Az emberek fele kapott influenza ellen oltást

Az Egyesült Államokban élők több mint felének nem áll szándékában idén elmenni egy influenza elleni oltásra, ami miatt érzékenyek lesznek és terjeszteni fogják a betegséget.
 

Az idén figyelték először, hogy ki kapta meg az oltást és ki nem, innen az eredmény.

A szakértők szerint a felnőttek 70%-ának meg kellene kapnia az oltást.

20-ból 1 amerikai kapja el az influenzát minden évben – egy kedvezőbb influenzaszezonban. Egy rosszabb évben 1 az 5-höz esélye van az embereknek arra, hogy 3-5 napot az ágyban töltsenek, így kihagyjanak egy hetet az iskolából vagy a munkából és két hetet töltsenek a felépüléssel.

És ez csak akkor jellemző, ha egy egyszerű, komplikáció nélküli influenzát kap el. Ha egy olyan emberről van szó, aki lappangó betegséget hordoz, 50 éven túl van vagy újszülött, akkor a kockázat sokkal nagyobb. Az influenza minden évben 36.000 amerikait öl meg.

Mindez elkerülhető, ha beadatja magának az influenza elleni oltást. Még ha nem is teljesen egyezik abban az évben az oltóanyag a vírussal, az oltóanyag enyhíti a betegséget.

Még mindig sok idő van arra, hogy beadassuk magunknak az oltást. Legtöbbször, az influenzaszezon februárban kezdődik, van amikor csak márciusban. De minden évben meglátogat minket.


Címkék: influenza, oltás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!