Divat vagy az egészség

Vajon a divat figyelembe veszi az egészségünket? Egy kutatással foglalkozó hölgy listát készített a nők egészségére veszélyes divatcikkekről, melyek ártalmasak lehetnek a hátra, gyulladást vagy allergiát okozhatnak. Érdemes elolvasni javaslatait!

Egészség: Melyek azok a divatcikkek, melyektől inkább óvakodjunk?

Kézitáska: árt a hátnak és a nyakcsigolyáknak, sőt, gyulladást is okozhat!

Ez a nélkülözhetetlen kellék gyakran túl nehéz, így megterheli a hátat és a nyakcsigolyákat. Tanács: a táskája ne legyen 5 kg-nál nehezebb!

A kézitáska másik nagy veszélye, hogy számos mikrobát közvetít (pénztárca, szendvics, smink, stb.). Ezek a baktériumok potenciálisan a gyomor- és a kiválasztórendszer fertőzéseit, sőt, agyhártyagyulladást is okozhatnak. Második tanács: rendszeresen tegyen rendet a táskájában, és gyakran tisztítsa kívül és belül egyaránt!

 
A magas sarkak: fájó boka, tyúkszem …

A lábbal foglalkozó szakorvosok előtt jól ismert, hogy a magas sarok tyúkszemet vagy Hallux valgus-t okoz. Mi is ez? A láb eldeformálódásáról van szó: a nagylábujj túlzott mértékben elgörbül, mellyel a cipő felvétele nehézzé és fájdalmassá válik. Ezt a problémát már csak sebészi úton lehet orvosolni.

De a magas sarkú körömcipők, bármilyen elegánsak is, szintén a boka és a térd, időnként a hát megfájdulását váltják ki.
Hogy ne kerüljön ortopéd szakorvoshoz, térjen vissza a lapos sarkú cipőkhöz! Az ideális sarok 2 - 3 centiméteres, és figyeljen arra is, hogy a cipőben tudja mozgatni a lábujjait!

 
Ékszerek: vigyázat, allergia!

Kerülje a nikkelből készült ékszereket! Ez a fém okozza a viszketéssel és a bőrpírral járó allergiát. Az bizonyos, hogy az aranyból készült ékszer viselése az ideális, de vannak más, allergiát nem okozó fémek is, mint a platina vagy a rozsdamentes acél.

A műköröm kerülendő!

Ha töredezettek a körmei, vagy egyszerűen csak tetszésvágyból - a műköröm viselésére igen nagy kísértés. Mégis jobb lenne ennek ellenállni! A legkisebb ütődéstől leválhatnak, és felhelyezésüknél a legkisebb hiba is elmozdíthatja a természetes körmöt. Végül azt is figyelembe kell venni, hogy baktériumok telepednek meg a természetes köröm és a műköröm között, ami gombás vagy bakteriális fertőzés kockázatát hordozza.

A divat területén is pontosan tudnia kell, hogy mi a jó Önnek, és mi az, ami veszélyeztetheti az egészségét.


Címkék: divat, egészség, allergia, fájdalom, köröm, láb, hát, gerinc
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!