Az intravénásan adagolt C-vitamin és a rákbetegek kezelése

Az amerikai (Kansas Állam) Riordan Klinika a „Journal of Translational Medicine”-ben, magyarul a „Haladó Orvoslás Szakfolyóirat”-ában megjelentette az onkológusok, az alternatív medicinát gyakorló orvosok és az alapkutatók együttműködésének eredményeiről beszámoló publikációját, amelyben javasolják a rák terápiájaként az intravénásan adagolt C-vitamin használatát.

A javaslat ésszerű magyarázatával is szolgáltak: az intravénásan, és nem orálisan (szájon át) adagolt C-vitamin képes lehet a rákbetegek szervezetében az olyan problémákat orvosolni, mint a sorvadás (latinul: cachexia), az immunszuppresszió és az életminőség javítása. 246 referenciára hivatkozva, a publikáció az intravénás C-vitamin számos orvosi kórkép esetén történő használatára vonatkozó, meglévő ismereteket szintetizálta, és törekszik az intravénásan adagolt C-vitamin hagyományos onkológiai gyakorlatban elfoglalt helyének az újraértékelésére.

„Jelenleg elég nagy az elágazás azon az úton, amelyen az intravénás C-vitamin használatot áttekintik. Egyik oldalról, vannak alternatív gyógyászattal foglalkozó orvosok, akik nagyon érdekes gyakorlati kezelési eredményekről számolnak be saját rákbetegeik vonatkozásában, de használatával, vagy potenciális hatásaival kapcsolatosan semmilyen ésszerű molekuláris biológiai magyarázattal nem tudnak szolgálni. Másrészről, hatalmas tudományos szakirodalom áll rendelkezésre, amely a rák ezen megközelítési módszere lehetséges relevanciáját támogatja. Publikációnk jelentős előrelépést jelent az útelágazás lezárása felé.” – magyarázza Dr. Thomas Ichim, a Riordan Klinika Igazgatótanácsának tagja és a publikáció vezető szerzője.

A múltban a rák kezelésében a C-vitamin használatát meglehetősen ellentmondásosnak tartották, mivel néhány klinikai vizsgálat a rákbetegek élettartamának meghosszabbításában kiváló eredményeket mutatott fel, míg más vizsgálatok azonban semmilyen hatást nem igazoltak. Ezt az ellentmondást magyarázni látszik számos olyan klinikai vizsgálat, amely a C-vitamin intravénás alkalmazásának pozitív hatásait támasztotta alá, szemben az orálisan adagolt C-vitaminnal.

A Riordan Klinika tudósai voltak az elsők, akik publikáltak, és szabadalmaztatták, hogy az intravénásan adagolt C-vitaminnal - de nem az orálisan adagolttal – olyan jelentős koncentrációt érhetnek el a beteg vérében, amely képes szelektíven elpusztítani a tumorsejteket.

„A Riordan Klinika évtizedek óta használja az intravénás C-vitamint; személyes küldetésem az, hogy ebbe a hagyományos onkológia munkatársait is bevonjuk, azzal a céllal, hogy rájöjjünk, hogyan tudjuk kollektíven betegeink számára a legjobb kezelési módszert nyújtani. A megjelent publikáció csak egy kis lépés afelé, amiről mi előre látjuk, hogy a hagyományos onkológiai gyakorlatban dolgozó barátainkkal sikeresen fogunk a jövőben is együttműködni.” – összegezte véleményét a vezérigazgató.


Címkék: intravénás, C-vitamin, daganat, rák, tumor, kezelés, terápia, alternatyív terápia
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!