Cikkek szakterület szerint

Tüdőgyógyászat

Az asztma kezelésének új módszere

Az Egyesült Királyságon belül, Manchester és Glasgow városokban elkezdték a gyakorlatban alkalmazni az asztma betegek kezelésének új, üttörő módszerét, amely nem gyógyszeren alapul, hanem rádióhullámokon, melyek a tüdő légútjait blokkoló izomszöveteket égetik le.

Növekvő borsót találtak egy férfi tüdejében

"Legalább nem egy görögdinnye volt."

A dohányzás miatt a világban az éves halálozási esetek száma 2030-ra 8 millióra emelkedhet

A WHO (Világegészségügyi Szervezet) a dohányzás járványszerű terjedésével foglalkozó második kiadott jelentésében megállapítja, hogy 2008-ban a világ lakosainak már 5.4 %-a részesült az átfogó, dohányfüstmentes környezetet elrendelő törvény előnyeiből, szemben a 2007. évben mért 3.1 %-kal.

Az alkoholizmus és a tuberkulózis (TBC) kezelésének összekapcsolása – amerikai tudósok Oroszországban folytatnak kutatást

Amerikai kutatók vizsgálják, mi történik, ha a tuberkulózis (TBC) rutin kezelésébe beintegrálják az alkoholizmus viselkedési és farmakoterápiáját (gyógyszeres kezelését) is. Ennek az elhatározásnak az az oka, hogy igen gyakori a két betegség együttes előfordulása és az emiatt bekövetkező halálozás is.

Remény COPD-től szenvedő betegeknek

ScienceDaily magazin – 42 országban végzett, placebora alapozott kutatások eredménye szerint, első alkalommal, úgy tűnik, hogy egy gyógyszeres kezelés segítheti a tüdőműködést, enyhe vagy akár súlyos COPD-től szenvedő betegken.

Kevés D vitamin = súlyos asztma

Egy új tanulmány szerint a D vitamin szint az asztma súlyosságához köthető gyerekeknél.

Az asztmától szenvedőknek magasabb az öngyilkos hajlamuk

Az asztmát több öngyilkossággal kapcsolatos gondolathoz kötik, de nem kapcsolják öngyilkossági kísérlet nélküli gondolatokhoz, egy új riport szerint.
 

Az otthoni gyakoribb szellőztetés megkönnyítheti az asztmás betegek életét

A megfelelő otthoni szellőztetés, amely a lakást átmenetileg a páratartalomtól is megszabadítja, megkönnyítheti az asztmás betegek éjszakai lélegzését – áll egy friss nagy-britanniai kutatási eredményt összegző tanulmányban.

A közlekedési légszennyezettség növeli a gyermekek asztma kockázatát

Azoknál a gyermekeknél, akik ki vannak téve a közlekedés által okozott légszennyezettségnek és a lakáson belüli endotoxinoknak (a porban található baktériumok testében lévő mérgező anyag, ami az emberi szervezet immunválaszát növeli), nagyobb az asztma kialakulásának a kockázata.

A cigaretta nagyon sok kórokozó baktériumot rejteget

A cigaretták erősen szennyezettek olyan baktériumokkal, amelyek az emberi szervezetben betegség kialakulásáért felelősek – foglalták össze egy nemrég végzett nemzetközi kutatás eredményeit amerikai és francia kutatók.
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!