Cikkek időrendben

Alkohol és cigaretta – mennyi a sok?

Mind tudjuk, hogy az alkohol és a cigaretta rosszat tesz. A hasonló tevékenységek rákhoz vezethetnek, szívbetegséghez, magas vérnyomáshoz – a lista pedig csak folytatódik. Tehát mennyi az a mennyiség, amennyitől még nem lesz bajunk?

Az anya, aki allergiás gyermekére

Amikor Joanne Mackie életet adott gyermekének, James-nek, csupán annyira vágyott, hogy magához ölelhesse. A 28 éves anyuka viszont nem volt képes erre, ugyanis kiderült, hogy allergiás saját gyermekére.

Egy vírus okozhatja a krónikus fáradtságot

A "Science" folyóiratban publikált amerikai kutatások szerint egy, a közelmúltban a prosztatarákkal kapcsolatba hozott vírus lehet az oka a krónikus fáradtság szindrómának.

A HIV fertőzés növeli a rák veszélyét

Az AIDS vírus által okozott immunhiányos állapot növeli a rák előfordulását a szeropozitív személyeknél. A CD4 limfociták magas értékének fenntartása tehát alapvető fontosságú ezeknél a pácienseknél.

Dialízis otthon: ez a megoldás?

Az EuroPD – a hashártyán keresztüli dialízisről tartott nemzetközi konferencia – által, október 5-én közzétett közlemény szerint, mely egy 2003-as tanulmányra hivatkozik, a franciaországi dialízises betegeknek csupán a 10,6%-a végzi a kezelést otthon.

A gyermekek és a fiatalok érzékenyebbek az „A” vírusos influenzára

Ausztria – Az intenzív kezelésről Bécsben tartott konferencia során előterjesztett két mexikói és kanadai tanulmány azt mutatja ki, hogy az „A” vírusos influenza elsősorban a gyermekeket és a fiatalokat támadja meg. Súlyos esetekben a H1N1 vírus súlyos légzési problémákat okozhat magas halálozási aránnyal.

Nem: a rákra, nem: a házasságra?

Ezen tanulmány szerint a gyermekkoruk során rákkal megbetegedett és azt túlélt személyek 46%-a soha nem házasodott meg felnőtt korában.

A terhesség alatti dohányzás egy újabb káros hatása

A terhesség alatti dohányzás és a vetélés, a méhen kívüli terhesség, a koraszülés és a fejlődésbeli visszamaradás kockázata már jól ismertek. A közelmúltban azt is kimutatták, hogy a terhesség alatti dohányzás pszichotikus szimptómákat okozhat ifjúkorban!

Lehetséges a többféle rákot okozó közös gén beazonosítása

Minden ember érintetlen NRG1 génnel születik, mely az évek során sérülhet, és rákos sejtek képződését eredményezheti. Ha ez a gén érintetlen marad, akkor a rákos sejtek nem kezdenek burjánzani. Ha a gén hibás vagy hiányzik, rákos tumorok fejlődhetnek ki.

Az AIDS továbbra is terjed egész Európában

Európa – Egy, az európai kezelésekről készített tanulmány szerint a HIV-vel megfertőzött betegek száma egész Európában emelkedik. A kockázatot jelentő szexuális magatartásokat tekintve megállapítható: ezek száma is növekedést mutat.
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!