Ételek, amelyek csökkentik a mellrák kockázatát

A legutóbbi kapcsolat a mellrák és a diéta között azt tanácsolja, hogy a zöldségek, a gyümölcsök és a hüvelyesek segíthetnek a nőknek a mellrák kockázatának csökkentésében.

26 év kutatás után, ahol 86.000 nővért követtek, a kutatók jelentették, hogy azon diétások, akik inkább növényekben gazdagon és húsban szegényen táplálkoztak 20%-kal csökkentették a mellrák kialakulását.
 
Egy régebbi tanulmány megmutatta (állatokban), hogy a rák kockázata csökken, ha az állatoknak az átlagos diétájába tesznek diót. Egyik régebbi diéta sem bizonyította, hogy a zöldségek vagy a dió direkt módon felelős a rák kockázatának csökkenéséért, de ajánlotta a kutatás folytatását.

Az bizonyított, hogy akik felnőtt korban híznak azoknál nagyobb a valószínűség azokkal összevetve, akik diétáznak. Továbbá tanácsolt az alkohol elkerülése is és a hosszú távú ösztrogén terápia a menopauza alatt.

Címkék: mellrák, mell, zöldség, gyümölcs, hüvelyesek, diéta, dió, testsúly
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!