Cikkek szakterület szerint

Addiktológia

Az addikciót kezelő gyógyszerek segíthetnek a szerencsejáték-függőségben szenvedő betegeken is

Azok a gyógyszerek, amelyekkel a drogfüggőket kezelik, hatásosak lehetnek a patológiás szerencsejáték-függőség kezelésében is – amerikai kutatók állítása szerint.

Az Ecstasy diszkó-drog használóinak nagyobb az alvási apnoe szindróma kockázatuk

Az elterjedt diszkó-drog, az Ecstasy növeli az alvási apnoe kialakulásának kockázatát – mutatnak rá amerikai kutatók.

Akik felkelés után rögtön rágyújtanak, sokkal nagyobb mértékben nikotinfüggők

Reggel az első dolog, amit szeretne, egy szál cigaretta? Ha igen, akkor ezt érdemes megszívlelnie: egy friss amerikai kutatás szerint azok, akik reggel felkelés után rögtön a cigarettához nyúlnak, sokkal több nikotint nyelnek, mint azok, akiknek ez nem szokásuk.

Lépfene vitt el öt heroinistát, és még legalább hatan megfertőződtek

Legalább öt ember halálát okozhatta szennyezett heroin Glasgow-ban.

Leszokott a dohányzásról miután felrobbant a szájában a cigi

Egy indonéz dohánycég beleegyezett, hogy fizeti az összes kórházi költségét annak a férfinak, aki 6 fogát vesztette el, amikor egy cigaretta misztikus módon felrobbant a szájában.

Kokain, nikotin… függőség elleni oltás a közeljövőben!

A közelmúlt felfedezései lehetővé tették, hogy jobban megértsük a drogfüggőség mechanizmusait. Ennek köszönhetően hatékony gyógymódok kerültek elérhető közelségbe. A legígéretesebbek között a „függőség elleni oltás” kidolgozása többé már nem csak a képzelet szüleménye.

Diagnózis lesz az internetfüggőség 2012-ben?

A gyermekek és a tinédzserek egy bizonyos köre nagyobb valószínűséggel válik internetfüggővé, mint a többi kortársa, és egy új tanulmány szerint az internetfüggőség sokkal könnyebben bekövetkezik, ha a gyermekek depressziósak, ellenséges érzelműek, figyelemhiányos hiperaktív zavarban (ADHD), vagy szociális fóbiában szenvednek.

A legjobb és legrosszabb másnaposság elleni módszerek

Sajnos nem létezik olyan pirula, ami elmulasztja a másnaposságot, de vannak bizonyos módszerek, amivel enyhíteni lehet az átmulatott éjszaka utáni fájdalmakat.

Alkohol és cigaretta – mennyi a sok?

Mind tudjuk, hogy az alkohol és a cigaretta rosszat tesz. A hasonló tevékenységek rákhoz vezethetnek, szívbetegséghez, magas vérnyomáshoz – a lista pedig csak folytatódik. Tehát mennyi az a mennyiség, amennyitől még nem lesz bajunk?

Allergológia

Amit az ételallergiáról tudni kell

Mi a legjobb kezelési módja az ételallergiának?
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!