Betegtájékoztatók időrendben

Felső légutak daganatai

Az orr daganatai, amelyek az orrban, vagy az orrüregben nőnek, lehetnek jó-, vagy rosszindulatúak.

A tüdő

A tüdő jobb- és bal félből felépülő páros szerv.

Az elsődleges jóindulatú tüdőtumorok

Az elsődlegesen kialakuló jóindulatú tüdődaganatok 30 %-a bizonyul később rosszindulatúnak. A jóindulatú tüdőtumorok a tüdőszerkezetből kialakuló neoplazma léziók heterogén csoportja. Magukban foglalják a hörgőmirigy daganatokat, a hamartomákat és a ritka neoplazmákat (pl. fibromák, lipomák, leiomyomák, haemangiómák, stb.)

Policisztás ovárium szindróma, PCOS

A policisztás ovárium (petefészek) szindróma (vagy másik nevén: Stein-Leventhal szindróma) a nőknél felmerülő olyan egészségügyi tünetegyüttes, amely érinti a nő menstruációs ciklusát, gyermekvállalási képességét, hormonális rendszerét, szívét, vérereit és külső megjelenését.

A szülészeti és nőgyógyászati műtétek

A szülészeti és nőgyógyászati műtét olyan eljárás, amelynek segítségével a női reprodukciós szerveket érintő különböző állapotokat lehet kezelni.

A férfi nemi szervek jóindulatú daganatai

A férfi nemi szervrendszer részei: herezacskó és a benne található két here és két mellékhere, az ondóhólyag és az ondóvezeték, a prosztata (dülmirigy), valamint a hímvessző.

A herék, herezacskók és mellékherék rákos daganatai

A herék tojás alakú páros szervek, amelyek a herezacskóban helyezkednek el. Feladatuk a tesztoszteron (férfi nemi hormon) és a spermiumok termelése. A mellékherékben zajlik a spermiumok érése és tárolása.
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!