Cikkek szakterület szerint

Szülészet és Nőgyógyászat

Medvecukorral veszélyeztetik gyermeküket a terhes nők

A medvecukor édes íze vonzó lehet, de a terhes nőknek nem szabadna beadni a csábításnak, mivel megnövelheti a gyermek betegségekre való hajlamát későbbi életében.

Terhes anyukák tesztje

Az Egyesült Királyságban azt vetették fel, hogy minden terhes nőt lehellet-teszteknek kellene alávetni, hogy megállapítsák, dohányoznak-e.

A terhességi glukóz-intolerancia szülés utáni megbetegedéseket jelezhet

Azok a terhes anyák, akiknél terhességi glukóz (vércukor) intolerancia fejlődik ki, 3 hónappal a szülés után a metabolikus szindróma sokkal nagyobb kockázatának vannak kitéve – mutat rá egy torontói kutatás eredménye.

Az MRI-vizsgálat 90 %-os eredményességgel tudja felderíteni a „placenta accreta” kóros szülészeti állapotot

A mágneses rezonancia képalkotó eszközzel (MRI) végzett szűrővizsgálat rendkívül hatékony az életet fenyegető terhességi komplikáció, a „placenta accreta” felfedezésében.

A következő születendő baba egészsége szempontjából fontos a terhesség ütemezése

Bármekkora örömöt is jelent az édesanya számára egy gyermek születése és gondozása, a következő baba érkezésére megfelelő ideig várni kell. Egy friss izraeli kutatás eredménye szerint minimum hat hónapot kell várni, mielőtt a mama újra teherbe esne, de jobb lenne minimum 11 hónapot is kivárni.

A torna segít a terhes nőknek a dohányzásról való leszokásban

A torna egy hatásos módszer lehet a terhes nőknek abban, hogy leszokjanak a dohányzásról, egy új kutatás szerint. A figyelmeztetések ellenére a nők 17%-a az Egyesült Királyságban és a 20%-a az Egyesült Államokban nem hagyja abba a dohányzást a terhesség alatt.
 

Terhesség: a kettő helyett evés csak mítosz

Új megállapítások figyelmeztetik a terhes nőket arra, hogy a „kettő helyett evés” csupán egy mítosz.

Heti kétszeri injekció gyógyíthatja a terméketlenséget

Egy új fajta injekció meggyógyíthatja több ezer nő terméketlenségét.

Terhesség és a szív

A terhesség megnövekedett terhet rak egy nő szívére. Így azok a nők, akiknek már szívproblémáik vannak, speciális kezelésre szorulnak a terhességük alatt, hogy megelőzzék a komplikációkat.

Aggódjanak a szülők a HPV oltás miatt?

Egy oltóanyag, amit arra terveztek, hogy megelőzze a méhnyakrákot, alapos vizsgálat alá esik, mivel több ezer panasz érkezett rá, a betegek egészségügyi problémák sorozatához kötik.
 
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!