Áfonya és alma a cukorbetegséggel szemben


Egy újabb jó ok, hogy együnk egy nagy adag friss gyümölcsöt.


Egy kutatás szerint sok áfonya és alma evése csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát. 200.000 férfi és nő étrendjét vették szemügyre. Az eredmény az lett, hogy azok, akik a legtöbb áfonyát és almát ették, voltak azok, akik a legkisebb eséllyel alakítottak ki 2-es típusú cukorbetegséget.

Valójában azok a résztvevők, akik hetente 2 vagy több adag áfonyát ettek 23%-kal csökkentették az esélyt a betegség kialakítására, azokkal szemben, akik nem ettek. Ugyanez a hatás mutatkozott azoknál is, akik 5 vagy több almát ettek hetente.

A kutatók szerint a gyümölcsökben található flavonoidoknak köszönhető ez az eredmény.

Címkék: áfonya, alma, gyümölcs, étrend, cukorbetegség, diabétesz
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!