyasztható.
A zab gazdag az oldódó rostokban, amik csökkentik a szívbetegségek kockázatát.
Zabkása formájában vagy joghurttal, salátákkal együtt fogyasztható.
A répák gazdagok karotenoidokban, amik csökkentik a rák kockázatát és a gyulladásos betegségeket is, mint az asztma.
Édes krumplival vagy mangóval helyettesíthetők.
Salátákban vagy répatorta formájában fogyasztható.
Az áfonyában több az antioxidáns, mint bármelyik másik gyümölcsben. Az áfonya fontos a rák, a cukorbetegség és a korral járó memóriaváltozások elleni harcban. Ez a gyümölcs gazdag a C és az A vitaminokban, amik segítik az szív- és érrendszer egészségét.
Lekvár formájában, gyümölcssalátában vagy egyszerűen magában fogyasztható.