Cikkek időrendben

A koraszülést a fizikai bántalmazáshoz kötik

A koraszülésnek komoly következményei lehetnek a gyermekek fejlődésében. A világ több részén, a koraszülések száma egyre nő.

Jó hír a bőrátültetésre váró égési sérülteknek!

A neves angol orvosi szaklapban, a The Lancet-ben frissen megjelent publikáció szerint a humán embrionális őssejtek alkalmazása ideiglenes bőrpótló anyagok gyártásában igen ígéretesnek látszik, elsősorban azon betegek számára, akik súlyos bőrsérülések utáni bőrátültetésre várnak. A publikációban egy francia kutatóorvos csapat saját eredményeiről számolt be.

A jó fizikai kondícióban lévő fiatal felnőtteknek magasabb az intelligencia-hányadosuk (IQ)

Egy friss svéd kutatás eredménye szerint egyértelmű kapcsolat van a jó fizikai kondíció és az IQ-tesztek eredményessége között.

Új esemény utáni tabletta: kiknek, mikor, hogyan kell használni?

Miben nyújt újat ez az EllaOne® elnevezésű esemény utáni tabletta? A szexuális együttlét után a régebbi esemény utáni tabletták 72 órás hatásával szemben ez az új tabletta 5 napig hatékony. Csak orvosi vényre kapható, és jelenleg tanulmányozzák a társadalombiztosítási hozzájárulás mértékét.

Az egerekből hiányzó energia-szabályozó gén elhízást és inzulinrezisztenciát okoz

Amerikai tudósok egy csoportja arra jött rá, hogy ha az egerekből egy gén hiányzik – az a gén, amely azokat az enzimeket kontrollálja, amelyek a sejtek energiatermelését szabályozzák -, akkor az egerek elhíznak és inzulinrezisztensekké válnak, még abban az esetben is, ha kevesebbet esznek és rendszeresen mozognak.

Az elasztográfia csökkenti a felesleges emlő tűbiopsziák számát

Az elasztográfia egy nagyon hatékony, kényelmes technika, amely – ha az emlő UH-gal együtt végzik – segít a rákos emlőléziókat megkülönböztetni jóindulatú lézióktól – hangzott el az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság éves közgyűlésén.

A dohányzás növeli az öngyilkossági hajlamot a mániákus depressziós betegek körében

A bipoláris zavarban szenvedő betegek, akik rendszeresen dohányoznak, hajlamosak az öngyilkosságra, valószínűleg azért, mert ők azok, akik általában véve is hajlamosabbak az impulzív tevékenységek végzésére – állapította meg egy frissen végzett amerikai kutatás.

A fiatalok tényleges intellektuális képességekkel rendelkeznek

A fiatalok elegendő intellektuális képességgel rendelkeznek, mely lehetővé teszi számukra a jelentős választások megtételét, de nem elegendő a szociális és érzelmi érettség az emocionális túlfűtöttségük kordában tartásához, és ahhoz, hogy ellenálljanak egy csoport nyomásának.

Obama életmód

Michelle és Barack Obama a legjobb formájukban lévő elnöki párt testesítik meg. Hogyan csinálják, hogy ilyen vékonyak maradnak? A Fehér Ház életmód-titkai.

RNSi géntechnológia alkalmazása a biológiai gyógyszerek hatásosságának javításában

Az amerikai Alnylam gyógyszerészeti biotechnológiai cég egy új eljárás alkalmazását tervezi, amelyet RNS (ribonukleinsav) interferenciának hívnak (rövidítve: RNSi), és amelynek segítségével a biológiai gyógyszerek hatásosságát kívánják növelni, mégpedig azáltal, hogy a gyógyszergyártáshoz használt sejttenyészetek teljesítményét javítják.
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!