Cikkek szakterület szerint

Allergológia

Divat vagy az egészség

Vajon a divat figyelembe veszi az egészségünket? Egy kutatással foglalkozó hölgy listát készített a nők egészségére veszélyes divatcikkekről, melyek ártalmasak lehetnek a hátra, gyulladást vagy allergiát okozhatnak. Érdemes elolvasni javaslatait!

Az ételallergiáról

Fontos kérdések és válaszok az ételallergiáról

Megtalálták az allergia kulcsfontosságú génjét

Kollégák segítségével a Department of Dermatology and Allergy-tól és a Center for Allergy and Environment (ZAUM) of the Technische Universität München-től, tudósok a Helmholtz Zentrum München-től megtalálták a fő gént, ami felelős az allergiás betegségekért.

A kutyája Önt kevésbé érzékennyé teszi az allergiát okozó anyagokkal szemben

Úgy tűnik, hogy a kutya tartása csökkenti az olyan légúti allergiát okozó anyagokra való érzékenységet, mint a pollenek.

A kozmetikumok komoly mellékhatásai – Norvégia már 2 éve Nemzeti Regisztert működtet

A tartós hajfestékek használata jár a legkomolyabb mellékhatásokkal, de az már kevésbé köztudott, hogy az arckrémek és a testápolók is rengeteg allergiás reakciót okoznak – áll a norvég „Kozmetikai Termékek Mellékhatásainak Nemzeti Regisztere” által kiadott első jelentésben.

Ha a szülő aggódik, hogy gyermekénél kialakul az ekcéma, akkor inkább kutyát válasszon háziállatnak, mint macskát

Az ekcémás gyermekek számára hasznos lehet, ha van kutyájuk, de a macskatartás negatív következményekkel járhat – állítják az amerikai Cincinnati Egyetem (rövidítve: UC) Orvostudományi Főiskolájának kutatói.

Nagyszabású kutatás keretében próbálják feltárni a földimogyoró allergia kiváltó okait

Jelenleg is folyik az az innovatív és nagyszabású kutatás a King's College London Orvostudományi Egyetem Gyermek Allergia Osztályán, amely azt vizsgálja, a földimogyorónak való magas környezeti kitettség kockázati tényezője-e a földimogyoró allergia kifejlődésének.

A tojásallergiában szenvedő gyermekek számára az orális immunterápia lehet a megoldás

Az „Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Társaság” 2010. évi találkozóján egy olyan friss kutatási eredményt prezentáltak a kutatók, amely a tojásallergiában szenvedő gyermekek szülei számára ígéretes eredménnyel kecsegtet.

Az antitest-tesztelés segítségével több lisztérzékeny gyermek diagnosztizálható

Az antitest-tesztelés bevezetése alapvetően megnövelte a gyermekek körében a feltárt lisztérzékenység-betegség eseteinek számát – kanadai kutatók vizsgálati eredménye szerint.

Az ételre allergiás diákok általában nem felkészültek

Az egyetemi diákok, akiknek ételallergiájuk van, nem kerülik el azokat az ételeket, amikről tudják, hogy nem szabadna enniük.
 
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!