Az agresszív ekcéma kezelés gyerekeknél segíthet az asztma megelőzésében

Agresszívabb kezelése a gyermekkori ekcémának egy fontos lépés lehet az asztma megelőzésében, mondja egy új ausztráliai tanulmány.

A tanulmányban vizsgálták az agresszív terápiákat a gyermekkori ekcéma ellen azért, hogy csökkenthessék az aszma megjelenését a későbbi életben
A tanulmány, amit a University of Melbourne, Monash University és a Menzies Research Institute in Tasmania vezetett le, figyelemmel követett több, mint 8.500 embert, akik részei a Tasmanian Longitudinal Health Study-nak, 7-44 évesekig.

A vezető író, John Burgess a University of Melbourne's Melbourne School of Population Health-től, szerint a tanulmány az első a gyerekkori ekcéma és a középkorú asztma kötelékének bemutatásában.

A tanulmány felfedezte, hogy azok az emberek, akiknek volt gyermekkori ekcémája, nagyobb valószínűséggel alakítottak ki gyerekkori asztmát, visszatérő asztmát a későbbi életben vagy olyan asztmát, ami gyermekkortól középkorig tartott.

Dr. Burgess szerint a gyermekkori ekcéma növelte az asztma kialakulását a felnőttkorban.

“Az asztma megjelenése 8-44 éveseknél, akiknek volt gyermekkori ekcémája, majdnem duplája volt, mint azoknál, akiknek soha nem volt ekcémájuk.” mondta Dr. Burgess.

“A tanulmányuk eredményei megmutatták, hogy a gyermekkori ekcéma világosan megelőzi az asztmát minden későbbi szakaszában az életnek.” mondta. “Ez egy erős érv az agresszív terápiák vizsgálatára gyermekkori ekcéma ellen, hogy csökkenthessük az asztma terhét a későbbi életben.”

Címkék: ekcéma, asztma
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!