A vörös hús és a cukorbetegség kapcsolata

A vörös hús fogyasztásának csökkentése, legyen az elkészített vagy nem, drámaian csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.

Több, mint 442.000 kérdőívet vizsgáltak meg az elmúlt több, mint 28 évből. Arra jutottak a kutatók, hogy kb. napi 50 gramm vörös hús evése 51%-kal növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét.

Ugyanez a vizsgálat kimutatta azt is, hogy kb. napi 100 gramm feldolgozatlan vörös hús képes ezt a számot még 19%-kal megnövelni. Azt is megmutatták, hogy ha naponta eszünk mogyorót az 21%-kal csökkenti ennek a kockázatát.

Címkék: vörös hús, étkezés, fogyasztás, cukorbetegség, diabétesz, táplálék
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!