Először láthatta szüleit egy 4 éves kislány őssejt beavatkozás után

Izabelle Evans angol csecsemő, aki vakon született. Egy Kínában végzett beavatkozásnak köszönhetően, most, 4 évesen először látta meg anyukáját és apukáját.

Az őssejt beavatkozásnak köszönhetően Izabelle már1 méter messzire ellát és felismeri szülei arcát is. A család és barátai 78.000 dollárt gyűjtött össze, hogy eljuttathassák a kislányt Kínába.

A 24 éves szülők semmihez sem tudják hasonlítani azt az érzést, amit akkor éreztek, amikor kislányuk először szemükbe nézett.

„Az eredmények jobbak, mint amire valaha is számítottunk. Ha most elsétálsz Izabelle mellett, fel tud rád nézni és lát is. Ez csodálatos, mivel az orvosok azt mondták, nem fog soha látni,” nyilatkozta az anya.

Izabelle születése óta vak volt. Egy olyan betegséggel született, ami 1 millió gyermekből egyet érint, úgynevezett septo-optic dysplasia-val.

A pénzt egy kicsivel több mint egy év alatt szedték össze, ami ahhoz kellett, hogy a kislányt elszállítsák Kínába, mivel az Egyesült Királyságban nem végeznek ilyen műtéteket.

„Sok változást vettünk észre rajta. A beszéde nagyon sokat javult. Mielőtt megműtötték volna, csak egy vagy két szót tudott kimondani, de most már kis beszélgetéseket is lehet vele folytatni. A járása is javult és már elbírják a súlyát a lábai,” mondta a boldog anyuka.

Címkék: őssejt, vakság, látás, fejlődés, beavatkozás, műtét, javulás, septo-optic dysplasia
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!