A TV-nézés agressziót vált ki a gyerekeknél

Minél több TV-t néz egy 3 éves, annál agresszívabb lesz, egy új tanulmány szerint.

Már az is agresszívvá teszi a gyereket, ha a TV úgy van bekapcsolva, hogy ő nem nézi.
 

3.128 nőt vizsgáltak, akik 1998 és 2000 között szültek. Volt némi tanultság-béli különbség, de a résztvevők egy-harmada nem fejezte be a középiskolát.
 

Az anyukák két-harmada mondta azt, hogy gyereke több, mint két órát nézi a TV-t naponta. Az átlag három óra volt. Átlagosan öt óráig volt még ezen felül bekapcsolva a TV egy átlagos napon.
 

Miután más agressziót okozó tényezőket is figyelembe vettek, a TV még mindig jelentősen köthető volt az agresszív viselkedéshez, mint például mások ütése, mérges hangulat és sikítozás.
 

A kutatók abszolút nem javasolnak TV-t két év alatti gyerekeknek, idősebbeknek pedig maximum két órát.
 

A kutatók szerint több okból is agresszívvá teheti a gyerekeket a TV. Erőszakot láthatnak a TV-ben és az az idő, amit a TV nézésével töltenek, kevesebb időt enged hasznos tevékenységekre, mint az olvasás vagy a játék.
 

„Igazából nem tudjuk biztosra, hogy mi történik.” mondta Manganello, a kutatás vezetője. További kutatásokra van szükség, hogy megmondhassuk, hogy pontosan mi is okozza az agressziót a gyerekeknél.”
 

„A szülőknek okosnak kell lenniük, ha a TV-ről van szó. Csökkenteniük kellene a TV-re szánt időt és figyelniük kellene arra, hogy gyerekeik mit néznek és arra, hogy a TV hogyan van használva otthon.”Címkék: tv, agresszivitás , gyerekek, viselkedés, erőszak, szülő, gyermek
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!