Cikkek szakterület szerint

Belgyógyászat

Jót tesz naponta 10.000 lépés

Már rég megmondták nekünk, hogy napi 10.000 lépés jó nekünk, de egy új tanulmány megmutatta konkrét egészségügyi előnyeit.

Palmitoil-etanolamid (PEA) gyulladásgátló anyag szintjét növelő vegyületet állítottak elő tudósok

Kaliforniai gyógyszerkutatók feltalálták azt az eljárást, hogy hogyan lehet a természetes testzsír szintjét növelni, amely segít a gyulladások csökkentésében, és amely valószínűleg elősegítheti az allergiás, és más, az immunrendszerhez kapcsolódó betegségek újfajta kezelési módszereinek kialakítását.

Az elégtelen alvásmennyiség a középkorúaknál magas vérnyomás kialakulásához vezethet

Ha valaki nem alszik eleget, az megnövelheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát – állítják amerikai kutatók, akik 500 középkorú embert figyeltek meg 5 éven keresztül. A kutatók remélik, hogy ennek az új kockázati tényezőnek a felfedezése több embernek segít a magas vérnyomás kialakulását megakadályozni, illetve további kutatásokat is ösztönöz majd arra vonatkozólag, hogy a javuló alvási szokások mennyire csökkentik a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

Top egészségügyi kockázatok

A fiatalságot gyakran az egészséggel párosítják, de ez sajnos nem mindig így van. Egy új egészségügyi statisztika a fiatal felnőtteket vizsgálta, 18-tól 29 évesig.

Tornára középkorúak!

Az élet hosszát igenis lehet növelni azzal, ha elkezdünk tornázni és leszokunk a dohányzásról.

Az alacsony koleszterinszint diagnosztizálatlan rákbetegség jele is lehet

Az alacsony összkoleszterinszint inkább valamilyen rákbetegség jele, mint oka lehet - legalábbis ezt állítják kutatók - ugyanakkor a férfiak alacsony koleszterinszintje tulajdonképpen a nagy kockázatú prosztatarák kialakulási esélyének alacsony kockázatát mutatja.

Éjszakai görcsök

Az éjszakai görcsök izomgörcsök, amik elsődlegesen a vádli izmaiban jelennek meg és a kicsi izmaiban a lábfejnek, a lábfej ajlán. Úgy tűnik, hogy a semmiből tör elő a fájdalom, ami a gyengétől a mérsékelten súlyosig terjedhet.

Új gyógymód a cukorbetegségre?

Egy új tanulmány reményt ad a kutatóknak arra, hogy osteocalcin-t használjanak a cukorbetegség gyógyítására.

A vesedonoroknak nem rövidül az életük

Egy új tanulmány szerint nem csökken a vesedonorok túlélési esélye.

Top 12 betegség, amely a nőket leginkább fenyegeti

Az amerikai Betegség Ellenőrző és Megelőző Központ szerint számos olyan betegségtípus van, amelyben a nők különösen érintettek lehetnek, de ha idejekorán felhívják a figyelmüket ezekre és a megelőzésben fontos táplálkozási, testgyakorlási és életmódbeli változtatásokra, az segíthet a betegségek elkerülésében.
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!