Cikkek szakterület szerint

Addiktológia

Fogékonyabbak a férfiak az alkoholizmusra?

Az alkohollal történik a legtöbb visszaélés, és a férfiak körében az alkoholizmus kifejlődésének esélye kétszerese a nőkének. Egészen napjainkig a sebezhetőségbeli különbség mögött meghúzódó biológiai okok tisztázatlanok voltak.

A kamaszkori internethasználat és a multiplex kockázattal járó viselkedés között van összefüggés

Kutatók komoly összefüggést találtak a kamaszok számítógép és internethasználata és a multiplex kockázattal járó viselkedésre (angol rövidítése: MRB) való hajlam között, beleértve az illegális droghasználatot, a részegeskedést és a védekezés nélküli szexuális kapcsolat létesítését.

Étel, vagy drog – a függőség hasonló

Lehet, hogy Ön úgy gondolja, csokoládéfüggő, de az nem valószínű, hogy azért távolodna el a barátaitól, mert szégyelli, hogy kedvenc csokoládé bonbonját egymás után bontogatja ki előttük.

A jogging függőséget okoz

Egyre gyakrabban találkozunk ezekkel a joggingolókkal, akik készek mindenre, hogy futhassanak hóban, hidegben, kánikulában. Az igen komoly Behavioural Neuroscience folyóirat szerint a gyakorló joggingolók olyan függőségben szenvednek, mely a narkósokéhoz áll közel.

A füstmentes dohánytermékek nem biztonságos alternatívái a dohányzásnak

A füstmentes dohánytermékek addikciós (függőségi) kockázata magas, hajlamossá teszi a dohányzásról leszokót a visszaszokásra, ezért nem szabad cigaretta, szivar, vagy pipa alternatívájaként használni – szögezi le az Amerikai Szív Társaság egyik irányelvében.

Az addikciót kutató orvosok szerint az alkoholizmusra való hajlam fokozottan járul hozzá a kóros elhízás kockázatához

Az amerikai St. Louisban (Missouri Állam) lévő Washington Orvostudományi Egyetem addikciót kutató orvosai vizsgálataik során arra az eredményre jutottak, hogy az alkoholistává válás kockázata az egyéneket az elhízás kockázatának is kiteheti.

Angliában először sikerült a tanulók alkoholfogyasztását csökkenteni, mégpedig a tanárok közreműködésével

Szeptember hónap a gyermekek számára az iskolába való visszaszokás heteit jelenti. Sajnos azonban, hiába az új barátok és a jó jegyek megszerzésének öröme, mindez sok gyermek számára elhalványul a mögött a tény mögött, hogy kamaszkorú társaiktól alkoholt és drogot szerezhetnek.

A nikotin szint csúcsa hosszabb idő alatt alakul ki az emberi agyban, mint ahogyan azt a tudósok eddig gondolták

A nikotin szint csúcsa hosszabb idő alatt alakul ki a dohányzók agyában, mint ahogy azt korábban a tudósok gondolták – állapította meg egy frissen végzett amerikai kutatás.


A kokain elrohaszthatja a bőrt

Amellet, hogy élénkké tesz és átvezet az érzelmi magasságokon és mélységeken, a kokain a bőrt is elrohaszthatja.

Az absztinens alkoholisták és a testtartás ingadozása

Ha csendben állás során valaki sokat inog, himbálódzik, az a krónikus alkoholizmus gyakori és jelentős következménye, még hosszabb józan időszak után is, és gyakran vezet elesés okozta sérülésekhez, sőt akár halálhoz is.

© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!