Az elfenekelt gyerekek sikeresebbek, boldogabbak lesznek

Azok a gyerekek, akiket elfenekeltek a szüleik, boldogabbak és sikeresebbek lehetnek az életben, mint azok, akiket soha nem ütöttek meg, egy új tanulmány szerint.

A kutatás szerint azok a gyerekek, akiket elfenekeltek 6 éves korukig, tinédzserként jobban teljesítettek az iskolában, valószínűbben vállaltak el önkéntes munkákat és valószínűbben akartak továbbtanulni, mint azok a társaik, akiket soha nem bántalmaztak.

Viszont azok a gyerekek, akiket serdülőkorukik fenekeltek, viselkedési zavarokat alakítottak ki.

Gyermekvédelmi szervezetek már többször próbálták törvénybe iktattatni a gyermekbántalmazás büntetését. Arra hivatkoznak, hogy a bántalmazás hosszútávú károkat okoz és a betiltása nyílt kijelentése lenne annak, hogy az erőszak elfogadhatatlan.

A kutatás vezetője viszont úgy gondolja, hogy nincs elég bizonyíték az állításukra, így nem tilthatják meg a szülőknek a döntés jogát.

„Az állítások, amiket a fenekelésről mondanak nem állnak erős lábakon. Nem egyeznek meg az adatokkal. Úgy gondolom, hogy a fenekelés egy veszélyes módszer, de vannak olyan esetek, amikor veszélyes módszereket kell használni. Csak nem állandóan.”

Címkék: bántalmazás, elfenekelés, teljesítmény, gyermekvédelem
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2019 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!