Cikkek szakterület szerint

Allergológia

A stressz fokozza az allergiát

NEW YORK – (Reuters Health) – A lelki stressz és idegesség súlyosabbá és hosszabbá teheti a szezonális allergiát, a boston-i American Psychological Association éves találkozójának kutatatása alpján.

Az anya, aki allergiás gyermekére

Amikor Joanne Mackie életet adott gyermekének, James-nek, csupán annyira vágyott, hogy magához ölelhesse. A 28 éves anyuka viszont nem volt képes erre, ugyanis kiderült, hogy allergiás saját gyermekére.

Allergológia, Gyermek-tüdőgyógyászat

Az elsőszülött gyermekeknél nagyobb az asztma vagy az allergia kockázata

Az elsőszülött gyermekeknek nagyobb kockázatuk van arra, hogy asztma vagy allergia alakuljon ki náluk, mert más állapotokat tapasztalnak meg a méhben, egy új kutatás szerint az Isle of Wight-től az Egyesül Királyságban, amit az American Thoracic Society  nemzetközi konferenciáján fognak bemutatni Torontóban.

Mellbedobással a gyermekkori asztma ellen

A University of Sunderland felfedezett egy linket a szoptatás és az asztma között.

Anatómia

Az egyiptomi múmiák vizsgálata igazolja, hogy az artériák megkeményedése nem modern betegség

Egy nemzetközi (amerikai és egyiptomi) kutatócsoport, akik Egyiptomban akár 3500 évvel ezelőtt élt emberek mumifikálódott testét CT-vel átvizsgálták, bizonyítékot találtak arra nézve, hogy az artériák megkeményedése, amely a szívinfarktus és a stroke rizikófaktora, nem egy modern betegség és egészen gyakori lehetett a magasabb társadalmi státuszú ókori egyiptomiak között is.

Andrológia

Egy lépéssel közelebb a férfi meddőség kezeléséhez

Úgy tűnik, végül van remény az infertilis (terméketlen) férfiak számára, akik még életük során szeretnének gyermeket nemzeni.

Aneszteziológia

Az emberek befolyásolhatóbbak a nevetőgáz hatása alatt

A nevetőgáz fájdalomcsillapító hatását növelheti a hipnózis egy új tanulmány szerint. A tanulmány eredményei – hogy az emberek befolyásolhatóbbak a gáz hatása alatt – azt jelentik, hogy a betegeknek előnyük származhat abból, ha megtanítják őket, hogy relaxáljanak a nyugtatás alatt.
 

Érzéstelenítés szülés alatt

Rengeteg nő gondolja úgy, hogy mindenképpen természetes módon akar szülni, amíg el nem kezdődik a folyamat és rá nem jön, hogy pontosan milyen fájdalmas dolog is a szülés.    

Babák

A kizárólag anyatejjel való táplálás sem véd az ekcéma ellen

Jelenleg nem áll rendelkezésre egyértelmű bizonyíték azzal kapcsolatosan, hogy a 4 hónapon keresztül kizárólag szoptatással történő táplálás csökkentené a baba esélyeit arra nézve, hogy ne fejlődjön ki nála ekcéma – állítják a kutatók a „Bőrgyógyászat Brit Szakfolyóirata” c. kiadványban megjelent publikációban. A szerzők, a londoni King's College munkatársai, azt mondják, hogy kutatási eredményeik tükrében felül kellene vizsgálni az Egyesült Királyság (UK) ekcémával kapcsolatos szoptatási irányelveit.

A cigarettafüst viselkedési zavarokhoz vezet

Azoknál a gyermekeknél, akik fejlődésük korai szakaszában már ki vannak téve a cigarettafüst káros hatásainak, tinédzser korukra abnormális viselkedési tünetek fejődnek ki – mutatta ki néhány müncheni tudós az általuk lefolytatott kutatás alapján.

© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!