Az árak hatással vannak a nők egészségére

A nők majdnem fele azt nyilatkozta egy kérdőívben, hogy sem ők, sem a családjuk nem tudta használni az egészségügyi szolgáltatásokat a múlt évben, mert túl drágák voltak.

Az évi felmérés, ami a nők viselkedését méri a egészségüggyel szemben, azt találta, hogy a nők inkább nem járnak orvoshoz, hanem inkább a gyermekeiket viszik.
 
Négyből egy nő, aki kihagyott egy egészségügyi kezelést, amire szüksége lett volna, úgy gondolta, hogy a betegsége hosszabb ideig tartott ennek eredményeképpen, és 43%-uk mondta azt, hogy jobban aggódnak az egészségük miatt.
 
A növekvő áraknak nagy hatása volt az igénybevétellel kapcsolatos döntésekre:
 
·    A nők 28%-a mondta, hogy nem mentek el az orvoshoz amikor betegek voltak, pénzügyi okok miatt.
 
·    19%-uk mondta, hogy nem estek át olyan orvosi procedúrákon, amiken kellett volna, mint például mammográfián, az árak miatt.
 
·    18%-uk mondta, hogy kevesebbet vettek be az ajánlott gyógyszerből, hogy hosszabb ideig tartson, és 18%-uk nem is tudta megvenni a felírt gyógyszert.
 
·    Csak 4% mondta, hogy nem vitték el a gyermekeiket az orvoshoz az árak miatt.
 
A pénzügyi válság miatt sok nő nem megy orvoshoz, hogy ezen spóroljon, de nagyon meg is fizetik az árát.
Ha szűkös a pénztárca, ne az egészségügyi ellátáson spóroljunk, hanem valami máson, mert ha nem törődünk magunkkal, akkor lehet, hogy a családunkkal sem lesz lehetőségünk törődni.


Címkék: egészségügyi szolgáltatások, kezelés, betegség
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!