Az omega-3 szükséges a szívnek

Egy egészséges napi omega-3 zsírsav adag, mint a DHA vagy az EPA, nem csupán a szívbetegség kockázatát csökkenti, hanem a szívroham kockázatát is azoknál, akik már szívbetegségtől szenvednek, egy új tanulmány szerint. Kutatók tanácsolják mindenkinek, hogy adják hozzá az omega-3 zsírsavat a napi étkezésükhöz.

Több nagy tanulmányt foglaltak össze, amikben több, mint 40.000 ember vett részt. Kutatók szerint az omega-3 zsírsav előnyei világosak, így ösztönöznek mindenkit, hogy megelőzzék a szívbetegségek okozta szükségtelen haláleseteket.

A test nem termel zsírsavakat, így a kutatók azt tanácsolják, hogy egészséges emberek vigyenek be 500 mg EPA-t és DHA-t naponta. A szívbetegségtől szenvedőknek pedig dupla ennyit javasolnak.

Világosak az egészségügyi előnyei azoknak az ételeknek, amik gazdagok az omega-3 zsírsavban. Ezek közé tartoznak az olajos halak, mint a szardínia, a hering, az osztriga, a pisztráng és a lazac.

Érdeklődni lehet orvosoknál, hogy szükséges-e halolajat bevinni, hogy elérjük a megfelelő mennyiséget, hogy így élvezhessük a szív- és érrendszeri védettséget.

Címkék: Omega-3, zsírsav, szív, érrendszer, hal, olaj, étrend
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!