Cikkek időrendben

A cigaretta nagyon sok kórokozó baktériumot rejteget

A cigaretták erősen szennyezettek olyan baktériumokkal, amelyek az emberi szervezetben betegség kialakulásáért felelősek – foglalták össze egy nemrég végzett nemzetközi kutatás eredményeit amerikai és francia kutatók.

A 65 éves kor felett szedett D-vitamin megakadályozza a combnyaktörésekhez vezető eleséseket

Fontos hír az időseknek: A naponta szedett D-vitamin lényegesen csökkenti az elesés kockázatát.

Ön azért eszik, mert éhes, vagy az érzelmi túlfűtöttségét próbálja levezetni?

Vagy azért eszünk, mert éhesek vagyunk, vagy azért, mert érzelmi túlfűtöttségünket akarjuk levezetni. A bulímiás krízisek legtöbbször érzelmi eredetűek. És mindannyian ki vagyunk téve ilyen típusú kríziseknek. Ahhoz, hogy ezeket le tudjuk győzni, előbb fel kell tudnunk ismerni őket.

A vaginális kezelés megelőzheti a herpeszt

Egy hétig védi az egereket a vaginába fecskendezett kicsi anti-herpesz RNS molekula az új, 2-es típusú herpes simplex vírus (HSV-2) fertőzései ellen.

Ki tornázik eleget, ki nem?

Közel az amerikaiak két-harmada végez minimális fizikai tevékenységet, az új, kevésbé szigorú irányelvek szerint. A régi irányelvek szerint az amerikai felnőttek kevesebb, mint fele volt fizikailag aktív.

Vesesejt öngyilkosság a cukorbetegeknél

A cukorbetegség a vezető okozója a veseelégtelenségnek, ami dialízist igényel. Ez a betegség egy olyan ellenséges környezetet teremt, ami kényszeríti a vesesejteket, hogy öljék meg magukat, ezzel csökkentve a veseműködést.

Új eszköz az orális higénia segítésére

Liverpool-i tudósok kifejlesztettek egy olyan fogászati eszközt, amellyel kimutatható a fogkő még mielőtt látható lenne az emberi szem számára

Edzés a bilire

Végre, egy új taggal bővült a gyermek kiegészítők sora. Egy új bilire készítő műszer készült, ami csöng, ha a gyermek bepisil pelenkájába

Génteszt állapítja meg a mellrák kockázatát

Egy új génteszt jobb az eddigi módszereknél a mellrák diagnosztizálásában.

Hogyan vegyük észre a cukorbetegség jeleit?

Jelenleg több, mint 300 millió felnőtt és gyermek él a világon, akik cukorbetegségtől szenvednek. Ezek ellenére, a szakértők szerint az emberek jelentős része, nincs tisztában azzal, hogy cukorbeteg.
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!