A szoptatás segít az anyukáknak a fogyásban

A szoptatás segíthet a mamáknak leadni a fölösleges kilókat.

Egy új tanulmány vizsgálja a kapcsolatot a szoptatás és a szülés utáni súlyleadás között. A tanulmány több, mint 25.000 nőt vizsgált. Megnézték, hogy milyen hosszan szoptattak a nők és hogy milyen intenzíven. Minden nő kapott egy szoptatási pontot. Az eredmények azt mutatták, hogy azok a nők, akiknek magasabb volt a szoptatási pontja, nagyobb valószínűséggel tudják leadni a terhességi fölösleget 6 hónappal a szülés után.

A kutatók levonták a következtetést, hogy azok a nők, akik elfogadható mennyiséget szednek fel a terhesség alatt és kizárólagosan szoptatnak, valószínűleg leadják az összes felszedett kilót 6 hónappal a szülés után. A szoptató nők 2 kilót őriznek meg, kevesebbet, mint azok a nők, akik nem szoptatnak.

A résztvevőket négy alkalommal kérdezték ki – kétszer a terhességük alatt, hat hónappal a szülés után és 18 hónappal a szülés után. A súlyukkal kapcsolatban kérdezték őket és arról, hogy hogyan táplálják a gyermeküket.

A szülés utáni túlsúly leadása fontos egészségügyi téma. Terhesség után, a nők 52%-a túlsúlyos és 29%-a pedig elhízott a tanulmány szerint. Ezeket a súlyproblémákat növelheti a terhesség.

Egy kulcsmozzanata a terhesség utáni súlyleadásnak az, hogy mennyit szedtek fel terhesség alatt. 38%-a az amerikai nőknek többet hízik az ajánlottnál.

Címkék: szoptatás, fogyás, kismama
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!