Cikkek szakterület szerint

Szülészet és Nőgyógyászat

A terhesség kockázatai változnak a kevert nemzetiségű pároknál

Néhány terhességi komplikációra nagyobb az esély, ha a pár egyik tagja fehér, a másik pedig ázsiai, fedezték fel a kutatók.
 

A koraszülést a fizikai bántalmazáshoz kötik

A koraszülésnek komoly következményei lehetnek a gyermekek fejlődésében. A világ több részén, a koraszülések száma egyre nő.

Új esemény utáni tabletta: kiknek, mikor, hogyan kell használni?

Miben nyújt újat ez az EllaOne® elnevezésű esemény utáni tabletta? A szexuális együttlét után a régebbi esemény utáni tabletták 72 órás hatásával szemben ez az új tabletta 5 napig hatékony. Csak orvosi vényre kapható, és jelenleg tanulmányozzák a társadalombiztosítási hozzájárulás mértékét.

Figyelmeztetés a lombikbébi programra váró pároknak az alkoholfogyasztással kapcsolatosan

Azoknak a pároknak az esélyeit, akik lombik programban (IVF) történő megtermékenyítésre várnak, jelentősen ronthatja, ha mindkettőjük hetente azonos mennyiségben fogyaszt bort – figyelmeztetnek a szakértők.

Érzéstelenítés szülés alatt

Rengeteg nő gondolja úgy, hogy mindenképpen természetes módon akar szülni, amíg el nem kezdődik a folyamat és rá nem jön, hogy pontosan milyen fájdalmas dolog is a szülés.    

A női szexualitás

A nők maguk tisztában vannak saját szexualitásukkal. Minden életkorban újabb dolgokat tanulnak meg szexualitásukról.

A terhesség alatti dohányzás egy újabb káros hatása

A terhesség alatti dohányzás és a vetélés, a méhen kívüli terhesség, a koraszülés és a fejlődésbeli visszamaradás kockázata már jól ismertek. A közelmúltban azt is kimutatták, hogy a terhesség alatti dohányzás pszichotikus szimptómákat okozhat ifjúkorban!

Táplálkozástudomány

Az éhezés egészségügyi következményeiről

Azoknál a gyermekeknél és fiataloknál, akik gyakran éheznek, sokkal valószínűbb az esélye valamilyen egészségi probléma kialakulásának, mint a rendszeresen étkező társaiknál, sőt, az ismétlődő éhezési periódusok különösen toxikusak a szervezetükre nézve – publikáltak egy jelentést az amerikai JAMA (Amerikai Orvostudományi Társaság Szaklapja) kiadványokhoz tartozó „Gyermekek és Serdülőkorúak Orvostudománya” c. szaklapban.

A fehérjében gazdag táplálék segíti a férfiak fogyását

Egy friss amerikai kutatás azt igazolja, hogy a nagyobb fehérje tartalmú ételek fogyasztása a túlsúlyos és kövér férfiak esetében a súlyvesztési folyamat során javította az étvágy és a jóllakottság észlelésüket. A kutatásról szóló publikáció az amerikai „Obesity” (Elhízottság) c. szakfolyóiratban jelent meg.

Diófélék – A fogyás titkos összetevői?

Lehet a dió a súlycsökkentés egyik titkos összetevője? Számos tanulmány korrelációt talált a viszonylag magas diófogyasztás (kettő, vagy több adag egy héten) és a súlygyarapodás, valamint a kövérség elkerülése között.

© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!