Cikkek szakterület szerint

Belgyógyászat

A férfiak és a nők nem egyformán tolerálják a hideget?

A tudósok éveken keresztül próbálták megállapítani, vajon a hideget az emberi szervezet nemtől függetlenül egyformán tolerálja-e, vagy sem. Néhány kutató úgy spekulált, hogy a férfiak – általánosságban beszélve – nagyobb tolerálóképességgel kell, hogy rendelkezzenek, mint a nők, mivel az ő testtömegük felszíni aránya nagyobb, több hőt generáló izomtömeggel rendelkeznek és az anyagcseréjük is gyorsabb, mint a nőké. A tudomány számára azonban nem ilyen tiszta a kép.

Ön azért eszik, mert éhes, vagy az érzelmi túlfűtöttségét próbálja levezetni?

Vagy azért eszünk, mert éhesek vagyunk, vagy azért, mert érzelmi túlfűtöttségünket akarjuk levezetni. A bulímiás krízisek legtöbbször érzelmi eredetűek. És mindannyian ki vagyunk téve ilyen típusú kríziseknek. Ahhoz, hogy ezeket le tudjuk győzni, előbb fel kell tudnunk ismerni őket.

Hogyan vegyük észre a cukorbetegség jeleit?

Jelenleg több, mint 300 millió felnőtt és gyermek él a világon, akik cukorbetegségtől szenvednek. Ezek ellenére, a szakértők szerint az emberek jelentős része, nincs tisztában azzal, hogy cukorbeteg.

A krónikus hepatitisz B

Mi a különbség az akut és a krónikus hepatitisz B között?

Bőr- és Nemigyógyászat

A stressztől viszkethet a bőr

Egy jelenlegi kutatás szerint a stressz aktiválhat immunsejteket a bőrben, aminek eredményeképpen kialakulhat egy gyulladásos bőrbetegség.

A veszélyes nemi szervi herpeszek sokszor láthatatlanok!

Egy friss svéd kutatás azt állapította meg, hogy a herpesz sokkal rejtettebb betegség lehet, mint azt korábban az orvosok vélték, továbbá ha a szexuális úton terjedő betegségek szemmel nem láthatók, az még nem jelenti azt, hogy valaki nem fertőzött. A kutatásban minden 10 résztvevőből négy tudta, hogy genitális (nemi szervi) herpesze van, míg egyharmaduk nem realizálta, hogy fertőzött, csak akkor derült ki számára, amikor a fertőzés tipikus tünetei miatt felkereste orvosát.

A szexuális úton terjedő fertőzések gyógyíthatatlanná válhatnak

A gonorrhoea nevű, szexuális úton terjedő fertőzés növekvően gyógyszerrezisztens baktériumtörzsei olyan változásokon mennek át, melynek eredményeképpen egyetlen, jelenleg a világban ismert és használt antibiotikum sem lesz képes elpusztítani őket – mondta az Egyesült Királyság egyik szexuális úton terjedő fertőzésekkel foglalkozó szakembere a Skócia fővárosában, Edinburgh-ban a közelmúltban megtartott tudományos találkozón.

A vaginális kezelés megelőzheti a herpeszt

Egy hétig védi az egereket a vaginába fecskendezett kicsi anti-herpesz RNS molekula az új, 2-es típusú herpes simplex vírus (HSV-2) fertőzései ellen.

A kiütésekről

A kiütés egy általános fogalom a látható kitörésekre a bőrön. A kiütések nagyon gyakoriak minden korosztálynál és majdnem minden ember átesik valamilyen fajta kiütésen élete során

Bőrgyógyászat

A szemölcsök kezelésének összehasonlítása

Egy angol projekt keretén belül a kutatók felfedezték, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a tisztulás aránya eltérő lenne a saját szemölcsüket önmaguk kezelők és az orvosi kezelést választók között.

© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!