Edzés a bilire

Végre, egy új taggal bővült a gyermek kiegészítők sora. Egy új bilire készítő műszer készült, ami csöng, ha a gyermek bepisil pelenkájába


Ez az új műszer jelentősen növelte a bilizés sikerességét.
 
39 gyermek vett rész a tanulmányban különféle bölcsödékből. Bizonyos gyerekek a csengő pelenkát viséleték, a többiek pedig, összehasonlítás céljából, egy placebo csengőt. A gyerekek 18-30 hónaposak voltak és legalább 30 óráig hordták a pelenkákat az öt napos héten. A tanulmány gyakorló része 3 hétig tartott.
 
Ha a csengő megszólalt, a gyerekeket arra bíztatták, hogy menjenek ki a a WC-re befelyezni a dolgukat. A gyerekek nagy dícséretben és ajándékokban részesültek, ha egyedül kimentek a WC-re.
 
Két héttel a gyakorló időszak után 10 óráig megfigyelték a gyerekeket. Akiket a csengő pelenkával tanítottak, 51,9%-osan tudták kontrollálni hólyagjukat, szemben a kontroll csoport 8.3%-ával.
 
A csengő eltereli a gyermek figyelmét az éppen akkori tevékenységéről és erősíti a hólyag viselkedésének tudatosságát. Azzal, hogy akkor kitereljük a gyereket a fürdőszobába, még jobban erősíti ezt a tudatosságot.
 

Címkék: gyermek bepisilés, pelenka
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!