Betegtájékoztatók időrendben

Genetikai tanácsadás

A gyermekvállaláskor a leendő szülők (családtervezők) igénybe vehetnek genetikai és családtervezési tanácsadást. Azoknak a pároknak nyújt ez a lehetőség segítséget, akik gyermeket szeretnének, tehát még a megtermékenyítés előtt kell igénybe venniük.

Eufenika program

Minden ember átörökít az utódaiba valamilyen betegségre (rendellenességre) való átlagosnál nagyobb hajlamot! Ha a szülők számára ismert, mi ez a betegség és már a gyermek megszületése előtt is a megelőzés szellemében tesznek ellene, nagyobb az esély arra, hogy a tényleges betegség a szunnyadó hajlam ellenére is a gyermeknél ne jelentkezzen, vagy ha mégis, akkor sokkal enyhébb formában.

A külső és belső nemi szervek rövid áttekintése

A női nemi szervek a nők reprodukciós szervei, melyek két csoportba sorolhatók: külső és belső nemi szervek.

A változás kora és a peri-menopauza

A változókor, vagy klimax a nőknél azt az időszakot öleli fel, amikor a reproduktív életszakaszukból lassan, különböző élettani jelenségektől kísérve átlépnek a nem reproduktív életszakaszukba, vagyis eljön az utolsó menstruáció ideje, a menopauza.

A változókor legfőbb élettani jelenségei

Az elsődleges élettani jelenség a peteérési folyamat regressziója, amely együtt jár a sárgatesthormon és az ösztrogén hormon termelődésének a csökkenésével, aminek következtében a petefészkek fokozatos sorvadásnak indulnak.

A rák jelei és tünetei

A ráknak nincseknek olyan jelei vagy tünetei, amik kifejezetten a betegségre utalnának. Minden panasz egy ártalmatlan betegségre is utalhat. Ha észleli a tüneteket, látogasson el orvosához további felvilágosítás érdekében.

© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!