Az orális szex veszélyei

A szexuális szokásokban beállt változások a torokrák drámai terjedését okozták az elmúlt két évtizedben.

Szakértők fertőzésveszélytől tartanak.
Ezek a megjegyzések egy konferencián hangzottak el, amelyen a szexuális úton terjedő humán papilloma vírussal (HPV) és a feji és nyaki rákkal kapcsolatos kutatásokat tárgyalták meg.
 
A HPV vírus terjedése, amit orális szex útján terjesztenek, erősen növeli a torok, a mandulák és a nyelv rákjának terjedését is.
 
A 20 éve eltárolt feji és nyaki szöveteknek 20%-át találták a HPV vírussal fertőzöttnek. Ezzel szemben, ma körülbelül 60% azoknak a száma, akik fertőződöttek a vírussal.
 
Sokkal magasabb azoknak a feji vagy nyaki ráktól szenvedőknek a száma, akik fertőzöttek a HPV vírussal, mint az 20 évvel ezelőtt volt. Az orális szex trend manapság, ezért is aggódnak a fertőzésveszély miatt a szakemberek.
 
Szakértők szerint nagyon fontos lenne beleépíteni azt a köztudatba, hogy az orális szex nem egyenlő a biztonságos szexel.
A rossz példát a HIV vírus korai napjaiban kezdték terjeszteni, de még ma is sokan hiszik, hogy nem veszélyes, főleg a tinik.
 
Tanulmányok szerint a tinik általában nincsenek tisztában a védekezés nélküli orális szex veszélyeivel, mint a HPV vírus terjesztése, a klamídia vagy a gonorrhea.


Címkék: orális szex, HPV, vírus, klamídia, gonorrhea, szex
#1
Katka - 2010.02.05 08:45
Ezt lehet, hogy mégsem kellett volna elolvasnom.....:))
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!