Egy nő engedélyt kapott halott férjének spermájának használatára

Egy ausztráliai nő megnyert egy bírósági ügyet, amiben halott férjének spermájának felhasználását kérvényezte, hogy gyermeket szülhessen tőle.

Jocelyn Edwards és férje 2010 augusztusában készült aláírni a lombikbébi kezeléshez szükséges dokumentumokat, de Edwards férje életét vesztette egy nappal az aláírás előtt, egy munkahelyi balesetben.

Jocelyn Edwards megnyerte a bírósági pert, hogy a spermát eltávolítsák férje testéből, de a sperma tulajdoni jogáért azóta is harcolt.

Egy new south wales-i bíró azt mondta, hogy az ügynek csupán két kimenetele lehet – vagy megsemmisítteti a spermát, vagy Jocelyn-nak adja.

Végül a bíró úgy döntött, hogy Jocelyné lehet a sperma, de nem használhatja fel New South Wales-ben, mivel ott tilos a donor tudta nélkül spermát használni, de máshol felhasználhatja.

„Ez a jó döntés. Mark olyan boldog lenne, hogy gyermekünk lesz. Erre készülök,” nyilatkozta Jocelyn a bíróság előtt várakozó riportereknek. „Csak túl akarok lenni a mai napon, élvezi a pillanatot. Hosszú, hosszú, hosszú, nehéz időszak volt ez,” tette hozzá.

Címkék: sperma, megtermékenyítés, lombik program, gyermek, terhesség, szülés
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!