Cikkek időrendben

Hét tipp a gyors energiafokozáshoz!


Ahhoz, hogy boldognak érezzük magunkat, elengedhetetlenül fontos az, hogy érezzük, tele vagyunk energiával. Kutatások igazolják azt, hogy amikor valaki energikusnak érzi magát, akkor sokkal jobb az önmagáról alkotott véleménye is. Másrészt pedig, ha valaki kimerültnek érzi magát, azok a feladatok, amelyek normál körülmények között boldoggá tennék őt – mint pl. az ünnepi dekoráció felrakása, készülődés egy partira vagy egy utazás megtervezése -, inkább levertté és szomorúvá teszik.

A gyermekkori traumán átesett lányok körében gyakoribb a dohányzás


Egy friss amerikai kutatás szerint, melynek eredményeit nemrég tették közzé az „Anyag-abúzus, Kezelés, Prevenció és Politika” (SATPP) c. angol online szakfolyóiratban, azok a lányok, akik gyermekkorukban valamilyen traumán estek át, jóval nagyobb valószínűséggel dohányoznak életük későbbi szakaszában.

A gyermekvállalás új lehetősége korai menopauza esetén - petefészek vagy petefészek-szövet transzplantáció

A nők idősebb korban is szülhetnek majd annak az átütő hírt jelentő petefészek transzplantációs módszernek a segítségével, amely lehetővé teheti a menopauza (az utolsó szabályos havi vérzés) időpontjának az elhalasztását jóval az ötvenes életévek utánra.

Pacemakert ültettek be egy koraszülött kislánynak, rögtön a születését követően


Jaya Maharay 9 héttel korábban jött a világra kongenitális (veleszületett) szívdefektussal, amelyet a szülést követő 15 percen belül pacemaker beültetéssel korrigáltak az orvosok. A koraszülött kislány tavaly novemberben mindössze 1.6 kg súllyal és császármetszéssel született Kaliforniában, a Lucile Packard Gyermekkórházban (Palo Alto). Jelenleg ő a legkisebb ismert beteg az orvosi szakirodalomban, aki pacemakert kapott.

A prosztatarák kezelés félbeszakítása megrövidítheti az életet


A prosztatarák hagyományos kezelésének az időszakonkénti szüneteltetése megrövidítheti a férfiak életét – állítják egy friss jelentésben amerikai kutatók. Egy nagyszabású vizsgálat során a szünetelő hormonterápia kevésbé hatékonynak bizonyult számos metasztatikus (áttétes) prosztatarákban szenvedő férfi betegnél, mint a folyamatos terápia.

A nem etikus magatartás ragályossá válhat és rombolhatja a társadalmat


Egyre inkább normálisnak tekintik a különböző társadalmak azokat a híreket, amelyekben csalásról, hazudozásról és az élet minden területén etikusnak egyáltalán nem mondható viselkedésről hallhatunk. A hétköznapi politikusok, az üzleti vezetők és a sportolók közül egyre többen kerülnek fel a „becstelenségeket” elkövetők listájára.

Naponta néhány percnyi napozás feltölti a D-vitamin szintet


Az Egyesült Királyság (UK) Nemzeti Osteoporosis Társasága ötödik „Napfény Kampány”-ában hangzott el az a tanács, hogy nyáron minden ember töltsön néhány percet a napfényen annak érdekében, hogy a szervezetében a D-vitamin szint feltöltődjön.

A mellékpajzsmirigy hormon szerepe a bőrfertőzésekkel szembeni harcban


Az antimikrobiális peptidek olyan molekulák, amelyek a bőrben azért termelődnek, hogy távol tartsák a fertőzést okozó mikrobákat.

Idős korban az elhanyagolt dentális egészség szívbetegséget okozhat


A taiwani közegészségügyi biztosítási adatok elemzése támasztja alá azt a feltételezést, miszerint az orális (szájüregi) egészség és a szívbetegség között idősebb korban összefüggés lehet.

A Hodgkin-limfóma új rákgyógyszere kiváló eredményeket hozott


Egy új típusú rákgyógyszer, amelynek ráadásul igen kevés mellékhatása van, drámai mértékben javította az olyan Hodgkin-limfómás betegek túlélési arányát, akik más kezelésekre nem reagáltak és alig maradt számukra terápiás opció.

© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!