Az aspirin rágótabletta a legjobb a szívnek

Az aspirin rágótabletta gyorsabban szívódik fel, így hatásosabb, mint az átlagos aspirin, ami vagy lenyelhető vagy elrágható és utána lenyelhető.

Ez az egyszerűnek tűnő felfedezés nagyon sokat segíthet szívrohamon átesett betegeken.

A kutatók 3 különböző féle aspirint adtak 14 embernek, 20 és 61 év között. Az első csoport általános aspirintablettát kapott, amit le kellett nyelniük. A második csoport is általános aspirintablettát kapott, de nekik meg kellett rágniuk nyelés előtt. A harmadik csoport rágótablettát kapott és rágás közben nyelték le a tablettát.

A kutatók ezután megmérték az aspirin szintjét a vérben. A rágótablettát elfogyasztók mutatták a legmagasabb és a leggyorsabb felszívódási mértéket.

Azért végezték ezt a tanulmányt, mert kimutatták, hogy a rágótabletták gyorsabban szívódnak fel a szervezetben.

Ez a tanulmány megmutatta azt, hogy a szívkoszorúér elzáródástól szenvedő betegeknek rágótabletták formájában kell adni az aspirint.

Az aspirin 15 percen belül hat az emberekben, megelőzve a vérrögök képződését azoknál, akiknek szívkoszorúér elzáródásuk van.

Az aspirint gyakran használják szívbetegeken. Azoknak az embereknek, akiknek szívkoszorúér problémájuk van, ajánlják, hogy úgynevezett baby aspirint (81 mg) szedjenek be naponta, hogy csökkentsék a szívroham vagy a stroke veszélyét.

Címkék: aspirin, rágótabletta, szív, keringés
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!