Cikkek időrendben

Új prosztatarák teszt – a CTC vérteszt


Az amerikai Prosztatarák Alapítvány „Fiatal Kutatók Díját” a prosztatarák kutatás területén a leginnovatívabbnak ítélt ötletek gazdájának szokták odaítélni. Az Alapítvány a kiválasztott fiatal kutatók prosztatarák kezeléssel és a betegekkel kapcsolatos kutatómunkáját három éven keresztül támogatja a díjjal, melynek értéke 225.000 USD.

A „burnout” (kiégési) szindróma és a legstresszesebb állások a Távol-Keleten is jelen vannak

A Távol-Keleten, a dél-ázsiai régió területén Singapore Városállamban a legmagasabb szintű az alkalmazottak (dolgozók) körében az ún. „burnout”, vagyis kiégési szindróma.

A dohányzásról leszoktató program teljes terápiás költségét az állam fizette – sikeres módszer Hollandiában

A holland kormány 2011-ben egész éven át fizette azoknak a dohányzásról leszokni akaró embereknek a teljes terápiás – pszichoterápia és gyógyszerek – költségét, akik ezt igényelték. Az egy éves időszak során az ún. „nemzeti dohányzásról való leszokást segítő forró vonal telefonszolgálat” hívásai megtízszereződtek és a dohányosok száma Hollandiában jelentős mértékben csökkent, amint arra egy frissen lefolytatott vizsgálat eredményei is rámutatnak.

Biomesterséges, beültethető szervek előállítása őssejtek felhasználásával

Mr. Andemariam Beyene a kórház ablakánál ült és arcát a kellemes északi napfény felé fordítva arról az időszakról mesélt, amikor még úgy gondolta, hogy meg fog halni. Két és fél évvel ezelőtt Izlandon, ahol Mr. Beyene mérnöki tanulmányokat folytatott egy műszaki egyetemen, az orvosok golflabda nagyságú rosszindulatú daganatot fedeztek fel a légcsövében.

Senior szex – tippek idősebb férfiaknak

A senior szex ugyan nem ugyanazt jelenti, mint a húszas életéveket jellemző szexuális élet, de mégis kielégítő lehet. Ellentétben az idősebbek szexualitásával kapcsolatos gyakori mítoszokkal, a szexuális érdeklődés nemcsak a fiatalokra jellemző. Nagyon sok idősebb ember élvezi a nemi együttlétet egészen a 80-as életévekig vagy akár azon túl is. Az egészséges szexuális élet nemcsak kielégítő, de az élet más aspektusai szempontjából is nagyon jót tesz, beleértve a fizikai egészséget és az egyén önbecsülését.

A szexuális oktatás megrázó állapota Amerikában – a New Yorki Civil Jogok Egyesülete átfogó reformokat sürget

A New York-i Civil Jogok Egyesülete (angol rövidítés: NYCLU) nemrég adott közzé egy jelentést, amely rávilágít arra, hogy a New Yorki iskolák mennyire elégtelenül látják el a tanulóik átfogó szexuális oktatásának a feladatát. Annak ellenére, hogy New York Állam 2005-ben már kibocsájtott egy szexuális egészséggel kapcsolatos instrukciókat tartalmazó iránymutatást, azok nem kötelező erejűek, így az egyedi iskolakörzetekben lévő iskolák szabadon dönthetik el, hogy mit és hogyan tanítanak a szexuális élettel kapcsolatosan.

Az üzleti élet minden területén fokozódik az alkoholfogyasztásra késztető nyomás

A neves amerikai Forbes magazin hirdetési értékesítője, Terry Lavin keményen megdolgozott azért, hogy megszerezze reputációját, mint megbízható ivócimbora. „Tulajdonképpen bérelt helyem volt New York egyik legrégibb és legendás hírű bárjában, a P.J. Clarke's-ban. Mindig én voltam az, aki utolsónak távozott a bárból és mindig volt koktél a kezemben.”

Az arrogáns főnökök tipikusan gyengén teljesítő emberek

Az arrogáns főnökök tipikusan gyengén teljesítő emberek, akik a beosztottak megalázásával/megsértésével aláássák az alapértékeket azzal a céllal, hogy a saját belső bizonytalanságukat elfedjék és szervezeti diszfunkciót teremtsenek. Az arrogancia új mérőeszközét, amelyet „Munkahelyi Arrogancia Skála”-nak (angol rövidítése: WARS) neveztek el, az Akroni Egyetem (Ohio Állam) és a Michigani Állami Egyetem kutatói fejlesztették ki. A WARS segítheti a különböző szervezeteket abban, hogy azonosítsák az arrogáns menedzsereket mielőtt azok a szervezetet károsítanák.

A „Barbra Streisand Nők Szívközpont”-ja kampánya – több nő hal meg szívbetegségben, mint az összes ráktípusban

Az amerikai Cedars-Sinai Kórház - amely alapítása, 1902. óta az USA nyugati területének (Kalifornia Állam) a legnagyobb non-profit kórházává fejlődött – kardiológus orvosnője, Dr. Noel Bairey Merz egyben a Kórház Női Szívközpontjának az igazgatója is. A doktornő amellett, hogy szívspecialistaként elsősorban a prevencióval és a női szívbetegséggel foglalkozik, tagja mind az Amerikai Kardiológiai Kollégiumnak, mind az Amerikai Szív Társaságnak, továbbá a mentális stressz szakértője is.

Új kombináció a negatív biopszia esetén is fennálló prosztatarák kimutatása

A New York-i Presbitáriánus Kórház és a Weill Cornell Orvostudományi Főiskola kutatói együttesen prezentálták friss kutatásuk eredményeit az Elsevier Kiadó „Urológia Szakfolyóirata” c. kiadványában. A publikációban beszámoltak arról, hogy sikeresen kifejlesztettek és a gyakorlatban is kipróbáltak egy új prosztatarák szűrő tesztet.
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!