A zöld tea blokkolja a HIV vírust

A zöld tea lehet a kulcs a vaginális anti-HIV gél kifejlesztéséhez egy új tanulmány szerint.
 

Egy új eredmény szerint a sprema egy olyan tulajdonságot rejteget (SEVI), ami a HIV vírust elkíséri azokhoz a sejtekhez, amiket meg akar fertőzni.

A SEVI egy béta-amiloid fibril, ami a prosztata egy fehérjéjéből képződik, ami gyakori a spermában. Más béta-amiloidok részt vesznek ideggyógyászati betegségekben is, mint az Alzheimer-kór vagy a Parkinson. Az EGCG az egyik olyan molekula, ami felveszi a harcot a a béta-amiloidokkal – egy erősen tanulmányozott molekula, ami a zöld teában található.

A zöld tea blokkolni tudja a SEVI-t és ezáltal legyőzi a HIV-et? A kutatók szerint igen.

Laboratóriumi vizsgálatok során megfigyelték, hogy az EGCG-re lebontott fibrilek formálódtak prosztatapaptidekből és megállították a spermát abban, hogy erősítsék a HIV vírust. A zöld tea molekulája nem ártott az emberi sejteknek.

Már egy ideje keresik azt a fajta gélt, amit meg tudná védeni a nőket a HIV fertőzés ellen szex közben. Ennek a gélnek nem szabad irritációt okoznia és az aktív összetevőknek túl kell élniük a vagina savas környezetét.

Az EGCG stabil a savas környezetben, így a kutatók úgy gondolják, hogy fontos adalékanyag lehet a gélhez, valószínűleg egy anti-HIV gyógyszer mellé.

Címkék: tea, zöld tea, HIV gél, HIV
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!