Cikkek időrendben

Írországban a HIV fertőzött lakosság 33 %-a nincs tudatában a fertőzésének


Írországban minden év június 15-én tartják az „Ír AIDS Nap”-ot, amelyet országszerte a HIV fertőzéssel kapcsolatos tudatosság fokozásának szentelnek. Írországban egy friss felmérés napvilágra tárta, hogy a HIV fertőzést hordozó emberek 33 %-a nincs tudatában annak a ténynek, hogy HIV fertőzéstől szenved.

Az irodákban ezrével nyüzsögnek a baktériumok


Azokban az irodákban, ahol férfiak dolgoznak, jóval több baktérium tenyészik, mint ott, ahol csak nők dolgoznak. Továbbá, a New York City-ben lévő irodákban sokkal több a baktérium, mint a San Francisco területén találhatókban.

Ha megterhelő valakinek a személyisége vagy a viselkedése


Olyasvalakivel foglalkozni, aki megterhelő a számunkra, igen stresszes lehet. Ha ezzel a személlyel ráadásul gyakori interakcióba kerülünk – mint pl. egy testvérrel, egy munkatárssal, egy főnökkel vagy az anyósunkkal – akkor a testünk gyakran túlzott stressz válasszal reagál: gondoljunk a „harcolni vagy elmenekülni” reakcióra.

A gyerekek a kitartást az apjuktól tanulják


Az apák kivételes pozícióban vannak azon a téren, hogy segíteni tudják a kamasz gyermekeiket a kitartás képességének a kifejlesztésében. Az angol „Korai Kamaszkor Szakfolyóirata” c. kiadványban jelent meg nemrég egy kutatás eredményeiről szóló publikáció, mely kutatást az amerikai Brigham Fiatalok Egyeteme (angol rövidítése: BYU) Családi Élet Iskolájának a kutatói folytatták le, miután hét éven keresztül követték nyomon 325 család életét.

Az eltávolítható stent-rendszer jelentősen javítja a stroke-ból történő teljes felépülést


Az agy elzáródott artériáinak egy új megnyitási módszere, melynek során a stroke-on átesett betegekbe eltávolítható stent-rendszert vezetnek be, jelentős pozitív eredményeket hozott a betegek stroke-ból való felépülésében – hangzott el az Amerikai Stroke Társaság éves konferenciáján az egyik kutatási beszámolóban.

Amit az ételallergiáról tudni kell

Mi a legjobb kezelési módja az ételallergiának?

Az angol gyermekek több férfi önkéntes munkáját igénylik


„Nagyon sok fiú mondja azt, hogy férfi önkéntestől szeretne segítséget kapni.” – ezt mutatta egy kutatás előzetes eredménye, mely kutatást az Egyesült Királyságbeli Közgazdasági és Szociális Kutatási Tanács finanszírozta. Jelenleg az Egyesült Királyságban a gyermekek támogatását célzó önkéntes munkát végzők egynegyede férfi nemű.

Az addicionális kemoterápia életet menthet a gyermekkori akut limfoblasztos leukémia esetén


A csontvelő transzplantáció az akut limfoblasztos leukémiában (angol rövidítése: ALL) szenvedő olyan gyermekek esetében, akiknél az intenzív kemoterápia kezdeti heteit követően nem mutatkoznak a klinikai remisszió (a betegség időlegesen tünetmentes fázisa) jelei, nem nevezhető a legjobb terápiás opciónak – állítja egy nemzetközi vizsgálat.

A gyomorürítés mértéke kulcsfontosságú lehet az elhízás megelőzésében


Kutatók felfedezték, hogy egy, a bélben elválasztódó hormon lassítja a gyomorürülés mértékét és így elnyomja az éhséget és az evés iránti vágyat. A kutatók állatkísérletek eredményeit prezentálták az amerikai Endokrin Társaság 94. éves találkozóján Houstonban.

Az aneuploid állapotok - magzati kromoszóma többlet vagy hiány – sikeres terhességi tesztelése


Az „Anyai-Magzati Orvoslás Társasága”-nak (angol rövidítése: SMFM) Dallasban (USA, Texas Állam) megtartott éves találkozóján - „Terhességi TalálkozóTM” - kutatók egy csoportja beszámolt kutatási eredményeikről, melyek azt jelzik, hogy a masszív parallel szekvenálás (angol rövidítése: MPS), egy viszonylag még újnak számító DNS-szekvenálási eljárás felhasználható a fetális (magzati) aneuploid állapotok diagnosztizálására, beleértve a Down-, az Edward-, a Patau- és a Turner-szindrómát is.

© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!