Diéta és az Alzheimer

Egy kisebb tanulmányt adtak ki 2011 júniusában, amely arról szól, hogy az a diéta, amely kevés telített zsírt tartalmaz és támogatja a glycemic-ben szegény ételeket segíthet csökkenteni az Alzheimer- kór kockázatát.

A kutatók összehasonlították a telített zsírsavakban gazdag és normál szénhidrát szintű diétának és az telített zsírsavakban szegény és normál szénhidrát szintű diétának a hatásait 20 idősebb felnőttnél, akik egészségesek voltak és 29 idős embernél, akiknek memóriaproblémájuk volt az Alzheimer előjeleként.

Négy hét után úgy találták, hogy az egészséges csoportban azoknál, akik telített zsírsavakban szegény diétán voltak csökkent a koleszterin szintjük. Azoknál viszont, nem mutatott hatást, akik más memóriaproblémákkal küzdöttek.

Címkék: diéta, alzheimer kór, glycemic, telített szírsav, memória
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!